Bahnhof vägrar FRA-lagen

Permalänk

Rökridåer.

Till en början kändes det lite konstigt att sverige ska behöva söka efter "terrorrister" vi har inte haft ett terrordåd i sverige sen hmm, vet faktsikt inte sen när.
Så det måste finnas en logisk anledning att man vill kunna spionera på all kommunikation.

Så om man tänker logiskt hittar man nog den anledningen ganska lätt.
Vad ligger bakom det mesta som händer relaterat med människor, låt oss se pengar, ja pengar.

Så låt oss börja med pengar som bakgrundsmål, hur kan regeringen tjäna pengar på sina medborgare genom att se all kommunikation utan att "bryta några lagar".

Beskattning av internet transaktioner... är i dags läget nästan omöjligt att genomföra av den simpla anledning att regeringen inte vet vad som sker.
Det går säkert att komma på en miljon skäl till att kunna spionera på all kommunikation och 99% av dom är relaterade till pengar.

Permalänk
Medlem

"Självklart kan vi leverera bredband till din adress"
Sen vet jag inte om jag vill svälja det bahnhof säger rakt upp och ner, men intressant är det.

Visa signatur

: AMD Ryzen 2600X : 32GB Corsair : Nvidia RTX 2070 :

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Jag känner inte exakt till vilka som står över FRA, men antar att det är försvaret, då de heter FÖRSVARETS radioanstalt. Man kan ju lätt tro att det är en del av försvaret då. Ellerhur.

Nu menade WhoiSTech förmodligen att svensk militär inte få hjälpa till i polisiärt arbete vilket enligt mig framgick ganska tydligt av hans text (läs om Ådalen 1931). Detta innebär alltså att vilka uppgifter FRA än få fram så får de inte lämna över informationen till polisen. De kan möjligtvis samarbeta med polisen för att skydda rikets säkerhet, men det innefattar alltså inte filnedladdning, bankrån eller snatteri. Har jag varit tydlig nog så att du inte misstolkat det WhoiSTech skrev?

FRA är en CIVILT och inget annat. "Försvaret" är en gammal kvarleva från kalla kriget om jag har förstått det hela rätt.

Permalänk
Avstängd

Angående FRA och dess verksamhet finns en del att läsa HÄR.
"FRA är en civil myndighet som hör till Försvarsdepartementets verksamhets- område. FRA:s huvuduppgifter är att bedriva signalunderrättelsetjänst för att tillgodose uppdragsgivarnas underrättelsebehov samt att stödja informationssäkerhetsarbetet hos myndigheter och statligt ägda bolag."

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem

Mycket bra initiativ Bahnhof

Visa signatur

Win 7 x64 | Intel Core 2 Duo E6750@2.66Ghz | Gigabyte GA-P35-DS3R | Corsair 4096MB XMS2-6400 | Radeon HD4850 512MB | Creative X-FI ExtremeMusic | 2TB HDD | Hiper 580w | Sunet 100/100

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Machiavel
Beskattning av internet transaktioner... är i dags läget nästan omöjligt att genomföra av den simpla anledning att regeringen inte vet vad som sker.

Idag är väl dock dessa nästan uteslutande krypterade, så skillnaden blir inte så stor.

Permalänk

själva delen där du betalar är krypterad ja, men när du använder dig av till exempel ebay eller amazon så bjuder du faktiskt på varor utan att du är "maskerad". Detta är såklart bara en liten del av internet transaktionerna som sker men över det hela så är bara den delen där ditt kreditkort används maskerad...

plus att man brukar få ett mail till sig som e som ett kvitto...

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻

Vad gäller FRA förslaget tycker jag inte alls om det

Jag som många andra kanske råkar säga nåt opassande på nätet som man självklart inte menar/skulle göra men kan uppfattas som så. Ska då FRA typerna få misstolka mina ord och kanske dra dit en anmälan?

Nej 100% avslyssning hör till gamla världen och bör endast berättigas genom ett domstolsbeslut mot en enskild person.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Avstängd

Tror dom flesta leverantörerna kommer försöka så gott dom kan för att förhindra avlyssning, annars förlorar dom ju kunder till t.ex. Bahnhof

Visa signatur

You stink. Bender's great. Deal with it

Permalänk
Medlem

hmm, nån juridik-kunnig som har pejl på huruvida vi som medborgare kan driva detta vidare inom EU på nåt vis ifall tokstollarna i riksdagen nu går och röstar igenom detta absurda laglösa förslag?

