Inlägg

Inlägg som Tobi the Dobi har skrivit i forumet
Av Tobi the Dobi

Idag var det inte min dag vilket resulterade i att min streak stannar på 264.

ordlig.se nr 330, ❌/6

🟨⬜⬜⬜🟨
⬜🟨🟨⬜⬜
⬜🟩⬜⬜🟨
⬜🟨🟩⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜🟩🟩🟩🟩

Då jag har tröttnat lite på dessa ordspel så blir detta min sista ordlig på ett tag. Stort tack @Gargz för de timmar av underhållning som detta gett.

Dold text
Av Tobi the Dobi

ordlig.se nr 310, 6/6

⬜🟩⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Puh, streaken får leva vidare.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av kentlarson:

ordlig.se WEEKEND nr 291, 2/6

⬜⬜⬜⬜🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Gör om det ni om ni kan!

ordlig.se WEEKEND nr 291, 2/6

⬜⬜⬜🟨🟨🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Ibland går det fort.

Av Tobi the Dobi

Mest grönt vinner va?
ordlig.se WEEKEND nr 241, 6/6

⬜⬜🟨🟨🟨🟩
⬜🟩🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Aka_The_Barf:

Spelar väll mindre roll vart låsen kommer ifrån om de når upp till certifierings kraven?
https://www.youtube.com/watch?v=9k3Eg4Hr_Ls
han tycker låsen är helt ok.

Låset i videon motsvarar inte det lås jag köpte från Biltema för ett par år sedan. I det jag har är det endast standard pinnar så inget direkt skydd mot dyrkning. Om det räcker för att nå upp till önskad klassning så visst, försäkringen gäller, men fortfarande inget jag skulle vilja ha på min ytterdörr.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Aka_The_Barf:

Hej!

Jag har 3 st olika nycklar till 3 olika dörrar i huset/garaget. vill göra dessa till 1 nyckel istället. Så är det bara gå och köpa random 3 pack låscylindrar på tex bauhaus eller måste dessa cylindrar uppfylla en viss låsklass(låsklass 2?)?
Lås cylindrarna ska ej vara mycket längre än 25mm. Köpte en på biltema som var klassad som 2 men men sticker ut, den var 32mm(se bild). finns det lås cylindrar i rätt klass som är 25mm? Är det kanske bäst att gå till en låssmed så jag kan få rätt låscylinder?
Låsklassen tänker jag mest på försäkringen(vill någon in kommer de in oavsett), vet inte vilka krav det brukar vara? Räcker det med att dörren är låst eller måste det finnas en viss klass? Är nästan 100% säker på att låsenheten på den gamla källardörren från 1947 inte har godkänd låsklass. de andra 2 dörrarna är 2 respektive 15 år gamla.

Mvh: En som är trött på massor av olika nycklar.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Undvik Biltema och liknande märken när det gäller låscylindrar. De är utmärkta som övningslås för nybörjare som vill lära sig att dyrka men mer än så skulle jag aldrig använda dem till.

Av Tobi the Dobi

ordlig.se WEEKEND nr 234, 4/6

⬜⬜🟩⬜⬜⬜
⬜🟩⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜⬜🟨🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Ord 200 för min del.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av hypermode:

Första gången jag känt ordet sexig tillsammans med Lego.

När jag var barn / strax över barn eller något fick jag en liknande stor Teknik-Lego-bil, den var jävligt cool med fungerande kolvar, hjulupphängning och växellåda å lite sånt. Hur ballt som helst.

Kolla också soffbordet och soffan i bakgrunden, samt 4000 bitar. Det är en stor modell.

Denna?

Byggde mycket med Lego när jag var yngre och var då var den till vänster helt fantastiskt med fungerande 5 växlars växellåda plus back. Spola fram tiden ~15 år och jag får på någon sida syn på Lamborghini Sian-modellen. Älskar utseendet på Lamborghinis så jag köpte den direkt för att ha som prydnad och för att få lite byggnostalgi. Men jag blev helt blown away av hur mycket modellerna utvecklats. Om man tyckte om Lego när man var yngre så kan jag helhjärtat rekommendera någon av dessa stora bilar (Bugatti Chiron, Lamborghini Sian eller Ferrari Daytona SP3), det är en fantastiskt nostalgiupplevelse som även har blivit bättre med åren.

Av Tobi the Dobi

Lego Ferrari Daytona SP3. Ca 8h byggtid, 3778 bitar. Banana for scale.

Av Tobi the Dobi

HDMI-kabel Supra AOC v2.1 15m

15m lång HDMI-kabel Supra AOC v2.1 säljes.
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4875285
Optisk kvalitetskabel som klarar 48Gbps. Endast testad, i övrigt oanvänd.

Kan hämtas i Linköping eller skickas mot att köpare betalar frakten. Betalning via Swish.

