Processorfläkt låter konstigt och datorn beter sig underligt

Permalänk
Medlem

Processorfläkt låter konstigt och datorn beter sig underligt

Nu precis nyligen så började fläkten som sitter på processorn att låta betydligt mer och lite märkligt. Jag meckade bort den och blåste rent den så gott det gick med lite tryckluft-på-burk och det blev lite bättre men fortfarande inte bra.

Datorn har två saker, förutom fläktens oljud, som är lite märkliga nu
1/ ibland fryser/saktar datorn ned sig mycket vilket är extra tydligt med ljud då det skorrar till i kanske en halvsekund. Händer med intervaller på kanske 1 till 3 minuter.
2/ En av temperaturerna som visas i CPUID Hardware Monitor (benämnd Package och Cores, vet inte exakt vad de menar är skillnaden från CPU) ligger runt 11°C när det är ungefär 19°C i rummet (bara luftkylning i datorn och inget annat). Har tidigare legat på i princip samma som CPU.

Edit: Rotade runt lite bland program och försökte felsöka. Efter en omstart är nu problemet med frysningar/nedslöande borta, i alla fall i en timma eller två nu har det inte varit något. Oljudet och konstiga tempen är dock kvar.

Kan man hoppas på att det "bara" är att byta CPU-kylare till en ny eller är det troligt att det finns fler och allvarligare fel ?

Tacksam för hjälp från nå'n med mer koll än jag

Lite info:
Bild från HW monitor

Operativsystem: Microsoft Windows 7 64 bit och senaste drivrutinerna
Processor: AMD FX-6300
Processorkylare: Standard
Moderkort: ASUS M5A97 R2.0
Minne: 2x 4 GB
Grafikkort: Geforce GTX 960, drivrutiner 436.30
Hårddisk: 2st HDD
Nätaggregat: 650 W
Övrig kylning: 1x120mm insug och 1x120mm utblås i lådan
Övriga komponenter: DVD-brännare
Temperaturer: Se bilden från HWM ovan, 27/10/34 utan större belastning och 46/35/50 efter 10 minuter att jag startade ett spel (CPU/Package/GPU)