Dom flesta remissinstanserna har ju varit kritiska och ändå! så sitter idioterna till regering och funderar.. Självklart borde det bara bli bakläxa och "gör om gör rätt" till förslaget men som det ser ut så fattar helt enkelt inte våra politiker hur kränkande jag som medborgare upplever detta. Jag skulle inte säga ett pip om det hela reglerades via domstolsbeslut och liknande men som det är nu så är det gammalt öst-statstänk bakom det hela, helt jävla otroligt. Skiter i fildelning och sånt, jag vill inte att nån jävel ska sitta och kunna läsa min epost, msn, veta vilka surfvanor jag har, vad jag beställer via internet, vad jag har för bank, vilka lösen jag knattrar in till min bank, vad jag spelar för onlinespel, vad jag säger i dessa onlinespel, vilka mina kompisar är, vad dom säger, vad dom tycker, vem jag ringer till, vad jag säger i telefon, när jag ringer, och så vidare. Okej om dom via godkända beslut övervakar folk dom misstänker som brottslingar etc men jag är fan en laglydig svensk som vägrar bli behandlad som en potentiell brottsling 24/7. Otroligt att en del människor sitter och säger att dom inte bryr sig, fattar ni inte vidden av detta beslut? Ett sånt här stort beslut är ett av dom viktigaste i vår digitala tidsålder i Sverige någonsin och det medför konstant avlyssning av oss alla och det borde vara folkomröstning om det och inte en regering som fan inte fattar bättre.. Många av dom där idioterna i riksdagen fattar ju inte ens vad dom håller på att rösta igenom tyvärr, borde vara fängelsestraff för riksdagsledamöter på att rösta i ren okunskap om såna här viktiga frågor.

Blir så jädra arg och mitt politikerförakt har ökat en hel jävla massa sen hela denna sorgliga historia kom upp på tapeten.

Går det igenom så hoppas jag hela EU stänger av sin trafik till Sverige i ren protest för att vi tar oss rätten att avlyssna även all deras trafik som råkar gå igenom Sverige och det är en hel massa trafik det.

Nånstans måste ju också vi medborgare kunna göra nåt för att stoppa sån här galenskap, nån som har koll på sånt? Jag är ingen jurist tyvärr

Visa signatur

|i5-3570k osv.. |
|Linn Renew Klimax DS/D|Linn Kisto|2st Linn Majik 6100/D|Aktiva Linn Majik 140|Aktiv Linn Majik 112|Linn UNIK|
|Sony HW-50|Grandview Cyber Tab-Tension 92"|Dune HD Base 3D|

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pr0zaxz
når detta igenom så skall jag med enkelhet hetsa systemet, ska hälsa med ord som bomb och stadsminister varje gång jag skriver ett mail!:D

hehe bra ide ska haka på den tror jag

mvh alquida muhammed kebbabo

Permalänk

Det kan vara svårt för vanliga svenskar att förstå vidden av en sådan här lag eller hur bräcklig demokrati är.

Men fråga vem som helst som bott i en diktatur, ni känner säkert någon, för att ni ska kunna förstå hur fulltsändigt rubbat det här är :/

edit: Osama nuclear hijack irak usa jihad bara för er fra om er lag skulle gå igenom har ni en fil till att läsa.

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x86
Glöm inte att FRA är en "civil" myndighet och alltså inte är en del av Försvaret.

Och försvarsmakten får visst hjälpa till inom landets gränser. Faktum är att det är en av deras viktigaste uppgifter, om inte den viktigaste.

FRA= Försvarets Radio Anstalt
Svenska försvarsmakten får inte hjälpa svensk polis i juridiska frågor utanför militär baser i sverige, Svensk polis får inte ens låna en helikopter om det skulle innebära ett snabbare transport sätt än sina egna bilar. Detta är ett Fakta som Jag fått höra av en stridspilot, så jag antar att det är sant. jag kan ha fel men isf har han ljugit för mig.

Edit: FRA står under MUST och är Civilt Vad heter det, Det är civilister som arbetar där med militärer som chefter.

Edit2: kommer bli intressant om de går igenom och vi underkastar oss till Amerikansk Terrornoja och inte längre kan sammarbeta med utländska vetenskapsmän om de skulle råka heta Muhamed eller Achmed.

Visa signatur

Jag stavar inte fel, tangenterna sitter bara inte på rätt ställe!
Datorn: |Asus Rampage Extreme| |Intel Core 2 Extreme QX9650 @4.2GHz | |Corsair Dominator 1800Mhz 8Gb DDR3(4x2Gb)| |2xHIS Radeon HD4870| |300Gb WD VelociRaptor +1,53 TiB HDD| |Corsair 1KW PSU
Skärmar: |LG W2452V-PF 24" (Full HD)| |LG M228WA-BZ 22"| |LG 32LB75 32" LCD-TV|

Permalänk
Medlem

Min inställning till detta är att det känns väldigt, VÄLDIGT löjligt.
Om nu lagen skulle gå igenom, tror de att eventuella terrorister skulle snacka på icq och säga att de ska bomba nånstans? Ytterst tveksamt att de kommer att hitta ett uns av diverse olagligheter.

