Räcker 450 W? (+lite annat)

Permalänk
Medlem
Skrivet av kobb3:

Jag vet faktisk inte hur seriös ATX standarden är men det borde rimligen inte skada dina komponenter något nämnvärt, annars är det ju knappt någon mening med standarden. Jag antog faktisk bara att människorna som skapar ATX standarden kan sånt här! Det är i alla fall det enda jag har att utgå ifrån om jag inte ska utgå ifrån att rippel skadar väsentligt i alla spektrum.

Jag påstår att det inte är någon som vet om det spelar någon roll eller inte. Det är snarare folk som tycker att rippel ska vara under ATX-spec som borde hosta fram argument, deras värden är ju bara tagna i luften. Okej att det alltid är bättre att vara på den säkra sidan men att rekommendera någon att köpa ett nytt agg utan att ha någon fakta (med fakta menas hur mycket kortare livstid en komponent får) i ämnet känns lite konstigt, det kritiserar jag.

Bara för att någon serverar en formel åt mig, så måste jag lösa den?

Vilka av mina svar har inte varit vettiga här? vad skulle jag ha tänk mer på? Ge gärna förslag. Jag är intresserad, jag har läst alla länkar som postats här, har du? Hur är jag inte intresserad? Jag kanske är dum i huvudet om jag inte, med en kortare stunds betänketid kunde se hur mycket en kondensator påverkas av rippel genom att kolla på formeln?

Fine, jag kan tänka mig att räkna på det. Men vi behöver en lämplig kondensator som vi kan hitta ett "datasheet" för! små kondensatorer med låg kapacitans verkar det vara värst för.

Jag har dock ingen aning vad tanδ ska betyda, någon idée?

http://www.hvinc.com/downloads/Tan_Delta_FAQ.pdf