Permalänk
Medlem

nx6125 vettig?

Tjena,

Går och tänker på att införskaffa en laptop nu.
Det jag är ute efter är en billig och prisvärd sak.
Jag har kikat på HP nx6125 . Jag kan få den för runt 6700:-

Men efter att ha kikat på olika sidor är jag lite förvirrad över grafikkretsen.
Vissa säger att det är ett integrerat 'Express 200M' rakt av, medan andra säger att det är ett "halv-intergrerat" 'x300' tillsammans med tidigare nämnda krets som nån samlingskrets. -What's up with that?

Jag vill väll kunna lira lite spel, inga krävande prylar (obviously eftersom jag kikar på en sån där burk). Min nuvarande stationära är en athlon 2000+ med gf4 ti4200 kort (retro fantastic?). Med lite pulande så kan jag spela nästan allt. Så min bärbara vill jag skall ligga på minst samma nivå.

Jag testade ett par lir på far mins HP NC6202 . På den körs klassiker som WC3 och CS galet fint, och då har den ändå en integrerad Intel 900-serie krets. Visst, processorn i den är ju kanske lite vassare, men i de spel som dessa grafikkretsar klarar av så borde väll processorn "varva ur" långt innan den når max, även med Sempron processorn.

Allmänna synpunkter?
Jag har läst att Sempron i en laptop == kass batteritid.
Borde jag oroa mig? Som jag ser det så kommer jag ändå inte belasta den kraftigt (dvd/spel) på en plats utan tillgång till laddning.
(Inte precis som att man drar fram den på pendeln och börjar lira.)

Finns det någon annan modell med vassare komponenter för spel i "ungefär" samma prisklass?

Edit: Förresten, finns det någon speciellt svag komponent i HPn som jag bör akta mig för? Något i stil med värdelöst Wifi kort.
Dessutom så undrar jag ifall man kan få nån rolig student rabbat nånstans? CSN kör ju Apple spåret. Visst är nya MacBooken fin, och den här väll t.o.m. stöd för Windows. Men känns lite konstigt med en Mac.

Tack för svar!
/Mache

Permalänk
Medlem

det är ett Express 200M vilket ska vara bättre än intels integrerade kort. det är en bra dator men inte för fps-spel och dylikt.

testade köra battlefield 1942 på den och det gick inte bra. däremot verkar civilization 4 fungera helt ok (fast man behöver mer minne). har inte testat CS.

batteritiden är bra, och beroende på vad man gör och vilka inställningar man har kan man få över 3 timmar på batteriet.

det svaga är att det blir lite minne då 128 mb av 512mb försvinner till grafikkortet. tror att hdn ligger på 4200 också om det har någon betydelse för dig