Inlägg

Inlägg som Teddis har skrivit i forumet
Av Teddis

Trodde jag var större fanboy än så.

Av Teddis
Skrivet av pv2b:

Jo precis, hela grejen med LTSC/LTSB är att det ska installeras i datorer där du inte uppdaterar programmen du kör på datorn (annat än nödvändiga säkerhetsuppdateringar). Det var aldrig till för en typisk persondator, utan för typ bankomater, kassasystem, inbäddade datorer, styrdatorer för maskiner. Helt enkelt datorer för specifika ändamål. Även tänkbart för hårt styrda IT-miljöer hos storföretag.

På en sån dator skulle du aldrig köra Adobe-sviten eller någonsin uppdatera dina grafikkortdrivrutiner, eftersom du vill ha en stabil, oföränderlig miljö, utan några nya buggar, men också utan några nya funktioner.

Nog vettigt. Men blev bränd också när jag körde vanliga Win 10 och stora uppdateringar kom som förstörde lika mycket för existerande mjukvaruinstallation.

Kort och gott det var bättre förr.

Av Teddis
Skrivet av lambdan:

Hmm, har gått i tankarna att byta till Windows 10 LTSC

Jag hakade på LTSC (när det hette LTSB) ganska tidigt under Win 10, men fick massa problem. Visst för att Microsoft fortsatte ge säkerhetsuppdateringar, men program från Adobe och drivrutiner från Nvidia var inte med på noterna och började tvärvägra till slut.

Vet inte om det blev bättre sen. Beror väl också lite på vad man gör på datorn också.

Av Teddis

Är väl dessutom lätt att opta ut denna gång för man kan bara slå av (eller aldrig slå på) TPM eller SecureBoot

Av Teddis

Nog för att jag gillar trådlösa tillbehör men här känner jag väl att sladd är helt ok. Har också en sån där CompuCleaner på 550W effekt. Om stycket för anti ESD fungerar eller ej, vetifasen. Inget har pajat.

Låter kanske kaxigare än vad jag avser, men vem har haft sönder något pga ESD i praktiken?

Av Teddis

Jag blev definitivt besviken på att WoW gick early access för nästa expansion. Hittils har communityn i det stora hela inte riktigt reagerat så värst över det, men jag tror inte riktigt att mini-rejset till nya lvl cap är någonting som de flesta engagerar sig i ändå.

Det jag tycker är tråkigt med det är ju att det är ett socialt spel där man lvlar upp och utforskar med polare. Även om man själv dragit strecket att jag absolut inte tänker köpa early access, så är det ju inte något man blir helt ense över i en större grupp. Vissa köper access, andra inte. Dvs, vi kommer inte uppleva allt det nya tillsammans på samma sätt denna gång, och jag tror det kommer subtrahera från upplevelsen.

Vidare så gjorde de ju en sak som jag är desto mer cynisk över än så. De sade att nästa expansion i själva verket är tre, som kommer släppas relativt snabbt efter varandra. Tycker inte det är så svårt att lägga hop två och två här och se att de vill ta betalt, 50€/100€, två gånger extra för samma jobb som de förut hade lagt ut som en expansion med en engångsavgift.

Summa av det hela är att jag är ganska opepp och uttröttad av hela AAA-spelindustrin allmänt.

Av Teddis

Haha varit en tjomme på macrumors forum som påstått att M4 kommer debuttera i iPad och hens tråd med denna vilda teori har fått en hel del skit. Måste kännas lite kul nu!

Av Teddis
Skrivet av Kibbo:

Vad jag har förstått av det som funnits att läsa och lyssna på hittills är att en rekommenderad inställning har funnits i grunden men att Intel har hanterat det som just det, en rekommendation, och inte påtvingat att detta är vad som ska köras. Men om testare nu har ställt in BIOS enligt de värden Intel har rekommenderat så borde det ju vara hyffsat nära.

Men nu när man testar så verkar ju Intels spec innebära att en i9a knappt kan klå en i7:a. Inga initiala tester vad jag minns fick sådana resultat. Köpte man inte chipet för överklockning så känns det typ katastrofalt.

Av Teddis

Finns det någon recension från lansering där man kan få bekräftat att allt var inställt enl Intel stock?

Jag fick intrycket förut att "gränslös" TDP var en slags specad inställning sanktionerad av Intel, men tydligen är det vilda västern som Intel inte satte stopp för? (Kanske pga det gav dem bättre positioner i testresultat?)

Av Teddis

Gissar att de siktar på att släppa laptopar utan Caps Lock -lampan (kostar väl ändå tre cent) och således utvecklat ett LIKA BRA alternativ

Av Teddis

Startskärmen i Windows 8.1 var mer användbar och anpassningsbar än menyn i Windows 11.

