Nya Mecenat dealen på Lenovo Thinkpads kom idag

Permalänk
Medlem

Blir det snabb dåliga färger på skärmen om man tittar lite från sidan? Sitter det 2x512mb?

Visa signatur

Intel i7 2700k | Asus P8Z77-V PRO | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX 670 | Corsair 8GB LP | Samsung 830 128GB | Define R3 | Corsair HX 650W
Thinkpad X41 | Thinkpad X200 - RIP | Thinkpad X220 | Thinkpad T480s | Fri frakt - Inet.se | Dagens fynd

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Recall
Blir det snabb dåliga färger på skärmen om man tittar lite från sidan? Sitter det 2x512mb?

Det är 1x1gb, och titta från sidan har jag inte testat än, så det får nån annan svara på:D

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av realion
sådär ja, nu sitter jag här o skriver på min nya x61s. Kvalitekänslan är grym. Allt annan än plastigt... Skämen duger för mig och jag föredrar 4:3 formatet på en sådan här liten maskin. Hade en wide laptop med 1280-upplösning förut men jag tyckte man förlorade så mkt i höjdled och texten blev så jäkla liten.

ang trackpaden. hade lite problem i början innan jag bytte till den "skålade" plastgrejen, då fick jag direkt mkt bättre fäste och nu fungar det klockers.

nöjd så hör långt iaf.

Nice!
Kommer bara bli nöjdare, uppfattar inte ens skärmen som liten längre.. Hade också den skålade trackpointen i början men efter ett tag valde jag tillbaka, man vänjer sig vid den "orginala" och den har enlig mig sina fördelar.

ang skärm:
skärmen har inte någon jätttebra betraktningvinkel, men med tanke på att man ändå alltid sitter nära skärmen spelar det ju ingen roll. Skillnad om de va en stor 17" tex. Sen visst kan bli jobbigt om någon annan skall titta samtidigt, men det är ju inte mitt problem

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av decid
Det är 1x1gb, och titta från sidan har jag inte testat än, så det får nån annan svara på:D

Bra att det är 1x1gb, ett steg närmare köp nu. Kollade förövrigt vad en X61s kostar i USA... fattar inte hur fan den kan kosta över 20.000kr i Sverige.

Visa signatur

Intel i7 2700k | Asus P8Z77-V PRO | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX 670 | Corsair 8GB LP | Samsung 830 128GB | Define R3 | Corsair HX 650W
Thinkpad X41 | Thinkpad X200 - RIP | Thinkpad X220 | Thinkpad T480s | Fri frakt - Inet.se | Dagens fynd

Permalänk
Medlem

Även jag sitter här med en ny X61s nu Har inte hunnit hållt på med den så där jätte mycket men det lilla jag hållt på så kan jag säga att jag är riktigt nöjd. Bra kvalitet som tidigare personer sagt. Det jag var mest orolig över när jag köpte den var att jag inte skulle tycka om skärmen och än så länge känns den bra iaf.

Återkommer när jag testat lite mera.

Visa signatur

)( Wardriving

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GarmFighter
Kan uppdatera lite då, efter att ha haft datorn i några dar. Blir nöjdare och nöjdare med den, och har inte upplevt skärmen/skärmupplösningen som hämmande på något sätt. Man lär sig snart att nyttja skärmen till max, och då fungerar den utmärkt. Har faktiskt inte kopplat in den till min stora skärm någon gång, utan bär alltid med mig datorn runt i huset istället. Tar iprincip med den över allt. Perfekt att med sig på en resa och koppla in hörlurar och se någon film tex. Börjar lära mig, och faktiskt uppskatta, vista även om vissa grejjer fortfarande är störande. En funktion man har stor nytta av med liten skärm är den som mac länge haft(?), att man kan "zoomma" ut och se alla fönster man har uppe och där välja vilket fönster man vill ha. Tgb är underbart och jag börjar vänja mig med de förminskade å och ä : et. Det ända som kan vara lite störande är att höger-"klick" knappen låter en del, men inget man dör av, dock värt att nämnas. Batteritiden uppskattar jag också, absolut värt den extra vikten/stroleken. Optisk enhet saknar jag inte förhuvudtaget, och de få gånger jag behöver den kan jag nyttja min stationärs enhet (genom tex att dela ut den). Den stationär har jag fressten inte använt nått, och tror jag inte kommer börja använda den heller. Det enda som skulle vara smidigt nu är en dockningsenhet, och en rejäl skärm som man kan avända som TV.
Men kan hursom haver rekomender denna dator till er som vill ha en liten dator, med bra batteritid och byggkvalitet!
Hårddisken är fressten lite väl lite också, men jag har en extern som jag kopplat till min router så jag kommer åt allt filmer trådlöst. (visserligen är det lite buggigt men de beror mer på min kassa gamla router).

