Inlägg

Inlägg som 021Martin har skrivit i forumet
Av 021Martin

ssd ssd.. haha asköna grabbar jäklar vad de vet hur man bjuder på sig själv!

Av 021Martin

är inte xerox företaget som apple och microsoft stal massa innovationer ifrån och patenterade som sina egna innovationer? (host apple)

Av 021Martin
Skrivet av Kilroy:

Det tycker jag är helt galet.
Man jämför dom korten som finns tillgängliga, om ett företag kommer med sin gen2 6 månader senare är det inte ett dugg relevant att jämföra de generationerna mot varandra innan båda har lanserats.

Slutgiltig dom sker liksom när man ska köpa sitt kort.
Tycker jag då.

Dessutom går det inte att jämföra AMD mot Nvidia som päron mot päron heller eftersom dom skiljer sig en hel del åt i uppbyggnad.

AMD satsar på lite enklare, mindre och energieffektivare arkitektur medan Nvidia gör lite större och mer komplexa kretsar.

Det gör att Nvidia kommer ut med sina kort lite senare, de bästa korten presterar bättre och de har sämre energieffektivitet.

Så hur man än vrider och vänder på det så kommer man alltid att jämföra äpplen med päron när man jämför högpresterande Nvidia kort mot högpresterande AMD kort utifrån något sorts objektivt helhetsperspektiv med vilken arkitektur som lyckats bäst.

Och att AMD lanserar sina kort nu och Nvidia några månader senare, kan man verkligen jämföra dom då?
Det är ju att jämföra AMDs Gen2 gentemot Nvidias Gen 2.3 eftersom det har utvecklats ännu längre, då är ju det nyare och det är klart att det är bättre, så man kan ju inte jämföra äpplen och päron.

Jag kanske är lite fånig men jag tycker det är så dumt att argumentera utifrån det perspektivet du lägger fram, det känns bara fanboy-krigigt.

Det som spelar roll är vilket grafikkort som är bäst just den dagen man ska köpa det i den prisklass man är intresserad av.
Just nu är GTX 460 det bästa grafikkortet i världen, och det är 2 generationer gammalt.

riktigt bra resonerat!

Av 021Martin
Skrivet av FaniSkogen:

Ett tips här är annars att se till att haft datorn igång kort innan du påbörjar avmonteringen, då är pastan uppvärmd och lossnar lättare. Försiktigt med hårtork fungerar också bra, körde med den härom dagen. Kylaren satt som berget och jag slet och drog så mycket jag vågade utan resultat. Körde någon halvminut med hårtorken och sedan var det bara att lyfta att kylaren utan någon kraft alls.

Skrivet av WoXeR123:

Ett annat tips är att köra något cpuintensivt innan du ska plocka bort kylaren Då sitter inte kylpastan som superlim!

tack så mycket för tipsen ska pröva det nästa gång det är dags att byta ut stock kylaren till min processor=)

Av 021Martin
Skrivet av Skvic:

Förklarar varför Noctua NH-D14 är det man vill ha! Tycker det är relevant då folk frågar efter bra kylare m.m. Lycka till med bygget!

haha det är ju nästan så man kan tro att du jobbar/är en bott för noctua, dessutom ts är det corsair vengeance minnena och isånnafall den höga versionen? för isånnafall får du nog räkna bort hans älskade noctua d14h. skvic läste du äns hans fråga eller spammade du bara?

Av 021Martin

nja, 5 k känns väll kanske lite högt men det är många som köpte/köper gtx 580 i samma eller i närheten av samma prisbild och då har 7970 inte i närheten av samma pris stabilisering än, om någon överhuvudtaget. får hoppas det sätter lite eld i baken på nvidia så man får se 28 nm war! undrar om amd gjorde detta för att höjja aktien lite efter bulldozer för att reparera "BD" pr misslyckandet med tanke på att det här är en ganska stor papperslansering?, måste dock ge creds till den nya Chiefen jag tycker han har gjort det man kunnat hoppats på,

Av 021Martin

damn! jäklar vilket vill ha begär, hur nvidias motsvarande kommer se ut vet jag ej men damn! deras grafikdivision vet iaf hur man löser biffen. riktigt imponerande var nog 7970 vs 6970 det ska de ha en klapp på axeln för.
Strömförbrukning vart jag nog mest imponerad av, snabbare än gtx 580 och drar mindre även överclockat, undrar dock varför de satt nivån vid 925 mhz när den verkar göra 1 ghz lätt iaf.

Edit: lite för upphetsad.

