Feedback: kompressor singlestage direct die

Permalänk
Avstängd

Rouge of Darknes: det är en kompressorkylning han bygger

alltså kompressorn trycker ihop gasen till vätskeform o sen blir den kall kan man säga kort o enkelt,fast inte riktigt så
man kanske kan säga att det är en maskin som drar electrisk ström til kyla ?

du får lycka till med nästa provtryckning iallfall

@CatscaN^Tim: hur lång tid har du på dig med projektet?ska du ha display också till den sen? kommer det va någon kontroller i den eller får man starta den manuellt när man ska ha på datorn?

Permalänk

jag bör avsluta det praktiska projektet till påsk. Därefter sammanställa de teoretiska delarna samt presentationen. under sista veckan är det projektarbetespresentation och då skall det vara klart. vilket brukar vara sista veckan i maj.

att den gör el till kyla stämmer inte riktigt.. det du gör är att du komprimerar gas till ett så pass högt tryck att den blir vätska, sedan i evapen uppstår ett tryckfall, då kokar vätskan av till gas, där uppstår kyla då det går från vätska till gas, viktigt att veta är att entalpin inte förändras. svårt att förklara för någon som inte har läst kylteknik. det är då gasens speciella egenskaper som gör att det frigörskyla i tryckfallet.

.....
för att svara på din fråga så kommer jag att göra en kontroll, ja. men huruvida det kommer vara en tillhörande display eller inte har jag inte bestämt. troligen inte.

däremot kan display för termometrar att installeras med största sannorlikhet, för kondenseringstemperatur och förångningstemperatur. vilket sedan lätt kan omvandlas till tryck om man så vill genom att slå i tabell för specifikt köldmedie.

kondensorfläkten skall givetvis vara tempstyrd.

något konkret på den fronten har jag inte gjort.. jag skall få systemet tätt först, vilket det ska vara nu när jag fixat det läckaget som var.. när det är gjort så kan jag börja tänka på styr och reglerkretsen för systemet.

Visa signatur

bygger, reparerar och modifierar kompressoraggregat.
http://phasechange.se/

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gabriel15
Rouge of Darknes: det är en kompressorkylning han bygger

jag vet att det är en kompressor kylning ja har läst bygg loggen... ja bara undrade om de blir stor skillnad mellan vatten och kompressor har alldrig sett nåra temp resultat från en dator med kompressor förut så ja bara undrade.!

WOW!! -20* va i helvete är inte de farligt för kretsarna?? har för mig att man inte ska kyla kretsar under nollan finns risk att dom spricker av spänningar i materialet lr nåt sånt va nån som sa till mig en gång.. å hur blir det med kondens på mobot??

Visa signatur

ASUS B550-f-Gaming, R9 5800X3D, HyperX 3200Mhz cl16 128Gb ram, rtx 3070ti.
[Lista] De bästa gratisprogrammen för Windows
[Diskussion] De bästa gratisprogrammen för Windows

Permalänk
Medlem

Rouge of Darknes: om man inte skulle få kyla datorn under nollan, hur tror du då att de ser ut när de kyler datorn med flytande kväve? oftast brukar man isolera ganska bra när man kyler så pass lågt för att minska att de blir så mycket kondens men som tur leder ju is inte ström ..

Visa signatur

<3

Permalänk
Avstängd

ja tycker nästan man kan säga att kompressorn gör om elen till kyla om man tänker på att man betalar för elen men får kyla
men jag säger absolut inte at det är så kompressorn fungerar.

--------------- ------------ ------------- ------------ ------------- ------------ -----------

en cpu brukar klara -80grader lätt och många klarar ner mot -200 grader celsius,det är nog bara amds nyare som är lite dåliga o har cooldbug speciellt fx60-serien.
det farliga med kylan är nog kondens som kan kortsluta eller göra datorn instabil men isolerar man väl så är det inga problem med kompressor.

Permalänk

kodens på moderkortet är inget problem då jag fettar in och isolerar in det moderkort jag skall använda.

händer inte såmycket då jag måste provtrycka innan jag sätter systemet i drift.

håller på lite o pillar med elbiten, men det är inte mycket att se. kabelstrumpor för all el är fixade.

Visa signatur

bygger, reparerar och modifierar kompressoraggregat.
http://phasechange.se/

Permalänk

Har du provtryckt systemet än? Hur gick det?

Visa signatur

CPU: Intel extreme QX6850 // Moderkort: Asus striker extreme// Minnen: Corsair Dominator 8500C5DF 4096MB // Grafik: 2x Asus 8800gtx sli //
Power: Corsair Hx 620W // Kylning: Vatten // Chassi: Lian li

Permalänk

Ser lovande ut de där. Inte hängt med så mycket i ditt projekt men ser finemang ut. Vad har du för komponenter att tillgå? mer än att ja redan vet att du skulle använda intel.

Provkörning snart då verkar de som.