Hoppas det hjälper någon som står i valet och kvalet, tog lång tid innan jag bestämmde mig och va länge inne på att köpa en 15.4". Är dock glad nu, men beror väll mer på att jag insåg att mina behov var annorlunda, man får ju inte jämföra äpplen med päron. Men som sagt är man ute efter en bra ultraportabel så rekomenderar jag denna!

Mvh

Jacob

Hur gör man detta? Vilken tangentkombination?

/P

Visa signatur

IBM x60s | core duo lv 1.66 | 2 gb ram | 80 gb hd

Permalänk

Är de bara jag som sitter och funderar på hur dom kan ha så skyhöga rabatter?
Du sparar: 8 710 kr, säg att det är 100 studenter som köper en Lenovo ThinkPad X61s som har just den nämnda rabatten, då "förlorar" dom ju 871000 mot om vi ej hade haft rabatten, i mina ögon verkar det vara bluff i nått av priserna...

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bonden_88
Är de bara jag som sitter och funderar på hur dom kan ha så skyhöga rabatter?
Du sparar: 8 710 kr, säg att det är 100 studenter som köper en Lenovo ThinkPad X61s som har just den nämnda rabatten, då "förlorar" dom ju 871000 mot om vi ej hade haft rabatten, i mina ögon verkar det vara bluff i nått av priserna...

Om de hade tagit ut 20 000 för en X61s, tror du att en enda student hade köpt den för det priset? Följaktligen hade de överhuvudtaget inte sålt en enda maskin. Vad exakt i priset är det som är en bluff? Enligt prisjakt.nu så går det inte att få X61s (7666) för under 20 papp: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?k=s8756743

Eftersom flera i denna tråd redan inhandlat en X61s för 12 329 riksdaler undrar jag vad den så kallade "blåsningen" skulle vara? Gillar du att handla grejer till fullpris?

Permalänk
Inaktiv

Med studentrabatt är det ingen blåsning. Det är själva nedsättningen som är en blåsning. Man får det att se ut som ett klipp. Men datorn är långt ifrån värd 20k. Jag själv anser den vara på gränsen till 12k med. Men det är mer en fråga om hur portabelt och smidigt man vill ha det (på beskostnad av cd, prestanda osv). Bra dator för student. Men rabatten man får känns lite "uppgjord". Man har högt pris så man kan dra av mycket.

Håller inte ni själva som köpt den med?

Permalänk

men vad har dom för inköpspris på den då?... för dom skulle knappast sälja så att dom går minus på det hela, nej vist jag skulle aldrig köpa en dator för 20000;- så det är kanon bra...

men det känns ändå skumt med en sån sänkning, eller så är det bara jag som vaknat på den negativa sidan idag ;P

Permalänk
Medlem

Är väl lite så här också att thinkpads länge varit kända som laptops med hög kvalitet för företag. Eftersom företag köper dom kan dom ta ut mycket pengar för dom. Är ju inte direkt så att en familj går och köper en thinkpad för 20 000kr utan det är företag.

Jag menar om man gemför prestandan man får mot en Hp, Dell, osv så är det ju jävligt dyrt med 20 000kr för en Thinkpad. Det är snarare så att det är märket du betalar för.

