Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin

Hur var det nu, man fick ingen bekräftelse från transportstyrelsen att dom mottagit ens försäkran om miljöbonusen utan man behövde kolla det själv?

Av Gainsgoblin
Skrivet av SiD:

Du får även skapligt mkt publik laddning för priset en extra schukoladdare kostar, speciellt om du bara skulle nyttja den några få gånger per år Personligen skulle jag inte orka koppla in en enfasladdare på max 2,3kW på en elbil, men vi är alla olika. Jag har inte heller haft nytta av en bensindunk då jag aldrig kört slut på bensin sen jag började köra bil 1994 så så jag kanske är färgad av det.

Laddar på jobbet med enfas schuko. Skulle kunna ta en 11 kW här men laddar gratis på jobbet och har inget behov av mer effekt när jag ändå hinner ladda upp under arbetstid.
Nu fick jag med en till min bil men tror nog jag hade köpt en ändå. Smidigt när man hälsar på föräldrar, är i någon stuga en längre stund eller liknande. Bara köra låg effekt.

Av Gainsgoblin

Fin lista men det är väldigt få av dessa som får dra över 3 ton men det är ändå en onödig diskussion.
Min ursprungliga poäng kvarstår, det är väl bra om vi får elpickups som inte satsar på lyx utan på funktionalitet så att man kan ersätta dessa fossila fordon med eldrivna?

Av Gainsgoblin
Skrivet av snajk:

Jag säger inte att de borde köpa en iX utan att en pickup inte är ett fordon som passar särskilt många situationer. Ska du köra stora tunga grejer? Hoppas de tål att bli skitiga och blöta om du ska ha de på flaket, och pickuper har generellt en ganska låg maxvikt så en mindre skåpbil är oftast ett bättre val. Dra tunga släp? Det finns många olika typer av bilar som klarar det.

Jag har hamnat i denna diskussionen med ganska många amerikaner genom åren och jag säger inte att det inte finns reella use cases, bara att de är ganska få, och ofta är en pickup en ganska jobbig kompromiss. Sen är det andra saker som skiljer amerikaner mot oss, som att många "contractors", byggarbetare, kör pickup för att de typ åker och köper plankor själva i någon butik till byggena de jobbar på. Här gör man ju sällan det om det inte är väldigt små byggen utan allt material levereras till platsen där det behövs på rejäla lastbilar. Och oavsett så har den typen av små skåpbilar bygg-entreprenörer har här nästan alltid dragkrok och kan därmed hantera att köra plankor och sånt vid behov. Men absolut, drar du en tung båt ofta mellan olika sjöar på dåliga vägar eller så så är en pickup kanske det ideala valet.

Du får gärna länka vilka bilar förutom pickups som får dra 3 ton, tror inte jag sett en enda.
Har du sett många pickups utan tak på flaket? För jag ser ingen sån, alla har tak och då har man rejält med utrymme, sen tar man bort taket om man behöver lasta något ännu otympligare men det är sällan man behöver det.

En pickup har du för att dra tunga saker och ta dig fram på riktigt besvärliga ställen. Du har en enorm tank för att kunna ta dig upp på ett fjäll eller längs en besvärlig skogsväg för att serva en skogsmaskin.
En caddy är klart bättre i stan varför det också är dessa du ser på arbetsplatser med byggd inredning för verktyg.

Av Gainsgoblin
Skrivet av snajk:

Jo absolut. Eller så får man folk att släppa macho-grejen och inte köpa onödigt stora och tunga bilar.

Majoriteten kör inte en bil som kostar absurda summor att drifta för att det är macho utan för att det är enda fordonet som passar deras behov. Att byta ut en pickup för 200 tkr mot en iX eller model X för över miljonen är inte rimligt när det är ett arbetsfordon.

Att tro att det är en machogrej säger mer om dig än om personer som kör dessa bilar, just saying

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dizzö:

Pickup - USA moment

Pickups är ändå väldigt vanliga i sverige också som arbetsbilar. Inte lika mycket som i USA men i norra sverige tycker jag att var tredje eller fjärde bil man möter utanför städer är pickups.
Hade nog varit en lönsam marknad om man fick till räckvidd och dragvikt så att företag kan ersätta sina dieselpickups som snittar runt 1L/mil till elbilar.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Wiinis:

Nu tycker jag du överdriver, knapparna är helt ok. Däremot att de inte är upplysta är ju märkligt för det går inte att se något när jag kör när det är mörkt ute.

Nej dom är helt klappsämst i ID.4an, hatade dom.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Chippen2188:

Ah okej! Ja Tesla kan ju vara mer fördelaktigt då om medlemsskapet inte kräver inlåsning på 12 månader som Ionitys. Dessutom är det ju billigare, även om Ionitys pris är billigare som medlem.

Ionity har löjligt bra pris som medlem. Med tanke på att priset som medlem är samma som tesla medlemskapet också så ser jag inte varför man skulle ladda hos tesla istället för Ionity om tillgänligheten är samma.
Har 2,88 till min i4, synd man bor i Umeå och det inte finns några stationer alls.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Chippen2188:

Aouch, 7,65kr/kWh, premiumpris I guess!

Ouch, även om man prenumererar som jag såg i någon video från Björn?
Med den kostnaden tror jag inte det blir att man använder det något men kul att se.

Av Gainsgoblin

Verkligen, jag har ingen laddstolpe än och går cirka 2 kilometer till en 11 kW gratisladdare. Det fungerar bra, 200 mil so far och inte betalat en krona ännu och fått lite extra promenadmotion.

