Tips om prisvärd single malt whisky under 500:-

Permalänk
Skrivet av RVX:

En av de godare jag druckit på senare år är faktiskt denna: <Uppladdad bildlänk>
Vet dock inte om den går att få tag på i Sverige i dagsläget. Nån som vet?

De har gjort om designen:
https://www.alltomwhisky.se/2021/07/ny-design-pa-naked-malt/

Den finns på 160 bolag
https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/naked-malt-46601/

Permalänk
Medlem

Ska inhandla dessa två i dag, ska bli kul att testa i helgen;

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/two-stacks-40701/

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/loch-lomond-origin...

Tycker det är fantastiskt kul att det finns många alternativ under 400kr att testa
Trevlig Helg!

Visa signatur

Så blir det!

Permalänk
Skrivet av Kern:

Ska inhandla dessa två i dag, ska bli kul att testa i helgen;

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/two-stacks-40701/

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/loch-lomond-origin...

Tycker det är fantastiskt kul att det finns många alternativ under 400kr att testa
Trevlig Helg!

Bra val Håller med. Kul att det går att hitta fin "brukswhisky" till skapliga priser

Berätta gärna sen framöver någon gång hur Two Stacks var.

Permalänk

Okej....

Rant-warning Ursäkta för svordomar etc.

499:- Blair Athol - Flora & Fauna 12 Years

Hittade whiskyn i lager i Valbo, typ 3.5 mil därifrån jag bor och bestämde mig för att åka och köpa den då den i de flesta fall fått ungefär 85/100 i betyg. Så jag tänkte jag kör på det..... Tittar man på bilden på Systembolaget så är det väl inget man reflekterar direkt över om man inte tittar noga...... "Ser ut som en vanlig whiskyflaska". Men när man kommer hem ser man hur jävla dåligt det är. Man har jobbat med ruggigt bra designers genom åren så man har rätt bra koll på typografi och vad som är rakt. Det är fan som att titta på ett mail från 2001 där ens farbror (eller liknande) har skickat ett mail med 4 olika färger på typsnitt och bifogat en .exe-fil och ett Excel-dokument man bara "måste" se.

Ok... bild 1:

ok.. caps lock, kursivt, olika storlekar på typsnitt, letter spacing är helt random etc...... Och kanske det värsta.... centrerad text... hur fan tänker folk? Jo jag vet..... "Allt ska vara centrerat för det är snyggt och i mitten"........ Japp... konstigt att inga böcker har centrerad text... *ARRRGH*... och sen vad betyder de där 3 röda vågorna? Tänk om man slängde in en sån symbol i en uppsats i skolan, så skulle läraren få ett epilepsianfall. Röda vågor representerar vatten? nej vänta, fruity flavour? Helt ologiskt. 'The burn of the otter'... yep.. vore man utter skulle man fan brinna...

Fotat lite snett men det beror på att jag fan inte fick någon linje samt att man var förbannad..... först tänkte jag att fan, etiketten måste fan sitta nån millimeter eller två snett.... eller kanske det är centrerade texten som lurar en....

Sen ser man detta:

Alltså va fan, har uttern de pratar om naggat hela kanten på etiketten? Vänstra sidan är helt rak...... Som ni ser är bakre etiketten på väg att lossna..... och den är totalt värdelös också (orkade inte ta en bild)..... som en varningstext på en spackelburk: "DENNA PRODUKT ÄR ENDAST FÖR ORALT BRUK, UPPSÖK LÄKARE OM DU HÄLLT SKITEN I ÖRAT. JADA JADA...".

Anyways.... min storebror är grym på whisky och design också så han får väl skratta arselet av sig imorgon när han kommer hit.

Jag kommer definitivt att gömma denna bakom kokböckerna jag aldrig använder mig av tills jag druckit upp den.

----------------------

Okej..... nu ska jag prova den. Hoppas den smakar bra så jag blir av med skiten fort.......

Näsa:
Var nog 35år sen jag luktade på lim när brorsan limmade ihop modellplan men denna är fan snarlik lukt. Kanske lite elakt men den luktar som Tullamore smakar.

Smak:
Hur denna whisky får 85/100 och 4+ stjärnor är för mig ett jävla mysterium. Smakar nästan ingenting.... vilket i mitt fall är bra så jag kan dricka upp skiten och slänga flaskan åt helvete. Om man tittar på kartan så ligger destilleriet väldigt nära Aberfeldy. Och Aberfeldy är 10 gånger bättre än denna.

Slutsats:
20/100 i mitt fall...... Världens fulaste design och typografiska flopp. Skiten kommer att inte finnas kvar på marknaden. Om man ska vara snäll så smakar det som en vattnig Glenfiddish med lite kanel i. 43% my ass... normalt är 43% "starkt" och denna smakar som 30%. Om man av misstag fått eller köpt denna whisky är det en perfekt bjudwhisky.... pracka på så in i helvete.... eller att ni rengör oljiga verktyg med den..... typ alla blended runt 250:- är bättre än detta skit.

FML..... vilken JÄVLA dålig whisky..... ska jobba hårt för att dricka upp skiten.... fy fan...

EDIT:
Försöker komma på en single malt whisky som är sämre än denna. Återkommer..... svårt... hade nån "special edition" av någon Caol Ila som smakade "skiktat" och lite blaskigt..... men den är hästlängder bättre än denna....

Permalänk

Kan tipsa om troligtvis årets fynd under 500:- som kommer 31/3.

489:- Glen Scotia Double Cask

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/glen-scotia-466501...

Var nog 20 år sen jag smakade Glen Scotia. Men vad jag kommer ihåg och vad jag hört så är det top class. Glen Scotia är lite mytomspunnet. Hörde, vet inte om att det är sant, att ägaren sålde destilleriet för att det var "haunted".

Campeltown whisky är top notch. Springbank är därifrån och är sjukt bra

Annat än det jävla *mutter* penseltvätten jag köpte idag

EDIT:
Oklart hur länge whiskyn har lagrats.

Permalänk
Medlem

Hade helt missat, får bli en beställning 🥃

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X