Tänk er macbook som börjar bli väldigt populära. Om Apple skulle ge 50% rabatt på dom till studenter så skulle det ju vara en jätte billig laptop helt plötsligt medans 12 300kr som studenter får ge för en X61s är ungefär vad konkurenterna tar för en liknande maskin.

Sen angående inköpspris så behöver det ju inte vara misco som ger rabatten. Är ju förmodligen lenovo som ger den.

Visa signatur

)( Wardriving

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
Men rabatten man får känns lite "uppgjord". Man har högt pris så man kan dra av mycket.

Så Lenovo säljer X61s för 20 000 till övriga kunder, enbart för att studentrabatten ska se "saftig" ut? Rätt konstigt resonemang. Traditionellt har ThinkPads sålt rätt mycket till företagskunder, då de inte är lika priskänsliga som privatkunder.

Det är inte så ofta man hör att en privatperson på eget bevåg inhandlar en ThinkPad. Då blir det väl oftast något i stil med Dell, HP, Apple, Asus, Acer osv... Om X61s är värd 20 000 eller inte kan man diskutera, men tydligen får Lenovo sålt dem för detta priset och således är den värd 20 000 på marknaden.

Jag menar, om de tog 20 papp och ingen köpte X61s för det priset skulle de vara tvungna att sänka priset, annars får man inga maskiner sålda. Ganska enkelt. X61s känns som en kvalitésmaskin av flera anledningar:

1. Den är mycket välbyggd då skalet består av en magnesiumlegering och t ex gångjärnen för skärmen är i lättmetall så de inte ska paja speciellt lätt. Disken har antistötskydd om man skulle tappa den i golvet. Maskinen känns mycket välskruvad och ingen j-vla billig plast som knäpper och har sig.

2. Extremt skönt tangentbord. Vissa garvar väl kanske åt detta, men om man ska jobba mycket med maskinen är detta helt klart en fördel.

3. 7-8 timmars batteritid. Rätt oslagbart. Mycket trevligt med Intels vassaste Core 2 Duo LV-cpu på 1.6 GHz, FSB 800MHz och 4 MB L2. Har ett TDP-värde på 17 watt medans de vanliga cpuerna för bärbara ligger på 34 watt. Man kan även trycka in 4 GB ram.

4. Relativt låg vikt. Med vanligt batteri 1,34 kg och med det kraftigare 8-cells batteriet, som följer med datorn, landar man på 1,7 kg.

5. 3 år garanti

Om man inte anser att något av ovanstående är något man värderar speciellt högt eller är värt vad maskinen kostar, bör man nog sikta in sig på en billigare burk typ Dell eller Apple. Lenovo går nog runt ändå då det tydligen finns folk som anser att maskinen är värd 20 papp med tanke på vad man får. Om jag inte vore student skulle jag nog ändå köpt en ThinkPad om jag ska använda den frekvent som arbetsmaskin.

Den X61s som jag nyligen köpt planerar jag att ha i minst 4 år. Sen när minnespriserna droppar trycker jag in 4 GB ram i den och en större disk om det behövs. Ska jag ändå använda en burk så pass länge får kvalité gärna kosta.

Permalänk
Inaktiv

Eller så köper man helt enkelt en annan modell av lenovo istället? Och de har en modell som de har ett stort överpris så att de kan ge stor rabatt. Datorn är inte värd 20k, den är värd det pris man får efter studentrabatten.

Lixom kolla vad du får för 20k annars. En MPB... en välutrustad Dell XPS1330, en riktigt bra Sony... eller en bättre Lenovo (annan modell).

Det är ingen dålig dator, men priset är inte rimligt (innan studentrabatt) och förstår inte hur man kan påstå annat...

