hjälp med första server. hosta hemsida + eventuellt test-server ibland(spel)

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Feb 2014

hjälp med första server. hosta hemsida + eventuellt test-server ibland(spel)

Hej!
Jag har gjort en hemsida till min spelserver som ska displaya leaderboards och annan dynamisk data med hjälp av en databas och får feedad data från spelserver-vps'en(hyrd tjänst online) varannan timme på runt 20-50Mb. Hemsidan har hittills varit statisk och därmed fungerat fint att ha på webbhotell men efter mycket strul med hosting-företag och många utökningar av domänens prenumeration har jag nu beslutat mig för att istället sätta upp en server hemma (server-oskuld) som ska få hosta web-appen. Det var i princip omöjligt att hitta en hosting-tjänst för ASP.NET (c#) som inte kostade orimligt mycket.
Nu till min fråga då, vad borde jag satsa på för server? Jag är ganska urusul när det kommer till hårdvara och vad som gäller. Det jag först kollade på var en https://www.dustinhome.se/product/5011063159/thinkserver-ts15... men den kanske är lite för bra för sin uppgift för när jag kollade på den här https://www.dustinhome.se/product/5010960050/proliant-ml10-ge... så verkade ju den tillräcklig för jobbet. Det kommer inte vara speciellt stor trafik på servern. Kanske något dussin eller två som max inne samtidigt och bläddrar. Målet är dock att den siffran ska öka stadigt i framtiden.
Frågan är om Lenovo ThinkServer kanske ändå är bäst för mig, för det skulle sitta fint att kunna slänga upp en test-server för Arma 3 ibland när den behövs. Känns det rimligt att ge både test-server uppgiften och min webb-app åt den?

Är det några andra problem jag borde känna till som jag kan ha glömt att tänka på här? Värt att nämna är att jag tänkt köra windows server 2012 R2 på den och en låg ljudnivå vore tacksamt. Så länge den inte låter som en old school AC

Tacksam för svar!

Jag tycker det f.ö. är rätt svårt att hitta lämpliga källor för att läsa på om det här. Det här forumet har hittills varit det enda som lär en lite. Men har ni fler källor så dela gärna med er.

Trädvy Permalänk
Medlem
Registrerad
Dec 2014

följer

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Rönnäng
Registrerad
Sep 2004

Hej, ser att ingen svarat här.
Den mest prisvärda server jag vet är Dell PowerEdge R230.
Visserligen rackmonterad modell, men så mycket mer kraft än den Lenovo och HP maskinen du kollat på. Dessutom låg ljudnivå och dubbla nätverksportar mm.

https://www.dustin.se/product/5011075313/poweredge-r230

CPU: Intel Core i7 6700K Kylare: MSI Core Frozr L Moderkort: MSI Z170A Gaming M5 Grafikkort: MSI GeForce GTX 1080TI Minne: Corsair Vengeance 32GB (4x8GB) OS disk: Samsung 960 Pro M.2 512GB SSD Chassi: NZXT H440W Silent Ultra Nätdel: EVGA Supernova G2 750w Lagringsdisk: Western Digital Black 2TB Ljud: Sound Blaster Z OS: Windows 10 Pro