Inlägg

Inlägg som 1974a har skrivit i forumet
Av 1974a

http://battlelog.battlefield.com/bf4/forum/threadview/2955065...

Antar att ni redan läst denna tråd. annars kan ni ju se vad för buggar och fel de säger sig ha fixat, fixar eller undersöker.

De säger sig t.ex redan ha fixat one hit kill-buggen. Rubberbanding trots stabil lina, att fiender ej tar skada när du skjuter dem och att informationen om att du tar skada blir fördröjd är tre saker de säger sig undersöka.
Jag spelar spelet trots att jag har alla dessa problem. Dock spelar jag bara när jag kan göra det tillsammans med vänner. Annars är det inte tillräckligt roligt.
Player appriciation month påverkar inte mig. Är redan 110 och har låst upp alla vapen. Att varje dag få ett Battlepack med förutbestämt innehåll är inget jag går igång på. Ge mig ett holo-sikte med 2x zoom och jag lovar att slå ett gäng kullerbyttor.

Av 1974a

Frågan jag ställer mig är om det blir mycket bättre för oss med 290/290x (som har problem med Mantle) med en färdig 14.1 drivrutin. Då betan ändå är "optimerad" för t.ex 290/290x. För mig fungerade det inte alls. Dessutom svårt att veta vad som strular egentligen. 14.1 beta, senaste BF4-patchen eller att det faktiskt är något fel i min dator.
Sedan verkar det ju så att en del med 7000-serien tycker att Mantle fungerar jättebra. Och då är det ju inte optimerat för 7000-serien än. Man undrar om det är Dice som skrivit drivrutinen eller kanske AMD som gjort BF4. Jag blir vimmelkantig!
Musen betedde sig illa, ungefär samma mängd FPS och exakt samma drops långt under 100. Hela systemet kändes lite svajigt och jag väntade bara på en bluescreen. Efter ett tag kunde jag inte ens spela 10 sekunder utan att krascha BF4.
Ärligt talat så tycker jag att de borde väntat med Mantle till BF4 tills spelet i sig var OK.

Men man kan/måste hålla tummarna!

Av 1974a
Skrivet av kevve1:

Så det är 10 repairs bara? Det var ju väldigt billigt man kom undan då med tanke på att man behövde 50 medkit ribbons för att låsa upp Ace23. Tiden i helikopter, 10 minuter, det är väl allt som allt hoppas jag, eller behöver man hålla sig vid liv i 10 minuter streck?

10 SQUAD repairs!

Av 1974a

Varför golvare? Tycker det verkar vara en liten lägenhet / litet rum och tror att du får mer glädje ur ett par stativare!
Åk och lyssna och se till att du får lyssna på stativare också. Tror du blir förvånad. Själv har jag gått från golvare till stativare och fått mer och bättre bas.

Kablar: http://www.clasohlson.com/se/Signalkabel%20EKKX/Pr490199005
Dessa köpta jag. 25m för 79:- Har flätat och pyntat dem så de ser trevliga ut. I ett blindtest tyckte flera att de lät bättre än Nordost-kablar för 15000:-. Fast jag tror nog att de egentligen lät ganska lika alla kablarna vi hade med.

Av 1974a
Skrivet av kevve1:

AS VAL kan du låsa upp. Tror det är 10 repair ribbons och 10 minuter (vid liv?) i helikopter.

Inte 10 ribbons! 10 squad repairs räcker.

Sen är det ju olustigt att de valt att endast låta engineer-klassen ha dessa PDWs. Ammo tar slut direkt. AS-VAL och MP7 (och M5K) var fantastiskt roliga i BF3 men bristen på självförsörjning av ammo kan göra dem ganska onvändbara i BF4. Tyvärr. Gillar inte att vara beroende av andra.

Av 1974a

Testade igår och då fungerade 14.1 med endast ett nytt problem. Att muspekaren i spelet inte fungerade som den skulle. Den "markerade" objekt någon cm ovanför sig själv vilket gjorde det knepigt att välja vapen, var man ska spawna osv. Annars tyckte jag inte att det var någon större skillnad. Laggade som vanligt, Fps-drops som vanligt. Mantle eller DX, alltså ingen märkbar skillnad.
Nyss när jag skulle spela en runda märkte jag av musproblemet direkt. Spawnade, sprang två meter och skärmen blir svart, BF4 dör och sedan hamnar man på skrivbordet igen och grafikdrivrutinen har återställt sig. Testade igen men hoppade då in på Test range. Samma sak igen. Så för mig blir BF4 bara sämre och sämre.

: /

Av 1974a
Skrivet av saindrenan:

Din uträkning är rätt. Lite trött på kvällskvisten (vetefan va jag tänkte/skrev hahah)

Yes, detta var ett extremfall. SRR-61's kula går inte helt rakt och CS-LR4's går inte i en 180 graders bana.

