Inlägg

Inlägg som Gainsgoblin har skrivit i forumet
Av Gainsgoblin
Skrivet av TANDEMCYKELN:

Reporäntan måste vara högre än inflationen för att den ska dämpas. Hade jag varit riksbankschef hade reporäntan nu höjts till 10.00%.

De som inte klara en marknadsränta på 4-5 % har för höga lån. Det skulle man tänkt på när man tog alla dessa enorma lån.

Det är nog tur att du inte har något med penningpolitik att göra då. En reporänta på 10% skulle direkt döda svensk ekonomi, ganska imponerande att göra det över natten däremot.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dinkefing:

Är man två och köper ett hus hur kan 800kr mer göra någon större skillnad om båda tjänar minst en medianlön var dvs 30tusen?

800 kronor per miljon i lån.
Har du två miljoner är det 1600, har du tre är det 2400. Volym spelar roll.

Av Gainsgoblin
Skrivet av AxxT:

Läste följande:

"I dag väntas en kraftig höjning av styrräntan vilket kommer märkas tydligt på de rörliga bolånen. Enligt Finansinspektionen ska de som får problem med att betala sina räntor inte vara rädda att kontakta sin bank och be om att få slippa amortera."

Det jag undrar om är "slippa amortera"

Gäller det för alla sorters lån? Tänker på fast/rörligt rån.

Amortering har inget med din bindningstid att göra.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Dizzö:

Varning kommer inte komma om du inte har TPMS.
Vill man vara säker så kan man kolla trycket en gång varannan vecka eller månad.

Sen till vintern är det bra att pumpa i ca 10-20% extra då trycket är mindre vid kalla temperaturer i däcket. Märks redan om man kollar på däckens tryck nu jämfört med varmaste sommardagarna vi haft nyss.

Kan vara nice att ha men ingenting jag känner alls är något man behöver så jag skippar det och sparar lite pengar.

Kostade 1200 spänn på däck för 20k, kan leva med den kostnaden. Har nog räddat mig ett par gånger vid korrekta varningar för mindre punktering så man hinner stanna och fixa i tid innan det skadat däcket något.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Bimboankan:

Jag är iaf fast bestämd att ha en ramp under regnummret och två runda bakom grillen alternativet en ledramp. Ljusbilden jag vill ha är en bredljusbild.

Ja du får göra som du vill, det kommer inte ge överdrivet bra ljus med den budgeten.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Rouge of Darkness:

har för mig jag läst nånstans att extraljus ska monteras i jämna antal dvs 2 eller 4 inte för att jag någonsin hört om någon som fått 2a på besiktning eller böter för det men har för mig jag läste nånstans att du egentligen inte får montera ojämnt antal extraljus.

men kan va en sån där bortglömd regel som inte äns polis och besiktningsmänn har koll på.

Du får montera som du vill, 3 är nog absolut vanligast här uppe i norr.

Av Gainsgoblin

Helt ärligt köp tre riktiga runda LED och sätt i fronten, ledramper i all ära men om prio är sikt så kan du inte få mer bang for buck på tre vanliga runda led.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Ninjaflipp:

Med en räntesats på 1.76% så finns det inte på kartan att han skulle få bättre än vad han redan har. Räntorna har eskalerat snabbt som attan det senaste halvåret, huvudsakligen sedan riksbanken började höja styrräntan.

Gällande senare i Januari när det väl är dags att byta... ja ni, återstår att se vad som händer. Tror inte att 2.98 hos Skandia kommer vara aktuellt då längre - där omkring är vi garanterat en bra bit över 3%.

Nja det får vi se, längre räntebanor i både sverige och USA har vänt neråt igen. 3-månaders räntor har sänkts på sistone med högre överskådlighet. Sen beror det självklart på om vi pratar listräntor eller genomsnittsräntor. Snitträntan är långt under listräntorna och lär nog förbli det även om bankernas marginaler minskade i Q2

Skrivet av ronz:

Ringde Swedbank och de ger mig i princip listpriset. Som nu är 4,09% för 2 år.
Men min bindningstid går ut 25 januari så del kan se annorlunda ut då.
Hur hade ni gjort?

Handlar om 800kr ökning per månad just nu så inget jag kommer grina över. Men vill hålla så lågt som möjligt såklart.

Du är så otroligt långt ute i förväg att du inte kommer få något annat än listpris. Du har också en väldigt låg volym(Storlek på lånet) så någon större rabatt kommer det inte heller bli. Bara vänta och se.

Av Gainsgoblin

Beställde för några veckor sen och det ligger 4 nya Hakkapeliitta 10 på fälg i garaget och väntar på vinterföre. Räckvidden blir nog mer lidande med dubb men hellre säkerhet än några kilometer mer räckvidd.

Av Gainsgoblin

Jag är lite nyfiken om varför man ens funderar över det?

Av Gainsgoblin
Skrivet av Chippen2188:

Jag håller nog inte med, upplever att det i dom sammanhang det nämns, om det är en seriös källa, att det handlar om långvarig laddning.

