Inlägg

Inlägg som 021Martin har skrivit i forumet
Av 021Martin

De la väll in stödet för gtx 570 DCII modellerna i senaste msi afterburner betan? jag har själv använt både det och asus gpu tweak till att pilla på volten, prata dock inte om smartdoctor jag hatar sk*ten.

Av 021Martin
Skrivet av Ulven89:

Okey jag gjorde så här att jag drog ner memory med 200mhz, core med ish 70 och shadern följde med coren av nån anledning och höjde volten från 1013 till 1025mV och nu har det funkat i 20 min ish utan crash.
Så tack! Men detta ska vara ett reklamations ärende?

Det låter definitivt som ett reklamations ärende, Men hur äre om du vrider upp till orginal klock med 1025mV?,

Av 021Martin

Benny!

Av 021Martin

CPU: i7 2600k @ all cores on 3.8 ghz
GPU: ASUS GTX 570 DCII @ core 900 mhz/1800 mhz shader/ 1109 memory
OS: Win7 x64
Test: Performance
Score: 6752
ORB: http://3dmark.com/3dm11/1875419?show_ads=true&page=%2F3dm11%2...

Av 021Martin
Skrivet av soyd:

Men behöver du verkligen flasha det tro du ?

för om man läser:

ASUS GPU Tweak version 1.1.2.1 for Windows
The latest ASUS overclocking utility offers

1. Adjustment core and memory clocks, core voltage and fan speed on up to four cards setting
2. Getting live updates on drivers and BIOS to keep your graphics card protected
3. Viewing accurate card information with the most authoritative graphics card information tool GPU-Z
4. Saving your optimized settings into graphics card BIOS

Borde inte det bli samma effekt?, eller vill du lura kortet att tro att den är ett annat kort ?

/mvh soyd

hm asus gpu tweak? det har jag faktiskt aldrig använt bara kört på rivatuner. anledningen till varför jag ville ha ett moddat gtx 570 bios var för att kunna höja volten på mitt grafikkort högre än vad asus tillåter 1.1 V för som det är nu ligger mitt grafikkort på core 880 mhz shader 1760 mhz mem 1099 mhz stabilt på 1.075 V, men även om jag höjer den hela vägen till 1.1 så vill den inte gå över 880 mhz på kärnan:(,

Av 021Martin

får man fråga hur du löste det?^^

Av 021Martin
Skrivet av AndreaX:

det tror jag inte, det är fortfarande helt olika serier. i5 kommer säkert leta sig neråt ytterligare och bli en ren budgetlösning på sikt kanhända. (som Pentium idag)

japp, jag ser mest fram emot fler minneskanaler och banker, (även om det där sista verkar svängt lite hit och dit hur det egentligen blir med det) Ivy ska visst tillåta betydligt generösare värden både uppåt och neråt, så ja den verkar passa både skottar och spenderare.

vänta kommer ivy ha fler minneskanaler? antar att det kommer nya moderkort till detta då oxå?, en sista fråga hur många minneskanaler kommer ivy ha?. btw tack för att du tog dig tiden att ge mig ett så bra svar förra gången, det uppskattas=)

Av 021Martin
Skrivet av AndreaX:

Det är nog det som är tanken, 2700 kommer sannolikt få 2600s pris eller lite lägre medan 2600 hamnar på runt 2000 kr. detta inför nästa generation som visserligen är mer high end, men ändå inte kan lägga sig tokmycket högre såklart.

själv väntar jag till nästa år och en date med Ivy.

Jo Men jag hoppas att 2600k sjunker till 2000 kr, då kanske 2500k vs 2600k diskussionerna dör ut?, men främst för att prestanda till mindre pris är alltid trevligt^^, ska bli väldigt intressant att se vad de byta TRI-gate transistorerna kan göra, jag längtar till recensioner om ivy, köpte min 2600k för att jag inte ville byta på länge, men om ivy kan komma upp i 6 ghz så kanske kanske, har vi nån aning om hur myckwt bättre på att överklocka ivy kommer vara?:)

Av 021Martin
Skrivet av Malm01:

Ja speedstep är aktiverat, känns inte lönt att stänga av det? Ska ju inte va någon skillnad i klocken med den på?

nej men det kan vara lönt att försöka undervolta processorn:), sen välja att turbo påverkar alla kärnor, så gjorde jag att jag undervolta min + gjorde att alla kärnor gick upp till 3.8 ghz ist. iaf tills man har råd med en ny ordentlig kylare istället för den tämligen kassa stock kylaren som jag skulle ge G- då den knappt klarar av att hålla min under 76 grader. btw bara jag som tycker det är rätt skönt att klocka med offset? okej en riktig vcore kontorll på min bräda hade inte vart helt fel men jag tycker det är rätt skönt, så att vcoren bara går upp när belastningen aka frekvensen gör det:d

