Hidden Dragon

Hej,

Äntligen fick man lite tid över att gömma undan datordelar. Bakgrunden till det här miniprojektet var att gömma undan en vettigt speccad HTPC och bygga in den så den kan nyttjas på ett smidigt sätt.

Dator:
Gigabyte B75 Mini ITX mobo
I5 2500K
Corsair H80i vattenkylning
60 Gb SSD (ocz vertex 3)
Thermaltake Toughpower 675 Watt
(Sapphire 7970 Ghz edtion Vapor-X)

Över hade jag ett LianLi Q08B chassi, som jag tänkte stoppa allt i först, tyvärr så får inte vattenkylningen plats p.g.a. var strömkontakten på moderkortet sitter.

Detta satt jag och svor över en stund, men samtidigt och ovetandes för mig stod mediamöbeln bredvid och slipade på sin lömska plan att sluka både min dator och mig.

Den lyckades förvisso inte sluka mig, men den tog en del tid av mig.

Utan någon egen vilja och endast med denna mediamöbel som vägledning började jag slakta Lian Li Chassit.. till slut var det bara ena sidoväggen kvar och först då klackade allt ihop i min gamla hjärna.

Epoxytuberna kom fram och efter en kväll hade jag alla komponenter fastsatta (på ett eller annat sätt) på denna metallskiva. Fötter hade den fått också.

Vid det här laget så hade jag monterat ett 7970 också, men efter lite benchmarking i stängt utrymme så insåg jag att det inte var någon bra idé om hela möbeln vibrerade när jag belastade datorn. Att lägga ut vattenkylning kändes lite för komplicerat och trångt för mitt ändamål, så jag har kortet som brevpress nu istället.

Powerknappen från chassit kändes för stor så istället tog jag resetknappen, borrade genom luckan till möbeln, med en slagborrmaskin och därtill korrekt betongborr påsatt. Något jobbigt att hålla rätt =D

Lite ljudisolering senare och dragning av kablar bakom möbeln så har vi här resultatet.

Intel Rapid Start Technology bootar datorn på 2-3 sekunder från "off" och det går att spela dota 2 på den.

Jag klockade ner processorn till 2,8 Ghz och nu har jag en HTPC som är knäpptyst, bootar på under 3 sekunder och som jag styr via vnc från dator/telefon/platta eller rakt av med ett trådlöst K400 tangentbord från Logitech (köp inte, värsta sortens deltaco kvalitet).

resultatet ser ni i bilderna.

Ubuntu + XBMC eller kanske SteamOS ska in på den inom kort.