Inlägg

Inlägg som Tobi the Dobi har skrivit i forumet
Av Tobi the Dobi
Skrivet av Aktsu:

Fint bygge! Får man fråga vad för klockfrekvens du hade när du körde Blender och hur många runs som krävdes för att komma upp i 88-90 grader?

Jag kör nämligen Alpenföhn själv och har dragit ned fläktkurvorna rätt rejält för att ha den relativt tyst även. i full load. Jag har i var fall väldigt svårt att ens komma upp i 80 grader med Blender. Hamnar runt 3.9 GHz på alla kärnor i klockfrekvens när man kört ett tag.

Tänkte ifall kylaren inte hade tillräckligt tryck för dig, hände mig vid första monteringen nämligen då backplaten är rätt horribel.

Det är värden efter en körning, från det att den stått i idle under en längre stund. Processorn kör alla kärnor strax över 4.0 GHz under hela renderingen.

Det kanske är värt att dra ett extra varv på varje skruv och se om det gör någon skillnad.

Av Tobi the Dobi

Kan nu kalla mig stolt ägare av ett Louqe Ghost S1 med ett unikt innandömme. Optimerad Louqe Ghost S1

https://i.imgur.com/BiotLYY.jpg

Av Tobi the Dobi

Optimerad Louqe Ghost S1

Äntligen dags för en ny dator då den gamla sjunger på sista versen. Går från ett stort full tower chassi och vill nu köra ett ITX chassi till min main burk. Efter lite velande mellan att köra ett "stort" och tyst ITX bygge eller ett riktigt litet ITX bygge så faller det på det senare och ett Ghost verkar vara det trevligaste alternativet för en liten ITX dator.

Grunden blir ett Ghost S1 Limestone. Denna ska husera en AMD R7 3700X på ett Asus ROG STRIX B450-I Gaming parat med 32GB Corsair 3200MHz LPX minne. En Samsung 970 EVO Plus 1TB M2 SSD blir datorns enda disk och det hela drivs av ett Corsiar SF600 600W 80+ Platinum PSU.

Jag gillar att försöka optimera mina byggen vilket även blir målet för detta bygget.

Besök galleriet här

Av Tobi the Dobi

Denna fråga kanske inte är relaterad till bara denna skärm, men hur fungerar VRR med flera olika skärmar? Blir frame rate olika mellan skärmar om olika program körs i full screen på respektive skärm?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Den här är ju så dum så man vill ha en

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Jag antar att det inte är optimalt att ta med sig en drönare att filma med...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Najk:

Hej,

Jag fick nyligen fiber installerat i mitt hus (en villa, som är ansluten till stadsnätet).
Jag valde som ISP Bahnhofoch 250/100 i hastighet.

När jag kopplat in allt och dragit en nätverkskabel till min router, som är av modell Netgear nighthawk r8000 så får jag endast ut ca 100 Mbit med bredbandskollen. (Jag har också Google WiFi hemma, men har för felsökningens skull kopplat ur denna).
För att kontrollera att det inte var Bahnhof som inte levererade så provade jag dra nätverkskabeln direkt från nätverksuttaget där fibern går in, och fick då ut 250 Mbit...

Egna teorier, so far...:

  • Det verkar som att routern "stryper" min hastighet till 100 Mbit? Tilläggas ska att jag resetat den!

  • Fel på nätverkskabeln? (Jag har dragit 25 meter nätverkskabel (Cat6). Jag har inte skarvat något själv.)

Jag skulle behöva lite input från mer kunniga personer här.
All hjälp uppskattas!

Routern skall klara 1Gbit utan några speciella inställningar så länge den inte är trasig.

Är kabeln felkopplad eller trasig kommer enheterna gå över och använda hälften av signalerna vilket gör att 100Mbit blir gränsen. Detta tror jag är orsaken.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Trodde inte att jag skulle få en inbjudan men nu sitter jag här med en biljett 😀

Skrivet av Freezer64Pro:

Någon mer från Linköping som ska upp. Funderar på att ta tåget upp och ta in på hotell, men om någon tar bilen upp är jag intresserad av att hänga på.

/Freezer

Jag åker från Linköping och jag tror att jag tar bilen. Det finns plats i den i så fall.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av njanja:

Hej Alla

Jag vill ha en snabb svar på följande fundering.
Har en USG och en Unifi-switch, och vill koppla dom ihop med SPF kontakter.
Tittade på dustin.se och såg att det finns några stycken att välja.
Min första fråga är:
Får jag bättre hastighet om jag kör med SFP" eller blir det samma som med vanligt nätverkskabel mellan router och switch.
Andra fråga är:
Om jag bestämmer mig att investera i SPF kontakter, vilka ska jag köpa?

mvh
Njanja

Det beror på vilken USG du har. På USG 4 Pro är SFP portarna endast för WAN, de går ej att konfigurera annorlunda. Dessutom är de endast 1Gbit så du får ingen extra prestanda heller.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av nikka:

Ja. Här rör det sig troligtvis om ordlisteattacker där botnätet testar de absolut vanligaste lösenorden. Ni som har Synology-Nas-enheter kan undersöka vilka blockeringsregler som används genom att öppna Kontrollpanelen, välja Säkerhet och gå till fliken Konto.

https://nikkasystems.com/wp-content/uploads/2019/08/synology_block_ip.png

Är detta inställt som standard eller behöver det aktiveras manuellt om man installerar sin Synology NAS utan att ändra saker i installationen?

