Rome - Total War -tråden

Permalänk
Medlem

Jag vann en fight där dom va 500 st mer än mig

Visa signatur
Permalänk

Blev precis attackerad av Scipii i nordafrikas ödemarker när jag spelade som Julii. Båda sidor hade ca 2500 soldater, men jag hade ihjäl 2074 st medans Scipii endast fick tag på 57.

Jag blev visserligen av med ca 130-140 soldater totalt men det var mest för att mina onagers var litet för skjutfriska.

I princip så gick allt ut på att ha ihjäl deras general samt att ha toppläget. Sedan så kanske de bör ta med sig färre velites till nästa strid.

Permalänk
Medlem

mesta jag har haft är nog då gaulerna attackerade en bro där jag hade några praetorians, archers, och onagers.
Förlorade en 50 pers och dödade deras massiva arme på 1600 nåt

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skrivkramp
I princip så gick allt ut på att ha ihjäl deras general samt att ha toppläget. Sedan så kanske de bör ta med sig färre velites till nästa strid.

Jepp, generalen är riktigt viktig för att inte trupperna ska vända om och springa. I mitt slag mot gallerna, där jag bara förlorade 28 grabbar och tog kol på 1019, så blev det en jäkla tango i början, det var en djup dalsänka där jag var placerad längst ner (men skulle anfalla) och där de började på toppen. Jag rörde mig i en försiktig takt uppåt, men riktade alltid mina linjer mot deras utdragna armé på krönet. Kanske ska tillägga att numerärt var det ganska jämt, de hade ungefär 1200 mot mina 950, och majoriteten var light infantry. Jag hade ungefär lika mycket Hastati som Velites, en sargad "stormtrupp" med barbarian merchenaries och tre skvadroner Equites (162 ryttare). De rörde sig riktigt snabbt, till skillnad från mina försiktiga rörelser, och snart stod vi mycket riktigt mot varandra, det kan ha varit några pilskotts avstånd, när de helt plötsligt bryter ur formationen och rusar mot mig.. Givetvis är de trötta och min mur av Hastati håller tätt medans Velites öser sina kastspjut över fienden. Av någon anledning stormar även fiendegeneralens tunga kavalleri mot muren, och orsakar några Hastatis flyktiga död, men blir också själva oförmögna att vända om - och då sänks generalen personligen. Halva fiendearméen ungefär är involverad vid sammandrabbningen i min center, när de börjar "routa".. och då drar jag förstås ner mina högt placerade Equites som, trots att de bara är light cavalry, kan svepa igenom de flyende massorna både en, två och tre gånger. Själva drabbningen är över på 10 minuter.

Det här att fiendegeneralen gärna kastar sig i främsta raden och väldigt ofta mister livet tycker jag förtar lite. AIn känns inte helt solid när den är redo att offra sin högsta ledning för en extra tung charge. Själv kastar jag bara in generalens kavalleri om jag saknar andra ryttare, och då som snabb charge i ryggen för att snabbt omgruppera i säkerhet.

Visa signatur

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz | ASUS P5K SE | Corsair 2+2 GB DDR2 PC-6400 | GeForce 8800GTS 640MB | Seagate Barracuda 500+1024 GB S-ATA

Permalänk
Medlem

Det börjar gå åt helvete för mig nu, är på 192 BC, jag har hela balkan, södra Italien, Turkiet och ner till nilen, dessutom har jag en förmögenhet på över 1100000 men nu börjar människorna i städerna protestera gemensamt. Mina guvenörer skulle passa bättre som lik och jag lyckas inte finna några dugliga alls, samt att städerna utan ledare går utför de med. Skatten är som den alltid varit LOW och jag har daily eller monthly games på samltiga städer. Det som främst skadar mina undersåtars lojalitet är råttorna.

Visa signatur

X2 3800+ A64 Manchester (10*240, 2400 mhz 1.55v), MSI K8N NEO 2 Platinum, 2048 mb Corsair TwinX 3200C2 (2.5-3-3-8, 200 mhz, 2.75v), AIW X800XT (544/544), 74 gb Raptor, 250 Seagate, Tagan 480w

Permalänk

Åhåhå vad underbart! Prickade en testudo med ett brinnande katapultskott för första gången. 50 pers rök med en gång... weee.

För övrigt så avråder jag starkt folk ifrån att välja "huge" unit scale, även om jag nämnt det tidigare. Det sabbar den strategiska AI:n på något sätt.

Permalänk
Medlem

3-2000 och 270-4000 mot gauler på normal :).

Första var på en bro och de attackerade mig, de kom inte ens till mitten, archers är roliga :D.

Visa signatur

CCNP

Permalänk
Medlem

Jag köpte mitt spel idag, och när jag installerade det märkte jag till min förvåning att jag inte behövde skriva in cd-nyckeln. I manualen på sidan 4 står det att spelet inte funkar utan en inmatad cd-nyckel. Nehe, men varför fungerar det för mig då?
Var skriver man in cd-nyckeln?

