Traderaköp- lurad!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Nov 2009

Traderaköp- lurad!

Hej!

Köpte två grejer från en kille på tradera nu i veckan: en processor och ett moderkort! Har varit i behov av att uppgradera min dator och då tänkte jag att man kan lätt få komponenterna billigare om man köper de på Tradera!
La märke på de två grejerna eftersom de var nya! Försökte kontakta säljaren flera gånger för att försäkra mig att komponenterna är fullfungerande och i god skick. Till slut svarade han på ett mail och sa att grejerna är helt nya och fullfungerande och att han hade vunnit de på Dreamhack när han plockade isär en dator.

Eftersom jag jobbar hade jag inte kunnat följa auktionen helt utan jag satte ett max belopp och väntade på att auktionen skall sluta. Det visade sig att jag hade vunnit moderkortet (Gigabyte GA-990FXA-UD3, Socket-AM3+) för 710kr och processorn (en AMD 1090t ) missade jag. Blev kontaktad av säljaren direkt efter och han undrade om jag ville köpa båda komponenter även om jag hade inte vunnit processorn. Jag svarade positivt och frågade honom hur han kommer att lösa det med den andra budgivaren. Han lovade mig att han kommer att lösa det på något sätt och att jag behöver inte bry mig om det.

Samma kväll mailade jag honom flera gånger och vi kom överens om 1980 kr (processorn, moderkortet och frakten). Jag förde över pengarna direkt och informerade honom. Han lovade skicka grejerna direkt... 2 dagar senare får jag posten avi och åker till närmaste uthämtningsställe. När personalen plockar fram paketet blir jag lite misstänksam. Han skickade båda grejerna i ett vadderat kuvert!!!! Med tanke på hur posten sköter transporten så finns det stor risk att de hade inte "överlevt" det....
Som tur är packar jag upp grejerna direkt framför postens personal och inne i kuverten ligger ett moderkort som är inlindat i en ICA påse och en processorn som ligger i plastförpackningen (processorer brukar komma i ett sådant förpackning). Jag öppnar plastförpackningen och upptäcker att fyra "pins" saknas och flera har böjts!! Det innebär att processorn är obrukbar!
Pratar med personalen i ICA och de informerar mig att de kan inte göra något åt det! Komponenterna har skickats som vanligt brev och det finns ingen chans att spåra den eller att få ersättning för det.Om det hade skickats som rekommenderat eller som vanligt paket hade vi fått ersättning men nu är det kört. Dessutom påvisar de den bristfälliga förpackningen och informerar mig att ansvaret åligger hos avsändaren i så fall!!!

Kontaktar säljaren direkt och informerar honom om skadorna. Han lovar mig kolla upp det med posten och återkomma. Nästa dag ringer jag honom igen men får inget svar. Försöker skicka mail men får inget svar där heller. Skickar ett mail till och informerar honom att jag vill ha mina pengar tillbaka eftersom processorn är helt obrukbar och moderkortet har sett bättre dagar också (har inte haft möjlighet att testa den eftersom jag har inte alla delar men tror inte att den fungerar). Även här får jag inget respons.
Idag försöker jag ringa honom igen och till slut skickar SMS och ber honom kolla mail. Får direkt svar att han kommer inte att betala tillbaka de pengarna och att han vill inte ta tillbaka saker som var hela när de skickades!!!
Har försökt ringa polisen och anmäla honom men tjejen jag pratade med sa till mig att även om jag anmäler honom för bedrägeri så kommer polisen att lägga ner processen innan den ens påbörjats!!!! (konstigt men sant)... Jag skulle ju ringa Konsumentombudsmannen och prata med honom men när jag tittar på deras hemsida så är det bara när det uppstår tvist mellan företag och konsumenten ...
Har säljarens uppgifter (namn adress, mailadress, kontonr, telefonr )allt men kan inte använda det på något sätt.

Det som återstår är att åka ner till Nybro och besöka honom men i så fall kan han ringa polisen ....

Finns det något man kan göra ?? Eller det är helt kört!??

Tacksam för era svar!!!

