Permalänk
Medlem

Tror ganska många av måtten på tanksen är helt skruvade i spelet. Såg en bild på US forumet på en T29 och den var gigantisk. Ska se om jag hittar den igen.
Och igen med WG och deras "historiska" buffar/nerfar
Såg en bra bild på IS-4 och Type59 där det är marginell skillnad på dom.

Edit-

Edit igen- Det var inte T29, det var T30

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pope:

T30 bättre som en TD? Nej, WG tycker det. Nu ska dom ersätta en "TD" med en medium tank i absoluta toppen på ett heavy träd?
Jag vill ha pen därför att kanonen i jämförelse med dom andra kanonerna i spelet är en 120mm kanon med hög utgångshastighet, om jag bara gör ynkliga 400dmg så måste den penetrera även på längre håll.
Att BL-10 fortfarande har bättre pen och samma skada som T7 kanonen är märkligt.
Men det är klart, den sitter ju på en rysk tank. Att ge M58 jämnbördig pen men mindre skada är en tradeoff jag kan leva med.
HEAT har en extrem pen, det håller jag med om. Så sänk dom 10 och ge 10 till AP.
Med tanke på verklighet igen, är det rimligt att jtigers kanon från 1944-45 är mer pricksäker och gör mer skada än en modernare kanon som utvecklades flera år senare?
Och T110 är låååååångt ifrån oförstörbar i fronten, speciellt när man har Empire State Hatch uppe på tornet, som kommer synas långt innan din kanon kikar över kullen. Och ute på plan mark är det busenkelt att pricka en vek lower glacis. Jag är inte ute efter en Maus front.

Både T30 och T34 kan göra underverk, det är jag medveten om. Det är därför jag blir sur när WG nerfar skiten ur dom och sen ska byta ut dom mot mer skit. Jag hade hellre sätt att dom bara buffa pansar på T34 och T30 till bättre nivåer, så hade allt varit bra.

WG har en efterbliven rysk/vit-tysk logik, och är grymt inkonsekventa med sina buffar och nerfar baserade på historiska fakta. T110 ska ha en annan hull, den ska en komplex pansar i verkligheten. Pansar som hade gjort den alldeles för bra för spelet. Empire State Hatch hade aldrig skadat besättningen om den penetrerades, det finns en lucka under den. Den här tanken är precis steget innan MBTs.

Jag hade också varit sur om jag grindade AMX och WG nu nerfar järnet ur den för att folk grinar OP, franska tanks är bara ett hot om man är ensam eller inte har en aning om vad man ska göra mot dom.

Därför blir jag också sur när man byter ut en tank som var bra mot en som inte är det, och framför allt en tank som inte är unik nånstans. T30 har massiv skada, det var grejen med den. Det var det jag var ute efter när jag köpte min M3 Lee för länge sedan.
T110 i dagsläget är inget annat är en sämre IS7, så varför är det orimligt att vilja ha den minst lika bra som IS7?

-Edit, alla T10 har något som är unikt för dom. T30 var ganska smidig och snabb med en bra kanon.
Maus har pansar, E100 lite sämre pansar men möjlighet till en bra kanon och lite mer fart. IS7 är mobil och kan snabba förflytta sig runt med en hyffsad kanon. AMX är grymt mobila med en grym burst damage.
T110 har vad? Kanon i klass med AMX, rörlighet som en T30 och bättre pansar än AMX och T30, och det är ingen bedrift precis.

T110 har fortfarande smidighet den är väldigt smidig för att vara heavy.
Visst is-7 och amx50b är snabbare men inte lika smidiga.

Amx har ingen grym burst längre med 4 sec mellan varje skott måste du leka peek-a-boo nu.

Och igen DET MÅSTE FINNAS BALANS!
Om dom ger tanken bäst fart gudomlig pansar och en helt gudalik kanon som går igenom mauses på 1200m+ och kan se runt 4000m åt alla håll och har en accuarcy så att du klickar på auto aim så skjuter den sen själv så kommer tanken bli op.
Det måste testas fram och där av finns det något som heter test server där den nu ligger och blir testad amx 50b hade på test 2400 hp 286 pen 400 dmg 2 sec / skott 24 lång reload. real 2.5 mellan skott 267 pen 400 dmg 28 sec reload.

Du ska vara glad att penetrationen ens finns där men dem lovade att den skulle ha högre pen än alla andra t10 och det har den.
Tänk på att heat inte sjunker i pen över distans utan den träffar alltid med full styrka. Heat har dock problem med vinklad armor men med 390 pen kan du skratta åt det mesta.

Och varför är BL-10 märklig dem skotten dem fick ur den gick ju igenom ganska extremt med pansar.
T7an blev knapp testad då kriget var över och folk började fatta att stora kanoner betyder inte allt och heat började utvecklas för tanks.
Och en 120mm blev typ avg för dagens kanoner.
Men vi kan inte tänka så här när vi gör balansen för ett spel då måste vi testa oss fram och inte släppa ut en tank som är överväldigande i pen.

10 pen på heat gör inte stor skillnad men 10 pen mer på ap behövs inte.
En till sak den här tanken ska inte spelas som en t30 eller t34 längre det är en helt ny tank som behöver en helt ny spelstil.
Jag försökte mig på min is-7 stil med den först men det funkade inte sen körde jag lite fegare som min amx50 fast utan farten det gick lite bättre men kändes inte som jag gjorde något sen så blev det en mix av dem båda som funkade ganska bra.