Läs hela annonsen här

Av Tobi the Dobi
Skrivet av ibbles:

Förstår inte svaret på filmrullefrågan.

0.0035 "m/ruta bred" / 1.85 "höjd-till-bredd ratio" * 24 "fps" * 3600 "s/h" * 2 "antal h" = 326.9m, alltså närmast 300m bland alternativen.

Vart tänker eller räknar jag fel?

35mm är 0.035m, så du har en faktor 10 fel i din uträkning.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av kinkyboo:

https://clonehero.net/assets/images/ch.png

Någon mer som lirar Clone Hero?

Har man tidigare spelar Guitar Hero men inte längre har kvar sin gamla konsol så kan jag varmt rekommendera Clone Hero, går att spela alla låtar från tidigre Guitar Hero och Rock Band spelen + massor av community skapade låtar / charts.
Har run 1200 låtar eller 30GB

Spelar själv en hel del, byggt om mina gitarrer med arduino så dem är tråddade och lagfria!

https://clonehero.net/

Spelade en hel del fram tills ganska nyligen. Nu står gitarrerna i garderoben, de kanske åker fram igen om det finns tid för det.

Men jag följer många av toppspelarna på YT fortfarande iaf.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Gargz:

Har skickat ut en första version av reklam-bannern jag frågade om för några dagar sedan här. Den dyker upp under dela-knappen.

Tar gärna emot feedback på ifall den är oproportionellt irriterande eller nåt.

Tack för att ni spelar!

Jag har inga direkta problem med bannern, var tvungen att gå tillbaka och kolla om jag faktiskt fått upp en banner, vilket jag hade. Så tummen upp från mig.

ordlig.se nr 50, 6/6

⬜⬜⬜⬜🟩
⬜🟨⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟩🟩🟩
⬜⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Lite klurigt idag men lyckades till slut.

Av Tobi the Dobi

Glappande power/resetknapp? Testa om avstängning/reset via knappen ger samma resultat i loggen. Om så är fallet kan du testa att koppla ur kablarna till knapparna och starta med skruvmejsel.

Av Tobi the Dobi

ordlig.se nr 37, 4/6

🟨⬜🟨⬜⬜
⬜🟨🟩⬜⬜
⬜🟨🟩⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Inför sista försöket så var i princip tre bokstäver klara då jag redan provat de gula på alla felaktiga positioner.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Gargz:

Hejsan!

Den grejen har kommit in från rätt många nu, så den är väl rätt högt upp på listan över potentiella förbättringar. Ska fundera lite på hur det bäst synliggörs och implementeras.

Tack för feedback!

Ett förslag för det är att det inte är synligt innan man trycker på en ruta man vill fylla i. När man väl trycker på en ruta så kan den få en tjockare ram för att markera att den är aktiv. Och sen när man skriver en bokstav så blir rutan till höger aktiv, fortsatt med tjock ram.

Detta skulle göra att de som inte är intresserade av denna funktion inte kommer märka någon skillnad men den finns tillgänglig för de som vill använda den.

Av Tobi the Dobi

Skulle det vara möjligt att göra så att man kan fylla i bokstäver i valfri ordning istället för att alltid behöva skriva från början? Det skulle nog underlätta för tankeknölarna om man kunde fylla i t.ex. bokstav 2 och 4 så att man slipper hålla allt i huvudet.

Av Tobi the Dobi

Ser fram emot testet av dessa så vi får se hur de skiljer sig från nuvarande serie. Planen är att köpa ny TV i höst och på förhand står det mellan C2, G2 eller A90J.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Levandebild:

Lär väl bli dyrare då G1-priserna väl är högre? Så kanske behöver gå upp till närmare 200 för realistisk prisbild?

Ja tyvärr.

Skrivet av mpat:

Om en 97"are kostar 100k, är det inte bättre att köpa 4st 55" C2 och en sån där videoväggs-adapter? Man kommer att spara typ 60k på det - eller så går man upp till 4x65" och får en rejält mycket större bild på köpet. Ramen går ju ner till 6mm nu, inte mycket. Mycket lättare att transportera också.

Nej tack, jag har provat att spela FPS med skarv i mitten av bildytan. Det är inte en trevlig upplevelse. Kanske blir lite bättre i film men jag skulle fortfarande störa mig på det.

Av Tobi the Dobi
Skrivet av Levandebild:

https://youtu.be/Vp5lCEe88Lk

G2 97" verkar ju trevlig (om än inte för plånboken)!

Baserat på dagens C1-priser så tog jag fram en funktion för pris baserat på storlek. 97" går då loss på ca 150k. Om priset för denna blir nära 100k så blir den en kandidat för det kommande TV-inköpet, men det känns inte så trovärdigt.

Prisfunktion:
y = 0,04872*x^4 - 11,55*x^3 + 1039*x^2 - 41430*x + 623300

y är pris i kronor och x är storlek i tum. Baserad på C1-priser från 48" till 83"

Dold text