Vill SLI-koppla grafikkort

Permalänk
Medlem

Vill SLI-koppla grafikkort

Jag har ett Asus 7800 GTX grafikkort. Jag har nu tänkt uppgradera grafiken genom att SLI-koppla ihop ett till grafikkort.

- Till att börja med: Hur krafitigt nätagg ska jag skaffa? Har tänkt runt 600W..
- Vad ska jag skaffa för grafikkort? Måste det vara ett 7800 GTX för att det ska vara optimalt? Är det petnoga med att det även ska vara ett Asus? Har sett att 7800 GTX nästan inte finns att köpa numera, så jag undrar om funkar bra om man köper en liknande modell istället..

Tacksam för hjälp!

Permalänk
Medlem

Kortet måste vara 7800gtx och helst samma minnes mängd då gpu'n kan skilja på sig om det är 256mb och 512mb var nåt svammel om det på det gammla nvidia sli forumet, det har funkat för vissa men inte för andra. Vilket märke det är Asus, Gainward eller vad man nu tänker köpa spelar inte någon roll. Är nåt kort högre klockat än ett annat rättar det sig efter kortet med lägre clock. Har du ett SLi moderkort och SLi Brygga samt att du kan dela lite ström från Nätagget är du redo. Har själv 550watt gembird inget supermärke men det funkar.

*edit fick fixa mycket stavfel.

Permalänk

Vad motsvarar två stycken 7800GTX om man jämför med något annat?

Har också ett, funderar på att skaffa nytt kort eller köra SLI men frågan är om det är prisvärt?

Visa signatur

bozze4evigt @ xbox l!ve

Permalänk
Medlem
Permalänk
Avstängd

ungefär så är det, ja. Bättre att skaffa ett ensamt 8800Gts 640Mb eller ett 8800GTX

Visa signatur

"Jo men det var exakt det jag menade med att den enda moddningen detta galleriet innehåller är Sanningsmodifikation och photoshoppande :)"