Enligt Tradera så är det säljarens ansvar att packa grejerna så att de inte skadas under transporten.:

Skrivet av Tradera- Råd vid Tvist:

Felaktig vara

Vid leverans av felaktig vara ansvarar säljaren för att felet åtgärdas. Det kan ske genom återköp, utskick av ny vara, eller annan kompensation efter er överenskommelse. Om levererat objekt överensstämmer med ert avtal är säljaren inte skyldig att acceptera ett återköp.
Vid behov kan en objektiv fackman rådfrågas. Tradera kan aldrig bedöma de objekt som säljs.

Fraktskada

Avsändaren ansvarar alltid för att varan paketeras på ett fullgott sätt. Om en väl emballerad vara skadas under leverans kan mottagaren göra en reklamation till speditören.

Om paketeringen, utifrån speditörens bedömning, skulle anses bristfällig är avsändaren skyldig att ersätta den skadade varan.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Umeå
Registrerad
Dec 2011

Fan vad trist att det finns såna där människor!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
På nätet
Registrerad
Jan 2009

Bara bita i det sura äpplet och konstatera att du blivit lurad och inte kan göra någonting åt det. Ta det som en läxa istället, betala aldrig i förskott till personer du inte känner eller vet något om.

Hade säljaren många bra omdömen?

i7 2600K@4,6ghz - ASUS GTX 670 DC2 - MSI P67A-GD55 - Corsair Vengeance 8GB - Samsung 830-Series 256 GB
Corsair H80 - Xonar Essence STX - XFX XXX 750W - Fractal Design XL - DELL U2412m

Var snäll mot nördar. Det är stor risk att du får en som chef en dag.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Skaraborg
Registrerad
Jan 2010

Regel nr. 1 så när du handlar på Tradera gör det endast med folk med bra omdömen och gärna med en hel del försäljningar i bagaget!

Nr. 2) Om en säljare erbjuder sej att fixa tex. som i ditt fall cpu:n trots att du inte vann den så glöm affären helt det är ett tecken på blåsning
vilket du klockrent har blivit och det enda du kan göra är att skriva på Tradera för att varna folk och anmäl han!

Tyvärr är du rent ut sagt blåst på pengarna!

Spelburk: ASUS Maximus VI Formula . Intel Core i7 4770K .Nocuta DH15 . 16 GB Corsair Vengeance Pro 2400mhz. Nividia GTX 1080 Strix . 250 GB Samsung EVO SSD . Fractal Design Arc R2 . Corsair AX 860i . 1 st Benq 144hz 24" 1 st Benq 60hz 24"

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av RiffMeister:

Fan vad trist att det finns såna där människor!

Tro mig! Det finns fler än du tror!

Skrivet av pokelia:

Lite svårt göra det för då kommer han att ha något att säga till polisen eller någon annan i i så fall blir det mitt fel...

Skrivet av Rickard11:

Bara bita i det sura äpplet och konstatera att du blivit lurad och inte kan göra någonting åt det. Ta det som en läxa istället, betala aldrig i förskott till personer du inte känner eller vet något om.

Hade säljaren många bra omdömen?

Problemet är att killen har precis börjat på tradera... jag vet.. jag är dumbom men men .. nu är det kört

Skrivet av hjorten66:

funderar nästan att göra detta ... men löser inga problem

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västsverige
Registrerad
Mar 2011

det är därför jag nästan enbart handlar på ebay .. dom tar hand om sånt här mycket bättre ... tradera är (trots att ebay äger dem) ett skitföretag som enbart bryr sig om pengarna de tjänar på auktionerna, säljare och köpare får klara sig bäst de vill..

Detta meddelande skrevs på en porrfylld dator, av en elak skitstövel. Det innehåller ingen praktisk eller användbar information, och skrevs faktiskt enbart för att förvilla och föra dej bakom ljuset.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Cyberspace
Registrerad
Apr 2008
Skrivet av docky30:

Nej, det finns inget du kan göra. Värdet är för lågt för att någon ska ta i ärendet med tång ens. Det enda du kan hoppas på är att han tar sitt ansvar.

There are two kinds of people: 1. Those that can extrapolate from incomplete data.
Min tråkiga hemsida om mitt bygge och lite annat smått o gott: www.2x3m4u.net

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lund
Registrerad
Feb 2007

Jo en sak var säker, det var under inga omständigheter ett för bra pris för att vara sant...

Hur som hälls jävligt tråkigt. Gör en anmälan.