Amx mobil fire power som kan flyttas dit den behövs. Men även för den höga farten är den ganska klumpig och svänger inte på en 5 öring.
IS-7 breakthrough. Medel i rate of fire.
Maus försvars kungen. Sämst rate of fire
E-100 (du ska inte gnälla på din t110... Här har vi en tank med en fet kanon som skjuter och studsar på små saker. 235 pen! i andra ord bra kanon...)
T110 support tank (perfekt att ge support när något med lite mer armor går fram står du och matar + den har helt ok acc för sniping (det säger jag om e-100 också...) Den har bäst rate of fire av alla t10.

Men om du vill ha alpha damage hooo skaffa en e-100 om den har så fin kanon. ;p

Och jag tycker t30n är en fin td till och med så funkar den som en ganska offensiv td om man spelar den som en t30 (när den var heavy)

Skrivet av Atlas Tasume:

Från den tråden på WoT forumet:

Skrivet av Frispel:

Sedan var det väl någon på forumet som konstaterade att måttet på is-7:an var inklusive kanon till skillnad från måttet på t-54:an...

Edit:
Måttmässig jämförelse med mått från wikipedia:

Tiger 2:
Length 6.4 m
Length 10.286 m with gun forward
Width 3.755 m
Height 3.09 m

IS 2:

Length 9.90 m
Width 3.09 m
Height 2.73 m

Antingen skulle is:en vara otroligt långsmal eller så har man helt enkelt räknat in kanonen...med tanke på hur modellerna ser ut inne i spelet så vet jag vad jag tror är troligast

T-54:

Length 6.45 m
Width 3.37 m
Height 2.40 m

Edit 2:

Missade att det var t59:an som det jämfördes med:

Length 6.04 metres
Width 3.27 metres
Height 2.59 metres

Skrivet av Atlas Tasume:

Ser inte det, men i alla fall, finns väll bara en sak att göra då? Åka till ett tank-museum och mäta!

Skrivet av Pope:

Tror ganska många av måtten på tanksen är helt skruvade i spelet. Såg en bild på US forumet på en T29 och den var gigantisk. Ska se om jag hittar den igen.
Och igen med WG och deras "historiska" buffar/nerfar
Såg en bra bild på IS-4 och Type59 där det är marginell skillnad på dom.

Edit-
http://img826.imageshack.us/img826/9110/shot003nw.jpg

En is-4 är runt 6.6 meter utan kanon 9.9 meter med kanon.
En is-2 är runt 6.2 meter utan kanon och upp emot 9.9 meter med kanon. (Dom använder ren wikipedia data..)
Folket i dem där trådarna är idioter.
Is-7an är runt 6.8m och är den största "byggda" ryska tanken KV-5 byggdes aldrig då på ritbordet sa ryssarna "Något som väger 100 ton kan inte röra sig.."

Visa signatur

Stationär: Intel i7 920, 12GB ram, GTX 680 CUII, Intel X25-M G2 system drive, 9TB lagring, P193 chassi, Asus P6T6 WS Revolution
Laptop: Asus G70s, Intel core 2 T9500, 4GB ram, 320gb x2 HDD.
Filserver: AMD E-350, ASUS E35M1-I DELUXE, 2GB crucial ram, Corsair F60A, 8TB lagring, Fractal Design Array R2.

Permalänk
Medlem

Ursäkta dubble post men.
254 hull 203 turret det är ganska fint det.

Test 2 ute nu också. :3

*edit* Men dem har pillat på dess penetration..
Men nu har den bättre hull front än mausen...

*edit 2* t110 är snabbare än is-7an på platt mark och uppför.

Visa signatur

Stationär: Intel i7 920, 12GB ram, GTX 680 CUII, Intel X25-M G2 system drive, 9TB lagring, P193 chassi, Asus P6T6 WS Revolution
Laptop: Asus G70s, Intel core 2 T9500, 4GB ram, 320gb x2 HDD.
Filserver: AMD E-350, ASUS E35M1-I DELUXE, 2GB crucial ram, Corsair F60A, 8TB lagring, Fractal Design Array R2.

Permalänk
Medlem

Är det tänkt som det är just nu på test servern att T34 ska bli en Premiumtank lik Löwe som man kan köpa för guld?
IS4 och IS7 kommer bli sjuka om dom får behålla deras armor med den ändringen.

Edit trevlig 3rd March Special

х3 XP for the first victory
Up to 58% discount on Gold Ammo
50% discount on the following vehicles: M41, M12, SU-8, SU-14, Hummel, GW Panther
50% discount on the following premium tanks : Matilda, Churchill
50% discount on barrack slots
50% discount on 100% crew training
50% discount on 100% trained crew purchased with a vehicle
50% discount on crew retraining

The gold ammunitions are shells with a higher penetration value. Don’t hesitate to use them if you need to harm your enemies more effectively. This time you can get the highly explosive shells for tier V and VI SPGs for 50% off.

Would you like to buy a medium Matilda or a heavy Churchill for only 750 gold instead of 1.500? If so, this offer is made for you!

Also, with this month offer you will get a discount on barrack slots (150 gold instead of 300) and on the 100% Tank Academy Training (100 gold instead of 200). Additionally, you will be able to recruit more crewmen than before.

With all your brand new tanks, full gold ammo and fully trained crewmen your life on the battlefield will be much easier.

And our last bonus… with the first victory of the day you will treble your earned experience!

Dold text

Blir att toppa upp ammo och kanske testa gamle Churchill.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mimematis:

Är det tänkt som det är just nu på test servern att T34 ska bli en Premiumtank lik Löwe som man kan köpa för guld?
IS4 och IS7 kommer bli sjuka om dom får behålla deras armor med den ändringen.

