Riksdagen röstade ja till datalagringsdirektivet

Permalänk
Skrivet av LaptopGPU:

Så här går det när man låter gamla människor sitta i riksdagen...

Så otroligt sant, Längtar till "Vår" generation kommer göra succe i riksdagen!

Visa signatur

| i5 2500k | h100 | Evga 580 | Fractal Design arc | Asrock P67 Fatal1ty | Hx1050w | 24" BenQ | 16GB Vengeance Ram | Razer DeathAdder | Razer Carcharias | Razer Arctosa |

Permalänk
Medlem
Skrivet av joi93:

De ser väl om du har haft en anslutning till en person som är känd för att fildela mycket (t.ex. kolla om du anslutit till en torrent tracker och sedan kolla vilket IP du anslutit till) och kan sedan beslagta din dator för att se om du verkligen laddat ner eller inte.

För övrigt tror jag att de flesta personer här överreagerar, precis som när FRA och IPRED gick igneom.

Jo men jag menade mer "amateur chick fuckig boyfriend". Sen visar det sig att det vara upphovsrättsskyddat material trots titeln. Har jag då tankat hem i "god tro"?
Och om jag tankar hem något legalt som någon känd fildelare delar med sig av. och jag blir misstänkt för att ha tankat hans illegala filer, så blir min dator beslagtagen även här, eftersom de inte kan se vad jag tankat?! Vem har tid med att få sin dator beslagtagen stup i kvarten?
Nu kommer det inte bli så i någon stor skala pga polisens begränsade resurser. Men det handlar ju om principer som över tid kan leda till "1984" om vi nu börjar tillåta dessa.

Visa signatur

Gilla min Guide till sweclockers tävlingen! :D : #12510535

Min Sweclockers-låt som aldrig deltog i Jultävlingen. Enjoy! https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=g7gof...

Permalänk
Medlem

Jag ser detta mest som ett problem då det kan användas för att bli big brother. Men poängen bakom det är solid och viktig att ta upp. Man ska inte ladda hem saker som är skyddade, man ska inte ladda hem barnporr och man ska inte använda sitt nät för att sprida kränkningar och utföra andra brott. Det är vi nog alla eniga om. Men detta är fel sätt att göra det på. Vi behöver inte ett store bror samhälle, vi behöver dra ut ogräset med rötterna istället för att trimma det vid topparna. Det finns bättre sätt att kartlägga barnporrnografi delningen än det här. Internationella sammarbeten som arbetar med specifikt detta t.ex. Fler sätt att kunna lagligt ladda hem filmer, musik och spel behövs, jag tänker steam, spotify och andra tjänster. Jag betalar gärna om de gör rätt och har det innehållet jag vill ha, det ska inte vara som att försöka ta sig in i Fort Nox för att kunna ladda hem en låt och den ska inte kosta 15kr. Det är löjligt för den kvaliteten man får ut av den sketna mp3-filen. Men Svensk politik stoppar tillväxten av sådana tjänster om förslag som ACTA genomförs.

Tar snart livsbesparingarna och sätter mig i en båt på internationellt vatten eller månens baksida...

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Så vi ska betala något vi vill slippa?
Retarded Sweden goes Retarded..

Visa signatur

- Xbox One Series X -
- Mac Mini M1 -
- MacBook Pro 14 M3 Pro -
- iPhone 15 Pro -

Permalänk
Medlem

Förstår inte riktigt...

Citat:

Syftet med lagändringen är att göra det enklare för polisen att komma åt illegal fildelning och barnpornografibrott.

Ok att de kanske kan se vilka som har laddat ner filer från en sida som anmälts innehålla barnporr, men hur fan ska dom veta att det jag har tankat från ip:n 81.154.47.13 är upphovsrättsskyddat när de inte ska "spara innehållet i kommunikationen"?
Kan nån förtydliga?

Visa signatur

"Att installera AMD-drivrutiner är lite som en Svensson-variant av rysk roulette.." //Kazuo

Permalänk

För er som undrar om VPN, Svenska VPN tjänster kommer tvingas att lagra informationen.
Precis samma som gäller i Tyskland och Schweitz som har liknande datalagringslagar.

Visa signatur

Laptop: HP ENVY 13 (2017), I5-7200U, INTEL HD GRAPHICS 620
Desktop: DIY Gigabyte Z170-HD3, Core i5-6600K, Nvidia 1080 Ti
<3 Hackingtosh!

