Internetuppkoppling dör vid streamande (win7)

Permalänk
Medlem

Internetuppkoppling dör vid streamande (win7)

Hej!

Jag har ett väldigt irriterande problem som verkar ha dykt upp efter att jag nyligen installerat Windows 7 (hade Vista tidigare). Det är nämligen så att min internetuppkoppling dör efter 2-3 minuter då jag streamar media och använder uppkopplingen till annat samtidigt, t.ex. då jag lyssnar på musik från spotify och surfar samtidigt.

Min uppkoppling är Telia 8 mbit via FiberLAN. Min dator är alltså direktkopplad till väggen och får en extern IP-adress tilldelad. Jag använder Windows inbyggda brandvägg, vilken jag provat att stänga av, utan lycka. Har även provat att använda olika webläsare och olika nätverkskort. Ska även tillägga att förutom detta problem har jag inga andra besvär med uppkopplingen. Jag hade inte märkt av detta problem tidigare då jag använde Windows Vista.

Någon som har varit med om något liknande, alternativt har förslag på lösningar?

Visa signatur

MSI K9N SLI Platinum - A64 X2 5600+ @ 3 GHz - 4GB Corsair XMS2-6400 4-4-4-12 - MSI GeForce 8800GTS 320MB OC - Aspire 520W

Permalänk
Permalänk
Medlem

Spotify använder all tillgänglig bandbredd ut för att dela med dig av cachad information till övriga lyssnare. Tyvärr öppnas det på tok för många anslutningar för vad som kan anses vara normalt. Det resulterar i att du inte kan skicka någon svarstrafik till webservers och dylikt.

Lösningen är att ligga på Spotify och få dom att ändra sitt program, eller att begränsa hastigheten utåt, t.ex via netlimiter eller QOS.