Inte alla elbilar går att spärra på det viset. Men nu börjar du ju också säga saker som det ofta nämns, nämligen att man ska sänka effekten för att skydda uttaget. Jag uppfattade det som att du menade på att du inte såg problemet i att bara plugga in i väggen å låta den stå där i 2 dygn.

Har kört schuko en hel del nu sen jag fick min bil. Aldrig några problem egentligen, känner man på kablarna är dom aldrig ens ljumna, det ska vara ett riktigt fuskbygge om det inte fungerar. Jag bor däremot långt norrut där det inte är ovanligt att motorvärmare och kupevärmare går hela dagen när det är kallt så det kanske är dimensionerat för det.

Av Gainsgoblin

Kan förstå det ändå, jag var en av personerna med lite oro innan bytet och ja reser jag norrut och mot inlandet så finns det ytterst lite infrastruktur så då vill man ha räckvidden.
Där jag är nu finns det en enda 11 kW inom 10 mil och det är inte riktigt rimligt på vintern. Då hade man nog hellre tagit sig hela vägen.

Å andra sidan är som många säger 99% av resorna inom räckvidd och inom 1-2 år är det nog lugnt med bättre laddinfrastruktur under förutsättningen att vi fortfarande har el i Sverige.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Aktsu:

De priser jag ser är att en iX 40 kostar runt 1600 per månad att helförsäkra och en Model X LR Plus kostar 2100 kr per månad, båda med 1500 mil. Då har Model X många fler hästkrafter vilket såklart drar upp priset, de verkar vara jämförbara och det är relativt låga priser egentligen med tanke på motorstyrka och pris på bilarna.

Trygghansa. 1078 kronor vid 1500-2000 mil.

Av Gainsgoblin

Nej, det har mer att göra med alla problem tesla har som försäkringsbolagen kommer få stå för i många fall. Alla teslor är svindyra när det kommer till försäkring från de gånger jag tittat. Självklart är statistikunderlaget lägre för teslor också men det är inte som att försäkringsbolagen bara hittar på sina siffror.

Min i4 M50 kostar under tusenlappen att helförsäkra och halvförsäkring nu när den är ny är nästan gratis. En iX 40 kostar 320 spänn i månaden halv på 2000 mil och verkar kosta 900 på hel.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Igelkott:

Det känns som att de gör fel då. Det är trots allt en utgift.

Det räknas inte med i din skuldkvot. Det räknas med som en utgift, finns en anledning varför alla banker har en specifik flik för studielånsbetalningar men inte bryr sig om storleken på lånet.

Av Gainsgoblin
Skrivet av OSkar000:

Eller så sprider man sina risker och chanser en aning och både investerar pengar på börsen och amorterar.

Är man högt belånad kan det vara fördelaktigt att komma ner en aning för att få bättre möjlighet att låna pengar fördelaktigare. Avanza med flera kräver att man har som mest 60% belåningsgrad.

Avanza erbjuder i dagsläget en högre ränta än Danske bank och kräver 60% belåningsgrad där. Nej det är nog bättre att investera då.
Eller ja har du 3 mkr hos avanza så löser det sig då du är PB kund då och får lägre ränta men annars så är det bättre att investera.
Max 50% belåningsgrad på det lånet.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Chippen2188:

Kombis är inte intressant i resten av världen, det är bara vi i norden som tycker om det. Därför är marknaden rätt liten och inte prioriterad på samma sätt som sedan och SUV. 2024 ska Audi komma med A6 och VW är säkert inte långt efter med sin Passat konbi-version. Även BMW 5-serie ska komma 2024 som EV om jag minns rätt.

Jag håller ögonen på en rs version av A6 etron. Tror det blir ett perfekt byte om wltp på runt 70 mil som konceptet säger kan uppnås.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Nioreh83:

Skicka rek?

Som många andra sagt så är det så du gör om du vill garantera att ditt brev inte kommer fram till en myndighet eller ja egentligen allting förutom till en privatperson.

Av Gainsgoblin
Skrivet av Xyborg:

En liten positiv sak med detta är åtminstone följande:

"35-procentsregeln för företag tas bort så att bonusen beräknas på samma sätt för privatpersoner och företag. Det innebär också att den försäkran som tidigare krävts in slopas."

Alltså slipper man skicka in den där jäkla papperslappen och be till gudarna att den inte försvinner i PostNords hantering, så man inte går miste om sina 70tkr (numera 50tkr).

https://www.svd.se/a/66L77O/regeringen-stramar-at-klimatbonus...

Absolut det värsta med viktiga papper, Postnord går inte att lita på längre. Tur det gick att ringa och fråga om den hade kommit in och dom gav ett rakt svar i alla fall.

Av Gainsgoblin

På tal om att ladda fullt, finns det någon som sett ett test på hur mycket det sliter på batterierna att köra 100% jämfört med 80%? Har en hel del långresor nu och 100% tar mig hela vägen istället för laddstopp.

Försöker hitta testet med id3an som testades hårt med laddning och körning och degrationen där men har inte lyckats.