Vad är det som gjort att alla hatar Sverigedemokraterna? Lista på deras misstag?

Permalänk
Medlem

Vad är det som gjort att alla hatar Sverigedemokraterna? Lista på deras misstag?

Till att börja med, så är jag grek.
Jag är född i Sverige och uppvuxen i detta land, dock så är båda föräldrarna greker.
Jag har min utbildning och jag har mitt egna företag på 140 anställda.
Med det ur världen så vill jag ha svar på ett par frågor.

Vad är det egentligen som gjort att "alla" (de flesta) hatar SD?
Är det enbart pga att vissa inom partiet en gång varit nazister, eller haft kopplingar till nazister?
Jag är inte alls insatt i politik generellt då jag anser att politik förstör länder och människor, precis som religion.

Alla människor är lika mkt värda, dock så måste jag på ett sätt påpeka att jag förstår när SD tycker att det går för långt med invandringen, (notera, PÅ ETT SÄTT!) samtidigt så förstår jag inte hur man kan tro att om man stoppar invandringen så kommer antalet våldtäkter i detta land att sjunka drastiskt eller t.om upphöra. Nu har jag inte några källor till detta, men det är på flera sidor jag läst något om det.
Detta låter enligt mig väldigt rasistiskt för att ta som ett exempel.

Nu vill jag dock, kunna förstå, varför det är så många som är emot detta parti, vad har de gjort för fel och vad har de sagt som har retat upp så pass många personer runt om i landet, samt personer i andra partier.
Kan vi få fram någon form av lista på nåt sätt?
Kan ni skriva ner det ni vet, som gjort att SD fått fler o fler emot sig?
Jag skulle uppskatta det väldigt mkt isåfall.

Tack på förhand
/Georgios

Permalänk
Medlem

Tänker mest på förra valet då de skickade ut rätt rasistiska flygbland bland annat. Nu har de ju städat sitt yttre, men jag tror knappast de har ändrat sina åsikter helt på 4 år :).

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem

Kan man leta upp 2006 års flygblad som delades ut på nåt sätt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Yorgo_:

Kan man leta upp 2006 års flygblad som delades ut på nåt sätt?

Ingen aning, jag fick dem hem i brevlådan.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Medlem

Har mycket med deras historia att göra.

SD har sina grunder i den svenska nynazistiska rörelsen (grundades ur resterna av BSS om jag minns rätt).

För inte allt för länge sedan hade SD "problem" med att folk hälsade till Hitler på möten och bar "nazist kläder" (under samma tid som deras nuvarande partiledare gick med i partiet). Under denna tiden uppmanade ledningen medlemmarna att sluta upp med sån för att ge ett mer seriöst intryck (bara ändra uppträdandet men inte åsikterna?)

Gång på gång uppträtt väldigt rasistiskt, både enskilda medlemmar och hela partiet (inte bara som dom säger nu med att strypa invandringen utifrån EU).

Rätta, förtydliga och fyll gärna på listan.

Permalänk
Avstängd

Ja, som sagt. Det har mycket med historiken att göra. Sedan ändrade partiet lite profil efter moskvarättegå, förlåt uppstädningen. Jag tycker iofs att man faktiskt kan argumentera för att SD är ett rasistiskt parti, men frågan är om det är så strategiskt klokt. Med stor sannolikhet är det bara en minoritet inom partiet som hyser idéer som klart är rasistiska. Men problemet är att argumentationen har märkliga utgångspunkter. Ser man på partiprogrammet så är det lätt att misstänka vissa idéer för att ha en agenda. Jag skulle i stort sett säga att partiet har en stor aningslöshet över sig.

"Lista på misstag"? Tja, de har inte suttit i riksdagen tidigare och när de kommit in i kommuner och landsting har de väl mest handlat om beskedliga förslag.