Av 021Martin

holy shit i almost shat bricks:O

Av 021Martin
Skrivet av dannydallas:

Jag kör DCII 570 SLI och hade precis samma problem som dig att det inte gick att ändra volten. Nu har jag ioförsig flashat mina kort med en högre volt men annars är det enda som funkar "Asus GPU Tweak" klockverktyget som följer med ROG korten.
http://www.asus.com/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/MATRIX_GTX58... gå in på denna sidan och välj vilket windows du har, sen är det bara att gå in under "utilities" och ladda ner "GPU Tweak"

du är inte sugen på att dela med dig av den bios flash filen?=) skulle vilja se om jag kan pressa mitt till 930 iaf på DCII kylningen^^

Av 021Martin

allvarligt? facepalmxD, de kunde väll iaf sänka priset på 2600k, jag skulle inte säga att intel känner sig säkra inför BD, jag har nog aldrig sett ett företag bry sig så här lite om en konkurrents lansering. så de borde stå nått i stil med "intel skapar en ny definition av att inte bry sig" vilket är lite små coolt för dem själva, men hemskt tråkigt för oss konsumenter:(

Av 021Martin

men du har alltså prövat med nvidia 280.26 + senaste betan av msi afterburner och gått in och kryssat i på unlock voltage core control acceptat, stängt ner afterburner helt och hållet och sedan startat det igen?

Av 021Martin
Skrivet av kvadde:

Om man går in och kollar på Msi hemsida så står de att bara referens korten stöder volt justering. Den infon jag har fått är att bara kort med referens kylare klarar v- core justering i msi afterburner?

Nja att referenskylarna skulle vara bättre på att kyla än DCII kylaren vet jag inte stämmer, och känslan man får av asus korten med DCII kylarna är att de är lite gjorda för att överclockas^^ och det ska inte vara nå dåliga komponenter vad jag vet på asus korten (som det har förekommit på senare smyg revisioner av xfx) så att det in skulle gå att ändra volten känns lite absurdt då jag själv gjort det på mitt oxå,

Av 021Martin
Skrivet av kvadde:

Jag hade ett Inno 3D 560 non ti körde driver swepper och installerade nya betan, är de kanske beta drivare som gör att jag inte kan ändra volten?

jag skulle iaf pröva att avinstallera beta drivarna och sedan dra hem drivarna från http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us och pröva de, kan vara så att msi av nån anledning inte lagt in stödet för de nyaste beta drivarna. < bara en vild gissning dock

Av 021Martin
Skrivet av swinto538:

För asus gtx570 direct CU II korten så kan man bara överklocka med smart doctor, då strömförsörjningen inte är referens...

det var ju konstigare däremot, har inte läst något om detta på nått av forumen jag hänger på, dessutom var msi afterburner betan det enda som fungerade för mig.

Skrivet av Erikn911:

i ditt fall står det på bios uppdateringen till 570 att:

VGA BIOS windows update application for ENGTX570 Series cards.
1. Improving stability under DX11 Games.

Notice:
Double click .exe and the BIOS will be auto updated.

I mitt fall fixade bios uppdateringen så att fläkten lät mindre på mitt 560 ti top. det var en liten exe fil som kördes och efter 10 sekunder var bios fixat.

men det hjälper dig antagligen inte med ditt volt problem

tack för förklaringen! nu har jag iog inge voltage problem med kortet bortsett från att jag skulle vilja nå längre än 880 mhz stabilt,

Skrivet av kvadde:

Har provat att uppdatera bios från asus.com men får ett felmeddelande där med att det ej går att uppdatera.

är det en ny/ren windows installation du har installerat de nya drivrutinerna på eller är det bara ett byte av grafikkort?

Av 021Martin
Skrivet av Erikn911:

har för mig att jag hittade volt på smartdoctor när jag använde det innan. men jag är osäker

i msi går man bara in på inställningar och aktiverar funktionen. sen dyker det upp en bar där man kan ändra volten
gör det inte det så vet jag inte vad som är felet.
men kolla så att du har senaste drivrutinerna och om du vill kan du ju även kika efter bios uppdatering från asus. gick väldigt smidigt för mig att uppdatera bios på mitt kort iaf

vad tjänar man på att uppdatera bios?:) har alltid hört att man ska skippa det om allt funkar bra":P

Av 021Martin

280.26 alltså den senast "Godkända" drivaren från nvidias hemsida till windows x64.

Av 021Martin

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm < gå in där och välj dowload lastest beta" då får du hem 2.2 sen installerar du det och går in i alternativ och kryssar i alla alternativ på unlock core voltage^^

hm såg att du hade prövat den och det inte funkade. har du installerat det senaste WHQL drivrutinerna från nvidia?

Av 021Martin

jag hade samma problem tills jag laddade hem senaste msi afterburner betan och gick på alternativ och kryssade i unlock vcore"