Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Neon:

HDMI kablar är en djungel och butikerna vet hur man tar betalt för dem. Men trotts höga priser är det ingen garanti för att de fungerar väl.

Jag hade en hel drös HDMI kablar sen tidigare men när jag gick över till 4K HDR så blev det problem, fick tillslut beställa en NÖRDIC CERTIFIED CABLE men har fortfarande problem med sound drops.

I mitt fall kopplar jag Shielden direkt till TVn och sen en TOSLINKeller HDMI(ARC) tillbaka till förstärkaren. Kanske är det så att TOSLINK inte fixar ljudet tillbaka och HDMI kabeln jag har där är för dålig.

Jag är inne på att prova den 8K kabeln från Biltema eller möjligen Andersson men ingen av de är certifierade om det nu verkligen har en betydelse?

Ljud och bild skickas i paket i samma dataström över HDMI. Får du problem orsakad av en sämre HDMI-kabel som ger signalbortfall bör du rimligen få det med bilden också, eftersom allt är sammanvävt där ljudet utgör en tusendel av bandbredden för bilden.

Så den rimliga förklaringen är ditt system efter HDMI-kabeln inte fungerar så bra. ARC är till exempel ökänt för att vara en instabil och ej till100 procent fungerande lösning.