Anledningen till att så många har något emot partiet är den uppmärksamhet SD fått. Antagligen är precis lika många emot V, men V är ett etablerat parti. Hade V varit ett nytt parti hade nog folk reagerat på det också. Det jag har mest emot SD är att deras förslag inte följer på deras siffror som i sin tur inte följer någon form av vetenskaplig konsensus. Att argumentera med siffror är vanligtvis dumt eftersom man vill diskutera principer, inte siffror. Att dessa siffror dessutom kan ifrågasättas gör saken ännu värre. Det är precis som om SD egentligen inte har argument som är goda i sin egna rätt, utan måste stödja sig på fiktiva, verkliga eller förvrängda siffror. Hela tiden tycks resonemangen falla tillbaka på någon sorts illa definierad "svenskhet". Men SDs förslag är sällan "typiskt svenska". SDs valmanifest kan ifrågasättas på punkt efter punkt. Så görs t.ex. här: SD:s åsikter utöver invandringspolitiken • Forum för vetenskap och folkbildning

Därmed inte sagt att idiotiska punkter inte finns inom andra partier. Men partiets historia och vissa populistiska utspel gör att det vrider sig i magen på alla som vet något om historia. Givetvis handlar detta lite om gradualism; även socialdemokraterna och centerpartiet har ett tveksamt förflutet på många plan (och givetvis V också): Centerpartiet är det enda parti som (under namnet "bondeförbundet") hade rashygien i partiprogrammet. Sossarna har lekt rashygieniker flera gånger med tvångssterilisering och V har (under namnet VPK) varit uttalat kommunistskt och haft beroendeband med Sovjet. Det som skiljer ut SD är närheten i tid till dumheterna. Det finns inga garanter för att dumheterna är helt borta. Troligtvis är finns en hel del kvar.

Visa signatur

http://www.theatlantic.com/national/archive/2012/05/how-the-p...
"If there's a simple lesson in all of this, it's that hoaxes tend to thrive in communities which exhibit high levels of trust. But on the Internet, where identities are malleable and uncertain, we all might be well advised to err on the side of skepticism."

Permalänk
Avstängd

SD var för några decenier sedan ett öppet nynazistiskt parti. Är nog det föraktet som lever kvar. Att även vara kritisk till invandring är väldigt kontroversiellt i Sverige.

Jag är rätt säker på att partiet inte har några nazistiska eller rasistiska sympatier. Dock så kan någon medlem säkert ha lite nazi/rasse-visioner så det ska man ju såklart hålla ett öga uppe för. Precis som att man ska hålla ett öga på Ohly så att han inte börjar runka av till en målning på Stalin.

Skrivet av Derox:

Tänker mest på förra valet då de skickade ut rätt rasistiska flygbland bland annat. Nu har de ju städat sitt yttre, men jag tror knappast de har ändrat sina åsikter helt på 4 år :).

Säg det till sossarna om skattesänkningarna, rot (eller vad det rut?) och jobbskatteavdraget.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk

Jag tycker inte man skall ta upp allt för mycket om vad partiet sysslat med innan samt vad medlemmar gjort innan dom gick med i SD som partiet är idag.

Socialdemokraterna låg ju bakom Sveriges och även Världens eller iaf Europas första rasbiologiska institut och vad dom sysslade med kan ni ju bara spekulera i, hela riksdagen var väl vad jag vet med på detta. Detta handlar ju dock om 30-40-talet och det är väl inget som är aktuellt idag anser jag precis som att det inte är aktuellt att bry sig om vad SD folket gjorde för 10 år sedan.

Det är ju vad dom har att komma med idag som är det intressanta anser jag. Finns nog massa fina exemplar av ruttna människohatare/nazister/rasister/what-ever även hos Socialdemokraterna, Moderaterna, Vänstern, Folkpartiet osv. Med tanke på hur stort tex Moderaterna och Socialdemokraterna är så lär det rymmas ganska mycket nötter i deras led.

Jag förstår inte egentligen heller varför alla är "arga" på SD och tänker följa den här tråden då jag finner den mäkta intressant!

