Inlägg

Inlägg som Tobi the Dobi har skrivit i forumet
Av Tobi the Dobi

Att löda bort den borde gå men använd en tennsug, tålamod och kanske lite våld.

MEN! Efteråt behöver du mäta vilka pinnar på kontakten som är kortslutna och sätta en anslutning mellan motsvarande hål i moderkortet om de inte är anslutna internt i moderkortet. Många kontakter av den här typen kan känna av att ingen enhet är inkopplad när vissa pinnar är kortslutna. Är de inte det så kommer moderkortet tro att det finns en ansluten enhet och försöka skicka ut ljud där vilket kan göra så att andra ljudenheter inte vill spela upp ljud.

Av Tobi the Dobi

Tänkte lägga upp lite bilder på mitt nuvarande lilla projekt, en portabel variant av Objective 2 och ODAC.

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/DSC_0012_zpsz...

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/DSC_0013_zpsq...

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/DSC_0009_zpsh...

Det jag har gjort är en egen variant på Objective 2 där jag tagit bort allt "onödigt" så som AC strömförsörjning och gain switch. Sedan har jag bytt ut komponenter mot mindre varianter och designat PCBn för att matcha ODACen i storlek. Har precis fått den att fungera men inte gjort några kvalitetstester för att kontrollera om den presterar som en vanlig O2 + ODAC. Största utmaningen nu är att hitta ett case som gör att den går att ha i fickan.

En rolig detalj är hur man får ODACen att fungera med en Android telefon. I vanliga fall vill den inte fungera då den drar ca 20mA och pga mjukvarubegränsningar tillåts bara enheter som drar ca 8mA (olika för olika telefoner). Men denna begränsning går ibland att komma runt genom att koppla via en USB-hub. Telefonen får då reda på att USB-hubben drar ca 0.5mA och det är inga problem så strömmatningen hålls igång. Förbrukningen från enheterna på andra sidan hubben bryr sig telefonen inte om då.

Av Tobi the Dobi

Kan av egen erfarenhet rekommendera en mindre dator om du vill använda den i skolan. Köpte själv en 15" gaming laptop innan jag började plugga med avsikt att kunna använda den som pluggdator samt en maskin för att ta med på LAN eller liknande. Skaffade även en bra ryggsäck till denna för att den skulle vara så lätt som möjligt att ta med sig. I efterhand visar det sig att en så stor dator gjorde den väldigt omständig att både ta med sig och att arbeta med. Det gjorde att jag oftast valde att lämna datorn hemma och i de fallen jag valde att använda datorn i någon kurs så kändes det ofta besvärligt att släpa med den när jag endast behövde den vid ett av flera schemalagda pass under dagen.

Utöver storlek på datorn så är skärmtyp också väldigt viktig och skärmarna i de HP-datorerna du länkat är av IPS typ vilket är bra.

Av Tobi the Dobi

Audeze LCD-2, Denon D2000, Sennheiser Momentum och Sennheiser Game PC360.

Av Tobi the Dobi

Användare: @Neeon123
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: EVGA 780ti Classified + vattenblock

Positivt:
-Bra paketerat
-Trevlig kommunikation
-Skickade snabbt

Negativt:
-Inga nämnvärda

Slutbetyg: 5/5

Av Tobi the Dobi

Jag bjuder 3000kr + frakt.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Xcym:

Quotar dig då du alltid ger bra svar <3

Har tänkt att beställa Schiit stacker i början på nästa vecka, när lönen trillat in, Men började tänka på moms och tull nu. Totalt hamnar jag på strax under 300$ och med alla tillägg och när jag räknat högt så blir det ca 3800:- och lågt ca 3000 jämnt. Finns det något enkelt sätt att få så korrekta siffror som möjligt? (varit inne på tullverket och rotat men tullavgiften ligger på mellan 0-20% och detta är det enda jag hittat, inga exakta siffror med andra ord)

Läste någonstans att man kan räkna varje dollar = 10-11kr med moms och tull inräknat. Erfarenheter av att detta kan stämma?

Har lite OCD när det gäller planera min ekonomi :>

tacksam för alla svar

Beror på varifrån du beställer. Men är det från något land utanför EU så är det +25% i moms + tullavgift på runt 100kr. Jag beställde en O2/ODAC nyligen som gick på $178 och jag fick betala 442kr (342kr moms och 100kr tullavgifter) när jag hämtade ut den.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Mumu55:

Om nu någon funderar på att lägga 10k på lurar så provlyssna det övriga i samma segment. Tex LCD-2 som kostar 8955:- nu i mellandagarna på Ljudmakarn.
https://www.ljudmakarn.se/view.asp?art_id=2778

Ljudmässigt ganska långt från HD800. Själv föredrar jag LCD-2.

Vallfärdade till Stockholm för att lyssna på lite lurar och gick därifrån med ett par LCD-2 Underbara lurar om än något tunga. Och ganska stor ljudskillnad mot mina nu pensionerade D2000.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av majje:

Är i farten att bygga ett nytt system och det har blivit dags att välja grafikkort. Är inne på ett MSI 970 gaming (http://www.inet.se/produkt/5411294/msi-geforce-gtx-970-gaming...) men är lite orolig för längden! Har i dagsläget ett Fractal Design Edison M 550W som är 15cm långt och alla kontakterna sitter i botten av nätagget vilket känns lovande! Finns det någon som har erfarenheter av 15cm semi-modulära nätagg i Node 304 tillsammans med längre grafikkort?

CPU kylare har jag funderat på en NH-D14 om den går in (Höjden ska ju inte vara några problem men klossen är ju enorm. Får man in några hårddiskar med detta monster monterat?). Alternativen är NH-U14S eller bara en EVO212 då det kanske inte blir så mycket överklockning ändå med detta lilla chassit?