Visserligen har jag inget att dölja, men bara tanken på att den information som då skulle läsas kommer, notera kommer för jag tror inte en sekund att all information som ska vara konfidentiell för obehöriga kommer att förbli så. Det blir läckage av nåt slag och de beklagar och det blir kanske lite skadestånd som vi skattebetalare får stå för. Det leder till min nästa fundering.

Jag är intresserad av hur de har tänkt finansiera förslaget.
Hur många miljoner och åter miljoner, ja kanske miljarder kommer det att kosta för att få igång ett fungerande system för övervakningen? Hur många blir anställda för att sköta bevakningen?
Vad kommer att lagras och hur mycket? Det är ju en hel jäkla del informationsutbyte var dag i samhället.

Det skulle trotsallt vara intressant att se hur mycket all "extra" säkerhet har kostat som 11 september medförde. Även där har det kostat summor som är ofantligt stora.

Se bara på den säkerhetsökning som det blivit för att flyga, det ska röntgas och vätskor är förbjudna, en bekant som flög nyss fick kasta bort barngaffeln då de inte tänkte detta som ett mordvapen och borde ha placerat det i bagaget istället för handbagaget. Absurd situation enligt mig!

Ge folket rätten till sunt förnuft. Allt behöver inte kontrolleras eller övervakas.

Permalänk
Medlem

dom hade ju redan köpt in hårdvaran. eller iaf beställt den. en bra stund innan detta ramaskri. finns en artikel på swec om det. orkar inte leta just nu. så pengarna är redan lagt ut... såklart.

såg förresten att staten vill uttreda FRA innan dom kan godkänna någonting. för det är inte ens säkert dom har laglig rätt att göra det dom gör redan nu.

på ettan snackades det även om att förslaget skulle tas tillbaka och göras några små förändringar för att på nytt tas upp. ska dom hålla på så tills dom ändrat den precis lagom så politikerna kan rösta ja och veta att dom kommer undan med ett "rent" samvete?

åt helvete är detta. jag sitter ju iofs i norge, men all min trafik går ju nästan genom sverige... så det är ju lika mycket åt helvete för oss utflyttade svenskar.

Visa signatur

1: 3600x-16GB-1070ti
2: 1600x-16GB-580x
3: fx8350-16GB-1050ti

Permalänk
Medlem

Herregud det gick igenom :S

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arius
Herregud det gick igenom :S

Nej?
För tusan skrämms inte sådär.
Källa på det isåfall. Ingen tidning har uppdaterat sina sidor om det hursom.

http://www.riksdagen.se
där kan du se debatten som går nu.

aftonbladet.se har en något stabilare ström (iaf var det så igår).

EDIT:
Och där gick lagen igenom. Ja man skäms ju inte lite av att vara svensk nu. Nyhetssidorna kommer väl upp med det snart.

Permalänk
Medlem

Jag har inga ord for vara folkvalda. Det har ar skandal.

Permalänk
Medlem

Skumt att detta inte går under folkomröstning. Det berör ju knappast de folkvalda i riksdagen.

Permalänk
Medlem

Jag skäms så fruktansvärt för att jag är svensk idag.
Det är första gången jag säger det, men någonting säger mig att det inte lär bli sista, även om den insikten i sig är hårresande.

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Avstängd

Ett historiskt lågvattenmärke i klass med Sveriges "neutrala" beteende under WW2..

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem

vem sa att det va demokrati i sverige? och var kan ja läsa om vad det innebär att vara ett fritt land?

går det på något sätt att sätta stopp för dessa dumheter?
efter hot av vår stadsminister "rösta nu snällt ja, annars får du inte vara med att regera"

Det borde inte vara giltigt i och med att det råder demokrati i sverige, vad detta innebär är att folket skall ha sin talan

*edit*
råder alla att ansluta sig till banhof de som kan - kommer jag göra så fort min bindningstid går ut hos nuvarande operatör

Visa signatur

Sometimes autocorrect makes me say things I don't Nintendo.

Permalänk
Medlem

I morgon vaknar det svenska folket upp i en diktatur !

Jag avslutar mitt internet abonnemang / telefon abonnemang imorgon, och jag vill uppmana alla andra att göra samma sak !.

PS. Ni som röstade ja till FRA lagen, är numera landsförrädare.

Permalänk
Avstängd

Re: I morgon vaknar det svenska folket upp i en diktatur !

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jersey
Jag avslutar mitt internet abonnemang / telefon abonnemang imorgon, och jag vill uppmana alla andra att göra samma sak !.

PS. Ni som röstade ja till FRA lagen, är numera landsförrädare.

Där bör du inkludera alla som lade rösten på "alliansen"..

