varför lägga upp på instagram?

Permalänk

Jag anser att frågan är en del av en större fråga som är: Varför använder folk sociala medier som exempelvis forum, Facebook och Instagram? Svaret är ganska uppenbart, tycker jag, och det är att för att dela med sig av information. Att kommunicera, med andra ord. Vilken typ av information som delas beror ju på hemsidan och användaren, men det är nästan alltid subjektiv information, d.v.s. åsikter, tankar, känslor, idéer, o.s.v.

Sedan vad för- och nackdelarna är med tekniken kan man diskutera i all oändlighet, men hursomhelst tycker jag att man aldrig ska döma en teknik som värdelös. Bara för att en person inte ser någon nytta med en sak, betyder inte det att alla gör det. Sånt förhindrar bara teknologisk innovation.

Permalänk
Medlem
Skrivet av eucalyptus:

Nackdelar: Att personen som söker bekräftelse kanske blir självdestruktiv då kurvan börjar svikta och peka nedåt.

Detta är faktiskt något jag funderat lite på. Är bekant med en tjej som lägger upp många bilder på FB/Instagram, många av dom i hotpants, bikini etc. Hennes kropp är riktigt jäkla fin med porslinshy, smal midja, stora tuttar, fyllig bak etc. Och föga förvånande får hon omkring 100 gillanden/bild, tillsammans med hjärtan i kommentarerna och hela den biten. Och det är klart att jag funderar på hur hon kommer börja reagera när kroppen inte längre är lika attraktiv och antalet likes kommer minska till en bråkdel av dagens.

Permalänk
Medlem

Jag fnissar förväntansfullt varje gång jag uppdaterar Instagram (vilket förvisso sker med ganska låg frekvens). Det är något speciellt i att underhålla sig själv och sin omgivning med både finurliga bilder och underhållande bildtexter.

Visa signatur

Besök Instagram för en mix av halvtaskiga bilder på pizza, biceps, och transfetter.

Permalänk

Det jag lägger upp handlar mest om att ge polare och besökare en inblick i yrken och hobbys som inte är tillgängligt för alla, eller tipsa om diverse saker osv. Sen så klart lite internskämt osv riktat mot specifika personer eller kretsar, då det trots allt är ett personligt konto. Sen är det ju händigt att ha dessa highlights lätt tillgängliga att visa folk vid behov, istället för att behöva zappa genom tusen bilder i mobilen. Det har verkligen inget med status att göra för min del. Har väl runt 80 följare och snittar 10-15 likes per bild/film Får dock en hel del stöd och reposts från likasinnade jag inte känner.

Instagram handlar ju i vilket fall mycket om inspiration, sen finns det ju oändligt många områden, och man följer ju så klart inte sådant man inte är intresserad av. Det finns även möjlighet att följa hashtags och geo-tags om jag inte misstar mig, om det är något specifikt område man är intresserad av. Använder man Instagram på samma sätt som Facebook så gör man fel. Det är ju separata plattformar av en anledning.

Det känns dock som att massan är på väg att leta efter något nytt alternativ. Facebook har ju i vanlig ordning fått storhetsvansinne och börjat fippla med systemet och formler som styr flöde och kopplingar till hashtags, i syfte att få större konton att börja betala för sig. Appen har dessutom blivit hopplöst instabil senaste tiden.

Visa signatur

Intel i7 6700k @4.7Ghz | Be Quet! Dark Rock Pro 3 | Asus Z170 ROG Hero VIII | 32GB DDR4 Corsair Vengeance 3000Mhz | Asus 1080Ti Strix OC | Samsung 950 Pro M.2 250GB, Samsung EVO 850 120GB, Samsung EVO 840 250GB, & Seagate 7200rpm 4TB | Corsair HX 1050W | Fractal Design S | Asus Xonar U7 | Sennheiser PC360 | TrackIR 5 + ProClip | Eizo 27" EV2736W | HTC Vive | Windows 10 Pro

Permalänk

För egen del så handlar det om att följa människor med liknande intressen, kan vara att dela med sig av en ljudsnutt från en ny synthmodul man köpt, eller att man hittat ett svåråtkomlig star wars actionfigur

Instagram är egentligen den perfekta blandningen av youtube och facebook. Det är som en extremt komprimerad version av båda utan lull-lullet. Du kan bara dela 1 min klipp. Dåligt? Nej, igen, du slipper lull-lullet, du slipper se en video där någon pratar i 5 minuter innan han postar det som faktiskt var relevant med videon. Man skriver inte jättelånga postningar (som man kanske gör på FB).

Kort och gott; det är youtube + facebook, med ADHD. Perfekt.

Visa signatur

Ryzen 7 7800X3D / Gigabyte B650 Aorus Pro AX / Kingston 32GB DDR5 6400MHz CL32 FURY Renegade / RTX 3090 / Cooler Master Tempest GP27Q Gaming 27"