Nu har väl iof denna aningen sämre CPU?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=197728
Men rätt många tusenlappar som skiljer.

eller:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=79892
och byta hdd, minne själv?

sök prisjakt efter 12" av Lenovo kan man själv se där finns andra.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
Eller så köper man helt enkelt en annan modell av lenovo istället? Och de har en modell som de har ett stort överpris så att de kan ge stor rabatt. Datorn är inte värd 20k, den är värd det pris man får efter studentrabatten.

Lixom kolla vad du får för 20k annars. En MPB... en välutrustad Dell XPS1330, en riktigt bra Sony... eller en bättre Lenovo (annan modell).

Det är ingen dålig dator, men priset är inte rimligt (innan studentrabatt) och förstår inte hur man kan påstå annat...

Nu har väl iof denna aningen sämre CPU?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=197728
Men rätt många tusenlappar som skiljer.

Sant, sant. Dock finns några skillnader:

Positivt:

1. Den har 120 GB, och mecenat-modellen har 80 GB. Ett plus helt klart.

Negativt:

2. Risigare cpu. 1.4 GHz mot 1.6 GHz

2. Sämre batteri. 4-cellsbatteriet istället för värsta 8-cells, vilket ger 3 timmar istället för 8-timmars batteritid.

3. Levereras med 2 x 512 Mb RAM istället för 1 x 1 Gb. När man ska uppgradera får man kassera en 512-sticka, istället för direkt trycka in ytterligare en modul i en ledig plats.

4. Man får med XP Pro istället för Vista business, om det nu spelar nån roll.

Billig X61s: http://www.misco.se/Product/product.aspx?I_Tab=2&P_ItemId=590...

Mecenat-modellen: http://www.misco.se/product/product.aspx?I_Tab=2&P_ItemId=565...

X41 som du länka till verkar mer eller mindre ha utgått då den modellen är över 2 år gammal. Dessutom använder den 1.8-tums specialdiskar, istället för vanliga 2.5-tum, vilka kan vara rätt svåra och dyra att få tag i. Sen är ju allt annat gammal på den som t ex chipuppsättning med nätverk, grafik. Bra batteritid? Bra affär?

Kort sagt, Meceant-X61s är i princip en maxad X61s, förutom att det kunde vara lite större disk.

Permalänk
Inaktiv

Hur som helst, Misco har en marginal på ~9-10k vilket jag anser som liiite överdrivet och får det att se ut som större klipp än vad det är :). Bra dator till vettigt pris, skumt erbjudande

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
Hur som helst, Misco har en marginal på ~9-10k vilket jag anser som liiite överdrivet och får det att se ut som större klipp än vad det är :). Bra dator till vettigt pris, skumt erbjudande

Är du säker på att det är misco som ger rabatten då?

Visa signatur

)( Wardriving

Permalänk
Inaktiv
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Freddo
Är du säker på att det är misco som ger rabatten då?

Nä, men det står att det är Misco som har studenterbjudandet.

Denna var lik annars, skillnad på grafikkort (spelar ingen roll?) och OS
Bra alternativ för de som inte har studenrabatten?
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=213271

Permalänk

@Pretender
Det finns en "knapp" i snabbstartfälet, nere i hörnet. Vet inte va det är för snabb komando. (har för mig att den funktionen inte finns i vista basic)

Angående priset på X61S så håller jag med om att det är ett överpris, för privatpersoner. Som tomten säger så är företag inte alls lika priskänsliga (är väll rätt vanligt att egenföretagare köper på sig massa saker för att slippa skatta, borde vara extremt vanligt bland konsulter som iprincip skulle gå med 100% vinst annars). hur som haver så lär företag dessutom förhandla med lenovo innan man beställer, iaf om det gäller stora volymer. Dessutom är det inbakad service osv, vilket dell tar betalt för. Sen så tror jag lenovo är byggda för att hålla, medens dell mer är "slit och släng". Och mycket viktigt, man köper inte bara prestana / enskillda kompenenter. Man köper en hel dator. Mao man skall inte stirra sig blind på prestanda, då skulle nog få personer betala extra för att köra bmw istället för hundai.