Edit trevlig 3rd March Special

х3 XP for the first victory
Up to 58% discount on Gold Ammo
50% discount on the following vehicles: M41, M12, SU-8, SU-14, Hummel, GW Panther
50% discount on the following premium tanks : Matilda, Churchill
50% discount on barrack slots
50% discount on 100% crew training
50% discount on 100% trained crew purchased with a vehicle
50% discount on crew retraining

The gold ammunitions are shells with a higher penetration value. Don’t hesitate to use them if you need to harm your enemies more effectively. This time you can get the highly explosive shells for tier V and VI SPGs for 50% off.

Would you like to buy a medium Matilda or a heavy Churchill for only 750 gold instead of 1.500? If so, this offer is made for you!

Also, with this month offer you will get a discount on barrack slots (150 gold instead of 300) and on the 100% Tank Academy Training (100 gold instead of 200). Additionally, you will be able to recruit more crewmen than before.

With all your brand new tanks, full gold ammo and fully trained crewmen your life on the battlefield will be much easier.

And our last bonus… with the first victory of the day you will treble your earned experience!

Dold text

Blir att toppa upp ammo och kanske testa gamle Churchill.

3rd March har redan varit isf..

Visa signatur

mvh eller nått

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saber:

Ursäkta dubble post men.
254 hull 203 turret det är ganska fint det.

Test 2 ute nu också. :3

*edit* Men dem har pillat på dess penetration..
Men nu har den bättre hull front än mausen...

*edit 2* t110 är snabbare än is-7an på platt mark och uppför.

Vadå, T110 låter ju som att den blir bättre än allt annat om den har bättre front hull och snabbare än is-7?

Visa signatur

mvh eller nått

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saber:

T110 har fortfarande smidighet den är väldigt smidig för att vara heavy.
Visst is-7 och amx50b är snabbare men inte lika smidiga.

Amx har ingen grym burst längre med 4 sec mellan varje skott måste du leka peek-a-boo nu.

Och igen DET MÅSTE FINNAS BALANS!
Om dom ger tanken bäst fart gudomlig pansar och en helt gudalik kanon som går igenom mauses på 1200m+ och kan se runt 4000m åt alla håll och har en accuarcy så att du klickar på auto aim så skjuter den sen själv så kommer tanken bli op.
Det måste testas fram och där av finns det något som heter test server där den nu ligger och blir testad amx 50b hade på test 2400 hp 286 pen 400 dmg 2 sec / skott 24 lång reload. real 2.5 mellan skott 267 pen 400 dmg 28 sec reload.

Du ska vara glad att penetrationen ens finns där men dem lovade att den skulle ha högre pen än alla andra t10 och det har den.
Tänk på att heat inte sjunker i pen över distans utan den träffar alltid med full styrka. Heat har dock problem med vinklad armor men med 390 pen kan du skratta åt det mesta.

Och varför är BL-10 märklig dem skotten dem fick ur den gick ju igenom ganska extremt med pansar.
T7an blev knapp testad då kriget var över och folk började fatta att stora kanoner betyder inte allt och heat började utvecklas för tanks.
Och en 120mm blev typ avg för dagens kanoner.
Men vi kan inte tänka så här när vi gör balansen för ett spel då måste vi testa oss fram och inte släppa ut en tank som är överväldigande i pen.

10 pen på heat gör inte stor skillnad men 10 pen mer på ap behövs inte.
En till sak den här tanken ska inte spelas som en t30 eller t34 längre det är en helt ny tank som behöver en helt ny spelstil.
Jag försökte mig på min is-7 stil med den först men det funkade inte sen körde jag lite fegare som min amx50 fast utan farten det gick lite bättre men kändes inte som jag gjorde något sen så blev det en mix av dem båda som funkade ganska bra.

Amx mobil fire power som kan flyttas dit den behövs. Men även för den höga farten är den ganska klumpig och svänger inte på en 5 öring.
IS-7 breakthrough. Medel i rate of fire.
Maus försvars kungen. Sämst rate of fire
E-100 (du ska inte gnälla på din t110... Här har vi en tank med en fet kanon som skjuter och studsar på små saker. 235 pen! i andra ord bra kanon...)
T110 support tank (perfekt att ge support när något med lite mer armor går fram står du och matar + den har helt ok acc för sniping (det säger jag om e-100 också...) Den har bäst rate of fire av alla t10.

Men om du vill ha alpha damage hooo skaffa en e-100 om den har så fin kanon. ;p

Och jag tycker t30n är en fin td till och med så funkar den som en ganska offensiv td om man spelar den som en t30 (när den var heavy)

En is-4 är runt 6.6 meter utan kanon 9.9 meter med kanon.
En is-2 är runt 6.2 meter utan kanon och upp emot 9.9 meter med kanon. (Dom använder ren wikipedia data..)
Folket i dem där trådarna är idioter.
Is-7an är runt 6.8m och är den största "byggda" ryska tanken KV-5 byggdes aldrig då på ritbordet sa ryssarna "Något som väger 100 ton kan inte röra sig.."

Ehhhh, nej. Jag kräver ingen über-almighty tank som hovrar i luften och skjuter värmesökande missiler på allt och alla med 500mm pansar runt om och warpas fram i ljusets hastighet.