Av 021Martin

fan det är pinsamt att vara svensk när man kollar på såna här saker, svenskarna skriver rasistiska grejjer o shit,

Ont så är han rätt awesome på spelet^^

PS jag menar såklart inte att alla svenskar gör det ;), men de som gör det är pinsamma nog:P

Av 021Martin

jag personligen valde 4s över galaxy s2 pga att jag ville kunna använda telefonen med 1 hand, visst jag gillar att leka osv med telefonen men i slutändan ringer man och smsar som mest ändå, då ville jag ha nått som var bekvämt i en hand men det är helt personligt, skärmen är härlig men det finns lurar på den motsvarande sidan med schyssta skärmar de med. Det enda jag irriterar mig på kan vara itunes då jag föredrar att kunna använda minnet som ett usb då jag är van vid det. sen är ju speccsen på den för tillfället uptodate =),

Av 021Martin
Skrivet av Bf3sjutarkillen:

Where is me 384 bit bus width ?

det är ett 6900 kort på bilden i gpu-z^^

Av 021Martin
Skrivet av Gauz:

Värsta jag gjort var när jag skulle dra bort kylaren från min processor och fick med mig hela processorn, lärt mig att plocka ut processorn ur sockeln innan jag tar bort kylaren nästa gång

damn det där hände mig när jag skulle byta kylare på min 1 vecka gamla 1055T för ett år sen. jävlar vad skrajj jag blev! så nu för tiden försöker jag alltid vrida lite på kylaren så jag kan försäkra mig om att jag inte belastar processorn om det går innan, behövs iof inte på lga 1155 då den fäst anordningen ser ganska stabil ut=).

Av 021Martin

det är väl inte riktigt resident evil längre som andra påpekat, mer resident action coop. har du däremot en polare du kan coopa/lana igenom det med är det king^^

Av 021Martin
Skrivet av Utopolitan:

Nej jag menar inte att pc-utveckling inte varit riskabelt tidigare, jag ville bara peka på att spelutveckling i fråga om mängder resurser, risker och komplexitet följer en trendkurva som pekar spikrakt uppåt. Det verkar liksom ligga i industrins natur, och då i synnerhet vad gäller pc-sidan, eftersom industrin i så pass hög grad formas och är beroende av utvecklingen av ny teknik. Kanske vi till och med en dag slår skallen i glastaket och når en kritisk punkt då pc-utveckling inte längre är lönsam överhuvudtaget.

Dessutom försökte jag poängtera att det konsensus som råder bland många pc-entusiaster vad gäller konsoler och deras påstådda upphov av allt som är ont i världen är en överdrift och att det ligger betydligt fler faktorer i botten av problemet med den stagnerade pc-utvecklingen.

jo du har inte fel i det du säger, jag får be om ursäkt. jag vill gärna inte se problemet då jag misstänker att min hobby (bygga datorer/överclocka de/spela) kommer dö vara ut inom ett par år, eller så kanske det är en obefogad rädsla, kanske blir det nytt liv i pcn med nästa generations konsoler, men man märker hur det har fallerat när såna här trådar poppar upp hela tiden.

Av 021Martin
Skrivet av Utopolitan:

Du tror alltså inte att det ligger något i det faktum att det successivt blir svårare/dyrare/mer riskabelt att utveckla för PC i takt med att tekniken blir alltmer komplex, utbudet av datorprylar större och kraven allt högre?

jo visst men innan ps3/360 så lade mycket fler företag pengar på att utveckla till pc, du menar alltså att företag inte tog chanser tidigare? det har alltid varit riskabelt att utveckla till pc men av någon anledning så gick det ju runt förut iaf?. nu har företagen fått två bekväma plattformar att utveckla till? inte lika stora risker men inte lika stora genombrott heller, dessutom tror jag att företagen tog större risker förr. nån måste ju ha utvecklat 3d/opengl/directx.

Av 021Martin

är det bara jag som minns tiden då detta var mer regel än inte?, innan 360 och ps3 kom ut och cappade utvecklingen till pc så räckte det inte att köpa det dyraste kortet och sen förvänta sig att alla spel gick att maxa med det, vi pc människor har blivit bortskämda och så fort ett spel inte går o maxa för att det kommer ett spel som bryter linjen och pushar tekniken så ska det gnällas. är nog den femtemiljonen gången jag ser en tråd om detta, och nej 9 ggr av 10 är det inte intressant.

Av 021Martin

det är ju däremot ett väldigt bra beslut pr-mässigt, att försöka förnya amd i allas ögon genom att ta bort den avdelning som tydligen inte skötte sig speciellt bra? dessutom visar det att den nya vdn har balls nog att göra förändringar, vilket jag hoppas är för det bättre=)

edit: satsa hellre de pengarna på att anställa nya ingenjörer med lite erfarenhet och meriter i ryggen för att börja på ett nytt projekt=)

Av 021Martin

hitta ett gts 250 en gång (på den tiden det var aktuellt) bytte fläkt på det sen funka det fint^^ vart en fin boost från mitt gamla 3870, gav det till syrran senare när jag uppgradera och det tuffar på fint=)

Av 021Martin

#1

Av 021Martin

God damn, har spelat oblivion i en massa timmar, skyrim oxå för den delen, OCH NU ser man att man kan sprinta oxå, detta var ett glatt besked, men ibland undrar jag om inte ignorance really is a blissxD

Av 021Martin

har lirat 1an och 2an på xbox 360n och de blir bara bättre å bättre med uppföljarna(ovanligt) tyvär var tvåan helt ospelbart på pc :/ så hoppas de lyckas bättre med detta=)