Permalänk

Värt o lägga NB32-J ?

Tänkte byta NB-kylare på dator1 i signen...

Frågar är: blir den kallare med Zalman NB32-J +as3 +as thermal adhesive än med originalkylaren ?

Visa signatur

Bytt ut överklockning mot styrketräning ;)

Permalänk

jag kör med den på samma mobo som du har på dator1 i din sign.
känns stabilare, men är inte 100 på att det gjorde så mycket igentligen.

Visa signatur

You can't fix stupid.

Permalänk
Medlem

Beroende på datorlådan och vilka fläktar du har i den, kan det bli någon grader svalare NB om du monterar den som den är. Sätter du dit en fläkt t.ex. en 80 mm, ovanför NB kan det bli någon grad till men så mycket mer får du inte räkna med.

Har du en riktigt het NB, som det kan bli vid överklockning, skulle jag i stället försöka få dit en processorkylare i stället, som ger en större kylarea och i vissa fall kan man använda sig utan fläkten som medföljer. Annars kan man köra fläkten på lägre spänning och på så sätt få en svalare NB och som är tystare.

Blir NB väldigt het kan man få instabillitetsproblem då den är en trafikväxel på moderkortet där många av singnalerna från de olika komponenterna passerar.

Jag har ingen digitalkamera men jag kan tala om vad jag har gjort med mitt äldre Asus A7V133A moderkort. Fläkten började att låta illa när lagrena började att ta slut och skaffa en ny fläkt för dyra pengar hade jag inte lust med. Jag skaffade i stället den här kylaren: http://kylning.com/product_info.php?cPath=82_87&products_id=1... som då kostade 45 kr när jag köpte den och anpassade den till mitt moderkort -det behövdes inte görs någon större anpassning. Den har måtten 60x55x25 mm utan fläkten påmonterad och då jag inte har hårdklockat den förnärvarande (väntar på vattenkylning) kör jag den utan fläkt och kylaren blir bara ljummen. Original kylaren på mitt moderkort har måtten 37,5x37,5x6 mm utan fläkt.

Det är mitt råd, om du inte promt vill ha en Zalman-kylare, är att du skaffar en processorkylare till vettig peng och sätter på en sådan i stället på ditt moderkort. Men du avgör saken själv.

/Saint25

Permalänk
Medlem

Jag har en Zalman på moderkortet och en exakt likadan intel-fläns på mitt GF3. Båda passiva och det funkar utmärkt