Jag vill bara ha en heavy tank som är likvärdig andra, och gärna är lite unik.
400dmg och DPM argumenten köper jag inte, för det blir oftast peek-a-boo bakom hus/stenar.
Vad spelar det för roll om jag gör 400dmg på en IS7 när han gör 490 på mig och sen backar in bakom huset? Jag kan sätta första skottet i banden, men han kan skjuta mig, medans banden lagas och sen köra in igen innan mitt andra skott är laddat.
Då är DPM värdelös, det är inte fruktansvärt ofta som man möter en ensam fi ute på ett fint öppet fält, och om man gör det är ofta artilleriet där väldigt fort.
Jag kräver inte 1000 i skada på kanonen, jag kan leva med 400, men vill gärna ha lite mer fart så att jag kan flanka enklare och leva upp till den förbannade Medium rollen som WG tvingar på den.

Jag tycker inte att 40-41km/h är gudomlig fart, det är långsammare än AMX, IS7 har seg acceleration jag vet, men ändå högre topphastighet, och mediums är fortfarande snabbare med. Så det är inte så att jag kommer stå bakom fiendes artilleri 10sec efter att matchen börjar bara för att jag får lite snabbare tank.

Det är WG som är fast beslutna att göra en Heavy/Medium hybrid, då är 36-37km/h för dåligt.
Ta bort 10pen från BL10 om det inte gör någon skillnad och se vilket ramaskri det kommer bli.
Jag tar Bl10 som exempel bara för att den har hög damage och bra pen. Varför är det orimligt att en modern 120mm kanon, tillsammans med franska 120mm(jämfört med alla andra kanoner i spelet) har högre pen?

Jag är inte och har aldrig varit imponerad av E100 med eller utan stora kanonen. Speciellt inte med, eftersom den kräver HEAT/guld-ammo för att verkligen vara effektiv.

Jag är fullt medveten om att dom måste balansera tanksen mot varandra, men allt WG gör är så
sporadiskt, storleksändringen på IS4-7 ett exempel. Historiskt korrekt?
Jag är tveksam, och det för även med sig att hitboxarna blir mindre på tanksen, en ren buff helt enkelt. Inte så att dom underprestera innan.
Sen har dom tid att nerfa T30, men inte buffa T34?

I WGs lilla värld så har dom degraderat US tanksen till "support" tanks. Vem ska jag supporta när jag är ensam T10?
T110 är fortfarande bara en fet medium med bättre pansar. Jag spelar HEAVY trädet, inte medium.
WG hade ett gyllene tillfälle att göra en bra US heavy, men istället gör dom en medium. Gör den till T10 i Medium trädet, och buffa min T30 så blir jag gladare.
Jag ska ge den en ny chans nu när den blivit lite buffad, men luckan på tornet är fortfarande ett hån.
Folk närmar sig T110 annorlunda än T30, och det är skilda världar i spelstil mellan dom 2. Jag spelar inte T30 och T110 på samma sätt.
Det var nåt mer jag skulle skriva, men har glömt det nu.

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pope:

Alltså så här är det, för att göra saken ganska klar. Du måste INTE spela den stridsvagnen om du inte gillar att spela den. Det finns andra, och andra spel om detta nu är så himla upprörande som du verkar tycka.

Om du tycker IS-7 är så himla bra, varför spelar du inte den istället då, nu när den ska buffas?

Du verkar göra dig själv väldigt olycklig med ditt spelande...

Visa signatur

mvh eller nått

Permalänk
Medlem

Jag kom på vad det var, T34 fick en fin nerf på sin turret traverse med+RoF och lite gott. Får se om den levererar sen. Den var perfekt i Tier8.

Och vad du nu hette ovanför, nej jag älskar inte IS7 och tänker inte skaffa den heller.
Men den är en Heavy-Medium hybrid som T110 så det är naturligt att jämföra mot den.
Nej, jag är inte heller olycklig när jag spelar för då hade jag inte spelat.

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mimematis:

Blir att toppa upp ammo och kanske testa gamle Churchill.

Visst har den bra front armour, men Churchill har en på tok för sunkig kanon för tier 5 heavy (som en light tank). Jag har aldrig funnit dom ett hot egentligen. KV krossar en Churchill lättare än T1.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pope:

wall of text

Det enda is-7an penetrerar effektivt är toppen på tornet...
Med den nya hull fronten tar den allt.. 258 vinklad.

Men annars så låter det som att du vill ha en uber tank.
Den är riktigt fin nu t110 på test, visst den har en weakspot i tornet men utan den skulle man behöva guld för att slå ut saken.
Har testat det mesta på fronten och tornet (tornet kan penetreras på random utan weakspot inräknad).

Har kul när jag kör runt i den iaf.
Visst det är inte en t30 längre då man kommer runt ett hörn PANG 25% eller mer borta på fienden.
Men man kan skjuta 2 gånger innan fienden laddat om igen.

Du kan ge t9 heavys support, har en polare som lirar vk45 går bra att ge han support.
Bara för att du är t10 betyder det inte att t9 tanksen inte är något bra...
Och nu med pansaret är det inte en medium roll längre den är nästan en maus fram ifrån (mausen har weakspots i fronten den med..)
Tror att den om den får bli som den är blir en bra addition till breakthroug taktiker om dem finns kvar nu när tank freeze finns (många kör hård camping nu...)

Den är agilare än is-7an snabbare på plattmark och klättrar fortare än is-7an den är närmare medium än vad is-7an är.
Is-7an kan nå 36-37 på platt mark med remove speed govenor, Annars ligger den på max 34 - 35 när den svänger försvinner allt så kallad fart.
T110 vänder sig på en femöring är snabb på att accelerera förlorar mindre fart när den svänger och den kan svänga mycket snävare.

