Inlägg

Inlägg som michieff har skrivit i forumet
Av michieff

om du bara har 20 pin så finns det utmärkta adapters att köpa...nu har jag inga länkar men de e ju ba o söka på diverse datortillbehörshandlare..

Av michieff

alltså..

du måste skriva tydligare när du skriver en tråd..

ja du kan hantera hastigheten...men sen kan du inte formluera "problemet" som att hans dator bara låter mindre än din...för att få hjälp måste du beskriva problemet så att man kan hjälpa...om du nu syftar på fläktarna så finns det som sagt tre olika lägen...lägsta är LOW och högsta är HIGH

Av michieff

ok han menar att det inte gäller USB-enheter som det gäller interna enheter...alltså man måste slå på SMART på nått extra ställe för en usbdisk tex.. men du kan slå på SMART för dina interna i BIOS...det var ungefär vad han sa

Av michieff

ysssur...bra val där av nätagg

Av michieff

och det står inte vid vilken situation man ska ha vise versa i manualen? mycket konstigt isf..

Av michieff

allt kan hända med ett måndagsexemplar..

det kan mycket väl vara ett litet lödfel i kontakten för pci-e strömsladden på grafikkortet...frågan är om du måste vicka på kabeln mycket i framtiden eller om den kan vara i normalt läge?

Av michieff

men är det bästa och lägga en klick i mitten och sen låta kylaren smeta ut det på prollen?
istället för o smeta ut ett lager själv?

Av michieff

x1950 är inga problem för de flesta små skitagg

Av michieff

suck haha

Av michieff

620 watt klarar allt du kan rada upp (nästan) det där är en småsak för corsair hx620...det klarar av mycket mer än så..

Av michieff

jag brukar strunta i fan onlymolexarna...ska man speciellt dra de till en fläkt så sumpar man viktigt utrymme...kör de vanliga så kan du koppla på flera fläktar på en molex istället...fast i ett 900case så kan man ju ändå inte gömma kablarna så bra *fniss* antar att det inte spelar nån roll after all..

Av michieff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Ja, tar man ur övre HDD-buren går det väl att få in kort i chassiedjupslängd...
Jag har 8800GTS (21cm) i mitt, det får gott & väl plats utan att ta ut buren.

Mvh

gott och väl var lite att överdriva...kör själv ett bfg8800gts 640 och jag kan precis ha fläkten på spännena utanför buren..annars tar det i...pciekontakten måste jag böja ordentligt för att den inte ska köra in i fläkten....men ja det går att ha buren kvar men det är inte rymligt med plats...ha inga hdder i den bara...det blir skållvarmt från graffekortet...

/MM

Av michieff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av )ExecutoR(
Du verkar inte veta hur mycket av det här fungerar.

Peltierelement:
Du får mer än dubbelt så mycket värme att göra dig av med, för all ström peltierelementet drar (och det är mängder!) omvandlas till värme. Så en vanlig tyst kylfläns med fläkt kommer inte ha en chans att kyla både peltier och din processor. (Och JA den kommer behöva kyla processorn också eftersom processorns värme inte kan "försvinna" utan måste gå genom peltiern)

Peltiern låter dig få lite lägre temperatur på den kalla sidan, förutsatt att du kan få bort tillräckligt med värme från den varma sidan, och det är MYCKET värme vi pratar om nu, ungefär som från 4-6st vanliga processorer.

Sen lite grunder om vattenkylning:

Vattnet i sig är ingenting som kyler, att du har vatten i en tank kommer inte påverka temperaturerna positivt alls mer än kanske 2-3min i början tills vattnet är uppvärmt.

Tanken och hele grejjen med vattenkylning är att vattnet är bra på att LEDA värme, därför låter man just vatten leda värmen från processorn ut till stora radiatorer där luften kyler vattnet, det är radiatorerna som i förlängningen kyler processorn. Fördelen med vattenkylning mot luftkylning är att man har nästan ingen begränsning på hur stora radiatorer man kan ha, men alla förstår att det är ganska svårt att få in en luftkylare med 6st 120mm fläktar, för det får helt enkelt inte plats vid proocessorn. Dock går det att få en en trippelradiator med 6st 120mm fläktar i toppen på lådan utan större problem, men då måste man ju få upp värmen dit också, och det är där vattnet kommer in.

Så att bara ha vattnet i en tank är helt värdelöst.

Hoppas du nu har lite mer förståelse för hur det fungerar och lycka till med det fortsatta planerandet.

detta verkar det mest vettiga inlägget för dig att gå på...

Av michieff

du menar utgående och inte ingående?

av erfarenhet så vet jag att allt hettas upp av ett gtx...det går inte att komma runt om du inte har en dundervattenlösning..jag vet själv inte mycket om vattenkylning så det får vi överlåta till någon annan här..

Av michieff

off topic: ännu en tråd om 120mmfläktar...sök innan du skapar en tråd *suck*

on topic: ja nexus är ett mycket bra val som skrivet i miljoner andra trådar..kör själv med dem och de är mycket prisvärda

Av michieff

mitt tips är att inte köra orginalkylare när du kör 1.42 i vcore...det är ju överclockning med föga..

alltså chipsettempen på 50 grader borde göra att själva flänsen blir brännhet..detta är ju knappast bra i längden för chipsetet..får du en temp på runt 35-40 oavsett load så skulle jag vara nöjd..

jag tycker att ett system med idletemp, cpu 30-35, gpu~60, chipset 35-40, hdd 30-35 är ett system man borde sträva efter..

EDIT: Tänkte lägga till att dina höga temps med säkerhet måste komma från grafikkortet...kör du det i 80-90 load så kokas hela datorn i värme dvs alla komponenter får vel 10 grader om inte mer i "loadtemp" när datorn arbetar i tex spel

Av michieff

ja skaffa dom! det gör en stor skillnad..spec om du använder fläktar över 1000 rpm...

Av michieff
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vivace
Mitt xfx 8800gts 640mb är klockat till 700/1100 med stockkylaren med en idle temp på 50 grader och 58 max i load.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Vivace
Mitt xfx 8800gts 640mb är klockat till 700/1100 med stockkylaren med en idle temp på 50 grader och 58 max i load.

helt otroliga gradtal..mitt kort ligger oklockat i runt 58 idle..

Av michieff

ja det e ju nått fel på installationen...prova o ominstallera?

Av michieff

nexus gummipluppar är en stor skillnad mot noctuans btw...