Inlägg

Inlägg som 1974a har skrivit i forumet
Av 1974a
Skrivet av Zorrox:

Jag testade igår att skapa en .cfg fil som disablar blur i spelet. När jag gjorde det fick jag otroliga rubberbanding direkt som jag inte hade innan.
Tog bort config filen och det försvann igen.
Vet ej om ni som upplever rubberbanding använder config filer men det kan vara värt och kolla om det försvinner om ni inte anväder config filen.

Detta låter intressant.
Jag har dock kört user.cfg med antiblur betydligt längre än jag haft rubberbanding. Som sagt så uppkom mina problem i samband grafikkortsbyte/senaste patchen. Inga liknande problem tidigare. Ska testa detta när jag kommer hem.
Efter varje grej jag gjort för att få spelet att fungera bättre har det känts lite bättre en, två rundor. Sedan är det samma gamla visa igen.
Så jag tar bort user.cfg och kör utan den ikväll och på fredag. Det kan ju vara något kommando i filen som faktiskt gör skillnad.

Av 1974a

Vill ju egentligen endast ha reda på om ni upplevt samma sak som jag försöker visa i videon. Det vore skönt att veta att man inte är ensam. Vet ju knappt vad man ska kalla problemet som syns i videon.

Alla andra buggar och fel ser och upplever jag exempel på hela tiden men detta är något nytt för mig. I samband med att den senaste patchen kom gick jag från 7970 till 290x och det är efter det som jag då och då upplevt de här extrema laggen. Har övertalat mig själv om att det nog inte är fel på mitt nya grafikkort.

Av 1974a
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Det är många problem med Bugfield 4. Såg en video igår där någon sida hade gjort tester på inputlag i olika spel. Testet visade att BF4 hade en värde på 75 i inputlag där t.ex Cs Go hade 22.

Det säger ju ganska mycket hur stora problem det är med spelet. Jag har själv 120fps på ultra utan aa , men måste spela på low för att slippa en del av inputlag. Testa sänka dina inställningar för att se om du blir av med lagget. Jag hade stora problem innan , men kör jag allt på low utom textures och filtrering funkar det "okej". Där har jag ultra. Antialasing orsakar ofta inpulag i spel samt AO = HBOA.

Ändrade lite i vad jag skrev ovanför. Hade glömt att berätta att jag kör på low och medium. Svårt att sänka mer. Jag vill få ut 120fps men det lyckas jag inte riktigt med heller.

Av 1974a

[BF4] Lagg och extrem rubberbanding. (video)

Hej!

Ibland är det riktigt läskigt att spela. När man plötsligt transporteras tillbaka någon eller några sekunder blir man lite vilsen och förvirrad.
Videon innehåller gameplay från igår. Försöker visa de extrema problem jag har ibland när jag spelar. Sett videos med lagg och rubberbanding förr och upplevt det förr men det har aldrig varit så här. Problemen uppkom i samband med den senaste patchen.
Har ni upplevt detta? Går det att göra något åt eller är det bara att vänta på en fungerande patch? Vore skönt att veta om felet ligger i min dator/uppkoppling eller i spelet.

Videon gör att det ser aningen mjukare ut än vad det upplevs när man spelar. Då rycker det rejält.

Jag kör allt på low och medium.

/ 1974

Av 1974a

I skåpet under Hegel´n (stereoförstärkaren) gömmer sig en Marantz SR5003 som endast används vid filmtittande. Hegel´n fungerar då som slutsteg i anläggningen. Tvixen är död och ersatt av en Dune.

http://www.minhembio.com/bilder/bild/?pic_id=291932.jpg

Av 1974a
Skrivet av Ratatosk:

Då tycker jag att du ligger skapligt till.
Jag får inte till 3DMarks själv, de gnäller över att kortet är okänt att drivrutinerna inte är godkända och att time mesuarments inte hittas.

Konstigt. Har aldrig förr pysslat med benchmarking så jag är helt färsk.
Överklockade min processor till 4.5, gpun till 1100/1400 (vilket inte syntes i resultatet så jag vet inte den överklocken fastnade) och fick 14339 nu i 3dmark11. Är nog inget fel på kortet trots allt.

Av 1974a
Skrivet av Ratatosk:

Då ligger du nog inom marginalerna, skiljer det mer än 10% till de som ligger i mitten?

Ja hmm. De som ligger högst har närmare 15000 och en i botten har inte ens 7000 så egentligen ligger jag hyffsat till. Många olika överklock också på antingen CPU, GPU eller båda.
Många av de resultaten jag kollade in detaljerna på visade på ej godkända drivrutiner och endast 3GB minne på 290x. Konstigt.
Jag funderar på att vara nöjd med mitt Tri-X och hoppas att Dice får ordning på BF4. Som sagt verkar jag ju inte vara ensam om att ha dålig FPS där just nu.

Av 1974a
Skrivet av Ratatosk:

Testa 3DMark11, där kan man ju kolla om ens system presterar som förväntat.
Jag tror att någon inställning i CCC trots allt har förändrats.

