Inlägg

Inlägg som C4B12 har skrivit i forumet
Av C4B12
Skrivet av Xyborg:

Big fucking meeting?

BFE = Big fucking encounter tror jag.

Av C4B12

Fritidskläder Larry
Skenben
Försvaret av antikens folk två
Spegelns kant
Seriösa Sam Tre: Stort j*vla möte

Av C4B12

Alltså mindblown! Jag har alltid lagt kylpastan på kylaren, sen lagt på processorn så den fastnat och sen krånglat ner allt i sockeln, mycket enklare att montera processorn först, fattar inte hur jag inte tänkt på de själv.

Av C4B12
Skrivet av Trunk:

Visst finns det undantag, men om man kollar tidigare vinnare så ser man att "verkligen inte" är helt fel ordval. De flesta vinnarna har använt sig av material/komponenter/maskiner som de flesta nog skulle tycka är ganska dyra. Men visst, med lite lur och klur kan man komma långt på en mindre budget, även om det verkar vara betydligt svårare.

Själv saknar jag såväl ekonomin som designådran så för mig spelar det ingen roll oavsett

Jag blir bara så less när de alltid kommer såna kommentarer.

"Hade jag bara haft lika mycket pengar" "Hade jag bara haft tillgång till en fräs"

Handlar inte om hårdvara eller vilka verktyg man har till hand. Vissa vinnare har byggt ihop något med en sticksåg och handfilar bara, andra har använt sig av en fräs, vissa har byggt sin egen fräs. Vissa av dessa projekt har hållit på i väldigt många år.

Det handlar mera om tid, tålamod, design och ideer.

Av C4B12
Skrivet av crew seven:

Tyvärr så vinner alltid de som har råd att lägga ut mest pengar på sitt bygge.

Verkligen inte.

Skickades från m.sweclockers.com

Av C4B12

Vart tog sack vägen? @Hannes

Av C4B12

50kr + frakt.

Av C4B12

Står ju omöjligen för Diablo 2 iallafall... @Jacob

Möjligtvis Defender 2 till NES.

Av C4B12
Skrivet av WorriedElk:

Det var en läcker liten rackare..

Vad är det för delar du har i den och vart har du köpt det?

Kör med Retroflags NES chassi, sen fräste en kompis ut kylflänsen åt mig som jag monterat tillsammans med en liten 50mm fläkt som snurrar på lite lätt. Utöver de har jag bara moddat in en XBOX-receiver så jag kan använda deras trådlösa dosor.

Av C4B12
Skrivet av kaput:

Den 3B jag kör Lakka på orkar inte heller riktigt med allt N64 jag kastar på den, trots mer än adekvat kylning

https://i.imgur.com/4GiGnt9.jpg

Jag kör med en rejäl kylfläns så kylningen är inte problemet riktigt.

Av C4B12

Farsan köpte datorer via jobbet så min första dator var en ärvd familje-PC. Någon slags IBM burk, Pentium 2 på 300MHz och 16MB EDO-RAM om jag inte minns helt fel, tror de satt en 800MB hårddisk i den med.

Där började intresset för mig, har alltid varit en sådan som tar isär saker så fort jag fått dom, började med leksaker redan som liten, blev samma med dator även om de på den tiden inte var lika enkelt att komma in i burkarna.

Hade en äldre kompis som jobbade på något försäkringsbolag så när de skulle slänga några gamla datorer så ordnade han 32MB ram åt mig så jag kunde uppgradera till Windows 98SE.

Spelade mycket NES och SNES via emulator och även massor av Little Big Adventure.

Av C4B12
Skrivet av NeKeM:

Jag har funderingar på att skaffa mig en retropie och har varit inne och kikat på de olika systemen som den skall klara av. Enligt retropie.ork.uk så finns det hela vägen upp till Nintendo Wii. Men jag undrar om Wii spelen rullar på bra eller om man får räkna med dåliga fps. Finns det någon här inne som har koll på det?

Beror helt på vad du kommer köra Retropie på. Jag har en Raspberry Pi 3B som inte riktigt klarar alla Nintendo 64 spel. Har inte testat Wii.

Av C4B12

Blyertspenna <3

Av C4B12

Chips ska ätas med händerna för bövelen, fördelen för mig som är uppväxt i en liten håla med föräldrar som är kusiner så har jag fördelen att ha extra fingrar och armar så brukar gå bra utan något kladd.

Av C4B12

Sjukt fin guide, videon är även den 5/5 toasters, kanonkul!

Av C4B12
Skrivet av loevet:

@C4B12: Haha, jag körde med argumentet att Switchen inte kunde säkerhetskopieras och att spelen inte heller kunde säkerhetskopieras, så den rimliga lösningen blev ju så klart att köpa en backup. Nu när säkerhetskopiering till molnet funnits ett tag tappade jag lite det argumentet

Så du tycker alltså att den är oergonomisk att använda i bärbart format? För min del har jag inte det problemet, är väl kanske Mario Kart 8 Deluxe där jag fått lite krampkänsla i händerna efter ett tag, men annars har jag kunnat spela flera timmar med den i bärbart utförande utan några problem.

Ja jag skulle inte säga jag tycker den är ergonomisk i bärbart format nej, har kikat på såna skal som lägger på lite bulk på baksidan att hålla i, men får se.

Av C4B12
Skrivet av loevet:

@C4B12: minst en (men förmodligen två) Men du! Jag sålde faktiskt min backup-Switch förra veckan, så nu har jag bara en. Utöver att jag blir aningen mer rimlig öppnar jag även upp för att kunna köpa en eventuell Switch-revision eftersom jag då bara skulle äga en. Av revisionen alltså, och det är självfallet så logiken fungerar

Helt rätt! Jag fick faktiskt tag på min Switch via en kollega som också köpt två stycken vid release, varför visste han inte riktigt men jag klagade inte som fick en i princip oanvänd Switch till förmånligt pris.

OT: Jag hoppades på en ny Switch som är mera ergonomisk att hålla i bärbart format.

Av C4B12

@loevet Hur många köper du?

Av C4B12

700kr

Av C4B12

Jag kör på CRCs burkar mestadels, en del Hagmans med. De två jag gillar mest. Har aldrig fastnat för Montanas och Biltemas har jag tyckt varit för rinniga.