Ska kolla hur det ser ut i min när jag kommer hem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Ska du borra i betong bör du ha en borrhammare, inte en slagborr. Mindre hål i betong, eller hål i lättbetong så fungerar en slagborr, men hål för VESA-fästen är sällan små. På tex Bauhaus kan man hyra verktyg om man inte vill köpa.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Ofta så har ISPn låst anslutningen till MAC-adressen på det man kopplar in, alltså din gamla router. Du kan behöva ha den nya inkopplad i ett dygn innan den accepteras.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av InternetAthiest:

@Tobi the Dobi: Jag kör så iaf, har Telia fiber in hela vägen till dörren och satte en skarvdosa för att förlänga fiberkabeln intill min PfSense router som har två sfp portar. Verkar som att mediakonvertern jag har inte gör något annat än att separera tre vlan-taggade och ett otaggat till varsin rj45:a, vilket jag ställt in PfSense till att göra nu när jag inte använder mig av mediakonvertern. Dock vet jag inte hur andra fiberleverantörer har det, men skulle gissa på att det fungerar oxå.

Skrivet av Knightmare:

Jag har med skippat leverantörens mediakonverter. Har Telia öppen fiber till huset. Köpte 15 meter fiber patch och drog ner allt i källaren. Innan satt mediakonvertern med en 50 cm fiber patch i vardagsrummet. Använder mig av en edgerouter x sfp.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för svaren. Jag har Utsikt fiber men förhoppningsvis så fungerar det på något liknande sätt i så fall. Men om det kan vara leverantörsberoende och ingen annan kan bekräfta att det fungerar med min leverantör så känns så är det nog säkrast att beställa hem en kort fiberpatchkabel och testa så att det fungerar innan jag ger mig på att dra kablar permanent.

Skrivet av teejee:

Varför? Det kommer inte bli bättre, tvärtom så kommer du få mycket sämre support om något strular med din fiberanslutning. Den är en del av ditt fibernät och tillhör nätägaren. Inte alls samma sak som routrarna man får från internetoperatörerna som man helst ska klara sig utan.

Tanken är mest att få en enhet mindre som kan gå sönder. Jag förväntar mig inte någon skillnad i prestanda. Kommer självklart att spara den mediakonverter som ingick för att kunna använda i felsökningssyfte.

Av Tobi the Dobi

Koppla fiber direkt i router?

Flera av dagens high-end/enterprise routrar har SFP ingångar för fibermoduler. Är det möjligt att koppla fibernätet direkt in i en sådan router och inte använda den mediakonverter man får från fiiberleverantören?

Av Tobi the Dobi

Finns inte en chans att Intel "råkat" göra kislet tjockare. Det är flera extremt känsliga processer involverade, från framtagning av rena kiselplattor till etsning av transistorer och ledningsbanor till montering av IHS och FR4 substrat. Flera av dessa moment skulle fallera helt om man inte hade full koll på hur tjockt kislet är.

Sen den faktiska anledningen till att man valt att göra kislet tjockare kommer nog förbli oklart fram till Intel uttalar sig om det. Jag skulle gissa att det beror på svårigheter vid lösning av IHS. Man vill väldigt gärna hålla CPUn under 100 grader i drift för att undvika skada men lödtenn kräver över 200 grader för att smälta. Inte helt självklart hur man ska få det att fungera utan att behöva slänga en stor andel kompletta men trasiga processorer, vilket självklart blir extremt dyrt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Jag hade förstått det lite mer om CPUn var 12-kärnig. Nu känns det bara konstigt...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Jacob:

@zerogamer @Tobi the Dobi @mommen @Shinzou Vi, eller rättare sagt De Klomp, har stött på patrull med hjortlägg. Det finns inte hos leverantör och köttet byts därför ut med vildsvinslägg. Det är alltså fortfarande vilt, men mindre hjort och mer svin. Är det okej eller vill ni göra en ändring? Skickar in beställningen innan lunch imorgon.

Det blir bra för min del

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Jacob:

Välkommen!

Jag vill bara dubbelkolla om du såg att vi köper in barbrickor som vi alla delar på och om du verkligen vill ha en egen?

Tack! Jag missade de delade barbrickorna så du kan stryka den från min beställning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Jacob:

@MrMasj @Wifi @Noob I am @fincken @Yanaa @Teknekt Vad kul! Välkomna.

@Hammonder Min östgötska är ringrostig efter snart sex år i Gävleborg, speciellt över text. Betyder detta att du är på? I sådana fall får du säga vad du vill ha att äta.

Nu känner jag mig lite ignorerad

Skickades från m.sweclockers.com

Av Tobi the Dobi

Jag dyker också upp, fantastiskt att ni kommer till Linköping denna gång

Barbricka, Hjortlägg och Creme Brulee för min del.

Skickades från m.sweclockers.com