Mvh,
Viper@God

Permalänk
Medlem

Men SD har inte fått fler och fler emot sig, bevisligen enligt senaste valsiffror?
SD håller fortfarande på och städar och gör allt för att upprätthålla ett städat yttre. Jag siar om att SD kommer bli mer omtyckta med tiden, samtidigt som SD förlorar udd och kommer allt längre ifrån sina knäppa ursprungliga idéer. De kommer mer och mer bli ett solitt protektionistiskt parti med stark nationalistisk grund, antingen med makt eller inte.
Varför man kan avsky dem beror först och främst på väljarna. De är allt oftast, för att inte kväda orden, dumma i huvudet. Aldrig har jag skrattat så elakt som när man på fyllan och vallan diskuterat himmel och jord och framförallt invandring med SDare. "80% av alla invandrare sitter i fängelse", "Aftonbladet och kvällspressen går regeringens ärenden", "Min granne är muslim, han böneropar på balkongen varje morgon", "Vi har faktiskt fört statistik över våldsbrotten i Sverige, av över 420 artiklar så handlade minst 316 av dem om brott av invandrare, eller som expressen försöker dölja det som, av ungdomar från ghettot". Jag gråter och skrattar samtidigt.
Andra anledingen kanske är den snedfördelade fokuseringen på invandrarproblemet, eller integrationsproblemet, eller på kostnader orsakade av orakade invandrare med dynamitbälte runt huvudet (en sån där turbin eller vad det heter). Det går inte en diskussion utan att frågan antingen måste försvaras av SD eller tas upp av SD. Det är lixom inget problem jämfört arbetsmarknad, miljöpolitik eller integritetssnedrustning (ja, rätt stavat). Att vi är tvugna lägga 5,7% ansträngning på ett småfrågeparti av denna rang är.. förståeligt. Vi är ett småsint folk.

Något som är bra med SD är att de håller sig långt ifrån ND och andra uppenbara tokstollar typ Svenska Botaniska Föreningen. Jämfört de där uthusfånarna så är SD värda att taktikrösta på för att hålla undan flugskitarna. Det packet är farligt. Riktiga rasister och nazister. Misshandlar mina vänner. Gör mina ickesnillen till vänner till rasister som försöker ha ihjäl rasister och sen *ping* så är blodpuddingen färdig. Jag orkar knappt bry mig längre. Är bara så glad över att SD åtminstone gör en gnutta ansträngning för att hålla sig rena från skiten. Man kan tacka Jimmie för något ivf.
Vidare så är deras miljöpolitik, om än inte utformad, så ivf gott tänkt. Kärnkraft är vi för och inhemsk energi satsar vi visserligen redan på men att helt göra sig fri från externa resurser, utom i nödfall, tilltalar mig. Hoppas att MP sneglar.

Bah, nu blev jag bara dissig och surgubbe för att vi diskuterar SD. Kan vi inte diskutera kärnkraften istället? :[

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Alakai:

Kan vi inte diskutera kärnkraften istället? :[

Vad finns det att diskutera? Mer kärnkraft = win. Slut, frågor?

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Derox:

Ingen aning, jag fick dem hem i brevlådan.

Denna?
http://img22.imageshack.us/img22/8379/flygblad2je7.png

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Medlem

Som det tidigare har sagts här så har de flesta större partier en del skelett i garderoben. SD har relativt nya sådana YouTube - Tja la la la la

Samtidigt så blir jag väldigt fundersam över deras ´"nuvarande" politik:
Sverigedemokraternas 33 punkter - Nyheter - Senaste nytt | Expressen - Nyheter Sport Ekonomi Nöje

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm

Permalänk
Hedersmedlem

Pöbeln som skrålade "Jimmie Åkesson, tja-la-la-la-la" under hela deras valvaka säger väl en del om vad de är för klåparare...

Edit:
astrob0y: den ja.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Crippa90:

Vad finns det att diskutera? Mer kärnkraft = win. Slut, frågor?

Haha, ja. Jag glömde visst var vi la den nygamla kärnkraftstråden och anledningen till att den dog

Visa signatur

It's not that you don't comprehend what's laid out before you, or that you're unable to process. It's all about what you're to live up to, your position, an identity created by the expectations of your affiliation.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Elgot:

Pöbeln som skrålade "Jimmie Åkesson, tja-la-la-la-la" under hela deras valvaka säger väl en del om vad de är för klåparare...

Edit:
astrob0y: den ja.

Frågan är om inte vänsterns kommunistiska kampsånger var värre?

Ärligt, Lingsektionen på liu kör på samma melodi när vi "härjar". Blir jag en nazi-boi nu?

NAZISTVARNING!!!!

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Crippa90:

Ärligt, Lingsektionen på liu kör på samma melodi när vi "härjar". Blir jag en nazi-boi nu?

Det är ok om man är berusad student, fotbollssupporter eller för all del nazist och just härjar, men det ser kanske inte jättebra ut om man vill framstå som ett seriöst parti?

Permalänk
Medlem

Nepp, denna var mer lite hopvikta papper för att bilda någon sorts "broschyr", komplett med SD logga och deras namn högst upp.

