AMD Athlon 20th Anniversary edition

År 2001 byggde jag min första nya dator från grunden, det var en Athlon Thunderbird 1.4Ghz, GeForce 3 och 768Mb DDR.
Innan detta hade jag uppgraderat min dator från Pentium 166Mhz till K6-2 500@570Mhz så den AT burken hade verkligen hängt med ett tag.

AMD släppte Athlon processorerna den 23 Juni 1999 så i år fyller Athlon 20 år och det tänkte jag fira med ett lite modernare retro bygge.

Jag som många uppgraderade ofta på den tiden då utvecklingen gick fort och hade inte min Athlon så länge men när man tittar tillbaks så var Athlon något väldigt stort för både AMD och oss konsumenter då det var en CPU mer än kapabel att matcha och även utprestera intels bästa modeller och gjorde AMD till en värdig konkurrent till intel.

Athlon och dess lillebror Duron var dessutom aggressivt prissatta så man kunde ofta få prestanda i nivå med högt klockade Pentium 4 processorer för en bråkdel av priset eller mycket prestanda för lite pengar om man var på en budget.
Så för mig och mina kompisar så var en Athlon eller Duron något man kunde ha råd med och dessutom få top prestanda.

Jag har länge velat ha ett fungerade Athlon Thunderbird 1Ghz+ system igen då det verkligen var nåt speciellt att kunna äga något som både var bland det bästa men ändå något man kunde ha råd med även som en sommarjobbare som jag år 2000.

EDIT:
Har gjort en video med lite ny CPU och Vcore mod och annat för dom som vill ha mer än bara bilder.