Inlägg

Inlägg som ropin har skrivit i forumet
Av ropin

Tack för er hjälp med detta. Har nu fått igång det som jag vill ha det.

Av ropin
Skrivet av Kuhl:

Året var 2009, och jag inhandlade http://www.toshiba.se/discontinued-products/satellite-l350d-2..., som vid den tidpunkten var en riktigt bra dator vad jag kan minnas.

Igår hände det dock till slut, den dog. Svartskärm och indikatorn för att den arbetar lyser inte ens, trots att man hör fläkt och cdrom. Har provat det mesta för att få igång den, men den är nog dessvärre helt kaputt.

Jag misströstar ej, vad den har fått utstått under alla dessa år, så är det mer eller mindre ett mirakel att den överlevt så pass länge, och givit mig så mycket glädje!

Så nu ska en ny inhandlas!

Jag har såklart kollat runt en hel del, men jag blir ärligt talat lite förvirrad i denna djungeln! Så min förhoppning är att ni kan hjälpa mig lite..

Jag söker alltså en bärbar dator med 17tums skärm. Jag spelar INGA spel överhuvudtaget. Därav är grafikkortet förmodligen rätt så oväsentligt. Har dessutom inget bråttom med uppstart, så en SSD är också rätt så onödigt. Batteritid struntar jag också i, då den i princip laddas hela tiden.

Så det jag eftersöker är en snabb processor, och lagom mycket ram. Mitt problem när jag kollat runt, är just processordelen... Det är generation hit och dit, ghz här och där, turbofunktioner dittan och dattan och till slut kärnor till höger och vänster.

Så vad ska jag ha? Budget 5-7k är tänkt.

Jag hittar olika datorer, men det verkar som att jag alltid skulle vilja plocka runt saker från 2-3 olika datorer för att få en jag vill ha..

Nåväl, har hittat några alternativ, men kan inte se vilken som är bäst/prisvärd.

https://www.mediamarkt.se/sv/product/_hp-17-y006no-1296400.ht...

http://cdon.se/hemelektronik/acer-aspire-e5-774-39rp-17-3-bar...

http://cdon.se/hemelektronik/asus-x756ua-ty119t-17-3-chokladb...

Tack på förhand.

http://cdon.se/hemelektronik/asus-x756ua-ty119t-17-3-chokladb... skulle jag välja av dem om man tittar på processorn. i5 vill du ha, kanske högre ändå i7 men då går de upp i pris. Använder du mycket applikationer samtidigt kan det vara bar att ha en del ram med 8 lära räcka. Även att det är Asus är bra. Acer suger, har haft dålig erfarenhet med dem...

/Robbin

Av ropin

Tack för era svar!

Seg på att kolla Sweclockers ibland och det slog mig nu att jag måste titta om någon svarat Massa andra projekt på g som slukar min tid.

Tack för alla svar och konfigen (zyberzero)! Jag ska testa när jag kommer hem till Stockholm igen och se om jag kan modernisera min setup. Hoppas på att lättare administrera och mindre krångel med brandväggar vilket jag har haft med pfSense. Hittar inget som kan lösa de problem jag har haft, har även haft två vänner som tittat på problemet, två certifierade Cisco-tekniker

PS, någon som har erfarenhet att lägga webbserverna i ett DMZ? Har noll koll, men antar att jag sätter upp en till router (som ligger i ett annat nät?) för detta? Plz give me some guidance!

Av ropin

"Från pfSense med squid revers web proxy" till "OPNSense bakom Nginx (reverse web proxy)"

Hej,

Har alla servar med egna ip adresser internt, 10.1.10.x ca 3 st.
Dessa vill jag via online och via en annan Nginx server (revere proxy) eller på huvudservern (www1) där domänamnet är knuet,

tex företg.se och de andra ska i proxyn få:
(www)domän.se (loopia dns) <=> router (vad göra?) <=> proxy (Nginx) <=> 10.1.10.101 (www1)
www2.domän.se (loopia dns) <=> router (vad göra?) <=> proxy (Nginx) <=> 10.1.10.102 (www2)
www3.domän.se (loopia dns) <=> router (vad göra?) <=> proxy (Nginx) <=> 10.1.10.103 (www3)

Jag använder just nu pfSense med en revere web proxy (Squid) tillägg till pfSense (en OpenSource router). Vill göra så att en server internt hanterar dessa förfrågningar och behöver därmed göra vad för att det ka fugnera i min router?
Ska börja använda mig av OPNSense istället för pfSense då jag vill ha lite fräschare och mordernare känsla även enklare vilket det verkar vara...
Jag har innan jag började använda pfSenese + reverse web proxy så hade jag en apache med samma funktion, men tänkte att en Nginx ska hantera detta då den är snabbare?