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Ozzed:

https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/540108_1...

Och till alla er som säger att det inte finns något parti att rösta på... Det finns det ju visst det. Piratpartiet! Hur kan man glömma det enda partiet i Sverige som står upp för mänskliga fri-och rättigheter?

Jag har röstat på den ända sedan de bildades och med tanke på vilka obildade åsnor som sitter i riksdagen och regeringen så ångrar jag mig inte ett dugg.

Problemet med piratpartiet är deras politik i synnerhet är väldigt svag. De fokuserar mest i politik som handlar om piratkopiering.. men vad för de för politik för tex. det svenska försvaret? Arbetsmarknaden? Sjukhusen? skolorna etc? Man kan inte ha ett parti i riksdagen som bara tar upp ett fåtal frågor.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem

Tor.

Visa signatur

Tofu bud

Permalänk
Medlem

Vad i helv*te -.-'

Permalänk
Medlem

fast det blir ju vi som betalar även om staten skulle betala det. vi betalar skatten

Visa signatur

Intel i7 2600k @ 4,4 Ghz | GTX 780 DirectCU II | H60 V.2| Maximus IV Gene | TJ08-E | Vengeance 16gig 1600MHz | 840 pro 256GB | Corsair HX 1050W

Gratis frakt Inet

Permalänk
Medlem
Skrivet av Konichiwa:

Så vi ska betala något vi vill slippa?
Retarded Sweden goes Retarded..

Om jag inte missförstått det hela är vi mer eller mindre tvungna att införa direktivet
eftersom det är beslutat i EU.

Permalänk

Skitsystem - Skitliv / Polisstat. Är soundtracket till denna artikel.

Visa signatur

Köpe utav ljudkort? ODAC+O2 COMBO ELLER ASUS XONAR STX
Köpe utav headset? Headsets är skräp, köp hörlur och mic separat.

Permalänk
Medlem
Skrivet av traevis:

Lite läskigt att förslaget röstades igenom så enkelt, var är motståndet? Sinnes.

Ja, det var det som förvånade mig, jag trodde inte siffrorna skulle bli SÅ stora, jag trodde verkligen att det fanns fler vettiga som skulle ställa sig emot.

Permalänk

Man kanske ska börja överväga VPN ändå?

Visa signatur

][- perfect -][

Permalänk
Skrivet av SUMITOMO:

Om jag inte missförstått det hela är vi mer eller mindre tvungna att införa direktivet
eftersom det är beslutat i EU.

Ja, det var, gilla läget eller betala vite på några hundra miljoner för att sedan tvingas rösta om det igen.

Visa signatur

Laptop: HP ENVY 13 (2017), I5-7200U, INTEL HD GRAPHICS 620
Desktop: DIY Gigabyte Z170-HD3, Core i5-6600K, Nvidia 1080 Ti
<3 Hackingtosh!

Permalänk

För ni som hate:ar på Sverige så är det EU:s förslag. Visst, det är Sverige som röstar men det är säkerligen en fråga om diplomati, för att inte reta upp den store...

EDIT:

Skrivet av Aids130:

fast det blir ju vi som betalar även om staten skulle betala det. vi betalar skatten

Jo exakt, ett lands ekonomi är alltid folkets ekonomi, hur man än vänder på det. Känns lite surt ändå Att vi med internetuppkoppling måste betala 27 öre per huvud svider ju faktiskt i plånboken... (om 80% av Sveriges befolkning har internet)

Visa signatur

Snålt, smått och raffinerat är min melodi :-)

Permalänk
Medlem

Detta måste väl även betyda att regeringens nät blir övervakat?

och im isp'na vägrar genom föra detta? stänger dom ner hela internet då?

Visa signatur

CPU: Ryzen 9 3900x Noctua NH-D14 MOBO: TUF Gaming X570-PLUS GPU: GTX 980 RAM: 32 GB 3200 MHz Chassi: R4 PSU: Corsair AX860 Hörlurar: SteelSeries 840 Mus: Logitech G502 Lightspeed V.v. nämn eller citera mig för att få svar.

Permalänk
Medlem

Jag tycker Sverige skall gå ut ur EU. EU är bara trams.Massor av pengar som går till puckon som inte gör ett dugg. Även den svenska regeringen består av puckon som inte ens vet hur det svenska samhället ser ut idag.

Om du tror politikerna kommer bli granskade när dem skickar något. Dem åker gräddfil på allt.