Jag gillar mycket med Windows 11, men just menyn känns som att den bara är till för folk som just ska lära sig använda en dator för första gången.

Speciellt störande är att om jag stänger av att jag inte vill ha "visa senaste öppnade" för startmenyn så stänger den av det i jump-lists också. Och fast fältet blir tomt så kan jag inte ta bort det, bara krympa till 25%. Det måste finnas där och påminna mig om att jag stängt av funktionen!

Av Teddis

Hahaha jag förtjänar en rejäl rabattkod så jag kan bekanta mig lite bättre!

Av Teddis
Skrivet av GuessWho:

Har alla 8:e generationen stöd?

Jag har 2 laptops med 8th gen / 8000 serien.
Den ena är en Mac Book Pro med äkta Coffe Lake processor (har aldrig kört Windows på den datorn).
Den andra är en Kaby Lake Refresh.
Normalt tillhörde Kaby Lake 7th gen,
men denna Kaby Lake Refresh har de av någon anledning givit ett 8000 namn.

Du får stämma av modellnummer mot listan!

Det finns inget sätt i nuläget att slå på Intel PTT (firmware TPM) hos Macbooks, så officiellt finns inget stöd för Windows 11 på någon sådan.

Av Teddis

Varierar. Känns som att jag flyttar runt SSDer lite konstigt ofta. 8TB har väl huvuddatorn.

Bara filservern får ha hårddiskar.

Av Teddis
Skrivet av Oliver91:

Hmm... vad säger nintendo om detta? sjukt häftig iallafall

Men jag ikväll blir det Gamecube för min del!

Det är nog förhållandevis lugnt. Även med nya PCB så handlar det väl om en omsydd Wii som nästan ingen kommer göra!

De har nog sannolikt lite mer panik över emulator-febern som pågår på iphones världen över just nu

((Hedgar mot random svarare att jag vet att android haft lättillgängliga emulatorer i alla år. Jag brukade ha en. Det var gött. Det är inte poängen. Avbryt ditt inlägg ))

Av Teddis

Telefon, plånbok och nyckelknippa. Same as always. Är jag inte stressad så kommer jag även ihåg att ta på mig klockan.

Även om jag skulle lyckas flytta allt till telefon i framtiden så hade jag nog ändå haft med plånboken och nycklar som en slags backup. Livet kan mao inte bli enklare än vad det är nu. Suck!

Av Teddis
Skrivet av CruiZin:

Helt sjukt att dom vill att man betalar för att titta på reklam.

Var så alla år med kabel-TV. Det är reklam inuti bussar och tåg där man betalat biljett. Det är reklam på biografen. Kanske helt sjukt men det är i alla fall inte direkt nytt.

Skönt iaf att det finns reklamfria varianter att tillgå.

Av Teddis

Har jag ett val så brukar jag gå för DisplayPort primärt. Men när jag bytte 4K skärmen ovanför mina vanliga skärmar till en TV (billigare nuförtiden ist för att jaga en 4K 40-43" datorskärm) så fick jag gå genom pinan att riva upp alla rännor och plantera in en HDMI-kabel.

Varför DisplayPort? För att Nvidia brukade defaulta HDMI till limited range och det var drygt att behöva ställa om Verkar inte hända längre, eller så var det alltid något slags kommunikationsfel. Nya TVn verkar inte få det problemet.

Av Teddis

Liten sketen knapp hur som. Svår att pricka om man har en sekundär skärm till höger om huvudskärmen. Använder Win+D.

Tycker de borde tänka fram ett nytt ställe att ha en "visa desktop" knapp öht.

Av Teddis

Aldrig spelat spelen och tagit in förhållandevis lite information om dem öht under åren. Visste att det skulle handla om bunkrar och ett postapokalyptiskt landskap men inte mycket mer.

Fastnade ganska bra och har matat igenom avsnitt så fort det funnits möjlighet. Tycker tvärtom att jag blev mycket fascinerad från början och att det sen dök upp lite saker jag ansåg vara lite slappa ju fler avsnitt jag såg. Men på det stora hela absolut sevärd.

Jag gillar faktiskt hur absurt lättsam tonen är samtidigt som hela serien är proppfull med gravallvarliga funderingar kring ideologier och medmänsklighet.

Enda saken som stack ut för mig var

Chris Parnells karaktärs snack med Lucy där han är totalt främlingsfientlig, trots att det verkar som i scenerna både före och efter att han logiskt nog vet att dessa kring honom endast varit till hjälp samt är hans vänner.

Dold text

Känns som ett typiskt "AppleTV+ moment" (trots att detta var Amazon, då) att ett sånt tal måste klämmas in.