Ändra språk på operatvisystemet?

Permalänk

Ändra språk på operatvisystemet?

Min dator knasade sig, virus eller jag vet inte vad. Lämnade den hos mammas kompis som kollade på den och formaterade om och ominstallerade operativsystemet (winXP). Det irriterande är bara att han har installerat hela skiten på engelska. Vill ju ha den på svenska, men jag kan verkligen ingenting om operativsystemsinställningar. Gick in på Help and Support Center som bara förklarade allting helt annorlunda än hur kontrollpanelen egnetligen ser ut. Blir så trött! Nån som vet hur jag ska bära mig åt?

Edit: Lyckades hitta en tråd om samma sak nu tillslut, men han fick ingen hjälp alls. Går det inte att ändra verkligen? Jag som inte ens kan ominstallera operativsystem på rätt sätt! Sist jag försökte så försvann inte det gamla operativsystemet, det bara la sig ett nytt ytterligare.

Visa signatur

AMD Ryzen 1800X 3.6 GHz | NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB | 64 GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC19200/2400MHz CL14 4x16GB | Win 10 Pro

Permalänk
Sötast

Well, alla menyer är likadana, ikoner likadana å texten är snarlik, så det gör egentligen ingen skillnad, om du vill ha det på svenska så får du köpa en svensk licens av windows xp sedan installera om.

Permalänk

Vill ändå ha min dator installerad på modersmålet. Om jag sitter vid datorn kl 4 en natt vill jag inte behöva ta fram lexikon så fort det dyker upp ett felmeddelande min engelska flyter itne på så pass bra att jag känner för att ha ett engelskt operativsystem.
Så då behöver jag alltså ominstallera windows XP... Sist jag försökte mig på något sådant lyckades jag inte formatera och då försvann inte förra installationen ju. Slutade med två operativsystem på samma dator. Hur gör man för att avisntallera ett operativsystem egentligen?
Blir så trött

Edit: Kör recovery disk nu, den har börjat prata lite svenska med mig nu i alla fall. Hoppas att det går vägen. Börjar bli smått trött på WinXP. Hade aldrig probelm på 98-tiden.

Visa signatur

AMD Ryzen 1800X 3.6 GHz | NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB | 64 GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC19200/2400MHz CL14 4x16GB | Win 10 Pro

Permalänk
Hedersmedlem

Du "kan" inte ändra språk på operativsystemet.
Dock finns MUI till engelska windows (icke home edition). Men det kan bara köpas via volymlicensprogrammen (sådant företag har med microsoft), inte i butik.
http://www.microsoft.com/globaldev/DrIntl/faqs/MUIFaq.mspx
Ursäkta att sidan är på engelska
Programmet gör så att ett windows kan ha olika språk. Det är nästan som en lokaliserad (typ svenskt windows) men inte helt.

Har du en windows XP svenska skiva tycker jag du ska installera om det och inte sitta och deppa över att det inte gick så bra förra gången.
Försöker man inte så kommer man aldrig lyckas.
Jag kan tänka på några anledningar att du fick två operativsystem, men det tar vi inte nu. Det du ska göra i installationsprogrammet är att ta bort partitionen som nuvarande windows ligger på (om du inte har några filer du vill ha kvar där), sedan skapa en ny på samma plats.
Nu ska det banne mig bara vara ett windows kvar. Skulle du få ett val om vilket du vill starta före windows startas så är det egentligen inte två st utan startsaker från det förra ligger kvar. Det är lätt fixat och står i FAQ:n i det här forumet (nås via samlingstråden).

Själv har jag kört engelskt windows i flera år och måste säga att jag inte gärna går till svenskt. Jag förstår språket, det är väl den största haken om man inte gör. Fördelar som att hitta hjälp om något går snett på google är stor.

Visa signatur

Forumregler | Feedbackforumet | Något som behöver modereras? Tryck på Anmäl inlägget och ge en anledning, någon moderator kommer granska inlägget och göra (egen) bedömning
"Fate. Protects fools, little children and ships named Enterprise." - Riker - ST:TNG

Permalänk

tack så mycket för hjälpen ditt inlägg och framförallt FAQ:en fick mig att fixa alltihop

Visa signatur

AMD Ryzen 1800X 3.6 GHz | NVIDIA GeForce GTX 1070 8GB | 64 GB Corsair Vengeance LPX Black DDR4 PC19200/2400MHz CL14 4x16GB | Win 10 Pro