Öppna upp en Fujitsu Siemens Amilo

Permalänk
Medlem

Öppna upp en Fujitsu Siemens Amilo

Hejsan,

Jag har en Fujitsu Siemens Amilo Si 2636 som har gått sönder litet, garantin har gått ut, snackade med nån support-kille som sa att det kunde vara en sladd man skulle kolla på på moderkortet.

Så jag behöver öppna datorn, jag har skruvat ut alla skruvar under, men kan ännu inte öppna, det känns som att det är nån till skruv liksom vid tangentbordet men jag ser o hittar ingen, och man vill ju inte liksom bryta så det kan gå sönder.

Vad tror ni?

Mvh, Kristoffer

Permalänk
Medlem

Hittar ingen servicemanual (inte än iaf) men lite information:
http://www.elsamu.net/images/fujitsu-siemens-amilo-si-2636-la...

Tyvärr ingen anvisning hur dator skruvats isär men visar hur många skruvar det finns Verkar som själva tangentbordet använder skruv+snäppfästen som många andra amilo datorer, detta kanske kan vara relevant (annan modell, liknande fästen):
http://www.youtube.com/watch?v=P2GlTaNvG7g

Men snäppfästena verkar vara helt på ovansidan på Si 2636, se de små utstickande sakerna på bilden ovanför där tangentbordet ska sitta. Ta en mejsel och tryck in fästena lite försiktigt så bör tangentbordet lossna.

Efter du fått lös tangentbordet verkar det finnas tre skruvhål under det, om du skruvar lös dom bör du förhoppningsvis få isär datorn.

Om det inte fungerar för dig ta gärna en eller flera bilder på hur chassit ser ut så kan jag försöka igen Lycka till!

Permalänk
Medlem

Hej!

Fick du någon ordning på detta? Jag har exakt samma problem. Jag lyckades att öppna datorn. Du hittar små "flärpar" på tangentbordet i dess överkant som du kan trycka in. Då lossar tangentbordet bit för bit. Under tgb hittar du flera skruvar.

Jag har själv köpt nytt kontakt-don på elfa, men är urkass på att löda. Det var lurigt igår, jag skall prova igen idag.