T30n på live nu behöver inga buffar... Hulldown är den värre än en maus att möta (om inte den fina kupolen syns). Gör ont har extrem pen och är snabb för sin storlek. Gick dåligt i början när jag provade t30n men efter ett tag så kom man igång in i den mer ligg lite bakom spel stilen och låt en annan ta skadan. Visst på platta banor är den skräp men mausen är skräp på öppna banor där den blir lätt flankad utan support.

Just nu är det väl balanserat bland t10 tanksen och jag tror det kommer förbli så även med t110 folk underskattar skadan som en tank med bra rof gör och dem underskattar laddnings tiden också, Det är något jag märkt på live.
T34an har samma egenskap fast helt utan armor på live just nu, Folk underskattar den hårt till och med folk som kör den.

Jag kommer gilla min t110 när den kommer på live, Tycker den är riktigt fin nu med front armorn och rate of firen är underbar.
Vad du än tycker så får du väll tycka det. Men buffs just nu näe det behöver den inte.

Visa signatur

Stationär: Intel i7 920, 12GB ram, GTX 680 CUII, Intel X25-M G2 system drive, 9TB lagring, P193 chassi, Asus P6T6 WS Revolution
Laptop: Asus G70s, Intel core 2 T9500, 4GB ram, 320gb x2 HDD.
Filserver: AMD E-350, ASUS E35M1-I DELUXE, 2GB crucial ram, Corsair F60A, 8TB lagring, Fractal Design Array R2.

Permalänk
Medlem

Känns lite som att T110 är en förbättrad T34a.
Gillar T34an för att den skjuter så snabbt och ganska hårt, visst man får gömma sig men man kan som Saber säger om T110 skjuta minst 2 skott innan den andra har laddat om.
Ska se om man tar sig in på test servern i helgen och prova hur det nya känns.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pontraz:

3rd March har redan varit isf..

Med "3rd March" menas i det här fallet "tredje specialerbjudandet i mars månad"... inte 3:e mars som man skulle kunna tro.

Det akteulla erbjudandet kommer:

"The special starts Friday, March 16th at 6:30 CET (5:30GMT) and ends Monday, March 19th, 6:00 CET (5:00 GMT)."

Visa signatur

Lenovo Legion 5 Pro - 16" | Ryzen 7 | 16GB | 512GB + 2TB SSD | RTX 3060

Permalänk
Medlem

Har ingen större ork eller lust att testa detta spel, så kan lika gärna dela med mig av denna kod. Först till kvarn:

Edit. Bild borttagen

Permalänk
Medlem
Skrivet av Morphond:

Har ingen större ork eller lust att testa detta spel, så kan lika gärna dela med mig av denna kod. Först till kvarn:

http://dl.dropbox.com/u/26024874/DSC_0011.JPG

Tagen, tack så mycket för koden.

Permalänk
Medlem

Köpa tanks

Hej och tack för intressant läsning i denna tråden!

Har vart lite sugen på att pröva WoT och nu är det dags, passande nog så fanns det ett erbjudande denna helgen, att med en viss rabatt kunna köpa tanks och diverse prylar ( har bara börjat att nosa på detta ännu ) så jag slog till med en st. Matilda för halva priset ( guld ) och jag var även intresserad att köpa en art vid namn hummel, men nu till frågan, kan man köpa med exp, utan att ha forskat fram den valda tanken?

Om det inte går att köpa för att forsknings poängen var för lite, måste man i så fall fortsätta att "grinda" med den lille Bison som jag har, tills jag uppnår högre klasser, eller kan man byta in guld mot forsknings poäng?

Jag tänkte passa på under helgen , men om man ska tjäna ihop sin forskningspoäng på det "vanliga" sättet, så inser jag att jag inte hinner...

Tacksam för svar

Visa signatur

==Ryzen 5800x==16gb ram 3200Mhz cl14==ASUS 550-F== Gigabyte 3070 oc == LG UltraGear 27GP950 27" Gaming 4K UHD IPS==Lumia 930, Samsung S6, Moto X Style, LG G6, Sony xperia xz1 compact, LG V30,Sony xz3,Iphone xs max, Sony xperia 5ii,Samsung S22 Ultra==LG 55EG910V,LG C8 65"==AuneX1s,THX AAA 789==JBL 305==,Hifiman4xx, DT 1990 Pro==

Permalänk
Medlem
Skrivet av spicata:

Hej och tack för intressant läsning i denna tråden!

Har vart lite sugen på att pröva WoT och nu är det dags, passande nog så fanns det ett erbjudande denna helgen, att med en viss rabatt kunna köpa tanks och diverse prylar ( har bara börjat att nosa på detta ännu ) så jag slog till med en st. Matilda för halva priset ( guld ) och jag var även intresserad att köpa en art vid namn hummel, men nu till frågan, kan man köpa med exp, utan att ha forskat fram den valda tanken?

Om det inte går att köpa för att forsknings poängen var för lite, måste man i så fall fortsätta att "grinda" med den lille Bison som jag har, tills jag uppnår högre klasser, eller kan man byta in guld mot forsknings poäng?

Jag tänkte passa på under helgen , men om man ska tjäna ihop sin forskningspoäng på det "vanliga" sättet, så inser jag att jag inte hinner...

Tacksam för svar

Från en elite tank kan du byta exp mot guld.
Tex en pz4 med allt utforskat på. Så blir alla annan exp du får inte sånt som du kan konvertera till free exp.