Visa signatur

Spel: Dell U2412M -:::- Intel i5 2500k, Corsair XMS3 16 GB 1600 MHz Ram, Samsung 830 256 GB, Asus P8P67-M B3, MSI GTX 660 Ti OC
Laptop: 2012 Macbook Air 13"

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Elgot:

Det är ok om man är berusad student, fotbollssupporter eller för all del nazist och just härjar, men det ser kanske inte jättebra ut om man vill framstå som ett seriöst parti?

Ärligt talat, är ett partis valvaka måttet på hur seriöst ett parti är? Valvakorna är ju i princip rena fester. Och då SD kan ses som valets största vinnare (inne i riksdagen för första gången) så är det ju inte konstigt att det blir feststämning.

S skrek ju Mona tills dom blev hesa, trots att dom är valets förlorare. Men det kanske är måttet på att vara seriöst? Sålänge man klappar händerna så dubbelhakorna flyger lite.

Förövrigt så var Jimmie Åkessons intågande till Epic Sax Guy helt awesome!

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Medlem
Visa signatur

LG OLED77CX • Intel i9 10900K @ 5.0GHz • Noctua NH-D15 • ASUS Strix Z490-H • Corsair 32GB DDR4 3200MHz • GIGABYTE RTX 4080 • Phanteks Evolv X • Corsair RM 850W V2

Permalänk
Medlem

Fyfan vilken rasist den där Kent.

Visa signatur

Burk: AMD FX-8320 | Radeon R9 270X | 8GB RAM | ASUS M5A97 R2.0 | CM 550W | FDD R4 | Samsung Evo 840 250GB

Permalänk
Medlem

YouTube - Sverigedemokrat gör bort sig igen.3gp
YouTube - Sverigedemokrat gör bort sig.3gp

Mattias Karlsson, som enligt valnattsresultatet hamnat i riksdagen drog paralleller mellan homoäktenskap och polygami och syskonäktenskap, och påstod dessutom att förespråkarna till en förändrad äktenskapslagstiftning och större tolerans till homoäktenskap också är förespråkare till syskonäktenskap.

Skrivet av Mattias Karlsson, riksdagskandidat/-ledamot SD, skrivet i hans egen blogg 2007:

Inom kort presenteras ett utredningsförslag om förändrad äktenskapslagstiftning som förväntas föreslå att homoäktenskap införs i Sverige. Svenska kyrkan har, sin vana trogen, redan lagt sig på rygg med blottad strupe och uttalat sitt stöd för reformen.
Ingen skall dock tro att kulturradikalerna kommer att nöja sig med denna landvinning. När striden om homoäktenskapen nu är vunnen lär striden om polygami och syskonäktenskap inledas på allvar och det förefaller helt otroligt att inte också dessa samlevnadsformer kommer att bli välsignade, inom en inte alltför avlägsen framtid.

Lars Isovaara uttalar sig om SD:s syn på straff.

Skrivet av Lars Isovaara, Riksdagskanditat/-ledamot SD:

Isovaara om ungdomskriminalitet i intervju, SD Television 27 mars 2010:
"Det är väldigt viktigt att markera tidigt i en människas liv, i unga år, man ser redan i tretton fjorton års åldern att det här håller på att gå helt snett. Då är det dags att sätta ner en klar och redig bom att här måste vi bryta den här trenden...jag tror att det finns anledning att titta på straffmyndighetsåldern, den är ju 15 nu, men det finns nog möjlighet att börja titta på att eventuellt kanske sänka den."

Val 2010: Sverigedemokraterna får kritik för våldtäktsstatistik
Sverigedemokrat kan ha skurit sig själv
Val 2010: SD-kandidat anklagas för antisemitism

Detta är bara en liten början på misstagslistan. Jag kommer tillbaka.

EDIT:

Citerat från deras hemsida:

Citat:

verigedemokraterna anser att det är viktigt att kulturen såväl som andra offentligt finansierade samhällsområden har ett konstruktivt syfte och en bred folklig förankring. Vi vill därför helt avveckla de skattefinansierade anslagen till de verksamheter som syftar till att befrämja den mångkulturella samhällsordningen liksom till de kulturyttringar vars primära syfte är att chockera, uppröra och provocera

Ex.: Det låter som att mitt och mina vänners musikhus skulle tvingas lägga ner ifall vi inte började enbart spela folkmusik och dansband. Ingen av de genrerna som spelas i de replokalerna kan tänkas ha en "bred folklig förankring".