Tacksam för hjälp och svar. Routern ska var en "edge" router och hantera andra saker med som VPN server/klient, DNS, DHCP etc. Detta har jag koll på med inte denna del.
Och såklart, jag hittar inget på Google, men kanske är för trött för att hitta det jag letar efter..

Av ropin
Skrivet av kao172:

Värkar jobbigt att fylla, men funka borde det göra.
Aquatuning har lager i sverige nu med, så inte bara tyskt längre^^

värt att tänka på är att vattenkylning inte ger fruktansvärt mycket bätre prestanda ~10-20% på en bra dag.
huvud anledningen är tysthet och snyghet.
imo är det mer värt att vänta på nästa lansering.
kolla även att dit 780 ti är referens model så att blocket passar.
vet inte hur det är med 780 men de nya referens korten är sämre när det kommer till överklockning
Jag hade väntat/väntar på msi seahawk för "1080" som lär komma runt sommaren, och snyggare block från ek.

så vida inte dinna öron blöder ^^ därför jag skaffa back in the day with gtx480 jävla hårtork.

Tack för ditt svar och ursäkta min fördröjda respons. Har beslutat att vänta på att slå till på detta

Jasså, visste inte att det fanns i Sverige nu mera, får kolla bättre nästa gång.

Är sugen på 1080 Ti, får bli när priserna sjunker lite. MSI Seahawk verkar nice. Drar väll iväg med priset om det redan sitter vattenkylning på den från start?

Av ropin

Passar dessa saker tillsammans? (vattenkylning)

Av ropin

@Chroma: https://www.acer.com/ac/en/US/content/predator-x34-series ända skärmen som duger till dig

Edit: dyr men värt det!

Av ropin
Av ropin

@yacuzhi:

http://www3.reweb.se/Untitled.png

Kopiera id't och Googla det hoppas du hittar något!

Edit: Kolla så du inte har de vanliga xbox drivrutinerna installerade
Menade One

Av ropin
Skrivet av studiox_swe:

Om sajterna är privata behöver han väl inte publicera dom via en reverse-proxy i en firewall? Antar att siterna ändå ska vara EXTERNT tillgängliga för personer på stora stygga internet och att man vill köra SSL av olika anledningar för att kryptera trafiken?

I så fall verkar det ju mindre bra att köra ett self-signed cert. Det är iofs helt gratis och du kan skapa ett själv, men alla webbläsare kommer såklart gnälla och vissa gillar det inte alls.

Du borde köpa ett wildcart cert om det är flera webbsidor som ligger på SAMMA DOMÄN. Har du olika domäner har du ingen nytta av ett wildcard cert.

Ja wildcard är rätt dyrt, jag kör det men jag har rätt många subdomäner som jag kör på samma domän, typ webmail, sip osv. så jag vinner på det i längden då det blir billgare och framförallt enklare.

Jag kör också en Reverse Proxy, dock inte via PFSense, gjorde dock det förut.

Privat som att inte exponera ut dem mot internet NEJ - privata om i att dessa står hos mig som privatperson JA! Haha inte lätt när det är svårt..

Du antar rätt de ska vara externa, var trött när jag skrev inlägget så jag var inte så utförlig som jag borde ha varit kanske...

En domän och yepp har ett tiotal subdomäner. Så ett wildcardcert är väll det som gäller. Dock var hittar jag ett där jag kan känna mig trygg både inergritet och för plånboken.

Jag körde apache reverse proxy men fixade pfsense där jag kände att edge får ta hand om förfrågningarna direkt in till mitt nätverk. Hör hört mycket bra om squid och med en pfsense gränssnitt var det en klar vinnare för mig.