Visa signatur

Stationär: Intel i7 920, 12GB ram, GTX 680 CUII, Intel X25-M G2 system drive, 9TB lagring, P193 chassi, Asus P6T6 WS Revolution
Laptop: Asus G70s, Intel core 2 T9500, 4GB ram, 320gb x2 HDD.
Filserver: AMD E-350, ASUS E35M1-I DELUXE, 2GB crucial ram, Corsair F60A, 8TB lagring, Fractal Design Array R2.

Permalänk
Medlem

Om du är ny i spelet rekommenderar jag dock att köra lite matcher i de lägre tieren för att lära dig spela. Arty är dock ganska annorlunda Tier 2-4 jämfört med hur de är senare. Räckvidden är kort och du måste positionera dig en bit in i kartan för att kunna nå de tanks som befinner sig långt bort. Senare i högre tiers är detta ett mindre problem.

Visa signatur

- R5 5600X | 32GB RAM | GTX 1080 | ASUS ROG STRIX B550-I | NZXT H1 -

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saber:

Från en elite tank kan du byta exp mot guld.
Tex en pz4 med allt utforskat på. Så blir alla annan exp du får inte sånt som du kan konvertera till free exp.

Tack för svar, men jag hör kanske till de med extra tjockt pannben, för kunskapen du sprider här kommer inte in.

Det jag försöker att göra är att med min extra plats i garaget ( som jag köpt med guld) kunna köpa tanksen, men när jag kommer till köpet så att säga, så måste jag forska om den och jag har inte nog med forsknings poäng ännu.

Tanken kostar, om jag minns rätt, runt 260 000 (silver peng) och dessa silver pengar har jag köpt via guld, så nu fattas forskning ( om jag förstått saken rätt)

Matilda tanken var ju "enklare" på det sättet att skaffa och uppgradera med besättning osv, men denna biten förstår jag ännu inte, så har du lust/tid att förklare en gång till, så vore jag tacksam!

Och en sak till förresten, garage platserna kostar fortfarande 300g och inte 150g som de skrev.

Visa signatur

==Ryzen 5800x==16gb ram 3200Mhz cl14==ASUS 550-F== Gigabyte 3070 oc == LG UltraGear 27GP950 27" Gaming 4K UHD IPS==Lumia 930, Samsung S6, Moto X Style, LG G6, Sony xperia xz1 compact, LG V30,Sony xz3,Iphone xs max, Sony xperia 5ii,Samsung S22 Ultra==LG 55EG910V,LG C8 65"==AuneX1s,THX AAA 789==JBL 305==,Hifiman4xx, DT 1990 Pro==

Permalänk
Medlem
Skrivet av Saber:

Det enda is-7an penetrerar effektivt är toppen på tornet...
Med den nya hull fronten tar den allt.. 258 vinklad.

Men annars så låter det som att du vill ha en uber tank.
Den är riktigt fin nu t110 på test, visst den har en weakspot i tornet men utan den skulle man behöva guld för att slå ut saken.
Har testat det mesta på fronten och tornet (tornet kan penetreras på random utan weakspot inräknad).

Har kul när jag kör runt i den iaf.
Visst det är inte en t30 längre då man kommer runt ett hörn PANG 25% eller mer borta på fienden.
Men man kan skjuta 2 gånger innan fienden laddat om igen.

Du kan ge t9 heavys support, har en polare som lirar vk45 går bra att ge han support.
Bara för att du är t10 betyder det inte att t9 tanksen inte är något bra...
Och nu med pansaret är det inte en medium roll längre den är nästan en maus fram ifrån (mausen har weakspots i fronten den med..)
Tror att den om den får bli som den är blir en bra addition till breakthroug taktiker om dem finns kvar nu när tank freeze finns (många kör hård camping nu...)

Den är agilare än is-7an snabbare på plattmark och klättrar fortare än is-7an den är närmare medium än vad is-7an är.
Is-7an kan nå 36-37 på platt mark med remove speed govenor, Annars ligger den på max 34 - 35 när den svänger försvinner allt så kallad fart.
T110 vänder sig på en femöring är snabb på att accelerera förlorar mindre fart när den svänger och den kan svänga mycket snävare.

T30n på live nu behöver inga buffar... Hulldown är den värre än en maus att möta (om inte den fina kupolen syns). Gör ont har extrem pen och är snabb för sin storlek. Gick dåligt i början när jag provade t30n men efter ett tag så kom man igång in i den mer ligg lite bakom spel stilen och låt en annan ta skadan. Visst på platta banor är den skräp men mausen är skräp på öppna banor där den blir lätt flankad utan support.

Just nu är det väl balanserat bland t10 tanksen och jag tror det kommer förbli så även med t110 folk underskattar skadan som en tank med bra rof gör och dem underskattar laddnings tiden också, Det är något jag märkt på live.
T34an har samma egenskap fast helt utan armor på live just nu, Folk underskattar den hårt till och med folk som kör den.

Jag kommer gilla min t110 när den kommer på live, Tycker den är riktigt fin nu med front armorn och rate of firen är underbar.
Vad du än tycker så får du väll tycka det. Men buffs just nu näe det behöver den inte.

Ska studsa in på test2 nu i helgen och se, den fick en buff i sömmen/svetsen där upper/lower glacis möts så det kan bli intressant.
Jo, den når sina 37km/h fort och håller den farten ganska bra även i kurvor.

