Projekt Golden Oldie

Hej,

bli inte avskräckt av all denna detaljerade text, om du har ont om tid skall du kunna avnjuta galleriet även om du inte läser detta.

Hur som helst jag har nu dragit igång ett projekt då jag ska byta ut delarna ur denna rigg och sätta i inuti detta gamla Siemens Nixdorf Xpert chassit, jag hade letat ett litet tag efter ett gammalt grått men ändå elegant chassi som jag kunde ha på vårt lokala lan party och fann det nu efter jag hjälpt en kille med en datorrelaterad sak. Anledningen var att alla skulle tro att datorn var urkass men sedan när de går fram och kollar ska de bli positivt överaskade över att riggen är så bra som den faktiskt är.

Att montera i detta chassi tog totalt 16 timmar av ganska fokuserat arbete därför att det krävde extrem våld med hammare att rensa från gamla delar samt att få moderkortplåten att överensstämma med skruvplatserna för moderkortet eftersom jag var tvungen att såga ut en egen plats för mitt moderkorts moderkortsplåt, det fanns inte en plats där man bara kunde sätta i och ur moderkortplåtar hur som helst utom jag fick såga ut en egen ur plåten. En annan sak var att få CPU kylaren att passa, jag fick bända upp kylflensarlagren en för en med en skruvmejsel, en sak som resulterade i många sår och mycket död tid. Jag fick också sitta och klura mycket om allt verkligen skulle passa och det kom jag fram till att det gjorde det minsann men lite fix och trix skulle behövas!

Kamera: iPhone 4s. Blir ganska bra bilder i rätt ljus men de flesta bilderna är tagna en mörk, molnig åskdag.
Nikon D90. Tog alla slutbilder med denna. Tackar Linus Edgren för att jag fick låna denna samt att han hjälpte till med att fota.

Komponenter:
Siemens Nixdorf Xpert chassi
Intel i5 2500k - CM TX3
Sapphire 7970 3GB
MSI P67 G-45
8GB Vengeance 1600mhz röd
Corsair 750W V2 80+ bronze
1TB HDD - Samsung
120GB Vertex 3 MAX IOPS
Arctic Silver 5 kylpasta
(2012-10-04 Update)
Antec KÜHLER H2O 620 som byter ut CM TX3n som satt på, då fasar jag även ut de fasansfulla gröna fläktarna.
Corsair AF 120 1100rpm quiet edition som ska sitta på 620n, detta fasar ut ALLA gröna fläktar och lämnar endast det subtila blåa skenet från moderkortet.