Visa signatur

Wasserkühlung::5900X::ASSrock X570 TB3::2x8 Ballistix 3000@3800::6800Nitro+

Vilken leksak>> CH341-biosprogrammerare

Permalänk

komponenter för vadå? som skall belasta med kylningen?

ja tyvärr är det en rätt gammal rigg.
en p4 3,0 northwood som dock är väldigt klockningsglad 3,8ghz idag med lite lagom fet luftkylning är inte så tokigt va?

annars så är det bh5 stickor som sitter på ett asus p4p800delux kort, ett flashat 9800pro till XT. Gammalt och trött system men det har fungerat bra för det jag gör, dvs slösurfar lite o spelar lite småspel.

----------------------------

ja, systemet är provtryckt, provtryckningen gick som den borde gått redan förra veckan, dvs lysande.
provtryckte på 25bar först sedan sänkte jag trycket till 15bar o lät det stå under dagen.. läcktest med spårgas och allt var finnemang.

började isolera lite i eftermiddags då jag kom från skolan 1H tidigare än tänkt då en lärarinna var sjuk, tur det.

en liten bild ovan visar hur det ligger till. lite gaffa syns i bilden men det är provisoriskt då jag gått torsk på armaflextejp. Jag har mer som tyvärr inte ligger hemma, det skall hämtas imorgon och då fortsätter jag isolera. all isolering är förövrigt färdig klippt och skall bara tejpas fast, allt syns inte i bilden dock.

sedan skall evapen också isoleras, den har jag dock inte börjat med då jag vill fräsa ut monteringsplattorna innan jag gör det. för att få ut exakt vart skruvarna kommer att gå så man kan anpassa isoleringen efter det lite.

Visa signatur

bygger, reparerar och modifierar kompressoraggregat.
http://phasechange.se/

Permalänk

Vackert! Inte långt kvar nu. Ska bli kul att se hur det presterar. Själv skulle jag smällt i den gas jag hade, skulle alldrig klara att vänta över en vecka på att testa den.

Visa signatur

i7 930 @ 3.8 | P6X58D-E | 6GB Corsair XMS3 | 2x R9280X | Intel SSD|
Dell UltraSharp 2707WFP | Logitech Z5500 | Logitech Illuminated | MIONIX Saiph 1800 |

Permalänk

eftersom det är olagligt samt att det inte är min gas så kan jag inte fylla den innan den är provtryckt. kanske skall säga att köldmediuet tillhör skolan och min magister skulle aldrig låta mig fylla en anläggning som inte är provtryckt. Har den klarat provtryckningen som denna har nu så kan jag fylla bäst jag vill.. men jag skall jaga rätt på lite mer attraktivt köldmedium först.. orkar inte göra om vakuumsugningsproceduren.. tar nån timme trotts att jag har en ganska fet tvåstegs vakuumpump som jag använder.

isoleringen får dock vänta till imorgon eller mot veckoslutet då det är annat som står i vägen just nu, träning och en drös tentor nu som jag måste ägna min tid åt.

Visa signatur

bygger, reparerar och modifierar kompressoraggregat.
http://phasechange.se/

Permalänk

Länge sen du skrev något nu. Hur går det har du hunnit gjort något mer eller har du inte haft tid bland tentor o så?

Visa signatur

CPU: Intel extreme QX6850 // Moderkort: Asus striker extreme// Minnen: Corsair Dominator 8500C5DF 4096MB // Grafik: 2x Asus 8800gtx sli //
Power: Corsair Hx 620W // Kylning: Vatten // Chassi: Lian li

Permalänk

Går du Energiprogrammet/VVS och kylteknik möjligtvis?

Visa signatur

Ge oss tillbaka det ni tog från oss, ÖÄ
Edit: Ja, nu vare tillbaka. Vilken lycka!

Permalänk

jag får be om ursäkt för att allt dröjt så länge.
men nu är faktum det att jag har fyllt anläggningen och den är "up and running".. dessvärre så står den på kylfirman och inte hemma pga avsaknaden utav bil idag.

jag går energiprogrammet.. men läser värme.. typ pannanläggningar, fjärrvärme osv.. vi har även läst lite kyla, fast mestadels teori. vi har fått göra lite flarekopplingar och fyllt ett par system, det är ungefär allt vi gjort på skoltid..

det här är ett eget litet projekt då jag själv vart sugen. pratat om det länge förövrigt men nu kände jag att det var dags att göra något åt detta funderandet, och slog ihop det med projektarbetet nu under tredje året.

förhoppningsvis så fixar jag hem kylanläggningen imorgon, iaf den här veckan och då kan bilder och temperaturer ges, om jag får en termometer nångång.. är på jakt efter en uei dt200 eller fluke 52-II.. om någon har en

den är intrimmad för relativt stora laster, 160watt. givetvis hade jag termometer och allt då, men kameran var inte med och jag kommer inte ihåg alla siffror i huvudet, men de är ganska bra temps skall även bygga om lite då fläktens placering inte är den bästa men jag kan inte placera kondensorn på ett annat sätt än jag gjorde då jag hade vissa mått att ta hänsyn till.

återkommer när jag fått hem maskinen.. vart r404a förövrigt, fanns inget roligare där som skulle gått att kondensera i rumstemperatur med den där kondensorn... synd jag hade hoppats på 507/1270.

Visa signatur

bygger, reparerar och modifierar kompressoraggregat.
http://phasechange.se/