Macbook Pro

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2009

Kan rekommendera att använda payson nästa gång. Han får inte några pengar förräns du fått hem varan och testat den. Skulle aldrig aldrig våga sätta in pengar direkt på någons konto.., hur du ska lösa det här har jag tyvärr inga tips om.. Kolla upp hur gammal killen/ungen är, kanske kan få tag på någon förälder.

Xeon 6c/12t x5670 @ 4 GHz | GTX 1070 | 10GB DD3 | Asus P5X58D-E| Fractal Design R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Liatorp
Registrerad
Mar 2010

Därför köper/säljer grejer här på Sweclockers

Deadsith: Disc/Holy Priest | Haikeiki: MM/BM Hunter | Garridel: Frost/Arcane mage (Main) | Turák: Resto Druid

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rosornas stad
Registrerad
Dec 2004

Varningsklockorna hade ringt för mig då säljaren började prata om att få köpa prollen trots att den auktionen var vunnen av en annan köpare. Redan där visade han sin oärlighet som säljare.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011

Tror det enda som kommer hända om du gör ett besök är att hans päron kommer ringa polisen, det är förjävligt men sant.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.1
Registrerad
Apr 2011

han är säkert mindreårig och har säkert redan bränt pengarna du satt in på hans konto därav hans defensiva bemötande för att slippa konsekvenserna.. ta och kontakta hans föräldrar för fan! säg som det är i vänlig ton så kommer dom nog ge dig dina pengar och dra in hans veckopeng ett par månader

ändå om han är 18 bor han nog fortfarande hemma.. kontakta hans föräldrar

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Hemma
Registrerad
Dec 2002
Skrivet av Geforce9500gt:

Därför köper/säljer grejer här på Sweclockers

Jo visserru, jag blev blåst på ett graffe här av en jävla gris. Så bara för att det är sweclockers är det inte säkert.
Vad ska dom göra om någon provatperson blåser en. Ge ut kontaktuppgifter...sen då? Jag får ju inga pengar tillbaka ändå...

Nä det är helt enkelt bara att acceptera att man kan bli blåst om man köper begagnat med förskottsbetalning oavsett ställe :/

Felet med världen är att de dumma är så tvärsäkra och de kloka så fulla av tvivel.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Jönköping
Registrerad
Feb 2010
Skrivet av blade80:

Jo visserru, jag blev blåst på ett graffe här av en jävla gris. Så bara för att det är sweclockers är det inte säkert.
Vad ska dom göra om någon provatperson blåser en. Ge ut kontaktuppgifter...sen då? Jag får ju inga pengar tillbaka ändå...

Nä det är helt enkelt bara att acceptera att man kan bli blåst om man köper begagnat med förskottsbetalning oavsett ställe :/

Därför gör man enbart affärer mellan 4 ögon.. Eller möjligtvis www.internetgirot.se
Vet inte om någon som har blivit blåst genom att använda det.

Dator: Clevo p370em 680m sli Dell xps m1730 8800gtx (såld) Alienware m17x r2 5870m (såld) Msi gx660r 5870m (såld), Alienware M18x R2 7970m cf (såld)
Konsoll: Ps3 ca 100 spel på hårddisken. Ca 60 spel på skiva. 15 platinum och 1300+ trophies
Ljud:: Reciever: Yamaha RX-V771, Front: Blue Diamond: Rear: Black Ruby Cent: Black Ruby C

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Okt 2011

Jag tror dessutom att man enligt tradera regler inte får göra upp utanför, det tar bort hela deras sätt att tjäna pengar. Tradera har hittills fungerat bra för mig, men jag undviker att sätta in pengar direkt på nya säljares konton, då kör jag paypal eller payson.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av blade80:

Jo visserru, jag blev blåst på ett graffe här av en jävla gris. Så bara för att det är sweclockers är det inte säkert.
Vad ska dom göra om någon provatperson blåser en. Ge ut kontaktuppgifter...sen då? Jag får ju inga pengar tillbaka ändå...

Nä det är helt enkelt bara att acceptera att man kan bli blåst om man köper begagnat med förskottsbetalning oavsett ställe :/

Vad var det för ett kort? spelar ingen roll men om det kostar 500kr är det lättare att ta som en läxa än om det kostar 5000 :/ lider med båda två i vilket fall.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Västerhaninge
Registrerad
Apr 2011

Vid köp genom tradera, blocket och liknande borde man alltid göra det i person och i kontanter så att inget sånthär kan hända
det är definitivt hans fel, delarna var säkert redan skadade annars är det ändå hans fel när han skickar det i en ica påse(!?)