Permalänk
Inaktiv

Mjo visst. Duger det inte att en dator håller en 10år så kanske man ska satsa på Lenovo då... för Dell (som du nämnde) har inte dålig kvalite på sina bättre produkter. Sen vet jag inte hur ni kom in på företag? men visst, det är ju en möjlig köpare. Men ska man börja prisförhandla och dra av moms och prata om folk som inte bryr sig om priser, ja då är det helt annan diskution än för oss studenter och privatpersoner. Sen är det rabatten som är "bluff" och inte datorn eller priset i sig

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Danne_Jaha
Hur som helst, Misco har en marginal på ~9-10k vilket jag anser som liiite överdrivet och får det att se ut som större klipp än vad det är :). Bra dator till vettigt pris, skumt erbjudande

Vad snackar du dom? Driver du med mig eller menar du på fullt allvar att Misco har en marginal på 50%? J-vlar, jag kanske också borde smälla upp en butik och sälja ThinkPads till studenter och tjäna 9-10 loppor per maskin! Eller inte.

Så här funkar det. Mecenat förhandlar fram en studentrabatt med Lenovo och de brukar vara ganska generösa då de kanske tänker:

1. En student hade aldrig köpt en ThinkPad utan rabatten pga av kostnaden.

2. Om studenten väl köper en ThinkPad pga rabatten, kanske han/hon blir så nöjd med maskinen att när denna person har pluggat klart och fått sig ett riktigt jobb kanske han/hon köper en ThinkPad till ordinarie pris.

Jag tror inte studenterna är Lenovos huvudgrupp där pengarna tjänas, utan är snarare företagskunderna. Men det är även vanligt att stora företag får grova rabatter, då ThinkPads är betydligt mer vanligt förekommande i företagsvärlden. Jag vet inte hur mycket pengar Lenovo tjänar på studentpriset, men deras primära mål kanske inte är att klämma ur studenten så mycket som möjligt, utan snarare sälja in sig till självkostnadspris.

Hur som helst när Mecenat spikat rabatten med Lenovo, säljes ThinkPaden via en av deras återförsäljare dvs Misco i det här fallet. Misco får självklart ange att de säljer en Mecenat-ThinkPad och där med blir inköpspriset på denna maskin kapat med 40%, då det är Lenovo som står för rabatten. När sedan en "vanlig" ThinkPad ska säljas är det ett ordinarie inköpspris.

Eller menar du att du att Misco får köpa in alla X61s för "studentinköpspris" och sen sälja dem till ordinarie pris och göra en vinst på 8-9-papp per maskin?

Permalänk
Inaktiv

Jag menar ingenting, säger bara att där är tydligen löjligt stora marginaler. Jag tror mer på att det är som du säger, men jag vet inte och det står att det är Misco som ger studentrabatten och inte Lenovo. Eller var har du läst detta? Men helt klart låter det rimligare. Man kan ju säga att X61s är högre prissatt än de andra modellerna i vilket fall som. Sen var detta ligger, ptja vet jag ju inte.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GarmFighter
@Pretender
Det finns en "knapp" i snabbstartfälet, nere i hörnet. Vet inte va det är för snabb komando. (har för mig att den funktionen inte finns i vista basic)

Aha, du menar vista flip Trodde det var något thinkpadspecifikt. (Snabbkommando windowstangent + tab).

/P

Visa signatur

IBM x60s | core duo lv 1.66 | 2 gb ram | 80 gb hd

Permalänk
Medlem

Håller med om att X61s är överpris. Med studentrabbat är det _nästan_ normalpris. Men jag skulle aldrig kalla det en bra deal. Isåfall får det vara riktigt bra kvalitet på lenovo.
Nästan så att man undrar om de inte har det höga priset bara för att kunna ta ut en stor studentrabatt utan att förlora så mycket på det. Vad kostar denna dator i usa tex?
EDIT:
Nu slutade det med att jag köpte en i alla fall

Permalänk
Medlem

Överpriser på Lenovo i hela Europa, i bl.a. nordamerika är priser mer humana.

