Inlägg

Inlägg som Damir2d har skrivit i forumet
Av Damir2d

jag körde bara standard alltså bara höjde FSB från 333 till 425 vilket motsvara 4.04Ghz= fungerar SKIT bra, har körts orthos utan problem i 10 minuter dock pallade inte köra den mer i superPI för jag 11.7 s så den är bra.

Det enda var att minnen Dominator kördes fel på 800mhz den känner ej av dem som 1066mhz men satte det manuellt på moderkortet till PC 1066.

Av Damir2d

E8500 temp låst vid 46 grader

E8500 temp låst vid 46 grader, någon som sett detta innan. Har precis köpt Asus p5q-e och E8500 tillsammans med dominator 2x2Gb minnen men temp i coretemp samt hwmonitor visar endast 46 grader som lägst men testar jag CPU´n med othos så går den över strax upp till 50grader men ej under 46 grader i BIOS säger den 23 grader ca.

Någon som har svar på detta?

Av Damir2d

Dell har ej livstids support på alla datorer, Om du är en EPP kund alltså köpt datorn via ditt företag alltså avbetalning där man köper en företags dator så har du endast support den tiden du har avtal"garanti" sedan får du ingen support. Men är du privat kund eller köpt datorn som en företagare så kan du få hjälp även om garantin gått ut dock får du ingen service på datorn kostnadsfritt. Tänk på att dell endast har hårdvaru garanti och inte garanti på program som outlock eller liknande.

Av Damir2d

yes jag återkommer på fredag kväll eller under lördagen, påminn mig gärna om jag skulle glömma, skriv här så får jag email om det.

Hej Killar , nu är det testat och Asus p5q-E funkar med 1x4pin atx 12v utan problem, klockade E8500 CPU till 3.8ghz utan problem.

Av Damir2d

gött men då kör ja på det som du säger Allebaggen, vi märker på fredag annars om det ej skulle gå.

Av Damir2d

Tack för info, varför står det att man MÅSTE köra med 8pin för att få mobo att fungera?

Hämtat från manualen:
http://damir.bloggspot.se/files/2008/09/ausu-mobo.JPG

Av Damir2d

Yes men jag kikar på detta på fredag kväll när jag förhoppningsvis får delarna så att jag kan testa , återkom gärna om jag glömmer skriva, ha det.

Av Damir2d

Jag läste på nätet några som körde ASUS P5Q-E MED ENDAST 1ST 4PIN ATX SOM FUNGERADE UTMÄRKT. Vissa körde även med Quad 9450 utan problem dock sa dem att köra 8pin hjälper om man tok överklockar så blir det mer stabilt, jag fattar dock ej varför asus skrev att man måste ha 8pin för att mobo ska starta. Längtar tills jag kopplar in det för test.

Av Damir2d

jag tycker också det är skumt, jag har köpt in dessa grejer nu jag har nu hemma asus p5q-e, E8500 core 2 duo, antec 1200 chassi men lite fläktar dock så får jag grafikkortet 8800GTX OC2 på fredag med PSU XION 630W.

Det finns en plastplugg för 4pin men andra 4pin 12v ATX är öppen, detta är tydligen för om man kör SLI och överklockar starkare CPU´s men det ska nog gå köra på 1 st 4pin ATX 12v dock kan jag ej testa detta förän på fredag.

Skumt att det står i länken som jag skrev längre upp att man måste ha 8pin för att få igång mobo men det verkar ej stämma.

Av Damir2d

Är det någon som använder Asus P5Q-E med endast 1x4pin 12v atx eller måste man ha 8pin atx 12v. För att det verkar vara 1x4pin tom samt den andra är plomberad.

Av Damir2d

Tack för info, någon annan som kör just detta alternativ eller vet detta av 100% att det fungerar.

Som det står i bilden så ska man köra med 8pin eatx med adaptern är 8pin EPS, är det någon skillnad ?

Av Damir2d

ok, tack för info, Så här ser det ut i Manualen för Asus P5Q-E.

http://damir.bloggspot.se/files/2008/09/ausu-mobo.JPG

Jag har en XION 630W med 1x4pin atx 12v. Enligt Manualen så står det ej att man måste ha 2x4pin utan endast 8-pin eatx för att starta mobo, går det att använda denna adapter för att få det fungera, se länk nedan.

http://www.kjell.com/content/templates/shop_main_details.aspx...

Så kom gärna med åsikter

Av Damir2d

Asus P5Q-E, PSU fråga

Tjena, jag har nu inhandlat lite dator delar och där ingick moderkort Asus P5Q-E. Min stora fråga är nu följande. Den verkar ha 8pin 12v ATX kontakt men min power supply en XION 630w verkar endast ha 1x4pin 12v ATX. Min fråga är om det kommer kunna driva moderkortet ändå?

Finns det någon adapter att köpa för att få 4-pin till 8-pin? Är det något att ha adaptern eller?

http://www.xionusa.com/Product-powersupply_Simple_630W.asp

Återkom med besked, gärna ni som kör detta moderkort och har PSU med 1x4pin 12v ATX.

Av Damir2d

Så nu är allt beställt från Inet det blev E8500 CPU med E0 stepping, fick rätt batch som dem har med E0 stepping, dominator minnen, Antec 1200 chassi, Noctua CPU cooler med fan tillsammans med ett ASUS P5Q-E

Tack för alla svar

Av Damir2d

Det stämmer så du säger, jag vet att dem ökar med FSB och jag kanske skulle vilja klocka mer än 4ghz framåt tiden så att säga då rycker minnen, blir nog dominator som du säger. tack för info

Av Damir2d

tack för info, vad säger ni andra. är det värt skaffa dominator minnen?

Av Damir2d

jo jag vet sålde precis min förradator med 900 chassit trångt som fan tyvärr, men det blir nog antec 1200, men vet ej angående minnen tänkte klocka E8500 till 4GHZ men minne har jag ej tänkt klocka är det så stor skillnad på dominator pc8500 och corsair xms2 pc6400? Alltså båda gäller 2x2Gb moduler

Av Damir2d

Jag tänkte mest överklocka processorn ej minnen ska man då välja dominator eller corsair XMS2 PC6400?

Av Damir2d

Hej, tack för info alla.

Det jag tänkte köra är ungefär upp till 4Ghz ej mer och tänkte ej kocka minnen kanske lite bara.

Är det fortfarande samma åsikter som ovan eller ska man satsa på corsair 6400?

Av Damir2d

yes, gött att veta hoppas att jag gjorde rätt som väljer noctua före thermalright