mörkläggning av halvmånefönster

Permalänk
Medlem

mörkläggning av halvmånefönster

Hej

Vi har 8 halvmånefönster i vårt hus vi önskar mörklägga dessa med någon form av rullgardin, problemet är att hitta en som är anpassad för halvmånefönster, hittar men en kostar dom en halvlever. att klippa en vanlig rullgardin och montera under såg för jäkligt ut då det blir ett snöre mitt i fönstret när det är öppet.
Min tanke är att föröka hitta någon form av skena som man kan montera i fönster karmen med löpare + att koppla en motor på dom (två sitter 3-3,5meter upp så dom är aningen svåra att nå

är det någon som har tips på en skena med motor eller en motor som har tex som två ärmar som möts i mitten, tänker då kan man ju reglera en halva för sig.

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.

Permalänk
Medlem

Vi har rombfönster och fönster med spetsig topp, ungefär samma tankar som dig men vi har löst det genom att skita i att det inte är mönsterpassat. Man drar upp mörkläggningsgardinen och sätter den i en pigg, sedan på morgonen hakar man loss den och drar in den. Du skulle kunna göra ungefär samma sak och slippa ha snöret i mitten (utan det är på sidorna runt fönstret), och bara leva med det.

Annars:
Du beskriver, tycker jag, detta föresten: https://www.youtube.com/watch?v=K7sGkAsjEWY
http://adjustaview.com/motorization.htm

Visa signatur

CPU: I7 4770K Grafik: Poseidon Platinum GeForce GTX 980Ti Moderkort: Asus Maximus VI Hero Z87 RAM: 16Gb Corsair Dominator Platinum CL9 Nätagg: Corsair HX1050 Gold SSD: Corsair Force GT 240Gb SSHD: Seagate Desktop 4TB Låda: Corsair Graphite 600T

Permalänk
Medlem

@Gurk: vill inte leva med det japp det är den jag tittat på, tyvärr börjar den lösningen på 4500dollar för ett fönster.

Visa signatur

Om du lär dig älska din smärta kommer du känna dig älskad var dag.