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av G.Custer
Jag köpte mitt spel idag, och när jag installerade det märkte jag till min förvåning att jag inte behövde skriva in cd-nyckeln. I manualen på sidan 4 står det att spelet inte funkar utan en inmatad cd-nyckel. Nehe, men varför fungerar det för mig då?
Var skriver man in cd-nyckeln?

Är nästan hundra på att man skriver in det när du trycker "Multiplayer" i menyn när du startar. Så var det iallafall i Medieval Total War.

Visa signatur

Snabbare än Bolt på Jolt ⚡

Permalänk
Medlem

MEN!
Precis när jag skulle ta över resten av grekland så klarade jag spelet. Finns det något sätt att fixa så man får fortsätta spela vidare och ta över allt?

Permalänk
Hedersmedlem

Siegade en gallisk stad rätt tidigt i spelet....hade kanske 2 grupper hastatis & resten bara archers....."½ rad"....=)

om vi säger såhär....mina förluster gick väl knappt att räkna till mer än något över 10.
många eldpilar & soldater som står "i vägen.".

sedan att fienden var svag gjorde ju inte saken sämre (inget kavalleri?!

400 - ~15

Visa signatur

Every time you create an iterator: God kills a kitten.

Permalänk
Medlem

En liten fråga. Kan man sätta ihop grupper? För som det är nu så kan jag inte få större arméer än ca 1200 man, sen är alla platserna upptagna.

Visa signatur

If the answer to any question requires a leap of faith, is it really an answer at all?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pull
Är nästan hundra på att man skriver in det när du trycker "Multiplayer" i menyn när du startar. Så var det iallafall i Medieval Total War.

Jasså, så det är bara vid multiplayerspel som man blir beroende av cd-nyckeln?
Men enligt manualen så står det att "Change cd-key"-alternativet är en funktion som tillåter att man inmatar någon annans cd-nyckel för att sedan köra multiplayer mot denne på samma PC (hur det nu ska gå till).

Så jag vet inte riktigt vad som gäller.

Permalänk
Medlem

det är tydligen feltryck i manualen på just den punkten, vilket står i readme-filen. CD-keyn används endast till multiplay (som Zartax beskrev ovan) och inte till single play.

Under change CD-key skriver man in sin CD-key, och i manualen står det att två kan köra på samma dator med olika CD-keys genom att skriva in sin CD-key varje gång de vill köra, eller något sånt

Permalänk
Medlem

själv lyckades man nita 400 galler med endast 3 grupper hastatis :S vet dock inte hur, körde automatic combat.

Permalänk
Medlem

kanske inte den bästa meriten en man ska ju börja någonstans ;D

Permalänk

Även om stora vinster är intressanta, så tycker jag (personligen) att jämna strider, som är på håret, är intressantare.

Så, frågan blir då; vilken är den jämnaste och/eller blodigaste strid ni varit inne i?

Själv hade jag ett avgörande slag med Seleuciderna mot Egyptierna, strax utanför Jerusalem (de försökte häva min belägring) där jag hade cirka 500 man (2 enheter hoplites, 3 enheter levy pikemen, 2 enheter militia cavalry, 6 enheter greek cavalry, 4 enheter scythed chariots, 3 enheter elephants, 2 enheter generals cavalry och slutligen ytterligare en enhet hoplites som kom in som re-inforcements) mot egyptiernas ca 700 man (några enheter bowmen, 1 enhet nubian spearmen, några enheter nile spearmen, några enheter axemen, lite desert cavalry, några enheter chariot archers, två enheter generals bodyguard)

Striden böljade ganska friskt, och huvuddelen av mina trupper blev slaktade (hade ca 50 man kvar, och då var 30 av dessa sådana som routade) men det blev även Egyptierna. På slutet hade jag en enhet hoplites (reinforcements) och tre man kvar av generalens trupp, mot två (decimerade) enheter bowmen och två (mycket dedimerade) enheter spearmen.

Med hjälp av mina hoplites lyckades jag blocka deras spearmen, medan mina tre beridna personer ur generalens trupp red mellan de två enheterna bowmen för att routa dem. Till slut lyckades jag slå ut båda dessa, och kunde sedan falla de kvarstående spearmen i ryggen, vilket knäckte deras moral slutgiltigt. Jag hade dock räknat med att de skulle ge upp tidigare, med tanke på att jag slagit ut två generaler för dem.

Visa signatur

Mattias Lönnqvist
www.spelforum.nu / www.dvdforum.nu
Recensent och EA-fanboy

Permalänk

Det jämnaste var isf när jag skulle erövra Rhodos med en liten expiditionsarme. Själva staden hade en ganska liten garnison på några hundra medans jag hade kanske 1600 soldater, men till öster och till norr om staden fanns två andra armeer, så sammanlagt hade de kanske +3400 soldater varav en ansenlig mängd var hopliter (my bane!).

