Hur mycket skiljer det sig mellan CD-spelare?

Permalänk
Skrivet av gzor:

Har hittat en demo Rotel RA-12 för 4000 kr med frakt + emballage och full garanti (nypris 5490 kr). Tänkte slå till där. Hittar dock ingen info om ifall den kan spela upp Blu Ray musikskivor och DVD-A samt SACD men det borde den väl kunna?

Du menar väl RCD-12? RA-12 är förstärkaren som du har. DVD klarar den inte och jag tror inte heller SACD för den delen. RCD-12 använder likadan DAC som i din förstärkare så ljudkvaliten är identiskt.

Det enda en CD-spelare gör om man använder förstärkarens DAC är att läsa av skivan och skicka den "råa" signalen till förstärkarens DAC som omvandlar den digitala ettor och nollor signalen till ett analogt signal som högtalarna förstår.

Din förstärkares DAC (Wolfson WM8740) används till CD-spelare i 5000:- klassen så den är bra.

Egentligen funkar vilken billig begagnad CD-spelare (av nåt bra märke) som helst så länge den har en digital utgång (coax eller optisk, vilket de flesta har) om förstärkaren hanterar ljudsignalen.

Om du köper RCD-12 så lägger du 4000:- för en CD-hållare typ. Du kan välja att använda förstärkarens WM8740 genom digital utgång eller Cd-spelarens WM8740 genom analog utgång. Det blir WM8740 i vilket fall som helst. Rotel har säkert gjort nåt med RCD-12:ans interna delar så att det blir renare signal, men det är väldigt små skillnader som jag inte tror märks så mycket.