Visa signatur

Mjo

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av omega
Håller med om att X61s är överpris. Med studentrabbat är det _nästan_ normalpris. Men jag skulle aldrig kalla det en bra deal. Isåfall får det vara riktigt bra kvalitet på lenovo.
Nästan så att man undrar om de inte har det höga priset bara för att kunna ta ut en stor studentrabatt utan att förlora så mycket på det. Vad kostar denna dator i usa tex?

Försökte sätta ihop en liknande och den går på $1,499.30 i usa.

Core™ 2 Duo L7500 LV 1.6GHz
Vista Home Basic
12.1" UltraLight XGA TFT
1 GB PC2-5300 DDR2 SDRAM 667MHz
: TrackPoint with Fingerprint Reader
80GB Hard Disk Drive, 5400rpm
Integrated Bluetooth PAN
ThinkPad 11a/b/g Wi-Fi wireless
ThinkPad X60s Series 8 cell High Capacity Battery
3 Year Depot Upgrade with 3 Year ThinkPad Protection

Visa signatur

Intel i7 2700k | Asus P8Z77-V PRO | Noctua NH-D14 | Gigabyte GTX 670 | Corsair 8GB LP | Samsung 830 128GB | Define R3 | Corsair HX 650W
Thinkpad X41 | Thinkpad X200 - RIP | Thinkpad X220 | Thinkpad T480s | Fri frakt - Inet.se | Dagens fynd

Permalänk

drygt 10k med en extremt låg dollar. Men visst har svårt att motivera ett pris på runt 20k. Angående pris på misco, så är ju thinkpads även väldigt dyra på övriga butiker, kostar tex 14 995,00 kr (plus 25% moms) med ungefär samma spec på dustin.se Så det är ju dumt å tro att misco verkligen har en marginal på 8 tusen kronor. Tror faktiskst det inte är så stora marginaler på datorer förhuvudtaget. Varför skulle lenovo ge så höga listpris ?

passar på att beröma IBM-programmen man får me också, tycker de är väldigt bra. ( på tal om något annat)

Permalänk
Medlem

Priser i USA anges utan moms då momsen varierar i olika delstater. Amerikansk moms ligger på mellan ca 4-7% beroende på vilken stat man kollar på. Dock ligger svensk moms på 25%, vilket knappast gör att slutpriset blir bättre.

Permalänk

Var kan man få tag på batterier till hyfsade priser? Är på jakt efter ett större batteri (8 cells) till min x60s, det billigaste jag hittat är för 1695 SEK, vilket känns lite mastigt. Kanske letar jag på fel ställen -- kanske en affär inom EU har bättre priser?

(Inte min mening att kapa tråden, kändes inte så lönt att skapa en ny i mitt syfte).

/P

Visa signatur

IBM x60s | core duo lv 1.66 | 2 gb ram | 80 gb hd

Permalänk
Medlem

funderar på att köpa en x61s fast är lite osäker, nu när ett par av er här inne har lite erfarenhet av den, skulle jag vara jätte tacksam om ni ville ta en titt på denna tråd: http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=7170...

Permalänk

Jag är i alla fall väldigt nöjd med min dator. Ang XPS 1330 vs. x61s så är det fel att jämföra datorerna med tanke på att de skilljer sig så mycket i storlek. Har jämfört med 13.3 och min är verkligen betydligt mindre. Köpte min eftersom jag ville ha en liten bärbar med bra byggkvalitet och bra batteritid. Då ser jag fortfarnade denna som ideala valet. Sen prestandamässigt duger den helt till, skall köra in vista 64 nu me.

Vet inte är svårt att säga, tror du blir nöjd hur som helst. Men jag är dock väldigt glad för att jag har såpass bra batteritid. Även om man kan tycka att det inte är jobbigt att koppla in sig på nätet så är det väldigt skönt att slippa nätkabeln. laddar iprincip bara datorn på natten.