Permalänk
Medlem

bluescreen? snälla hjälp!

Datorn bara startar om så fort jag börjar spela jävligt irreterande...har sökt efter problemet och att fått fram att boven är : SRTSP64 fattar att man ska uppdatera drivrutinern eller nått....men vad är då SRTSP64?? har sökt men hittar inte skiten? snälla hjälp mej!

Permalänk
Medlem

SRTSP64.sys tillhör Norton Internet Security 2009 vanligtvis (vad jag vet), testa att avinstallera?
Installera sedan igen med senaste.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

ok....men det är lite konstigt...det började nämligen innan jag installareade norton ?

Permalänk
Medlem

men har märkt att det värkar vara mitt directX 9,0 som jävlas... för att ddet händer bara när jag spelar lite äldre spel?

Permalänk
Medlem

vad är "NT kernal & system" fört det är det som jävlas? hur uppdaterar man den drivrutinen.... ELLER HUR SKA JAG BLI AV MED DESSA JÄVLA BLUESCREENS!

Permalänk
Medlem

Verkar vara olika saker som trasslar för dig vid varje bluescreen.
Testa ram minnet!

Visa signatur

Acer Predator Helios 300

Permalänk
Medlem
Visa signatur

"Maybe one day you will learn that your way, is not the only way"

Permalänk
Medlem

Nästa gång du får en BSOD skriv upp STOP meddelandet samt den första koden typ: STOP 0x000000a0 (bla bla) det är det första innan () som är det viktiga. Så kan jag kolla vad den troliga orsaken är. Står det ett filnamn så ta med det också. Är du säker på du inte har något Norton installerat på burken? Du kan skicka mig ett pm så hittar jag ditt inlägg lättare.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

hur testar jag ram minnena då? förklara mer fragwolf låter som du kan detta? men hinner ju aldrig knappt läsa vad det står på bluescreenen går ju så snabbt.. har änvänt WinDbg men han vbisar olika varje gång? kan det vara minnerna då?

Permalänk
Medlem

för att testa minnena kan du ladda hem och bränna en skiva som du sedan bootar ifrån. Antingen www.memtest.org eller www.ubcd.com . Det senare innehåller även mer nyttiga program. Om du inte är så haj så kan jag väl rekommendera det första. Uppfatta inte om du har xp/vista. Men i Xp kan du gå till kontrollpanelen->system->fliken: avancerat->under uppstart och återställning trycker du på knappen->sedan under "system failure (systemfel)" bockar du ur "starta om autmatiskt". Detta gör att den inte startar om sig så fort du får en BSOD. Utan du kan i lugn å ro skriva av meddelandet. Sedan postar du det här så kan jag hjälpa dig att ta reda på vad meddelandet kan betyda.

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

jag har vista 64-bit...men värkar som jag gjort nått...har inte fått en enda bluescreen...

Permalänk
Medlem

Hehe det e ju bra. Om det fortsätter så kan du avaktivera autorestart i vista så hinner du med och se meddelandet. Återkom om det kvarstår!

Visa signatur

.

Permalänk
Medlem

ok men tack för hjälpen..