Förövrigt så är i4an underbar, knäpptyst och smidig, legat runt 19 kWh/100 km på motorväg nu under våren med lite blandat blöt väg och torr väg.

Skrivet av matthiask82:

En el-F150, nu snackar vi

Håller ögonen på när dom börjar dyka upp, skulle behövt en i släkten för att byta ut en dieselpickup.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Lidodido:

Lär ändå sätta in nåt från lightforce, men det verkar som att ljudbilden på halvljuset är riktigt bra och bara det är värt det.

Det är sant, jag ska ge laserlight i min i4a en chans när det blir vinter. Tycker det verkar lovande efter den nattkörning jag hunnit göra nu men det är ju inte kolsvart på natten här uppe längre.

Av Gainsgoblin

Vill bara tillägga att hade inte LED matrix ingått så hade det tveklöst varit värt det, otrolig skillnad och att slippa blända av vid möten är en riktigt bra säkerhetsfunktion.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Mighty Mic:

Problemet med alla olika betallösningar/appar vid publik laddning ska bli bättre, enl branschen ska det i stort sett vara löst till årsskiftet.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/branschen-enig-sa-ska-laddkaoset-losas

Äntligen, sen lär man väl ändå behöva laddkort och appar för att få "sitt" pris.

Av Gainsgoblin

Det jag sagt länge, i norr är det mycket besvärligare med elbil. Nu har jag likväl slagit till på en i4 M50 då jag kunde få den snabbt men jag räknar med lite besvär om jag vill norrut och mot inlandet men det får jag lösa då.

Av Gainsgoblin
Skrivet av fiskebulle:

Tomten är en del utav mina föräldrars gård, så vi har inte betalat något för den. Kan man fortfarande använda värdet av den i förhandlingen då?

Har ni styckat av och anslutit den till separat VA och liknande så skulle jag säga ja.

Skrivet av bluetrain:

längr så är det snarast konstigt att det inte skett tidigare. Priserna kan ju inte gå upp i all oändlighet när inte (real)lönerna gör det. Att dom flesta är inställda på att priserna bara går upp och upp (som jag sett kommenteras även i denna tråd) är ganska talande för att det är en bubbla. Men höjda räntor kommer rätta till detta.

Det är inte en bubbla om efterfrågan finns. Det som lär ske nu är en mindre nedgång i priser ett tag för att sen fortsätta uppåt om ett par år när byggnationer saktar ner och mängden människor fortsätter öka.

Av Gainsgoblin

Ja det är helt omöjligt att få kalkylen att gå ihop för en elbil om man är villig att köpa en begagnad, det är nog svårt även med en ny tyvärr. Man får acceptera att ett köp av elbil är till stor del för ens eget nöje.
Jag har nog tippat över till att jag kommer beställa en i4 men jag räknar absolut inte med några nämnvärda besparingar utan ser det snarare som ett nöje som jag kan tänka mig att betala för.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Nioreh83:

Endast Model X får dra så tungt. Släp + takbox verkligen mördar räckvidd. Ett sådant ekipage drar förmodligen norr om 500Wh/km

BMW iX, Etron och EQC får också. iX är väl rimligast alternativ av dom däremot

Av Gainsgoblin
Skrivet av Aktsu:

Du får tänka på att pensionärer har högre skatt pga avsaknaden av jobbskatteavdraget, gör rätt stor skillnad på två personer. Deras nettolöner motsvarar bruttolöner på ca 40k resp 20k per månad om du skall jämföra mot folk som arbetar. Kollar jag på bankernas onlinekalkyler på två yngre personer med de lönerna och ett båtlån på 250k så är dina föräldrar rätt fullbelånade. Så ni måste helt enkelt ha högre inkomster för att få igenom erat lån.

Men detta är en av anledningarna varför jag inte tycker man skall ha för låg belåningsgrad utan det är bättre att ha en okej belåningsgrad och massa pengar vid sidan av, pengarna i bostaden är låsta så de har man ingen nytta av ifall man behöver dem.

Grejen är också att eftersom bara ena föräldern står på sommarstugelånet så blir kalkylen lite skev.
Troligtvis är lånet på sommarstugan med betalningsansvar på hela summan för alla varför hela lånet räknas på pappans bolånekalkyl.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Sunix:

I januari 2021 föreslog jag att folk skulle binda sina räntor och på lång tid. Jag band på 10 år.

Jag blev ganska hånad för det av förståeliga själ, tog inte illa upp.

Men… vi är nog påväg mot mer normala räntor som kan innebära 5% bolåneräntor.
Hur lång tid, vet ej, min bindning kanske hinner lösa innan dess.
De som bundit på 2 år osv kan nog få en chock vid omförhandling tror jag

Av ren nyfikenhet, vad fick du för någon ränta på den bindningstiden?

Ni som är oroliga för extremt höga räntor, kör kortare bindningstider är mitt tips, kollar man räntakurvor så är stegringen för bindning just nu enorm. Genom historien har det alltid lönat sig att köra rörligt, har bara varit konstigt nu de senaste åren så det kommer nog återgå till att rörligt vinner.
Realräntan är fortsatt nedåt även med de senaste ränteökningarna.

Angående förslaget så kommer det bara trissa upp priser mer och gynna oss som redan är insiders. Korkat.

Av Gainsgoblin

Nyckelknippa som är så avskalad jag kan.
Mobiltelefon
Jobbar på att skala bort plånboken då alla kort finns i mobilen, skulle rent teoretiskt kunna ha körkortet i mobilskalet men det finns några kort till jag behöver bära med mig.