Denna form av mjukstart till "kulturrensning" kan man se ha skett tidigare i historien, både Stalin och Hitler började på samma bana när det gäller kulturen. Nu säger jag inte att Sverigedemokraterna är som Hitler och Stalin, men likheterna kan vara skrämmande lika i förvånansvärt många fall.

Sen ska man inte glömma att Sverigedemokraterna har rötter i nazistiska rörelser.

EDIT2: Bakgrund: Bakom den demokratiska fasaden
EDIT3: Stavning-/syftningsfel

Visa signatur

Desktop|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial BX500 480GB|Manjaro|
Laptop|Lenovo T440s|i7|8GB RAM|Debian Jessie|
Server|Fujitsu Primergy TX1310|G1820|8GB RAM|15TB|Unraid|
Ring, lånad mail

Permalänk
Visa signatur

Ride wit me, or collide wit me
jag älskar trådar som spårar ur redan vid första inlägget :)

Permalänk
Avstängd

Nåja, nu skulle jag inte ta Expo på största allvar. Objektivitet är inte riktigt deras grej.

Angående att SD:are skulle vara antisemiter är knappast trovärdigt. Som jag skrev på ett annat forum:

Hitler vänder sig säkert i graven just nu när folk förknippar hans stolta NSDAP med riksdagens mest Israelvänliga parti.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Avstängd
Skrivet av MIFFo_BEast:

Haha den killen är verkligen ett riktigt skämt. Killen är även artist.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
Medlem
Skrivet av Crippa90:

Nåja, nu skulle jag inte ta Expo på största allvar. Objektivitet är inte riktigt deras grej.

Angående att SD:are skulle vara antisemiter är knappast trovärdigt. Som jag skrev på ett annat forum:

Hitler vänder sig säkert i graven just nu när folk förknippar hans stolta NSDAP med riksdagens mest Israelvänliga parti.

Adolf Eichmann villle ju dock från början inte utrota judarna utan ge dem ett eget land, han hade planer på att skicka dem till madagaskar...
Men det hör ju inte hit.

Artikeln säger ju inte heller att alla SD:are är antisemiter, men den artikeln verkar ju med all trovärdighet (enligt mig visserligen) visa att Anders Sundholm, Sverigedemokraternas förstanamn i Sollentuna, är skrämmande skeptisk till Förintelsens omfattning och skeende.

Visa signatur

Desktop|i5 3570k(@4,4GHz)|Asus P8Z77-V|AMD 6950|12GB RAM|Crucial BX500 480GB|Manjaro|
Laptop|Lenovo T440s|i7|8GB RAM|Debian Jessie|
Server|Fujitsu Primergy TX1310|G1820|8GB RAM|15TB|Unraid|
Ring, lånad mail

Permalänk
Avstängd

Fortfarande gör Expo likhetstecken mellan skeptiskt till förintelsens omfattning och förintelseförnekelse. Som sagt, knappast objektivt.

Visa signatur

Gigabyte GA-MA790FX-DQ6 | AMD Phenom 9950 @ 2,6 Ghz | Sapphire Radeon HD 4850 512MB GDDR3 | Samsung 400 GB | Corsair Dominator TWIN2X8500C5DF 4096MB | Tagan 400W

Permalänk
  • Historia - Indirekta kopplingar till nazismen säljer inte. Av förstorliga skäl

  • Svårt att nå ut med sitt program och förändra folks uppfattning, gamla hänger kvar

  • Konscensus om hur Sverige är tolerant, frivillig eller inte

  • Kritik av invandringpolitik eller på annat sätt nämna invandringen i negativa ordalag = rasism

  • Motarbetad av tidigare riksdagspartierna som sett dem som paria

  • Motarbetad av media vilket blev tydligt under lördagen och söndagen, speciellt Expressen och Aftonbladet

Om nu alla är så intresserade av att diskutera våldtäkter får ni läsa detta
Invandrare och kriminalitet: http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=...
Gruppvåldtäkter (gammal) 1990-1999 http://www.bra.se/extra/measurepoint/?module_instance=4&name=...
Lite svår tolkad, siffror