Jag kommer behålla T110 oavsett hur den blir, jag är lite småbitter över bölden på tornet, då hela US heavy linjen har lärt en Hull down, och på sista tanken nu får man skola om sig lite. Den bryter av mönstret på ett sätt. Det gjorde T30 med egentligen, då den kom med en hög dmg gun och lång reload till skillnad från T32/T34.
M103 kommer att säljas omgående iofs, jag har ingen nytta av en T9 tank när jag har en T8 Premium och en T10 Heavy/Medium. Det skönaste med T30 som TD nu är man inte är en stor måltavla för varenda människa i laget, man får inte riktigt samma uppmärksamhet längre vilket är positivt.

T34 blev fistad i test2, ska bli intressant att prova den med igen. Gav den några matcher den var skön och för bra, fanns ingen T8 att frukta.
Jag är lite orolig för dess urusla turret traverse och aim time nu. Hur är den?
Turret traverse 24°/sec -> 18°/sec. Det är ungefär som TDs med torn har.
Aimtime 2,9s -> 3,4s. Får nog montera GLD på den.

När 7.2 kommer så får man chansen att träna om sin besättning.
På Jpanthern har jag camo nu, men med tanke på Ferdis usla camo är det väl lika bra att träna om till repairs?
Måste vart full eller trött när jag köpte min KV13 med, har av någon outgrundlig anledning tränad dom i camo med. Bara att härda ut tills patchen kommer.

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av spicata:

Tanken kostar, om jag minns rätt, runt 260 000 (silver peng) och dessa silver pengar har jag köpt via guld, så nu fattas forskning ( om jag förstått saken rätt)

Var inte så kvick att köpa silver för guld - det behövs egentligen inte och är ett slöseri med guld pga av rätt så dålig konverteringsfaktor. Vanliga Tier IV-V-VI vagnar ("moneymakers") drar in typ 10-20K silver per match på ett non-premium account. Och du kommer köra tusentals matcher om du vill komma nån vart i WoT.

Köper du silver så fattas ändå forskning, som du säger. Spelar du så får du både silver och XP. Det enda sättat att tugga sig igenom tiers är att lida igenom skit-vagnar och njuta av dom roliga... Om man nu inte vill slänga snuskiga summor riktiga pengar på Wargaming. Jag tycker dom inte är värda det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av murklor:

Var inte så kvick att köpa silver för guld - det behövs egentligen inte och är ett slöseri med guld pga av rätt så dålig konverteringsfaktor. Vanliga Tier IV-V-VI vagnar ("moneymakers") drar in typ 10-20K silver per match på ett non-premium account. Och du kommer köra tusentals matcher om du vill komma nån vart i WoT.

Köper du silver så fattas ändå forskning, som du säger. Spelar du så får du både silver och XP. Det enda sättat att tugga sig igenom tiers är att lida igenom skit-vagnar och njuta av dom roliga... Om man nu inte vill slänga snuskiga summor riktiga pengar på Wargaming. Jag tycker dom inte är värda det.

Om jag nu förstått rätt:

Köp Premium tanks med guld på "rea"
Kör med dessa premium pga bonus skäl och tjäna xp samt forsknings poäng?
Forsknings poäng gäller endast för den tank/träd du kör?
Uppgradera till elite och tjäna ännu mera guld?

Så nu gäller det bara att köra vidare med sin 100% besättning i lilla Bisonet och hoppas på trevliga matcher. Hade bara en idé att köpa något mera innan helgen tog slut.

Visa signatur

==Ryzen 5800x==16gb ram 3200Mhz cl14==ASUS 550-F== Gigabyte 3070 oc == LG UltraGear 27GP950 27" Gaming 4K UHD IPS==Lumia 930, Samsung S6, Moto X Style, LG G6, Sony xperia xz1 compact, LG V30,Sony xz3,Iphone xs max, Sony xperia 5ii,Samsung S22 Ultra==LG 55EG910V,LG C8 65"==AuneX1s,THX AAA 789==JBL 305==,Hifiman4xx, DT 1990 Pro==

Permalänk
Medlem
Skrivet av spicata:

Köp Premium tanks med guld på "rea"
Kör med dessa premium pga bonus skäl och tjäna xp samt forsknings poäng?
Forsknings poäng gäller endast för den tank/träd du kör?
Uppgradera till elite och tjäna ännu mera guld?

Nja, nästan.

Köp Premium tanks på rea, visst. Om du vill. Men egentligen så är bara Löwe/KV-5/T59 värda det - och dom är snuskigt dyra i vilket fall som helst. Dock så är premium tier II jäkligt roliga att köra med, köp en 38H735 på rea om det går, haha. Seg som attan men pansar som en Maus (om du inte möter tier III).

Premium kör man för silver egentligen - dom går alltid plus. Tier 8 och upp börjar gå minus. En dålig runda kan du gå 20K back... XP tjänar du inte mycket av dom egentligen.

Ja poängen gäller endast den tank/träd du kör, men du kan konvertera guld till free XP som kan användas vart som helst (men som att köpa silver, dålig konvertering).

Du tjänar inget guld på en elite tank, bara XP du kan konvertera till free XP.

Permalänk
Medlem
Skrivet av murklor:

Nja, nästan.

Köp Premium tanks på rea, visst. Om du vill. Men egentligen så är bara Löwe/KV-5/T59 värda det - och dom är snuskigt dyra i vilket fall som helst. Dock så är premium tier II jäkligt roliga att köra med, köp en 38H735 på rea om det går, haha. Seg som attan men pansar som en Maus (om du inte möter tier III).

