3.5
26 röster
Skapat
2019-08-03
Senast ändrat
2019-08-03
Visningar
4 456

Tog lite bilder under mitt projekt med att Delidda en 9900k som sedan ska köras med Der8auers OCframe. Och detta måste ju då givetvis vattenkylas med custom loop. vattenkylningen kopplades ihop med kopparrör och pressdelar.
Återstår lite saker att göra som sleevade kablar till nätagget. Har även tänkt putsa upp kopparrören. Minnena skall även bytas ut.

Färskt deliddad 9900k.

Här skrapas det rent med en bit av ett knivblad från en mattkniv.

OCframen behövde trimmas lite för optimal passform på moderkortet

Nya delarna från EKWB

En Hög med pressdelar som ska användas i bygget

Pressning påbörjad

Jag gjorde en liten "miss" med dräneringsporten som ni kanske ser. Men jag köpte bara raka fittings och behövde ett gängat-T för att få det att se vettigt ut så det fick bli som det blev så länge. Kommer bli lite styr med att få ur allt vatten vid tömning av systemet. Men jag ska köpa ett gängat-T och ändra den biten vid första tömningen.

Världens finaste tapet i bakgrunden, jag vet
(Noctua fläkten över Vrm/cpu hänger bara tillfälligt under stresstestning med prime95 osv.)

RGBn i cpu blocket var ju givetvis trasig med så det blir troligtvis att tömma ner allt snart och byta ut det.

Efter lite förfrågningar så kommer en print på temps efter ca 20min prime 95 small FFT ej avx @ 5,1GHz 1,38V Vcore. Tror även jag måste montera om blocket då jag förmodligen har varit på det under själva rördragningen så kontakten mellan block och core inte är optimal.
ska noteras att jag kör med vanlig kylpasta mellan block och core. Den skall bytas till flytande metall i veckan. Har inte hunnit testa jättemycket så uppdatering kommer med temps osv.

Här är en print under pågående prime95 test med "vanlig"pasta notera att spänningen under load droppar till 1,35v, Och inte stannar på 1,38v under load. Då jag kör med LLC mode 4 som jag funnit fungera bäst för mig.

LLC mode 3 så ökar mitt moderkort spänning under load. Vilket inte är optimalt då jag behöver mer "grund" Vcore för att inte få bluescreen vid start av tester då systemet inte riktigt hinner fläska på med "rätt" Vcore som behövs under last.

Exempel med LLC3 om cpun behöver 1,35v under load/test. så måste jag sätta iallafall 1,345v i bios för att undvika bluescreen/instabilitet vid tester. i detta resulterar i slutändan att LLC3 läget kommer ge ca 1,37v under tester/load vilket är högre änn vad som behövs och ger mer värme. startar man AVX test så ökar volten ytterligare lite..

LLC mode 4 så droppar istället vcore och jag måste ligga snäppet högre änn vad som behövs under last. detta verkar också vara läget jag vill köra då jag kör AVX -1/-2 och då är det bra för värmens skull att den droppar ytterligare ca 10 millivolt

Exempel med LLC4 om cpun behöver 1,35v under load/test. Så behöver jag sätta 1,37v i bios.
Detta ger ju då alltså 1,35v under load/test och ger mindre värme. startar man AVX test så sjunker Vcore ytterligare ca 10mv.

samma som testet innan fast när jag avslutade det efter 2 timmar

här kör jag 5,2GHz @ 1,4v under pågående load/test

samma som innan fast när jag avslutat det efter 1 timme

flytande metall är nu på

snabbtest och det ser lovande ut mer tester med flytande metall kommer.
1,4v under load att jämföra med tidigare print med pasta och 1,4v

Här är även en print med NH-D15 på 4,9GHz prime 95 med avx @ 1,285v under load.

p95 2 timmar med 1,4v och flytande metall och nu är jag nöjd tempsen.

slutligen ett AVX test i 5,1GHz 1,39v