Tack på förhand
Mattias

Har själv monterat in en D14 i ett Node 304 och det är trångt men det går. Men man får bara plats med en HDD. Hur det ser ut kan du se här galleri

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Elektroman:

Kan någon rekommendera ett bra program som gör FFT (Fast Fourier Transform) av ljud i realtid? Alltså som kan arbeta via input från t.ex. mikrofon. Gärna något något program som kan visa frekvenser väldigt exakt.

Det första jag kom och tänka på var Matlab. Borde inte vara så komplicerat att koda ihop något som gör det du vill.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Sputte:

Går ju inte att starta. Får Fatal Error! Antar att månlandningen var en bluff trots allt

Står i artikeln att det bara funkar med 970 och 980 så kör du med systemet din signatur så lär det inte funka.

Av Tobi the Dobi

Kan bli ett köp om det prissätts som första Titan gjorde vid lansering.

Av Tobi the Dobi

Hade ett liknande problem med min laptop men då berodde det på att jag plockat isär den och sen inte lyckats sätta tillbaka kabeln exakt. Så du kan ha glapp i kabeln som ansluter tangentbordet inuti datorn.

Av Tobi the Dobi

Problem med upplåsning av rootad mobil

Hallå SweC!

Sitter och försöker ta bort operatörslåset på min HTC One X, rootad med CyanogenMod 10.2 och låst till 3. Har fixat upplåsningskod från 3 men "instruktionerna" som ges fungerar inte. Enligt dem så ska man stoppa i nya simkortet och efter att man låst upp simkortet så ska det komma upp en ruta som frågar efter upplåsningskoden. Denna rutan kommer inte upp och jag kan inte hitta något annat sätt att mata in koden på. Så finns det något sätt att låsa upp den med denna ROM eller måste jag hitta och installera någon annan? Och om så är fallet, någon speciell ROM jag behöver?

Av Tobi the Dobi

Konstiga krascher, 780ti

Jag har lite konstiga problem med min dator som jag misstänker kan bero på grafikkortet. I vissa spel så fryser grafiken i flera sekunder och oftast så blinkar alla skärmar svart några gånger. Ljudet och själva spelet fortsätter som vanligt så det verkar endast vara bilden som inte uppdateras. Efter detta så börjar det funka som vanligt ibland och andra gånger så får jag ett meddelande som säger att applikationen har blockerats från grafikkortet. Så ingen vanlig krasch där grafikdrivrutinen slutat svara.

Detta problem händer för tillfället ofta i Dark Souls 2 när jag kommer till nya områden men det brukar lösa sig. I The Witcher däremot så händer det alltid i första cutscenen och det kraschar alltid och det lämnar ofta kvar grafikbuggar på skärmen såsom delar av fönster som finns på de andra skärmarna. Detta försvinner inte utan omstart.

Det funkar däremot utmärkt att köra Far Cry 3 i surround, Watch Dogs, Thief, Hearthstone och har även testat MSI Kombustor utan problem.

Kör för tillfället med 340.43 Beta men felen inträffade även med senaste WHQL 337.88.

Mina specs:
CPU: Intel i7 4930K
RAM: Corsair Platinum 2133MHz 16GB (4x4GB)
Mobo: Asus Rampage IV Black Edition
GPU: EVGA 780ti Classified
SSD 1: Crucial M500 240GB
SSD 2: OCZ Vertex 3 MI 120GB
PSU: Corsair CX750M
OS: Win 8.1 pro 64-bit
Skärmar: 3st Dell U2311 1920x1080

Kör allt i stock. Överhettning är inte problemet. Jag har testat att endast köra en skärm och det ger samma fel.

Så om någon kan säga hur jag löser detta så skulle jag vara väldigt tacksam!

Av Tobi the Dobi
Skrivet av AxelEE:

Hej, jag hade tänkt bygga mig en liten portabel speldator i en Node 304. Jag hade tänkt att skaffa den nya Intel G3258 och överklocka den men undrar lite vad jag borde skaffa för CPU-kylare, har fundera på en Noctua NH-D14 som ska klara sig på höjden men undrar lite hur det blir med plats åt sidor och så. Har kollat på lite videos och sett att en luftkylare av hög kvalitet kyler bättre än en 120/140mm AIO vattenkylare, vad tror ni?

D14 får plats i en Node 304 men den blockerar några hårddiskplatser. Sedan så måste man se till att ha ett moderkort där PCI-E sloten inte sitter för nära CPU sockeln så att kylaren slår i grafikkortet. Men i övrigt så låter en D14 som overkill för en G3258.

Av Tobi the Dobi

Ser ut som en degklump Men riktigt kul att se nya saker och jag gissar att den känns bra. Hur är det med vikten?

Av Tobi the Dobi
Skrivet av thli72:

Vad är det jag missar här? . .lite lägre klockat kort o minnen?

Varför är nya 6Gb kortet 1000:- billigare än ett 3Gb?

http://www.inet.se/filter?CategoryId=167&properties.Index=0&p...

Rubrik och bild säger att det är ett 780 utan ti men specifikationerna säger att det är med ti. Så jag gissar att det är ett 780 utan ti och att Inet har gjort fel i specifikationerna.

Av Tobi the Dobi

Användare: @omg296
Typ av affär: Köp
Tillvägagångssätt: Frakt
Betalning: Förskottsbetalning
Produkt: Nätagg

Positivt:
Smidig och snabb affär
Bra packeterat (orginalförpackning)

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Tobi the Dobi

http://i875.photobucket.com/albums/ab320/toblin597/Hearthstone_z...

En förkrossande seger med denna matchup

Kul tävling!