Det slutade i princip med att jag rusade in i staden och erövrade stadskärnan, för att sedan vänta ut timern (som startade om flera gånger när de gjorde genombrott) under ständig press ifrån de två andra armeerna utanför staden. Över tusen hopliter stod i princip och tryckte på mina stackars hastatii, och hade det inte varit för timern hade jag varit körd.

Det härliga var att när timern gick ut så tvingades deras decimerade armeer tillbaka till båtarna, medans jag kunde återrekrytera hela min arme till nästa turn.

Permalänk

Rome: Total War har räddat mitt spelintresse, lite civilisation2 med rejäla strider. Har allvarligt inte fastnat så för något spel sedan ocarina of time. Det måste ta mig tusan vara en gudaskapelse

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lord Moses
Rome: Total War har räddat mitt spelintresse, lite civilisation2 med rejäla strider. Har allvarligt inte fastnat så för något spel sedan ocarina of time. Det måste ta mig tusan vara en gudaskapelse

Alla Total War spelen är det.

Visa signatur

"Don't worry about the world coming to an end today. It's already tomorrow in Australia." - Charles M Schultz

Permalänk
Medlem

Inte köpt liret än, är inte så säker. striderna är kul men kampanjen känns fortfarande lika seg och enformig som MTW, om än en aning bättre

Permalänk
Medlem

vad använder ni för att moda rome, kan ni ge mig några sidor?

Visa signatur

i7.

Permalänk
Medlem

Ingen som vet hur man fortsätter att sepla vidare efter att ha klarat house of Julii?

Permalänk

Ingen som listat ut än vad den där knappen med kamera på som man får upp efter varje slag??

Permalänk
Medlem

det är battle replays där du kan se dina egna strider senare(om du har sparat slaget så klart), jag vet inte riktigt om man kan dela ut sånt men att kolla på strider där man vinner/förlorar för att lära sig av sina misstag skulle ju sitta fint ^^

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Forumare
Ingen som vet hur man fortsätter att sepla vidare efter att ha klarat house of Julii?

Är bara att göra ett nytt spel som när du gjorde julii, fast nu kan du välja flera länder.

Visa signatur

CCNP

Permalänk

efter många om och men så bestämde jag mej för att germanerna skulle bli dom nästa jag lirade som efter det att jag klarat ut spelet med romarna.
allt började bra,byggde upp väldiga armer och pressade bort rebellerna och tog över deras städer.sen så gjorde jag misstaget att jag yrade omkring med 3 armer inne i gallernas land,dom blev snäva och startade helt plötsligt krig mot mej samtidigt som dacia öppnade krig...pressades tillbaks till dom ursprungliga städerna jag hade i början och försvarade mej....dom anföll,jag segrade,dom anföll och jag segrade,så har det hållit på i över 60 år nu,har lyckats fått cease fire med dacia nu,men dom där gallerna dom tok vägrar till fred,dom fortsätter att skicka jätte arme på jätte arme mot en av mina städer och varje gång vinner jag...att dom inte fattar att det är hopplöst och går med på mina fredsavtal,börjar nästan bli lite frustrerande och irriterande att hela tiden måsta träna upp sina enheter.
dacia dom gick med på fred dom efter det att jag slaktat över 10 000 utav deras män,men gallerna dom vägrar=/

snacka om utvacklingen går segt för germanerna,populationen ökar så sakta så,kan inte göra mer än att vänta tills man kommer upp i 2000 i befolkningen i städerna(vissa tom 6000) och få lite bättre byggnader och trupper att bygga innan jag kan börja ge svar på dom där gallernas meningslösa attacker.....dryyyyyyygt!

Visa signatur

keep your friends close but your enemies even closer

Permalänk
Medlem

Har lite av samma problem med idiotiska datormotståndare som anfaller och blir storpiskade men vägrar gå med på Cease Fire. Om jag inte minns fel så har jag Brutii, Julii, S.P.Q.R, Spain, Gaul och nu senast nån liten fjantfaction mot mig och ingen har vunnit något större än ett båtslag mot mig men ändå så vägrar de att gå med på CF. Vad jag har hört så är bästa sättet att få CF är att börja smiska deras städer lite så blir de villigare att gå med på krav

Permalänk

Fan får ryck nu på alla städer med låg lojalitet. Ligger runt 100 på dom flesta o på dom flesta verkar dom itne gilla squalor. VAD BETYDER DET!? och på den management skärmen där man kan se problem. Om det står tex. Squalor(70%) eller något annat. Är procenten bra eller dålig när den är hög?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maniak
Är bara att göra ett nytt spel som när du gjorde julii, fast nu kan du välja flera länder.

jojo men jag menar, jag vill ju äga hela kartan. När man klarat spelet äger man ju inte allt om man inte tar över Rom sisst förstås.
Jag vill fortsätta spela vidarer tills jag äger allt.
Nu om man trycker continue så kommer victory rutan upp igen efter man tagit sissta staden.