Ni ska självklart inte "misshandla" honom eller nåt men dra hem till honom, med ett par kompisar om du vill. eller gör som uvania sa och kontakta hans föräldrar xD haha

Cooler master HAF-X | Asus Crosshair VI Hero | AMD Ryzen 1800x | Sapphire R9 Fury | Corsair Vengeance 16GB DDR4 (2x8) | NZXT Hale90 850W | Corsair Force Series MP500 120GB | samsung SSD 840 PRO 256GB | Corsair SSD force gt 120GB | Seagate barracuda 2TB 7200 rpm |

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2003

Kanske jag som inte läst ordentligt, men har han inte skickat rätt varor?
Kan knappast vara bedrägeri att skicka varor dåligt packade?
Sen brukar väl köpare bestämma hur det ska skickas, iaf har det varit så de få gånger jag handlat på tradera

Intel Core i7-4770K@4Ghz, Fractal Design Define R4, ASUS Z87-DELUXE, Corsair 1200W, Asus Gtx 780, Corsair Dominator DDR3 1866MHz 16GB, Silverstone Tundra TD03, Corsair, Samsung SSD 850 EVO och Dell u2711

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Dec 2008

Lider verkligen med dig, ett samtal till hans föräldrar borde göra susen. Men hur tänkte du när du köpte från en nyreggad användare på tradera :/

I could tell you a UDP joke, but you might not get it.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Nov 2008

Hej,

Lider med dig!
Av din beskrivning är det inget som tyder på att ett brott har begåtts. Däremot har du och säljaren ett avtal, ett avtal som inte har uppfyllts av säljaren av allt att döma.

Med tanke på att det inte är brottsligt att packa dåligt är det fråga om ett civilrättsligt spörsmål. I sådant fall är det Tingsrätten som avgör saken. Undersök med din hemförsäkring hur rättsskyddet ser ut (vanligtvis står hemförsäkringen för de huvudsakliga rättegångskostnaderna.

Det är dock upp till dig att avgöra om det är värt besväret och den eventuella självrisken på försäkringen.

Lycka till!

/Slurp

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Jan 2011
Skrivet av Geforce9500gt:

Därför köper/säljer grejer här på Sweclockers

eller så köper man nytt, så man vet vad man får och har kvitto och garanti på det

MBP Retina 15" late 13 2,3ghz / 16gb ram / 512gb ssd / GT750m / Iphone 6 128gb / Timecapsule 3TB / Ipad Air 2 / Apple Watch 42mm

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jul 2008
Skrivet av kkkingen:

Hej, jag tänkte ge lite svar på frågor och sånt här. Docky jag bor inte hemma, bor i en lägenhet med 3 polare så du kan få adressen om du vill kika in en stund när du ska hit? och du är mer än välkommen hit till nybro vad du nu ska göra här! Jag har ingen veckopeng mina päron kan dra in tyvärr, och sakerna var hela när jag skickade dem till dig!

Look out here comes the incredible "internet hero"!!!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
United Kingdom
Registrerad
Aug 2009
Skrivet av kkkingen:

Hej, jag tänkte ge lite svar på frågor och sånt här. Docky jag bor inte hemma, bor i en lägenhet med 3 polare så du kan få adressen om du vill kika in en stund när du ska hit? och du är mer än välkommen hit till nybro vad du nu ska göra här! Jag har ingen veckopeng mina päron kan dra in tyvärr, och sakerna var hela när jag skickade dem till dig!

Seriöst, tror du att grejorna är hela när de kommer fram om du packar i ett jäkla vadderat kuvert?? Dessutom när processorn ligger löst? Tänk lite själv, luktar ju blåsning lång väg.
TS säger ju tom att det var NYA grejor (moderkortet var inte heller i bra skick tydligen), då har du ju kartonger kvar. Inte fan skickar man i ett sunkigt kuvert då? Du borde fan skämmas!

Det är DITT ansvar att sakerna är paketerade så att inga fraktskador uppstår. I annat fall är det DU som får ersätta köparen.

