Permalänk

CPUn kortsluter nätaggregatet?

Hejsan

Har köpt en ny dator som jag har byggt ihop idag! Tyvärr så är det något som är fel på den.

Kan börja med att berätta vad det för delar i den:

Processor: Intel Core 2 Duo E8400 3.0GHz 6MB FSB1333 Boxed (with cpu-cooler!) Socket 775

Moderkort: Gigabyte GA-P35-DS4 iP35 4DDR2-DIMM 2PCI 5PCIe SATA Raid Audio GB-LAN Firewire Socket775 ATX

Minne: 2x Corsair XMS2-6400 TWIN2X2048-6400 5-5-5-12 Xtreme 2x1024MB (tot. 2048MB) DDR2 PC2-6400 800MHz with Heatsink

Grafikkort: BFG GeForce 8800GT OC2 675MHz GPU 512MB DDR3 TV-out HDTV DUAL DVI SLI-ready RETAIL PCI Express

Nätaggregat: Corsair VX Series PSU 550W 120mm fan ATX2.0 20/24-pin 4/8pin 12V

+ Diverse hårddiskar, cdläsare, etc.

Satt ihop allting och skulle starta den, fläktarna snurrade i ungefär 2-3 sekunder innan allting slocknade. Så jag antog att det var någon del som kortslöt nätagget. Så jag började ta lös delarna en och en, och sedan testa starta och på det sättet hitta felet.

Tillslut så satt bara Nätagget, Moderbordet och Processorn kvar (med kylare). Då fungerade det inte heller. När man trycker på Power On knappen så började nätaggsfläkten snurra, men inte processorkylarens fläkt. Sedan stannar nätaggsfläkten och då hoppar processorkylare igång, 1 - 2 varv. Sedan stannar allt, och sedan blir det sådär om och om igen.

Då det endast kunde vara CPUn eller Moderbordet som var trasigt så tog jag lös CPUn för att testa. Då fungerade allting perfekt. Eller ja, nätagget kortslöts aldrig. Fläkten snurrade då på hela tiden. Så jag stängde av den och satte tillbaka processorn igen. Testade, men då blev det som det blev förut.

Är det processorn det är fel på? Borde inte moderbordet pipa? Vad kan det annars vara fel på? Ifall det är processorn det är fel på, är det bara skicka tillbaka det till Datorbutiken? Eller kommer dom klaga och säga att det är JAG som har förstört den? Har byggt ihop massor med datorer som har fungerar fin-fint. Använde även antistatarmband. Så jag tror knappast det var jag som har förstört nånting.

Hur ska jag göra?

Permalänk
Medlem

Behöver inte nödvändigtvis vara något som är defekt, så hold your horses lite.

Clear CMOS?
Testat med nätagg + moderkort + CPU (+ kylare) + RAM + Grafikkort?

Många moderkort vägrar starta utan RAM och grafikkort.

MVH //Gorian

Visa signatur

---

Permalänk
Avstängd

lilla du..... detta hände då jag missat att en distans för att montera moderkortet va på fel ställe (kortslöt moderkortet)... montera om moderkortet o se om en distans ligger på rätt ställe om inte så är det nått annat.

Visa signatur

Jag kommer inte att vara trevlig mot er som försöker vara stavnings poliser. Det är inte eran sak att komma o kommendera hur jag ska skriva min svenska.