Gjort detta nu!
Fick köra på "performance" och resultatet blev: P13423, Gra score 15430, Phy score 10164, Comb score 8982,

Efter att kollat in andras (med liknande system) resultat verkar jag ligga bland de lägsta men inte sämst. Vet inte vad det betyder.

Av 1974a

Okej.

Bios, directX och allt är uppdaterat. I och med att Bios uppdaterades och helt bytte utseende gick min överklock på cpun bort. Kan inte få tillbaka den heller då det nya utseendet är en smula förvirrande.

Testade BF4, Paracel storm, 48p, Low/medium, ca 85-150 FPS, Kanske ett snitt på 105.
Samma men allt på Ultra, 65 fps som lägst och jag hann inte spela mer än ett par minuter för det blev det svart och BF4 kraschade.... typiskt.

Har kört Unigine Valley nu. Ultra, 1080p, AAx4, D3D11. FPS 63,9 Min 29,4 Max 123,0 Score 2672.
Gpu-Z kördes under tiden och Gpu-användningen låg på 99% nästan hela testet men droppade lite ibland och ibland låg den på 100%.

Detta säger inte mig så mycket.

Ber dessutom om ursäkt om jag kapat eller förstört denna tråden. Tror att vi alla vill att Tri-X ska fungera över förväntan och vara riktigt stabilt.

Av 1974a
Skrivet av Max.021:

Dammsug ALDRIG en dator...det skapar statisk elektricitet (ESD) som kan skada komponenter.
Blås ur den med tryckluft istället.
Vet inte om det med kablarna gör skillnad..pröva?

Jo jag svarade mest så för att frågan var ställd så. Jag tänkte du menade att den var full av damm och därför blev för varm. Så nej, jag stoppar inte en dammsugaren i datorn. Jag blåser den ren med tryckluft.
Alltså. Datorn har inte strulat på något sätt. Aldrig haft en stabilare dator än denna. Tvivlar på att något är sönder i den. BF4 har aldrig strulat heller egentligen. Inte haft problem med att det krashat mer än tre, fyra gånger.

Av 1974a
Skrivet av Max.021:

Oavsätt OS så borde det prestera bättre än vad det gör tycker jag.
Kan dock vara flera småfel också.
Det räcker ju med att något litet är fel på mobo eller nätagg.
Är det något som är gammalt/slitet i din dator?
Har du damsugit den någon gång?
Brukar du flytta på den mycket?
(försöker bara komma på långsökta grejer nu)

Dammsuger den en gång i månaden. Chassit hade jag sedan tidigare men allt annat i den köptes i maj 2012. Har fungerat utan några som helst problem. Den har stått under skrivbordet sedan den byggdes. Endast flyttat ut den en bit på golvet vid städning av datorn, inte annars.

Blir det skillnad om jag, som ovan undrade, kopplar in ytterligare en splittad kabel i nätagget och använder till strömmatning av grafikkortet?

Av 1974a
Skrivet av Pvt_Rinzler:

De har gjort en stor ändring där. Innan i BF3 kunde du använda snabbhet och snabbt hoppa ut och skjuta. Gör du det i BF4 så kommer du missa hur mycket som helst. De har lagt en penalty där vilket är helt sjukt. Jag är normalt sätt riktigt snabb på att skjuta om jag kommer runt ett hörn. Det fungerar inte längre i BF4 och gö det mycket svårare att spela agressivt.

Du ska helst vara utan rörelse när du kommer runt hörnen och skjuta för att få mest kulor på din target. Så rusa bakom ett hörn oh börja skjuta på 2-3 pers kommer göra att du dör utan att ens få med 1 kill.

Tycker det är skit med vad ska man göra, man kan ta en shotgun det fungerar:)

Ah, tack för en bra förklaring! Det är ju detta som stör mig enormt och jag har trott att det var suppression. Men då är det alltså en "feature" i spelet. Att inte kunna använda hörn och att strafa för att ta skydd är enormt irriterande. Bara att lära sig tycka om att spela på annat sätt antar jag. Tack för ett bra svar i alla fall.

Av 1974a
Skrivet av Kakann:

Kör med R9 290 i CF med en 4770K och är extremt sällan under 120 FPS, snittar 150ish skulle jag tippa på. Har varit nere på låga 90 som lägst (Paracel storm, 64 players, med stormen/regn/hus som rasar/folk som skjuter). Det är en klar förbättring från innan då jag hade ett GTX 780, nu är det definitivt min CPU som sätter gränsen.

Jag skulle testa Windows 8.1, det gjorde ganska stor skillnad för mig (kan ha haft med CF och göra dock). Men skadar ju inte att prova.

Jo, jag vet ju att jag skulle få mer fps om jag bytte till win 8.1. Men allvarligt talat så vill jag att mitt nya grafikkort ska stå för en prestandaökning. Jag vill inte vara osäker på om det är win 8 eller det nya grafikkortet som står för ökningen.