Premium kör man för silver egentligen - dom går alltid plus. Tier 8 och upp börjar gå minus. En dålig runda kan du gå 20K back... XP tjänar du inte mycket av dom egentligen.

Ja poängen gäller endast den tank/träd du kör, men du kan konvertera guld till free XP som kan användas vart som helst (men som att köpa silver, dålig konvertering).

Du tjänar inget guld på en elite tank, bara XP du kan konvertera till free XP.

Sakta börjar Jerikos murar falla......jag börjar förstå lite smått, fantastiskt!

Så nu OM jag har kvar guld och jag vill skynda på lite ( trots dålig växelkurs ) så kan jag köpa/tjäna ihop free xp och för dessa växla till mig forsknings poäng?

Det var ju denna rea under helgen som jag vill utnyttja, eller har du förslag vad jag ska använda mina 2000 guld för?

Visa signatur

==Ryzen 5800x==16gb ram 3200Mhz cl14==ASUS 550-F== Gigabyte 3070 oc == LG UltraGear 27GP950 27" Gaming 4K UHD IPS==Lumia 930, Samsung S6, Moto X Style, LG G6, Sony xperia xz1 compact, LG V30,Sony xz3,Iphone xs max, Sony xperia 5ii,Samsung S22 Ultra==LG 55EG910V,LG C8 65"==AuneX1s,THX AAA 789==JBL 305==,Hifiman4xx, DT 1990 Pro==

Permalänk
Medlem
Skrivet av spicata:

Sakta börjar Jerikos murar falla......jag börjar förstå lite smått, fantastiskt!

Så nu OM jag har kvar guld och jag vill skynda på lite ( trots dålig växelkurs ) så kan jag köpa/tjäna ihop free xp och för dessa växla till mig forsknings poäng?

Det var ju denna rea under helgen som jag vill utnyttja, eller har du förslag vad jag ska använda mina 2000 guld för?

För dina 2000 guld så får du ca 35k fri xp.

Kör på en "Elite" tank "antingen guld tank eller någon du har uppgraderat fullt på" och konvertera den xp du får där till att skaffa nya tanks eller uppgradera de du har.

Jag rekommenderar inte att techa upp med fri xp så fort eftersom du är ny, har sett alltför många teir 8 "speciellt KV-5 och Löwe" spelare med 50 matcher spelade och sabbar hela matchen genom att vara rankad högst.

Kör på några hundra matcher med low teir "1-4" och sen välj något träd som passar bäst, om du vill köra medium och vara en pain in the ass bakom fiendes linjer, en stor brute och tål stryk och ger tillbaka lika mycket så kör heavy eller vilken du nu tycker passar dig bäst.

Tack för mig!

Permalänk
Medlem
Skrivet av spicata:

Det var ju denna rea under helgen som jag vill utnyttja, eller har du förslag vad jag ska använda mina 2000 guld för?

Om du vill utnyttja det, visst köp en churchill eller matilda (jag skulle nog köpt en churchill trots kanonen isf). Nån barrack slot eller tank slots är bra att ha (tank slots är dock inte på rea, bättre att vänta på det).

Vänta med free XP tills du verkligen vill ha det med en speciell plågsam tank.

Annars vänta till nästa special o se om det är nåt annat intressant. Du kan ha kvar guld hur länge du vill ändå.

Permalänk
Skrivet av spicata:

Sakta börjar Jerikos murar falla......jag börjar förstå lite smått, fantastiskt!

Så nu OM jag har kvar guld och jag vill skynda på lite ( trots dålig växelkurs ) så kan jag köpa/tjäna ihop free xp och för dessa växla till mig forsknings poäng?

det du kallar för forsknings poäng är antingen XP låsta till en spec tank eller Free XP som kan användas där det ""behövs"" finns inga specade "forskningspoäng"

Visa signatur

Moddat 700D | MSI Mpower |I5 3570k ~4,62Ghz | Corsair Dominator 1600MHz 16GB | XFX 6970 2GB CF | AX 850w | Phobia watercooling

Permalänk
Medlem

När du spelat en match så får du XP till just den tanken, du får också 5% av summan som "Free XP" som läggs i en hög som du kan använda till vilken tank som helst.

Efter att du forskat fram alla uppgraderingar, dit räknas också alla stridsvagnar du kan låsa upp, så blir stridsvagnen "elite". När det har hänt så kan du konvertera all xp som du har kvar, eller fortsätter att tjäna in om du behåller stridsvagnen och inte satt att XP:n ska gå till att öka besättningens förmågor, till "Free XP" att använda till andra stridsvagnar. För att göra den här konverteringen så går det åt guld, det kan du antingen köpa eller på något sätt få en kod som du kan lösa in mot guld. (De har även guld som vinst för tävlingar som arrangeras via hemsidan)

Permalänk
Medlem

En sak med Premium tanks är också att om du har en Heavy premium tank så kan du träna besättningen från en annan heavy i den utan att behöva träna om dom och förlora xp som man normalt sett gör när man flyttar besättningar mellan vagnar.

Visa signatur

Det kan inte bli mer än fel.
En renrasig homosapiens, en härförare, en titan - kort och gott: en Göteborgare!
Självmord är en långvarig lösning på ett tillfälligt problem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pope:

En sak med Premium tanks är också att om du har en Heavy premium tank så kan du träna besättningen från en annan heavy i den utan att behöva träna om dom och förlora xp som man normalt sett gör när man flyttar besättningar mellan vagnar.

Spelar nationalitet roll Ex om premiumtanken är rysk och vanliga fransk?

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Ryzen 5 7600
Rx 6650xt
32Gb