Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin
Skrivet av anon201296:

Jo men jag har bekanta i storstadregion som påstår sig ha rörlig ränta runt 0,5%..

Bör väl också nämnas att det är i Finland.

Finland hör till ECB. ECB har 0 i styrränta.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Daniel75:

Tid för reflektion då det är fler än Chippen som gör samma analys.

Hur som, är det någon här inne som fått sin BMW M50 levererad ? Är ni nöjda ? Alltid kul att få info om de bilar man valde mellan. KIA GT EV6 levereras väl inte förrän mot senhösten antar jag ?

Det finns vissa här i tråden som aldrig kan se något negativt med tesla, bara leva med det och fortsätta se hur andra tillverkare kommer ikapp och håller högre kvalité eftersom Tesla ändå får sälja när folk inte vill lägga press på förbättring. Folk här säger fortfarande att model 3 är en tyst bil än fast fakta motbevisar det varje gång.
Det finns väl en anledning att väldigt få personer skulle tänka sig att äga en Tesla även bland teslaägare har jag fått uppfattningen av.

Ha fått min M50 och hunnit avverka just under 800 mil nu. Något specifikt du undrar?

Av Gainsgoblin
Skrivet av Xyborg:

Har det inte redan varit en fabriksåterkallelse på det där direkt från Tesla? Har för mig att jag läst om det.

Nej, tesla har blivit tvingad i vissa länder men vägrar göra det i länder där man inte blir tvingad.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Viktorph:

Håller helt och hållet med dig i allt det du skriver. Väldigt "liten" bil, och trots att jag inte är lång tyckte jag den kändes trång. Tycker BMW's front har gått åt att vara fantastiskt vacker till groteskt ful på denna modell.

Kan väga in lite och säga att jag hade två per på 190+ där bak i 30 mil. Lite knorr men inte så farligt var slutbetyget så det verkar fungera även om bilen tveklöst är mer tänkt för två personer.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Vintervilan:

Absolut, men låt mig omformulera min fråga. Med tanke på att det finns ett tak att förhålla sig till, vilka tillval är "must have". Det är ju en djungel, och jag fattar att tillval är tycke och smak till stor del, men deg finns säkert en del paket som smakar rätt bra så att säga

Dina tillval spelar ingen roll. Det är skatteverkets nyprislista som bestämmer om du får bonus eller inte.

Av Gainsgoblin

Ändå helt sjukt att dels är det ett mörker att ens få en tid, sen tar det en massa extra tid att ens få fota sig för polisen håller inte tiderna själv och sen ska det ta närmare två månader att ens få sitt pass. Vilken tur att man får nöjet att betala för passet och skatt för att det ska vara så segt

Av Gainsgoblin
Skrivet av mrTLU:

Yes.
Detta troligen är för att ICA räknar bonus på allt utom pant. Det är (var?) t.om så illa att du fick mindre bonus om du betalade med pantkvitton.
Det är min gissning till fenomenet.

Med tanke på att inlämning av pantkvitton minskar kostnaden innan du betalar så räknas det inte med i bonus nej. Inte så konstigt heller med tanke på att pant inte är några pengar ICA får utan bara något som slussas runt för att motivera folk att panta burkar.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Trevlig:

Håller helt med, tror dock tekniken kommer användas av vanliga banker så transaktioner går som blixten istället för att fakturor ska ta dagar.

https://nordicpayments.eu/
Bankerna går redan sin egna väg.

Av Gainsgoblin

Beror väl på hur många mil per år du vill ha

Av Gainsgoblin

Får bara NORTHEMIDSOMMAR och NORTHE100SEK att fungera. Resten verkar inte funka.
Fanns en laddare efter vägen jag tänkte åka nästa vecka som funkade och som jag tänkte använda så perfekt.

Av Gainsgoblin

Det var en brutal prishöjning. Kollade i4an och det är inte så stora höjningar där ännu, drygt 50k mer för samma spec som jag har men en hel del funktioner borttagna för det priset.

Av Gainsgoblin

Väntat en månad nu och fick vänta 45 minuter efter min utsatta tid med att fota mig på polisstationen också. Får väl se om det kommer något pass innan augusti.

Av Gainsgoblin
Skrivet av ronz:

BMW har en rätt cool lösning med deras IconicSounds. Men det är ju också "fake" och inte på riktigt.

Måste erkänna jag trodde inte jag skulle gilla ljudet i i4an men slår man på sportläget blir det riktigt trevligt ändå och ger en lite bättre koll på hur fort man egentligen accelererar.

Av Gainsgoblin
Skrivet av martinot:

Som jag har förstått det så är detta inte en lagändring, utan enbart en förordning, och då är det en sak som regeringen kan fatta helt själva utan rikdagsbeslut.