Permalänk
Skrivet av Xenir:

Jag har rent mjöl i påsen så jag kan skratta åt er andra som har en tår i ögat.
BWHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HA...HA...HA

"They who can give up essential liberty to obtain a little temporary safety, deserve neither liberty nor safety."
-Benjamin Franklin

Du, precis som alla andra, kommer i förlängningen att förlora på att staten får större möjligheter att övervaka vem du är och vad du gör. I samband med att man röstade genom FRA-lagen så blev det förslaget kritiserat enormt just för att det i förlängningen kunde leda till mer övervakning av individen och nu är vi där, och det kommer knappast stanna där heller.

Problemet med svensk politik, och i stort sett all politik i västerländska stater, är att vi har typen blandekonomi vilket har en riktigt obehaglig baksida. Regeringen i en demokratisk stat ska ha som uppgift att skydda det fria ordet, demokratin och den enskilde individen men när de får möjlighet att leka affärsmän så får affärsmän också möjlighet att leka politiker. De gör då varandra tjänster som bara delvis hjälper den enskilde. Hetsen mot fildelarna bottnar i att skydda arbetstillfällen, och nu får vår frihet lida för det. Med andra ord så gör de i det här fallet mediaindustrin en tjänst för att säkra arbetstillfällen för en del ur befolkningen, så att deras välfärd inte skall försämras. Detta kan avhjälpas genom att mediainstruin satsar sina miljarder i ny teknik, effektiviserar och att de pressar priserna, precis samma regler som för alla andra industrier.

I min mening så är EU bara en diktators, typ Hitler, Stalin, Mao m.fl. våta dröm. Det är bara ett sätt att försöka kontrollera folket så mycket som det bara går. Det förenklare inte så mycket som det kostar och stjälper för gemene man.

Permalänk
Medlem

Vänsterpartiet var och är emot...

Permalänk
Medlem

Återigen, EU som styr Sverige som vanligt.
"Ni ska idag bära gula kläder" OK

Visa signatur

Citera för snabbare svar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xenir:

Jag har rent mjöl i påsen så jag kan skratta åt er andra som har en tår i ögat.
BWHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA...HA...HA...HA

Skratta lagom, du får också betala din del av den miljarden i ökad kostnader.

Visa signatur

i7 2600k | P8P67Deluxe | Noctua NH-D14 | KFA2 GTX1080 EXOC | Corsair 750W | Corsair Obsidian 800D | Dell U2412M
America's Army: Proving Grounds

Permalänk

Så nu ska vi betala för att bevaka oss själva, god damn it.

Visa signatur

Intel Core 2 Q6600 G0 2.4Ghz@3,6Ghz | Tuniq Tower 120 |Gigabyte GA-P35-DQ6 | 4x1gb Corsair XMS2-6400 CL4
| XFX GTX260+ 896MB | Antec Three Hundred | Corsair HX520 | Intel 510 120GB | Samsung Spinpoint F1 750GB | Samsung Spinpoint F3 1TB | Windows 7 Pro x64

Permalänk
Skrivet av nathan:

En handfull terrorister kliver ombord på flygplan och orsakar hemskheter, resultatet blir att samtliga resenärer, världen över utsätts för penalism vid flygningar som bara förvärras. (Terroristerna vann.) Pedofiler tar sig ut på nätet istället för att hålla sig i skuggan och resultatet blir att alla svenskars aktivitet på nätet lagras. Problemet är inte att "ha rent mjöl i påsen" utan känslan av att man övervakas allt mer ju fler såna här skitförslag som går igenom.

Man blir f-n mörkrädd när man ser en sån total dominans avseende Riksdagsröster som ställer sig positiva till detta. Var är partiet som värnar den personliga integriteten???

Piratpartiet borde döpa om sig till Integritetspartiet och få fram frontfigurer som stenhårt kämpar emot allt som kränker den personliga integriteten, både i samhället och på nätet. Det är nog den fråga jag brinner starkast för idag.

Det känns som att de yngre ledamoterna har röstat nej. Om de inte blivit tvingade att rösta ja dvs.

Visa signatur

Pappy :"Backup: Skyddar mot datafel när du på fyllan raderar 200GB pr0n och laddar hem två säsonger teletubbies istället."
Jocke1100 :"Det är väl en mekanisk kylavledning... Typ analog kylpasta..."

