Phillips TV, tidigt apple tv, tv4 app, behöver hjälp

Permalänk
Medlem

Phillips TV, tidigt apple tv, tv4 app, behöver hjälp

Så... vi har två TV, en Phillips 58" och 50"

https://www.philips.co.uk/c-p/58PUS7805_12/7800-series-4k-uhd...

Vi har Telia fiber och deras box till 58an och tv4 play fungerar skit

Till 50an har vi en tidigt apple tv. Där kan vi inte laddar ner tv4 play appen, vet ej om det ens kommer fungerar.

Min frågar är OM jag köpa den nya apple tv och laddar ner tv4 appen till den kommer den fungerar utan problem? (Frugan vill ser Jul med Ange mm utan störningar)

Har andrar problem med tv4 app med telia box?

Frugan läste att TV kanske är problemet i att den är inte tillräckligt snabbt för att ta emot den info den behöver för att kunna fungerar korrekt.

Eller behöver vi en ny TV som klarar av detta?

Tack för hjälpen om någon kan.

Permalänk
Medlem

Vi har två anslutna Tv apparater via Telias boxar. En box är den nyare varianten och en är den äldre sorten. Våra Tv-skärmar är äldre än tio år men det funkar bra med TV4 play på bägge. Vad jag dock kan konstatera är att om jag kör via Chromecast med Google TV så är det snabbare med navigeringen. Med ert problem skulle det kanske vara en enkel och billig lösning. Apple Tv box funkar säkert också men är en dyrare väg att gå.
Fiber 250/250. Tidigare 100/100 som räckte för att köra båda Tv-apparaterna samtidigt och minst två speldatorer aktiva.
Det förefaller som om ni har något strul med inkommande nät eller er lokala uppsättning.

Utökad text
Visa signatur

Varit med i datorvärlden sedan början på 70 talet. Telegrupp chef i Marinen, Jobbat med Xerox 800 ordbehandlings maskiner när det begav sig. PC-nisse sedan mitten av 80 talet. Raffinaderi inspektör sedan 1980.

Permalänk
Bildexpert 📺

Dessa modeller är knappast lastgamla, utan endast en av Philips basmodeller från 2020. Det finns inget med TV:ns "snabbhet" som avgör detta utan den räknas till en modern TV, särskilt för så grundläggande saker som att titta på TV4.

Nu har jag inte kvar gamla/första generationen AppleTV men det lilla jag minns (och kan googla mig till) är att den fortfarande ska fungera med TV4-appen. Om du inte kan tanka ned TV4-appen kan det vara så att du kanske förväxlar AppleTV:n med Philips-TV:ns egna smartsystem?

Just din modell har ett enkelt system kallat SAPHI och det är ganska bristande på många sätt. Bilden från AppleTV får du via HDMI, så du måste själv växla till HDMI-anslutningen. Kör du bara apparna som syns från början i TV:n är det inte AppleTV utan det begränsade SAPHI-systemet.

Är man lite ovan med hur det hela fungerar kan det förstås blir förvirrande.

Poängen med en AppleTV eller Chromecast är att du inte längre behöver använda det tröga/tråkiga/tomma smart-systemet hos TV:n. Bilden kommer via HDMI och fungerar således med i princip allt som har HDMI.

Köper du en ny AppleTV är TV4-appen definitivt där.

Om gränssnittet du möter och försöker använda för att tanka ned appen ser ut så här...

...då använder du inte AppleTV:n utan Philips egna SAPHI-system.

AppleTV:s menyer ser ut så här:

Permalänk
Medlem

Tackar.
Ja, tv4 play finns inte i tv App Store.
Tv4 play finns i Telia box men fungerar kass och det som frugan vill tittar på startar om eller går inte ens att starta.
Det går att ser via telefon helt ok men vill inte streama från mobilen för att för den att fungerar som det känns att det borde.
Tv4 play finns inte i den tidigt Apple tv enhet, man kan bara väljer de "förinställda" appar.

Permalänk
Medlem

Har en 50" Philips TV på landet som är kopplat till en Apple TV 4K.
Har internet via 4G och och både TV4, Telia m.fl. appar fungerar utmärkt.
CEC fungerar också bra så allt styrs via Philips fjärrkontrollen.

Visa signatur

Klient: AMD 7 5800X | ASUS X570-F | 32GB 3200MHz | Corsair RM850 | Gigabyte 3070 | Phanteks P500A | Samsung 980 PRO
HTPC: Intel I7 4770T | 16 GB 1600 | FC8 EVO | Gigabyte GA-H87N-WIFI | Samsung 840 250GB
Server: Intel XEON E5620 x 2| ASUS Z8PE-D18 | 96GB 1333MHz | Corsair AX 1200W | HAF 932 | WD Black 2TB
Nätverk: Telia F@st| Unifi AC Lite/Pro/LR/Nano/Mesh/U6-LR/U6+/U6-Lite | Nighthawk M1 | pfSense | TP-Link TL-WPA8630KIT | Ubiquiti NanoStation M5 | UniFi Switch 8-150W

Permalänk
Medlem
Skrivet av S1m0n_F:

Tv4 play finns inte i den tidigt Apple tv enhet, man kan bara väljer de "förinställda" appar.

Men du kan väl gå till appstore i Apple tv:n och ladda hem den?

Visa signatur

"I maintain nonetheless that a yin-yang dualism can be overcome. With sufficient enlightenment we can give substance to any distinction: mind without body, north without south, pleasure without pain. Remember, enlightenment is a function of willpower, not of physical strength." - Chairman Sheng-ji Yang, Essays on Mind and Matter

Permalänk
Medlem
Skrivet av Halogen:

Men du kan väl gå till appstore i Apple tv:n och ladda hem den?

Troligtvis är det 1/2/3:e generation Apple TV han har. Går bara att uppdatera dom förinstsllerde apparna. Dålig jämförelse men på min gamla Sony 4K UBP - X700 Blu ray finns bl.a Netflix å Youtube apparna men du kan inte installera nya appar på den, bara uppdatera dom förinstallerade apparna.

Visa signatur

Asus Rampage IV Extreme, Intel i7 3930K, Intel SSD 510 250 GB, Intel SSD 730 480 GB, WD Veloci Raptor (3,5) 1 TB, G.Skill F3-12800CL9Q-16GBXL, Asus GTX Titan, NZXT Phantom: Pink, Windows 7 Home Prem sp1 64 bit. Noctua NH-L12. Ducky Shine 3 - Cherry MX Red - vita LEDs - Jukebox SA keycaps set. Ducky Shine 3 - Cherry MX Black - röda LEDs. Ducky One RGB YOTG, Miami keycaps set. Mionix Avior 7000.