Så åter till den huvudsakliga fråga; hur gör jag för att sätta upp detta på min pfsense/squid?

Tack för att du tog dig tid - tacksam för all hjälp.

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com

Av ropin
Skrivet av Kr^PacMan:

Använder du bara Squid som reverse proxy? Om du bara ska ha mer eller mindre privata sajter så duger det med ett självsignerat cert.

Hej och tack för ditt svar.

Ja det är det ända jag använder squid till.
Ja precis, men som sagt vet du möjligen hur jag ska åstadkomma det jag undrar över?

MVH

Av ropin

Hej,

Vet inte varför men nu fungerar det utan skärm. Kan vara att knappen för att starta datorn med inte satt fast som den skulle och gav fel signal till datorn.

MVH

Av ropin

pfSense + Squid Reverse Proxy + SSL

Hej,

Jag har ett antal webbserverar som står hemma och bakom en pfSense router med Squid Reverse Proxy paketet installerat, konfigurerat och fungerar med http (80) trafik och med subdomänerna från Loopia.
Det jag vill göra nu är att låta pfSense vara den som hanterar all SSL krypterad trafik mellan klienten (webbläsaren) och proxyn. Proxyn pekar i sin tur mot de interna webbservrarna på antingen vanlig http trafik eller vad det nu kan behöva vara för trafik. Alltså som ett lager ovanför alla webbserverar.
Fungerar det ens att sätta upp på de viset och om hur ska jag göra för att få gång det? Eller måste jag sätta upp SSL och cert på alla webbserverar med som ska ha det? Tanken är väl att slippa hantera dessa cert på alla webbserverar och göra det centralt istället i pfsense.

Antar att jag sak försöka fixa någon självsignerat SSL certifikat i början med wildcards? (dyrt?), antingen köpa eller från https://letsencrypt.org/ (Har hört att Google ska ha börjat med ungefär samma sak, kan någon berätta mer om det?) Vad rekommenderar ni?
Sen konfigurera om reverse proxyn (Services > Squid Proxy Server) för SSL (Under "General") med detta cert och sen konfigurera om min "Webb Servers" och "Mappings"?

Och i min värld vipp så ska det fungera?
Är jag ute och cyklar eller har jag något på spåret?

Av ropin
Skrivet av Kronvrak:

Ah, jag trodde du hade kabeln till skärmen kvar på moderkortskontakten och den kortslöts.
Det borde inte vara några problem med att bara ha moderkorts-kontakten, den borde ju inte komma åt något.

Om datorn inte startar utan kabel i moderkortskontakten, måste det vara något annat som felar.
Tyvärr är det över mina kunskaper.

Håll ut, kunnigare medlemmar kommer se tråden ikväll.

Tack för att du tog din tid inväntar kvällen så får vi se vad de säger medans så har jag försökt kolla efter kontaktens egenskaper och tror jag hittade något här: PDF-fil på sida 14.
Men fattar nada av detta så.. haha ^^'

EDIT: sökte på "JLVDS1" (LVDS connector) för att få fram info - hittade en pdf som liknar modellen på mitt moderkort. Vet inte om det hjälper men lägger upp ändå. PDF-Fil

Av ropin
Skrivet av Kronvrak:

Vad händer om du isolerar den inbyggda skärmens kontakter med eltejp.
Dels från varandra och från andra ytor.

Hej tack för ditt svar! Jag förstår inte riktigt hur jag ska isolera dem med eltejp?
Menar du att kontakten från skärmen ska det sättas eltejp på och sedan? Eller ska jag sätta eltejp på kontakten på moderkortet?

MVH

Edit: jag kanske kan klippa kabel och bara ha den i? haha men ovärt om det inte skulle fungera ^^,

Edit 2: Här är en bild på kontakterna som är inkopplade:

http://reweb.se/IMG_1342.JPG

Av ropin
Skrivet av Ecuaman:

Hej, har en äldre Notebook HP Qompaq 6910p som jag graderat upp från XP pro 32 bit operativ till Windows 10 pro 64 bit aniversary update. Helt fantastiskt så fungerar detta helt felfritt!!  Dock något slö...
Har tänkt avhjälpa detta något genom att sätta i en ny SSD disk samt öka RAM från 4 gb till 8 gb. Då det gäller byte till SSD disken så ska jag migrera OS:et från gamla disken. Vilken metod är bäst att använda??  Tidigare när jag gjort kloning (spegling) av startdisken har jag använt 3:e parts program som; Paragon, Nero od...