Av 1974a
Skrivet av Max.021:

På low/medium (i 1920x1080)är det väldigt konstigt att du inte ligger stabilt på 120 med din dator tycker jag..
Kan du pröva dra upp allt på högsta inställningarna och meddela resultat?
Vad har du för OS btw? Dubbelkollat så du har senaste drivrutiner till allt?

Till grafikkortet är det de senaste drivrutinerna. Ska testa att uppgradera bios och chipset när jag kommer hem. Har inga höga förhoppningar att det ska ge någon markant prestandaökning. Ska testa att köra på high och ultra också.
Jag kör Win 7 men det gjorde jag ju med 7970 också. Inte blir väl 290x snabbare i sig bara för att jag skulle köra Win 8?

Jag har funderat på om jag behöver använda två modulära kablar till kortet. Kablarna till ax850 är ju modulära och de med ström till pci-e är splittade. Nu kör jag med en sådan, samma som jag använde till 7970. Gör det någon skillnad om jag kopplar in en till kabel i nätagget och tar 8pin från ena kabeln och 6pin från den andra kabeln? Förstår ni hur jag menar?.

Av 1974a
Skrivet av Max.021:

Jag har ju "bara" 280x-versionen, men det fungerar högt över mina förväntningar!
Aldrig under 70-75 fps och ibland upp mot 90 (med allt på högsta inställningar)
vilket är mer än vad som behövs eftersom jag bara har 60Hz skärm.
Jag har dock inte överklockat än.

Vad har du för övriga komponenter? Kan ju vara något som drar ner kortet?
Edit: Såg nu, inget borde ju flaska..

Tycker inte heller något borde flaska. Kör med samma inställningar i BF4 också. Allt på low eller medium. Det är möjligt att detta skedde innan också men jag upplever att FPS´n hamnar under 120 mycket oftare med 290x. Jag önskade ju att i stort sätt alltid ligga över 120 fps.
Funderar på om det har med BF4 och den nya patchen som släpptes häromdagen att göra eller om det är fel på kortet.

Av 1974a

Hur fungerar era kort i BF4? Jag upplever inga förbättringar jämfört med det 7970 jag körde med innan. Kortet arbetar allt mellan 70% och 100%. Har svårt att få jämna 120fps med samma inställningar som jag hade med 7970.
Det sitter på samma plats som 7970 satt och med samma kablar. Uppgraderat drivrutinerna men inte bios och chipset.

Av 1974a
Skrivet av kevve1:

Är du supressad så går skotten helt åt helvete fel och det är inte direkt någonting nytt eller hemligt. Det är så det är helt enkelt.
http://battlefield.wikia.com/wiki/Suppression
(detta är battlefield 3 jag pratar om)

Okej. Det är fullt möjligt att det är så. Jag säger bara att det inte påverkat mig när jag spelat BF3. Jag har inte blivit störd av det kanske är bättre uttryckt. Däremot lider jag av det i BF4 men ni menar att suppression inte alls är lika påtagligt i BF4. Blir jag beskjuten av någon med assault rifle på ett avstånd runt 50 meter vet jag att jag kan strafa och ta skydd, strafa ut, skjuta och träffa. I BF4 går inte detta alls. Jag dör direkt, bakom skyddet eller missar för att det skakar och dör när jag strafat ut igen. Jag har uppfattat det som suppression tillsammans med BF4s barnsjukdomar men det kan ju helt enkelt vara enbart barnsjukdomarna och att vapnen känns annorlunda eller/och är annorlunda i stats.

Av 1974a
Skrivet av kevve1:

Lider du inte av supression så är det inte Battlefield 3 du spelar eller så är ditt aim så dåligt i vanliga fall att det helt enkelt inte blir någon skillnad för dig.

.....Lider av det? Nej det gör jag inte. Jo, jag spelar BF3. Om min aim var dålig skulle jag antingen inte träffa alls eller bara ha tur. Så mycket tur har jag inte. Lottovinsterna uteblir.

Problemet måste ligga någon annanstans.

Av 1974a
Skrivet av Valiumballong:

Minskar med 50%, men skotten går fortfarande snett och har din motståndare Suppress så blir det ingen skillnad.

Ja du. Då är det fel på min installation av BF3 för jag har inte upplevt att skotten gått snett. Missar jag beror det på att motståndaren flyttar på sig.

Av 1974a
Skrivet av Valiumballong:

Är du suppressad i BF3 drar skottet åt helvete, så jag delar inte din uppfattning. I BF4 har man en ärlig chans att träffa så länge man kan hantera scope sway.

Är det inte detta jag slipper en del av genom att använda cover-perk? Vet inte hur det blir med 8x eller större sikten iofs. Kör bara med 4x, 3,4x eller 2x.
Suppression i BF3 påverkar inte mig nämnvärt. "Quickscopar" en hel del och kulan träffar där jag vill. Det klarar jag inte av i BF4 och efter mer än 300 timmar börjar jag bli en smula irriterad.