Hur få python program att köras i bakgrunden i windows?

Permalänk
Medlem

Hur få python program att köras i bakgrunden i windows?

Jag har gjort ett pythonprogram som hämtar busstider för min lokala hållplats, hur kan jag få det alltid ligga på skrivbordet i ett hörn och dessutom med typ 10 minuters mellanrum uppdatera tiden?

Permalänk
Medlem

Har inte så bra koll på Windows, men det kallas för "SystemTray"/"SysTray", så det är något du bör ha med i din google-söksträng.

Använder du exempevis PySimpleGUI eller nåt annat bibliotek så kan det finnas abstraktioner i dem.

Permalänk
Medlem

Ett sätt är att göra programmet så att det själv har en klocka som räknar ner och var 10e minut kör du en viss funktion som gör det du vill. Ett annat sätt är att göra programmet så att det direkt bara kör uppdateringsrutinen och stängs av, och sen schemalägger du det själv i windows via task schedulern.

I båda fallen blir det rätt viktigt att programmet i sig inte öppnar en massa fönster och grejjer, så t.ex. om windows kör ditt skript var 10e minut så vill du inte att kommandoprompten hoppar upp och stör dig varje gång det händer, hur man gör det bör du kunna hitta en lösning för på typ StackOverflow, kanske denna tråd har en lösning på det,

https://stackoverflow.com/questions/44727232/scheduling-a-py-...

Visa signatur

I just love the fact that there is a global integer variable named 'i'. Just think, you will never need to declare your loop variable again!
To avoid collisions where a loop that uses 'i' calls another function that loops with 'i', be sure to stack 'i' and restore it when your function exits.

Permalänk
Medlem

Kör som en Windows Service? Något åt detta hållet: https://stackoverflow.com/a/69538246 kanske?

Permalänk
Medlem

Stort tack för alla tips! Ska kolla igenom alla länkarna.