Inlägg

Inlägg som Tigzoor har skrivit i forumet
Av Tigzoor

Problem med BoilingPoint

Mjo som rubriken lyder så har jag problem med att installera BP.Köpte nyligen en ny burk o tänkte,för sjutton,nu ska väl spelet funka(det funkade ej på förra datorn,laggade osv) MEN till min stora förvåning så får jag detta felmess varje gång jag försöker instalera:

Error Code: -5006 : 0x80070017
Error Information:
>SetupDLL\SetupDLL.cpp (1281)
pAPP:Boiling Point
PVENDOR:Atari
PGUID:58AC967F-CE64-4065-AF54-FA66BAF31FE8
$7.1.100.1248
@Windows XP Service Pack 2 (2600) IE 6.0.2900.2180

någon som har en aning om vad som kan vara fel? tacksam för svar

Av Tigzoor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lungre
Du verkar ha hittat rätt drivrutiner på Via Arena låter det som. Jag satte ihop en burk till svärmor för ett tag sedan med integrerat Chrome9-chip. Glöm att spela med det kortet, ruskigt segt (hon spelar dock inget mer avancerat än patiens). Vilket pci-e kort som helst för >300kr är betydligt bättre än både ditt gamla kort och det integrerade.

hehe ok,får väl satsa på ett PCI,eller ett PCI-e kort då så man får mätta spelsuget igen.men vilket är att föredra då PCI eller PCI-e?

Av Tigzoor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-
jaha, Hmm, har du också kommit hit?:
http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=2&OSID=1&CatID=11...
Där finns det många olika Chrome9 drivrutiner. Vilken kan vara din? Det står något i början av alla Chrome9 drivrutiner. Är det kanske något serienummer? Kolla vad du har för serienummer eller liknande på kretsen.

Har du kollat här också http://www.xpvistaworld.com/via_chrome9_hc_igp_wddm_983.htm

Japp jag kom också fram till din 1a länk där och iom att mitt kort heter: VIA Chrome9 HC IGP(kollat via everest) så kom jag fram till att jag skulle ha drivrutinen VN896 VIA Chrome9™ HC integrated graphics på den sidan,då det var den enda som hette något med HC och enligt den så skulle det stödja mitt Moderkortschipset: som är VIA P4M900(även det kollat via everest) sen vet ju inte jag om jag var helt ute o cyklade

gällande din andra länk så har jag inte kollat den kanske ska testa o försöka ladda ner den o se om det hjälper

Av Tigzoor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-
Nämmen, kolla in i datorn och leta reda på grafikkretsen/grafikchipet. Skriv in serienumret (lite siffror och bokstäver), och eventuellt något namn som står på chipet, på google. Eller så berättar du det för oss.
Om du inte hittar riktigt vilket chip som är grafikchipet så kan du skriva av några serienumer som står på olika chip som sitter på datorns moderkort. Och sedan skriva dom här så kan vi säkert hjälpa dig.
Om det sitter en fläkt på det misstänkte grafikkretsen är det ju kört. Men om det är en märkesdator med något namn och siffror kan du ju söka på det eller skvira det till oss som sagt här så får vi se vad som kan hända.

Finns det inget AGP-slot? En (oftast) brun kontakt som sitter högst upp av alla kortplatser och sitter lite längre in än de andra.

ps. hur dog den gamla datorn då? vad händer när ni startar den?

Hejsan: hehe datorn är en:

DualCore Intel Pentium D 820, 2800 MHz (14 x 200)

Moderkortsnamn: Foxconn P4M9007MB Series (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Moderkortschipset: VIA P4M900

Grafikkort: VIA Chrome9 HC IGP

Jag tror,av texten att döma att jag endast har PCI platser i datorn,så därför passar ej mitt gamla Geforce kort i sloten som finns för ett nytt grafikkort.Jag har(som jag tror ialla fall) laddat ner dom senaste drivrutinerna till grafikkortet,men funkar ändå inte att spela med d :/ ett crapkort(tror jag)

Den gamla datorn värmenöp,tror det var nätagget som var slut,då det vart lite småvarmt och så värmenöp datorn.Dvs om jag satt och tex spelade så värmenöp den och satte sig i något form av vänteläge.

Av Tigzoor

Hehe verkar som om att det gamla kära Geforce kortet är för stort för att få plats i nya burken,så antar att det är fel typ av kort (AGP,PCI) lite träligt,men får försöka o kolla vilket grafikkort man har med hjälp av något program

Av Tigzoor

Byta mitt grafikkort

Hejsan,det är såhär att min kära far försökte vara snäll och överraska en med en ny lite halvkass dator när min o lillbrorsans dator dog.Så han var iväg och köpte en.Problemet ligger då i att den har ett integrerat(så heter det va?) kort,och jag funderar på att trycka in det som satt i den gamla datorn som dog.

Nu till mina små frågor:

1. Är det något speciellt man ska tänka på(kablar,inställningar osv?)
2. Spelar det någon roll vilket kort man stoppar i?

Anledningen till att jag vill byta är att XP vägrar att hitta mitt integrerade kort,så kan ej installera drivrutiner till det,så kan inte spela några spel osv.

Datorn är en Intel(R) Pentium(R) D CPU 2,8
Kortet jag vill sätta i sålänge(tills lönen kommer så man kan införskaffa sig en ny burk) är ett gammalt GF3 ti200(kan vara ett GF2 ti200 åxå)

tacksam för all hjälp jag kan få