Testa Clonezilla: https://arga.wordpress.com/2010/04/24/how-to-properly-clone-a...

Skrivet av Ecuaman:

Nu har ju Windowsoperativet sedan "Windows 8.1" det eminenta verktyget "Säkerhetskopia av systemavbildning". Detta verktyg har jag sedan en tid använt för att backuppa min startskiva regelbundet, fungerar bra för detta ändamål. Är det rekommenderat att göra detta även vid en migrering till en SSD disk??

Vad menar du med startskiva?

Av ropin

Koppla bort tasig laptopskärm - dator loopar och startar inte upp

Hej,

jag cyklade om kull med min laptop (Acer Apsire 5742G) i ryggsäcken och skärmen pajade.. iaf så har jag skruvat isär den och vill ha den vid TV-n som en media dator. Jag testade att starta den efter jag kom hem från olyckan och då var skärmen trasig men datorn fungerade.

Idag så har jag kopplat bort skärmen och kopplade in datorn till TV-n med HDMI kabel och testade på en vanlig skärm ed VGA kabel.
Men när jag startar datorn så hör man att den startar och dioder lyser precis som vanligt. Men den stängs av och startas igen automatiskt. med ca 3-5 sek mellanrum, alltså någon slags loop.

Jag testade att koppla in laptopskärmen igen och startade med VGA kabel i så fungerar det som vanligt.

Min fråga är, kan jag lura min dator att skärmen är i på något vis? Eller måste den sitta i? Den är ju trasig och vill slänga den och inte ha den hängandes löst på laptopen.
Har läst på nätet och hittar inget kring detta problem och de flesta forum och andra datorer verkar det inte vara några problem att koppla bort och "häva in" en extern skärm istället.

Tacksam för snabb hjälp!

Av ropin
Skrivet av sunefred:

https... tack!

Av ropin

JavaScript fel för "Easy-Responsive-Tabs-to-Accordion"

Hej på er!

Tycker om denna tab-variant ("Easy-Responsive-Tabs-to-Accordion") och vill gärna ha hjälp med en grej som utvecklarna har missat (känns konstigt om det skulle vara avsiktligt).

Som gör om tabbarna till en "stapel-meny" istället. Men har problem med den vertikala varjanten. Den vill inte öppna upp sig även fast url:en är rätt.

Så här:
1. Gå in här
2. Ggör fönstret mindre än 760px så det blir "stapel-menyer"
3. klicka på en tabb på respektive (kom ihåg vilka)
4. ladda om sidan
Beteende: Den första och den som ligger i den första hänger med efter omladdningen av sidan, men inte den sista, den gör det när man har fönstret större än 760px, men inte mindre.

Kan någon hjälpa mig? Inspektera filerna och kanske komma med en lösning?

Har kontaktat utvecklaren, men lära inte få något svar från han på ett tag (eller någonsin...)

PS. har gjort om css-koden lite, men har inte ändrat på någon klass, detta fel hitts också i demot, har laddat upp den här om ni vill se orginalet.

Tack på förhand!

EDIT: missade tyvärr "s" i "https"...
En annan sak, testa gärna att avaktivera Javascript och se hur det ser ut då. Vad tycks?

Av ropin

mail: cannot send message: Process exited with a non-zero status

Hej,

Jag har satt upp en Ubuntu Server 14.10 och har lagt in i xx att den ska skicka mail så fort någon loggar in på servern.
När jag startar en ny session utöver min egen så får jag detta fel: "mail: cannot send message: Process exited with a non-zero status"

I filen "~/.bashrc" om man loggar in som root så kan man redigera den. "nano ~/.bashrc" och sen lägger jag in raden "echo 'ALERT - ACCESS GRANTED on:' `date` `who` | mail -s "ALERT - ACCESS GRANTED from `who | awk '{print $6}'`" my-email@m-domain.com" och sparar.

Har också såklart installerar PostFix och konfigurerat så den fungera som den ska.

Någon som vet?

MVH
Robbin