Testa med samma vapen så ska du nog se att det blir samma sak

I vilket fall som helst så förstår jag ditt tänk! Och det skulle vara helt i sin ordning om det inte var SRR-61 som hade producerat det längsta skottet, eller hur?
Jag är mer inne på att det har med att spelet kompenserar på något sätt vid långa kulbanor och stora avstånd. Att du med andra ord inte måste träffa mitt i prick för att det ska räknas som headshot.

Av 1974a
Skrivet av saindrenan:

Hahah jösses... Har du gått på matematik någon gång?

Tänk dig en cirkel. Diametern är 10 och radien är 5. Den övre följer diameterns bana (rakt fram). Den undre går längst med cirkelns ytterkant.

Den ena kommer därför att färdas 10 medans den andra färdas 5x5/2=12.5 (radien x radien / 2)

Jag tror att jag har gjort det. Vill minnas att halva cirkels omkrets är diametern gånger PI delat på två. Men det kanske är fel? Du menar att man inte räknar så här? 10x3,14/2=15,7. Du menar också att 10 är mer än 12,5 alternativt 15,7 beroende på vilket som nu är rätt i föregående tveksamhet?

Nej seriöst. Jag använde SRR-61 ( ____ , 10 ) och fick 1629m, Han använde CS-LR4 ( _/ \_ , 12,5 / 15,7 ) och fick 1625m.
Ser du "problemet"?

Av 1974a
Skrivet av saindrenan:

Okej då ska jag förklara...

SRR-61's kulbana: _____

CS-LR4's kulbana: __/ \__

Vilken tror du blir längst?

(Sorry för ful "bild" )

Hur menar du nu? Varför är det en glugg i den nedre kulbanan? Teleporterar kulan sig en bit eller vadå?
Kan du inte förklara varför den övre kulbanan ( _____ ) är längre än den nedre ( _/ \_ ) istället? Det är ju det jag vill ha reda på.

...eller har jag skrivit totalt galet tidigare i tråden?

Av 1974a
Skrivet av Engman78:

Vet inte hur det funkar exakt men jag vet att på långa avstånd om du höjer siktet 1 pixel så kan det ge 10-20m skillnad i längd men på korta avstånd under tex 200m gör 1 pixel +/- ingen större skillnad. (obs! detta exempel är ytterst godtyckligt men förklarar lite vad jag kommit fram till medan jag spelat BF)

Sedan hur spelet kompenserar för dessa "grövre steg" vid längre avstånd vet jag inte exakt men det går inte att justera sikte så att du skjuter 1m längre eller kortare vid lägre skott. Varje pixel ger ett större steg än 1m.

Om en pixel ger 10-20m skillnad borde man inte träffa huvudet så ofta som man gör på längre avstånd. Befinner du dig 490-510 från ett mål och ställer in vapnet på 500m så träffar du ganska lätt målet flera ggr. Garanterat lär du sikta någon/några pixlar olika varje gång dessutom. Finns ju guider som visar hur du ska sikta för att träffa soldater som springer och befinner sig runt 1000m bort. Om det handlade om att ha siktet på exakt rätt pixel borde detta vara omöjligt så någon form av kompensation finns ju. Frågan är hur den fungerar?
Kompensationen gjorde kanske att när vi siktade på varandra med ett antal pixlars skillnad och kulorna egentligen "träffade" 4m från varandra så räknades de ändå som träffar mitt i huvudena. Undrar hur pass stor felmarginalen är, hur pass mycket hjälp man får av spelet.

Av 1974a
Skrivet av Engman78:

Jag har för mig att BF räknar raka vägen så att säga. Skillnaden på dessa avstånd är ju mindre än 0,3%, så kanske är det inom felmarginal för hur spelet räknar ut avstånd?

Men SRR-61 har betydligt flackare kulbana än CS-LR4 högre bullet velocity också har jag för mig.
VxT=S (V: hastighet, T: Tid och S: Sträcka) men detta räknar ut hur långt tex kulan flyger. Inte hur långt det är till målet kortaste vägen.

Det vore intressant att veta hur den felmarginalen fungerar. Finns det något som förstorar hitboxen vid dessa avstånd? Det borde inte vara så enkelt som det är att sätta kula efter kula i den lilla hitboxen som representerar huvudet på en soldat i spelet. Speciellt vid dessa avstånd. Om det är så, så förklarar det kanske mer varför det blev olika längder på skotten.

Av 1974a
Skrivet av saindrenan:

Kulbanan är inte den samma antagligen. En av er behöver kanske sikta lite högre upp för att få till ett HS. Det leder till att kulan först kommer flyga upp lite högre, för att sedan dyka ner lite längre. Därav olika distanser.

