Plextor dvd brännare har slutat att läsa dvd-skivor

Permalänk
Medlem

Plextor dvd brännare har slutat att läsa dvd-skivor

Jo jag har en Plextor 712A. Har fungerat klockrent, men när jag kom hem efter semestern så ville den inte läsa någon dvd-skiva. Vanliga cd-skivor är de inga problem med! Jag har heller inga problem med att bränna cd-skivor. Den kan dock läsa dvd-rw, iaf en som jag har.
Jag köpte min Plextor på Mycom. Jag kontaktade dem för att fråga om garanti osv... de sa att de bara var 1 års garanti, men att det kanske var damm på "läshuvudet". Han sa att jag skulle ta en tops med lite alkohol på och göra rent "läshuvudet". Jag plockade ner min brännare och gjorde rent den enligt supporten på mycom sa, men de gjorde ingen skillnad.

Jag har även uppdaterat frimware:en och testat brännaren på en annan dator.

HJÄLP förslag på åtgärder ? annan teknik för att göra rent läshuvudet ?

over and out!

Permalänk
Hedersmedlem

Alla Plextor DVD/CD har haft två års garanti inom EU ett bra tag. Till skillnad från de flesta, så står dessutom Plextor för alla fraktkostnader.
Mycom pratade i nattmössan alltså.

Tyvärr, eftersom du öppnat den och brutit förseglingen, så kan du inte använda dig av garantin längre.

Jag har inget förslag på reparation, annat än rengöring av linsen som du redan gjort.
Jag har råkat ut för precis samma sak med andra DVD-brännare (Sony bl a), att de slutat läsa DVD och enbart läste CD. Detta på nästan nya drivar. Det var bara att byta ut dem, fanns inget att göra.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Dåligt av Mycom att inte veta/informera om plextors 2-åriga collect & return-garanti.
Det är en del av vad man betalar för när man köper Plextor.

Du får lära dem.

Permalänk
Medlem

Jag köpte en ny pioneer dvr-111d i dagarna. Stoppade in den i burken och testade med mina dvd-r skivor. den startade inte upp ngra skivor förutom cd-r så jag flashade FW, Då kunde den ibland hoppa igång och känna igen skivorna, men när jag skulle bränna så skiter det sig direkt vid lead in.

Min gamla plextor funkar klockrent med samma skivor.

Vad är felet?

Visa signatur

signatur raderad av Coltrasten, §6.2

Permalänk
Medlem

Jo plextors garanti är fin, dom hämtar och lämnar vid dörren

Vissa skivor funkar inte i vissa brännare...så "enkelt" kan det vara.
Jag köpte 100 skivor noname som ska vara 1:a klass skivor och min NEC 3500A klarar inte dom, får "brännkalibreringsfel" som error meddelande när jag försöker bränna på en sån.

Så jag köpte en ny NEC 4571 och vips så funkar skivorna...det är väldigt skumt men nått man får leva med, se till så att ni köper skivor ni vet funkar och oftast funkar ju bra skivor typ verbatim utmärkt i dom flesta brännare.

Permalänk
Hedersmedlem

HighLander:

Det är inte skumt alls utan beror på att programvaran i spelaren inte känner igen skivan och då inte vet med vilken effekt lasern ska bränna.
Ny firmware brukar lösa det om det finns tillgängligt.

Plextors bästa DVD-brännare har autostrategy som innebär att den själv kan programmera en profil för okända skivor, även om skivan inte känns igen från början. En uppfinning från Taiyo Yuden om jag minns rätt. En mycket bra finess eftersom man slipper vara beroende av ständiga firmwareuppdateringar för att skivorna ska gå att bränna.

Douhane:

Pioneeren är med största sannolikhet defekt, bara att reklamera. Den kan ha fått en smäll i transporten som gjort att lasern blivit felkalibrerad. DVD bränner med mycket tunnare laserstråle än CD och är därför känsligare för fel.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

hehe ringde nu till Mycom. Svaret blev typ: "jaha ? har vi tvingat dig att öppna dvd:n ? synd att du har öppnat dvdn. du kunde ha fått en ny av tillverkaren, men vi har bara 1 års granti."