Inlägg

Inlägg som strejf har skrivit i forumet
Av strejf

Windows 9 är i princip en garanterad uppgradering för mig. De får strula till det jävligt bra om jag ska vägra att uppgradera. Bättre prestanda, säkerhet, stöd för nya tekniker och nya roliga funktioner (allt detta är så gott som redan garanterat) är inget som jag kan motstå.

Av strejf
Skrivet av mrqaffe:

dessutom var ju startmenyn med i den första versionen av 8an som kom ut för test och den massiva kritiken började när den sedan togs bort

Du har sagt det här så sjukt många gånger nu, men det är fortfarande fel. Den första versionen av 8:an som kom ut hade inte en startmeny.

Så här såg den första publika versionen av 8:an ut:

https://www.microsoft.com/global/en-us/news/publishingimages/Win...

Av strejf
Skrivet av Nyhet:

En bild från den senaste betaversionen av Steam-klienten avslöjar att nästa revision av handkontrollen Steam Controller begåvas med styrspak.

Läs artikeln

Valve har snart ändrat sig fler gånger än Microsoft med Xbox One.

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf
Skrivet av MultiMan:

Vad jag vet är det fortfarande så att det är sålda licenser till OEM, inte W8 som verkligen används. Jag har köpt många HP-datorer med W8 som direkt nergraderats till (medföljande) W7 och de datorerna kommer aldrig köra W8 trots att de ingår i de försäljningssiffror du nämner.

Vad jag minns har detta redan diskuterats i tråden, men vi kanske ska ta en vända till?

Ja det är sålda licenser sålda till OEM, men det inkluderar inte software assurance-licenser sålda till företag. Därmed är siffran egentligen rätt mycket högre. Det var dessutom ett bra tag sedan Microsoft annonserade den siffran på 200 miljoner.

Det är ganska enkelt att räkna ut hur många licenser som används. Enligt netmarketshare har Windows 8/8.1 12,54%. Enligt Microsoft finns det 1,5 miljarder Windowsenheter. 188 miljoner Windows 8/8.1 används alltså, inte allt för långt ifrån siffran på 200 miljoner. Det enda som kan ställa till beräkningen lite grann är om Microsoft räknar in telefoner i det där.

Av strejf
Skrivet av Kadjoopplo:

Det blir ju konstigt då XP i grund och botten konstruerades enbart för en dator med mus och tangentbord. Kontra Windows 8 som designades för surfplattor i tanken.

Fel. Det designades för en dator med mus och tangentbord och/eller pekskärm.

Av strejf
Skrivet av anon177532:

Windows 8 e mest for iPads o liknande skit, hatar startmenyn.
vardelost o ha ett flashigt grafiskt skitOS for en stationar PC

Ditt inlägg tycker jag inte tillför någonting alls av värde tyvärr. Gör gärna ett bättre försök.

Av strejf

Mary Jo Foley har skrivit en bra artikel om vad det här uttalandet betyder (och inte betyder).

http://www.zdnet.com/what-one-windows-really-means-and-doesnt...

Av strejf

Det här är fantastiska nyheter och något som kommer ge Microsoft en enorm konkurrensfördel gentemot andra så som Apple och Google. Det faktum att man endast kommer behöva underhålla ett operativsystem istället för tre kommer göra att Microsoft kan utveckla mycket snabbare än tidigare och släppa nya funktioner och tekniska förbättringar med ett rasande tempo.

Av strejf
Skrivet av GizZm0:

Så meningslöst att de lägger tid på göra en ny startmeny. Helt onödig funktion enligt min mening. Fortsätt utveckla andra saker istället.

Det gör de också. Det ena utesluter inte det andra.

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf
Skrivet av Swedish Berserk:

Typisk Strejf kommentar detta.

Det handlar inte om hur många som använder det utan hur många som trivs med det. Tror andelen som trivs med Ubuntu 14.04 är betydligt högre mot de som kör Windows 8. Sen är Windows något som tvingas på de flesta konsumenter också men den diskussionen behöver vi inte ta här.

Enligt Microsoft har de som har en pekskärm och Windows 8 högre kundnöjdhet än de med Windows 7.

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf
Skrivet av RzrTrek:

Det är redan för sent! Har kört Ubuntu 14.04 smärtfritt sedan April 2014!

Härligt, då kan du säga "we are the one percent!"

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf
Skrivet av pucko:

Någon som har några bra tips på hur man migrerar en EFI bootad WIN8 (eller 8.1 ) fysisk maskin till Virtual Box?

Varför just Virtual Box? Hyper-V finns inbyggt i Windows 8/8.1 Pro och högre.

Av strejf

Jag läste att Nokia har sagt upp 50 000 sedan Stephen Elop blev VD på Nokia. Det ni.

Skickades från m.sweclockers.com

Av strejf

Givetvis mycket trist för de drabbade (även om det "bara" är cirka 1000 i Finland). Hoppas att Microsofts organisation blir mer effektiv av detta!