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Citat:

Riksdagen antar regeringens förslag till a) lag om ändring i lagen (2000:130) om försvarsunderrättelseverksamhet såvitt avser 2 § andra stycket andra meningen, b) lag om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet, c) lag om ändring i lagen (2003:389) om elektronisk kommunikation, med den ändringen att tidpunkten för ikraftträdandet av lagarna bestäms till den 1 januari 2009 och att bestämmelsen om skyldighet för operatörer som äger tråd att överföra signaler till samverkanspunkter enligt 6 kap. 19 a § ska tillämpas första gången den 1 oktober 2009.

Kommer enbart att kunna ses av ett fåtal som jobbar ute på FRA, Och FRA är försvarsmakten o alla vi som vet hur svårt det är att få se på våra försvarsunderättelser vet att det är inte spec många som kommer att se tillräckligt mycket att kunna göra skada för privatperson.

Ja förslaget suger men jag tror endå inte att det kommer att missbrukas av myndigheter men lagom jobbigt att det skulle gåi igenom :/

Edit: Det de lagrar kommer troligen även bara hamna på en server och aldrig ens ses på. så länge man inte använder ett ord som visar rödflagga i systemet.. och de hade inte spelat någon roll annat än att nu har de så att de kan kolla om de var en engångsföretelese eller om personerna i fråga har pratat mkt om att bygga bomber o skjuta statsministern.

Visa signatur

Jag stavar inte fel, tangenterna sitter bara inte på rätt ställe!
Datorn: |Asus Rampage Extreme| |Intel Core 2 Extreme QX9650 @4.2GHz | |Corsair Dominator 1800Mhz 8Gb DDR3(4x2Gb)| |2xHIS Radeon HD4870| |300Gb WD VelociRaptor +1,53 TiB HDD| |Corsair 1KW PSU
Skärmar: |LG W2452V-PF 24" (Full HD)| |LG M228WA-BZ 22"| |LG 32LB75 32" LCD-TV|

Permalänk

Välkommen till det nya DDR!

Visa signatur

"The flames of freedom. How lovely. How just. Ahh, my precious anarchy.."

Permalänk
Medlem

Hela svenska befolkningen är emot förslaget, Men bara för att några dumma nissar sitter in en byggnad så får de rätt till att bestämma nåt såhhär dumt.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WhoiSTech
Kommer enbart att kunna ses av ett fåtal som jobbar ute på FRA, Och FRA är försvarsmakten o alla vi som vet hur svårt det är att få se på våra försvarsunderättelser vet att det är inte spec många som kommer att se tillräckligt mycket att kunna göra skada för privatperson.

Ja förslaget suger men jag tror endå inte att det kommer att missbrukas av myndigheter men lagom jobbigt att det skulle gåi igenom :/

Problemet är inte om just denna lag i sig kommer missbrukas. Det största problemet är vilka dörrar denna lag öppnar.

Vad händer om 10 eller 20 år når någon får för sig att "avvikande" åsikter behöver bekämpas? Då har de redan verktygen för det, och inga hinder. Den här lagen är att öppna damluckorna för precis all skit de i framtiden kan vilja använda emot oss som folk.

Det går inte tänka att just denna sak gör ingen skada, och just denna lilla sak gör ingen skada. Det farliga är summan av dem. Och att så få av vår befolkning ens bryr sig om att titta på den större bilden är ofantligt skräckinjagande.

Det var inte längesedan jag läste om hur förslag om att det finns folk som vill ha igenom att "passivt godtagande" av upphovsrättsbrott skulle bli straffbart. Med andra ord, är du inte med oss är du emot oss. Nu är ju inte det så illa, men beroende på tolkning skulle samma formulering även kunna sätta alla medlemmar i pp i fängelse. Och det är en direkt attack mot demokratin. Men reagerar folk på det? Nej... och varför inte? Jo för att våra snälla gulliga och underbara folkvalda lovar dyrt och heligt att inte använda det så... eller löfte de hittills aldrig, inte en enda gång gällande någonting alls, har hållt...

Visa signatur

Xbox Live - Firaphex
Jag har inte alltid rätt, men jag utgår från det tills jag ser bevis på annat. Citera för svar
2008-06-18, Dagen då integriteten ställdes tå mot tå med maktmissbruket och förlorade.

Permalänk
Hedersmedlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aki||es
Hela svenska befolkningen är emot förslaget

Nej. Snarare är det ett fåtal som är emot, många som anser att de ändå inte har någonting att dölja och ännu fler som inte tycker något alls.

Permalänk
Medlem

Ska bli mycket intressant att se om s/v/mp drar tillbaka lagen om
dom vinner nästa val. Dom spyr fortfarande om den höjda a-kassan osv men Mona har redan sagt att dom inte tänker ändra tillbaka den om dom vinner valet.. Samma kolsupare allihop! Vi behöver nytt blod i regeringen nästa val. Jag vet vilka jag tänker rösa på iaf...