Fractal Sesign R5 | i5 2550K @3.5GHz CM Hyper 612 | ASUS H61 M-F | Crucial 8Gb 1333MHz | MSI R9 390 Gaming | Aerocool Integrator 600W | Dell Ultrasharp U2212HM | ASUS MG278Q | Mionix NAOS 8200 | Filco Majestouch 2 Ninja MX Brown | Edifier C2 2.1 | Steelseries 5Hv2

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Enköping
Registrerad
Sep 2010
Skrivet av docky30:

kanske
Men enligt traderas policy så är det avsändarens ansvar att packa grejer rätt och skicka de så att de kommer hela! http://www.tradera.com/Help/HelpPage.aspx?NodeID=2096

http://img851.imageshack.us/img851/7730/dddmz.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Så även där visas att det var din ansvar!
Hur som helst så kommer jag att få mina pengar tillbaka på något sätt... tingsrätten eller besök det spelar ingen roll

Passa dig vad du säger också, minsta lilla kan tas som hot. Just sayin så att inte du åker på skiten!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Nov 2009

Det är klart att jag tänker inte besöka någon med någon klubba eller liknande.. när jag säger besök menar jag fredligt snack med han eller hans föräldrar och inte någon gäng grej Skulle aldrig göra detta.
Med tingsrätten menar jag allvar och jag kommer att anmäla honom vilket som...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rosornas stad
Registrerad
Dec 2004

Hade du inte snålat in på att kräva att han skulle skickat det som REK och betalt till lite extra för det så hade försändelsen varit försäkrad och du hade kunnat löst skadan med posten ganska lätt. Vissa saker som skall skickas med post måste man tyvärr se till att ha försäkrade med tanke på den omilda behandling posten har av sina kunders försändelser.

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
127.0.0.1
Registrerad
Aug 2008

Tyvärr finns inget du kan göra.
Jag råkade ut för samma sak, polisanmälde honom och efter över ett år gick målet till domstol. Han blir fäld, men har inga pengar så jag fick inte någon ersättning. Han var under 15 år och är inte lagskyldig...

Att ens få polisen att ta tag i ärendet tog mig otroligt med tid och energi. Det som gjorde att de ens tittade på det var att han blåst över 20 människor på blocket, tradra, sweclockers och nordichardware.

Även om du kan påvisa att ansvaret är hans så struntar både polisen och tradera i sådanna här ärenden. Tråkigt men sant.

Mobo: Asus Maximus VII Gene Z97 CPU: i7 4790K @ 4,6GHz RAM: 4x8GB Corsair DDR3 2400MHz Vengence Pro GPU: Asus RX Vega 64 ROG Strix SSD (OS): Samsung PRO 850 256GB SSD: Samsung EVO 850 500GB PSU: Seasonic Platinum XP2 760W

Skärm: Dell U3415W, 2x Dell E2216H Ljudkort: Focusrite Scarlett 6i6 Högtalare: Yamaha HS50M + HS8S Headset: Sennheiser PC 373D

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Värnamo
Registrerad
Nov 2009
Skrivet av jycken:

Hade du inte snålat in på att kräva att han skulle skickat det som REK och betalt till lite extra för det så hade försändelsen varit försäkrad och du hade kunnat löst skadan med posten ganska lätt. Vissa saker som skall skickas med post måste man tyvärr se till att ha försäkrade med tanke på den omilda behandling posten har av sina kunders försändelser.

Har inte precis snålat! Killen tog 150 kr i frakten som kostade egentligen endast 42 KR.. Jag trodde att person som har varit på Dreamhack vet hur man handskas med komponenter!!! Tog det för givet men verkar som grejerna hade varit obrukbara redan innan han skickade de för att jag hittade inga "pins" i förpackningen.. det var tänkt så från början .. att blåsa någon på pengar och sedan hävda att han är oskyldig

Trädvy Permalänk
Avstängd
Plats
Nära dig
Registrerad
Sep 2011
Skrivet av Rickard11:

Bara bita i det sura äpplet och konstatera att du blivit lurad och inte kan göra någonting åt det. Ta det som en läxa istället, betala aldrig i förskott till personer du inte känner eller vet något om.

Hade säljaren många bra omdömen?

Man ska _ALDRIG_ ge upp för sånt här

TS: Ge inte upp...jag blev scammad och jag gav mig inte förens jag fick mina pengar tillbaka!

Dock så gjorde jag å några polare ett besök hos killen som lurade mig

♪ ♪ (っ◕‿◕)っ ♥ Nvidia ♥ (♥♥,) ♪ ♪

AMD