Av strejf
Skrivet av mrqaffe:

Om MS gör sitt os gratis så kanske det kan kännas ok med att de tar in pengar via sin "store" men ska de ta betalt på alla ställen och inte kompensera det genom lägre priser så blir det inte populärt.

Skrivet av virtual void:

Windows kommer bli gratis, de är tvungna för att möta trycket från Chrome OS och Android. Det är ju redan gratis på små/billiga pekplattor och på telefoner.

Jag tror också att Windows kommer bli gratis, eller bundlas ihop med Office 365 och en månadskostnad.

Av strejf

WPC dag 3 är live nu. Det kan komma någon hint om nästa version av Windows.

http://www.digitalwpc.com/Pages/Home.aspx#fbid=mCQRHfbORNe

Update: Man visade inget nytt och sa inget nytt utan bara bilden vi redan har sett på startmenyn och appar i fönster. Man får ändå se det som en bekräftelse.

Av strejf
Skrivet av snajk:

Absolut. Problemet med det är bara alla som kommer att gapa om inlåsning. Lösningen är väl typ Googles approach i Android med möjligheter att låsa upp "sideloading" för de som vill men att övriga kommer att vara begränsade till butiken. Men för att det ska fungera krävs att MS inte blir för giriga i sin finansiella lösning, vart är incitamentet att erbjuda mitt program i butiken om jag måste ge MS 30% liksom.

Ditt incitament är att du får din app kontrollerad/certifierad av Microsoft vilket gör att användarna får större förtroende än om du skulle distribuera själv, de hostar den, de distribuerar den, din app har potential att nå miljontals kunder och användare. Du får användarfeedback och kraschrapporter direkt m.m. Dessutom tar Microsoft "bara" 20% om din app tjänar 25000 dollar eller mer tror det jag var.

Edit: Ser nu att man kommer ändra det år 2015 och då kommer Microsoft ta 30% för alla appar. Vilket gör att det är likadant i Windows Store som Windows Phone Store.

http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2012/05/17/delivering-reli...

http://blogs.msdn.com/cfs-file.ashx/__key/communityserver-blogs-...

Av strejf
Skrivet av Sir. Haxalot:

Microsoft behöver en store som enkelt distruberar Win32 program också. Det skulle lösa tre stora problem. 1. Det skulle göra att man slipper googla runt efter alla sina program. 2. Det kommer att ge ett vettigt sätt att hålla allting uppdaterat. 3. Det tillåter att MS ställer upp lite krav och riktlinjer för vad man får göra.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är ett sätt att göra det på och jag har varit inne på den linjen förut. Jag undrar dock om det inte vore bättre att göra om designen för WinRT-program så att de helt och hållet kan ersätta skrivbordsprogram istället. De nya apparna har så många tekniska fördelar i jämförelse med skrivbordsprogrammen att jag hellre ser att det blir på det viset.

Vi vet ju att WinRT-programmen kommer kunna köras i fönster framöver, då undrar jag vad det är man inte kan göra i ett WinRT-program som man kan göra i ett skrivbordsprogram? Om det är så att man kan designa WinRT-program att se exakt likadana ut och fungera likadant som skrivbordsprogram men ändå behålla de underliggande tekniska fördelarna hoppas jag att vi skrotar alla skrivbordsprogram så småningom på samma sätt som vi gjorde med DOS-program.

Det här tror jag är Microsoft absolut största misstag med Windows 8, att de har begränsat designmöjligheterna för WinRT-program för mycket. Men det är inte för sent att rätta till ännu.

Av strejf
Skrivet av Petterk:

Finns fortfarande ingen Windows Store, det finns en Windows Store med Store-appar (Windows Runtime). Microsoft är beroende av Steam och liknande som det är idag.

Nä, Windows Store har även skrivbordsappar.

Av strejf
Skrivet av Broken-arrow:

Nä, men ska dom fortsätta bokstavligt vad du skrivit, blir det inget vidare. Tolkar texten som sådan att dom ska köra samma store på alla enheter, men hoppas mer att jag tolkade det du skrev fel.

Vet inte riktigt hur jag ska förklara det men ja, självklart är det ett mål att ha en Store. Tror du att Google vill ha 15 olika stores för olika enheter som Android finns på? "Jaha, du har köpt en Samsung Galaxy S5? Ja då måste du betala för alla appar på nytt, för den har Google Play nummer 7". "Jasså har du köpt en Chrome-dator och vill installera Facebook? Nä den appen finns bara på surfplatta/telefon". Låter inte så lockande va?

De som tjänar på att Microsoft har en Store är:
1. Kunderna
2. Utvecklarna
3. Microsoft

Det är win-win-win, ingen förlorar på det (förutom konkurrenterna då som har sämre lösningar). Men har du några bra argument för varför en store skulle vara dåligt så lyssnar jag.