A8n32-SLI Deluxe - mysko ljud från moderkortet?

Permalänk
Medlem

A8n32-SLI Deluxe - mysko ljud från moderkortet?

Hej
har slängt ihop en ny dator som funkar och startar. Den är tyst som attan, men en sak som jag hör och stör mig på är ett högfrekvent ljud som jag lokaliserat till kylflänsen i mitten på moderkortet som det står Asus på. Det är alltså ingen hårddisk eller fläkt som låter.

När man reset:ar datorn går frekvensen ner i nån sekund för att sedan återkomma och ha sin samma ihärdiga högfrekventa ton. Det är inte så högt, men man hör det även om lådan är stängd.

Är det normalt?
Hur är era A8n32-SLI Deluxe -mobos?

Borde vara helt tyst tycker jag..

tack på förhand,
Elo

Permalänk

Det är antagligen en eller flera spolar som låter, limpistol?

Permalänk
Medlem

PÅ mitt..

Hade ett albatron kort som lät som du beskriver...

Va drosslar runt cpu som lät..

Jag bytte till ett annat kort på garanti o ljudet va borta... (Dock en annan tillverkare)

/Jonas

Permalänk
Medlem

Har forskat lite mer ang ljudet nu; det är grafikkortet som låter. Testade det i en annan dator och det var det som var "trasigt". Installation av drivrutinera visade att kortet inte fick tillräckligt med ström. Nytt grafikkort på väg.
Nu lyssnade jag vidare lite på datorn utan grafikkortet ikopplat, och utan hårddiskarna, och hörde ett annat högfrekvent ljud från nätdelen, inte lika ljudligt men ändå hörbart om man lyssnar nära. Det finns ju ett "lysdiodsrör" som lyser på dess baksida, och det kanske är den som låter. Faktum är att det låter nästan likadant som en gammal tv som piper eller en hårddisks högfrekventa ton.
Om du har ett Antec Phantom 500 Watt så posta gärna här hur ditt nätagg låter, om den gör det. Så vet jag isf om det är det som ställt till det för grafikkortet från början.

Permalänk
Medlem

Mina kondisar på graffet låter när man kör tyngre grafikprogram eller spel,som typ 3dmark.helt normalt

Permalänk
Medlem

Kontaktade företaget jag köpt kortet från och skickade tillbaka det; dom testade det och kom fram till att det var felaktigt. Tyvärr måste jag meddela att det inte är normalt att kondensatorer låter på det viset i elektronikprodukter - det tyder på att dessa är på väg att gå sönder.

Däremot låter mitt nätagg på samma sätt.. kolla länken http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=5...

Permalänk
Medlem

Okej,tur för dej :)..
Ja,man får väl hoppas på det bästa..

Permalänk
Medlem

På väg att gå sönder... ? :(.

Mit nätagg. har ju låtit så i 2 år, det har inte gått sönder. Är det verkligen så farligt? Mitt grafikkort låter endast så vid belastning OM det är överklockat.