Permalänk
Medlem
Skrivet av Tumnus:

Problemet med piratpartiet är deras politik i synnerhet är väldigt svag. De fokuserar mest i politik som handlar om piratkopiering.. men vad för de för politik för tex. det svenska försvaret? Arbetsmarknaden? Sjukhusen? skolorna etc? Man kan inte ha ett parti i riksdagen som bara tar upp ett fåtal frågor.

Ingen, det är det som är grejen, de är vågmästare åt den sidan som är beredda att genomföra deras politik, sedan om det är blå eller röda laget kvittar.

Och i ärlighetens namn.. Littar man på det hela i ertt lite större perspektiv så vill ju varken moderaterna eller sossarna göra det lagligt att steka barn i ugnar, så jag skiter faktiskt i vilken sida som vinner valet, sålänge vi slipper sån här skit. Det är ingen skillnad på deras politik i alla fall ju. När dagen är till ända är det same same different name. Därför känner jag att jag kan rösta på Piratpartiet, jag bryr mig inte ett skit om hur det går i de andra frågorna, inga är på långt när lika viktiga för mig som de som PP driver.

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk

Säger bara splittra vår nation, en del utan EU's dumma regler och förslag precis som Norge.

Visa signatur

...

Permalänk
Medlem

Eftersom detta verkar vara ett EU direktiv borde man kanske ta och väga upp EUs för och nackdelar mot varandra samt ta reda på vilka partier det är som är för/emot EU.

Visa signatur

GTX 670 - 3570K - 8GB CORSAIR LP

Permalänk
Medlem

http://donttrack.us/
eller tor. Ta även bort eventuella facebook konton. Även fejk konton.
Mobiler har länge varit ett stort nej.
Tycker alla skulle må bättre av att läsa stallmans personliga hemsida. Stallman.org

Permalänk
Avstängd
Skrivet av buddaz:

Jag tycker Sverige skall gå ut ur EU. EU är bara trams.Massor av pengar som går till puckon som inte gör ett dugg. Även den svenska regeringen består av puckon som inte ens vet hur det svenska samhället ser ut idag.

Om du tror politikerna kommer bli granskade när dem skickar något. Dem åker gräddfil på allt.

Problemet är att medlemskap inom EU faktiskt har en fördel.. Man får fina fördelar framförallt med exporter runt om Europa. Nackdelen är att EU faktiskt bryter mot sina egna kriterier där EU ska vara ett samarbete och inte ett försök att tvinga på sina medlemsländer lagar. Finns ju ett par exempel där EU går emot sina egna kriterier, som tex. export av snus. Snus är på något jävla vänster helt förbjudet inom EUs medlemsländer och EU försökte här om året även förbjuda surströming och dess export.

Skrivet av Ozzed:

Ingen, det är det som är grejen, de är vågmästare åt den sidan som är beredda att genomföra deras politik, sedan om det är blå eller röda laget kvittar.

Och i ärlighetens namn.. Littar man på det hela i ertt lite större perspektiv så vill ju varken moderaterna eller sossarna göra det lagligt att steka barn i ugnar, så jag skiter faktiskt i vilken sida som vinner valet, sålänge vi slipper sån här skit. Det är ingen skillnad på deras politik i alla fall ju. När dagen är till ända är det same same different name. Därför känner jag att jag kan rösta på Piratpartiet, jag bryr mig inte ett skit om hur det går i de andra frågorna, inga är på långt när lika viktiga för mig som de som PP driver.

Innan piratpartiet skaffar sig en bredare agenda så kan de inte räkna med min röst. Nog för att dessa lagar är absurda men att bygga hela sin politik runt denna fråga är bara idiotiskt. Man vinner bara på att föra en bredare politik.. även om man rent av kopierar de större partiernas agenda. Titta bara på Sverigedemokraterna. Deras två frågor involverar Invandringspolitik och försvaret. Sedan har de kopiera frågor framförallt från Moderaterna för att få en bredare politik.

Visa signatur

||NZXT H440 Black/Red||Intel i5 2500k @ 4,2GHz ||Noctua NH-D14 ||GA-Z77X-UD3H ||8 gb Corsair Vengeance 1600mhz DDR3 ||MSI GeForce GTX 970 ||OCZ Agility 3 120GB SSD ||Samsung Spinpoint F3 1TB ||Corsair HX750W||
Software is like sex, it's better when it's free. - Linus Torvalds

Permalänk
Medlem

Schweiz nästa :3