43,5% (svenskar, inkl. 2:a generations invandrare)
32% (utrikes födda och folkbokförda i Sverige)
14,5 (minst en förälder född utrikes)
10% (inte folkbokförda i Sverige)

Citat:

Invandrare står för knappt 20 procent av alla anmälda brott i landet. Hälften av dem begås av
nordiska invandrare. Trots att andelen inte är hög innebär den ändå en överrepresentation, ef-
tersom invandrarna utgör ungefär 11 procent av befolkningen. Brottsandelen varierar beroende
på vilken typ av brott det handlar om. Tidigare undersökningar har visat att våldtäkt är det
brott där invandrarandelen är högst, cirka 40 procent.

Tror 2:a generationensinvandrare inkl. som svenskar. så sker inte i den första rapporten

Våldtäkter och gruppvåldtäkter är ett relativt sällsynt brott, men om de nu nämndes så fann jag lite fakta. Gruppvåldtäkterna är lite vaga i detaljerna, första är bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av MBY:

Att argumentera med siffror är vanligtvis dumt eftersom man vill diskutera principer, inte siffror. Att dessa siffror dessutom kan ifrågasättas gör saken ännu värre. Det är precis som om SD egentligen inte har argument som är goda i sin egna rätt, utan måste stödja sig på fiktiva, verkliga eller förvrängda siffror.

Är det inte precis det man, i vetenskaplig anda, VILL göra? Dvs, argumentera med dokumenterad vetenskap (siffror) istället för ideologiska principer som ofta saknar verklighetsförankring? JAG är trött på alla argument utifrån principer och spekulationer istället för gå på fakta. Principer är i mina ögon inte ett skit värda, ärligt talat.

Visa signatur

If the answer to any question requires a leap of faith, is it really an answer at all?

Permalänk
Medlem
Skrivet av MIFFo_BEast:

På skaft ja, knappast på axlarna...

Hursomhelst, över 100 000 invandrade förra året enl. SCB enl. valpejl och inga tecken finns väl än på att takten ska avta. Då det under senare år varit mycket somalier, afghaner och irakier (enligt statistik SCB brukade ha) (vad jag menar är : folk med ganska annorlunda världsbild, relativt sett) så undrar man bara vad målet är. Vi håller på att förändra demografin snabbare än någonsin tidigare, tror jag?

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/fe/Invandrare...

Ett samhälle likt en internationell marknad, där olika kulturer och utseenden och religioner möts och lever i någorlunda harmoni, men med sådana grupperingar; eller ett samhälle där folk ser olika ut men i stort sett talar på samma sätt och har samma vanor, religion (brist på) och kultur?

Folk verkar automatiskt förkasta SD som nazister eller nåt slags könssjukdom, och man undrar hur de tänker då? Många känner nog till partiets historia och den får de flesta (inkl. mig) att rynka på ögonbrynen, men många 'känner' nog bara att SD är onda och osolidariska utan att reflektera hur de vill att framtiden ska se ut, eller att man ska vara försiktig att dela känsla med en stor folkhop.

Visa signatur

| 212965 00 ] == :^D * ==)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Crippa90:

Nåja, nu skulle jag inte ta Expo på största allvar. Objektivitet är inte riktigt deras grej.

Angående att SD:are skulle vara antisemiter är knappast trovärdigt. Som jag skrev på ett annat forum:

Hitler vänder sig säkert i graven just nu när folk förknippar hans stolta NSDAP med riksdagens mest Israelvänliga parti.

Vänta nu... du klankar ner på Expo samtidigt som du väljer att citera dig själv från ett annat forum där du skriver om Hitlers stolta NSDAP. Är du medveten vad för typ av åsikter du förmedlar?

Edit: och för att klargöra för DIG vad expo står för så kommer här ett kort citat hämtat från deras hemsida.

"Stiftelsen Expo är en privat forskningsstiftelse som grundades 1995 i syfte att studera och kartlägga antidemokratiska, högerextrema och rasistiska tendenser i samhället. Verksamheten bedrivs på ideell grund. Stiftelsens plattform värnar demokrati och yttrandefrihet mot rasistiska, högerextrema, antisemitiska och totalitära tendenser i samhället."

Om Expo : Verksamhet

Visa signatur

Ominous Doctrines Of The Perpetual Mystical Macrocosm