Han använde CS-LR4 och jag använde SRR-61. Du menar alltså att SRR-61 (Range 100) har längre kulbana än CS-LR4 (Range 60)?
Det låter inte troligt att det skulle förhålla sig så. Det måste bero på något annat.

Av 1974a

Hmm...

Min kompis ligger längst bak på fartyget på Paracel Storm. Jag ligger längst bak i Chinas bas. Vi skjuter samtidigt och får var sitt headshot. Alltså, han skjuter när han ser min kula i luften. Han får: 1625m, Jag får 1629m. Hur kan det bli så? Borde vi inte få exakt samma längd? Vi använde olika bössor men det borde väl inte påverka? Vore intressant att veta hur de mäter.

Av 1974a

Jag använder min stereoförstärkare som slutsteg i hembion. Det fungerar förträffligt. Hegel är det märke jag fastnat för. Ligger i din prisklass. Har du vägarna förbi Linköping kan du få lyssna.

Av 1974a
Skrivet av trisse23:

För låg OC testat köra stock med bara 1 grafikkort om det flytet ?

Originalklock, OC 4.3 eller 4.5 har ingen betydelse.....Dessutom äger jag bara ett grafikkort.

Av 1974a

...Nepp, svårt att se någon skillnad mot tidigare. Förutom att det kanske kändes som sirap. Istället för grymma lagg var femte minut så hackar det plågsamt långsamt konstant. CPU fortfarande 50% och GPU 100%.

Av 1974a

Om FOV nu är som i BF3 OCH jag får en liten möjlighet att försvara mig när jag spawnar OCH BF4 kommer använda all kraft från min CPU. DÅ blir jag glad. Mycket glad.

Av 1974a

Sjukt intressant tråd detta.

Jag och min sambo har haft problem med en närgången fönstertittare under ca 1 års tid. Finns inte mycket man kan göra inom lagens gränser mot den här typen av människor. Varje gång han dyker upp och skrämmer slag på oss vill man gå ut och..... men ringer polisen och gör en ny anmälan istället. Inte fan vill man lyckas fånga honom på bild och sätta dit honom med hjälp av den heller för utgången lär ju högst bli böter....om man inte lägger upp bilden på flashback. Det är förbannat vidrigt när samhället inte har lösningar och skydd mot dessa typer. Önskar dig och dina föräldrar lycka till och hoppas du får fatt i personen i fråga.

Av 1974a
Skrivet av Zorrox:

Nu hängde jag inte med riktigt
Fick du rubberbanding både när du hade cfg filen och när du tog bort den men rubberbanding var mindre (pyttelite) när du tog bort filen?
Men när du hade cfg filen så var rubberbanding större, dvs att du står och skaakr en skeund?

Jag fick rubberbanding när jag hade cfg filen och det var att man står och skakar men det försvann när jag tog bort filen.

Jag vet däremot inte vad varje rad gör i cfg filen men det går säker att Googla.

Hehe kanske skrev lite konstigt. Sorry!

Jag menar att jag inte upplevde den typen av rubberbanding som i filmklippet ovan alls idag. Har kört både med och utan user.cfg.
Jag ville se exakt hur mycket fps jag hade så jag tog bort låset på 120 fps i user.cfg. Vet ej om det påverkade något.
Dock har jag upplevt rubberbanding idag men det har bara varit små korta hack i högst en sekund. Kanske inträffat 6 gånger på hela kvällen.
Ganska stor skillnad mot dagen då jag spelade in filmen. Jag har ingen aning om varför det gick bättre idag.

Självklart kan man googla. Dock är det inte säkert att man riktigt förstår förklaringen. Om någon redan vet vad grejerna i user.cfg gör och innebär slipper man googla läsa flera olika sidor tills man slutligen hittar en vettig förklaring.

Av 1974a
Skrivet av Zorrox:

Ja, det kan inte skada att testa iaf.
Om det visar sig att rubberbanding försvinner för dig om du inte använder config filen, då kan man testa rad för rad i config filen och se vilken rad det är som orsakar problemet.

Har testat fyra rundor Locker utan user.cfg och två rundor med. Ingen skillnad men å andra sidan hade jag bara "pyttelite" rubberbanding vid två tillfällen under dessa sex rundor. Och det var mer av den typen där man står och skakar på stället en sekund.
Det som kan ha gjort skillnad var att jag tog bort "GameTime.MaxVariableFps 119.98" märkte då att jag hade som lägst 125fps. Ibland var den uppe och nosade på 200fps...

Vad gör egentligen allt det man skickar in i user.cfg-filen?
Finns kanske redan någon guide annars vore det inte dumt med en bra förklaring.