Från miljöministerns mejllogg 4/6:

https://teslaclubsweden.se/forum/download/file.php?id=34900

Eftersom klimatbonusen styrs av en förordning (2017:1334) så är det regeringen som fattar beslut om ändringar i förordningen, inte riksdagen. Beslut måste tas på ett regeringssammanträde, vilka normalt ligger torsdag varje vecka. Dagordning för sammanträdet kommer eftermiddagen innan (borde komma i dag om beslut skall fattas imorgon).

I vårändringsbudgeten finns det inga poster som rör ett pristak, utan bara tillskjutandet av mer medel för utbetalningarna.

Där ser man , visste faktiskt inte att bonus malus bara var en förordning.
Min fråga kvarstår dock var det står något om ändrade planer i det du länkade först, det är bara en sammanställning av remissvaren med bakgrund. Inget förslag till beslut eller en enda rad om ändring på planerna från regeringens sida.

Att det är otroligt oklart kan vi alla enas om i alla fall, en stor anledning att jag tog en som jag kunde få praktiskt taget direkt var för att slippa politikernas tramsande med reglerna.

Av Gainsgoblin
Skrivet av martinot:

Ny Bonus-malus kommer eventuellt att beslutas om av regeringen i morgon på deras torsdagsmöte (7/6 kl.08.00) - https://www.regeringen.se/49a048/contentassets/c7667d18a15f48...

Men nu verkar det som de backar om hela beslutet (begränsning till 700 000 och sänkning av bonus för hybrider), och kommer vilja göra om hela systemet.

Bla. så verkar det som alla leasingbilar, både privat och företag, blir utan bonus enligt ett nytt troligt förslag:
https://teknikensvarld.expressen.se/nyheter/konsument/bonus-s...

(Lite svårt att vara elbilsköpare, med alla dessa sena beslut och ändringar, tycker jag personligen.)

Nja vet inte riktigt var du läser att dom ska backa på förslaget. Det är remissinstanser som kommit in med synpunkter, det står inget efter dessa synpunkter om ändring av förslaget.

Det är inte heller regeringen som enhälligt beslutar om detta utan det är ett riksdagsbeslut och det ligger inte ens något på agendan. Reseavdraget kommer imorgon däremot.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/uttag/pla...

Det intressanta är väl artikeln från teknikens värld där dom spekulerar lite fritt men man bör väl vara kritisk till att informationen kommer från tjänstebilsfakta som vill trycka emot.

Av Gainsgoblin
Skrivet av difi:

Du installerar en 16A säkring i elskåpet och drar till eget uttag som du laddar bilen med. Du får då teoretiska 3.68kW. Denna insats kostar inte mycket och ökar sinneslugnet om man inte tycker en 3-fas laddare för 6-7000 är värt pengarna.

Det är inte för en permanent plats. Det är mer när man är på resande fot och vid någon stuga någon gång, mer nyfiken på hur andra upplevde det och hur mycket man vågade kräma på men 10A är ju fortfarande klart mycket mer än de 6A min kabel tillåter nu så det blir ett inköp och sen får man begränsa ner om man märker det blir problem.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dizzö:

Yes jag kommer ladda min bil med 10 A och 230 V.
Laddar man 10 timmar så får man ju ändå 23 kWh och det översatt till räckvidd är mycket mer än vad jag behöver dagligen.

Nu citerar jag dig men kör en lite mer generell fråga. Fick med en 1,4 kW kabel till min schukoladdare och funderar lite på om det är värt att köpa en 2,3 kW kabel, det är ju ganska rejäl skillnad i hastighet men gör det också klart lättare att skjuta säkringar.
Å andra sidan är kostnaden ganska liten och man kan ju alltid ställa ner. Ni som har möjlighet till 2,3-2,3 kW schuko tycker ni det går bra utan att skjuta säkringar?

Av Gainsgoblin
Skrivet av Hymer:

I4 eller Polestar 2? Beslutsångest.

Älskar min i4 och den har ju lite större bagageutrymme, får dra lite mer och lite bättre räckvidd.
Baksätet har jag inte jämfört på båda däremot och i4an blir ju dyrare i alla konfigurationer som jag får det till.

Skrivet av pasen:

Jag tycker också att man bör ta med i beräkningen att elbil är väldigt mycket trevligare att köra till vardags. Jag vill aldrig gå tillbaka till något som växlar, rasslar, rycker och luktar illa igen när jag åker från A till B om jag har möjligheten. Hur man sätter ett pris på sånt är ju såklart högst personligt dock.

Det här, jag har varit ganska pessimistisk till elbilar men efter någon vecka var jag frälst. Att köra ICE igen nu är hemskt.

Av Gainsgoblin

Ser vettig ut ändå, ska bli kul att se specifikationer sen.

Av Gainsgoblin

Hur var det nu, man fick ingen bekräftelse från transportstyrelsen att dom mottagit ens försäkran om miljöbonusen utan man behövde kolla det själv?