Inlägg

Inlägg som hACmAn har skrivit i forumet
Av hACmAn

Tandkräm var en gammal klasiker men då det torkade så vart det kontrapruduktivt. Lite mer socker i ketshupp så kanske blir någon fin krystakisering. Men för mycket vatten skulle jag gissa på. Kul med sådana här tester.

Av hACmAn

Intel van nog igen. AMD har liten chans också.
Ingen vet hur man slår på HW i Autocad så blir iGPU. Sen att installera grafikkorts drivaren är svårt det också.
Man måste använda internet. Samt trycka på ja eller nej.
Priset låter bra. Använder man de lasterna borde dimiishretrun vara på några veckor. För en annan ganska många år.

Av hACmAn

I mitt fall är det inte löst men UEFI/bios fixade en hel del. AMD x570 och deltaco usb enheter verkar inte vara komppissar. Ca 9hdd samt resten så som tangentbord mus och mic. Trotts att asrock säger problemet är löst så är det inte det. Samma skit på 3600x och 5900x så inte CPU.
Undvik vissa USB enheter. (Deltacos billiga som ett exempel) Sedan har jag satt in diskarna via en fjärkontroll. så jag stänga av elen och på vid behov
USB handskakningsproblem ser det ut som. Du kan testa att låta bli några bara för att. Blir IO bättre så vet du att någon är lite fel. (kan vara kontakten som är dålig, inte CPU eller Chipsett)
1 hitta engeten som retas
2 kolla om den gör samma sak i en annan port. MB manuaen är ibland bra. Så du vet vilka USB 3 som är gen något.
3 om det är ljudkort eller mus flyttas dem tiil UBB2 om möjligt och ha ALLTID mus och tangentbord på de översta USB portarna då de har (oftast) högre prioritet. En legasy ifrån ps2 kontataterna. Tror inte det är något större problem nu men historiskt sett var det bara de som stödde 1000hz. "vanlig" USB är 125hz och PS2 liter varierande men max 200hz.

123
Hitta enheten som bråkar. Byt ut den om den inte fungerar i annan USB port. (testad en hub om du har)

Av hACmAn

Låter som det problem jag har. I mitt fall någon USB enhet som låser explorer.exe tills den timar ut.
Det kan du iofs kolla med tasknanager på en extern skärm. Se vad som hänger sig. Men får du blåskärm så är det logfilen på c:\ du ska titta på. Om den hans skrivas. Vi har några nissar här men annar är det redit som gäller. guru3d har några debuggers men de jobbar med grafikkort.
Men det finns några sidor där folk tycker det är kull att kolla i logfiler. Street Creed om inte annat.
Ingen nämnd ingen glömd

Av hACmAn
Skrivet av perost:

Jag har ~650GB med bilder och annat viktigt som jag kör backup på till Backblaze B2, det kostar mig ca 45 kr/mån ($0.005 per GB). Det är då en ren backuptjänst, så det är billigt att lagra data men kostar extra ($0.001 per GB) för att ladda ner data igen.

Men visst, har man flera TB man vill ta backup på så börjar det bli rätt dyrt även med en sån tjänst, så då kanske det börjar bli värt att investera i någon egen lösning istället. Men det är inte alltid så enkelt att hitta något bra ställe att placera hårdvaran utanför sitt eget hem.

Skulle nog vara familj då eller liknande. Samma byggnad nej nej även om kassakåpet klarar si och så många grader.
Ingen autosynk tack om du inte har en backup vid sidan av. Vet inte vad best praktis är på dem. Azure har 90 dagar delete garanti. Men har du somnat in eller ligger intensiven så är 90dagar inget.
Desutom om man gör återkommande projekt så kan det ta nästan 2år innan man inser att en anteckning är borta.
På två till fem år kan diskarna "glömt" laddingen. Band som gäller fortfarande och mer än ett. =(

Av hACmAn

Låter som vdrop. Ta ut och sett i CPUn. (kan vara kontatsproblem efter frakt) Jag hade sagt RAMmen det verkar du ha testat.
Annars övervolta den med några millivolt. Kan bli lite segare men bara den räknar rätt.

Av hACmAn

Ja trött då som nu. Men då jag har gå runt och fixat grannarnas tv'a sedan comhem ändrade om sitt system här om året, så har jag sett att Netflix apparrna inte fungerar som de ska då de inte uppdateras på deras smart tv's. De flesta jag har hjälpt är pensionärer och de vill inte byte tv bara för att netflix eller svtplay inte längre fungerar. Så det blir alternativ B säga upp abonnemanget i väntan på något annat. Nu har vi fått en förungring i denna bostadsrättsförening men pensionärerna är fortfarande en markant summa personer.
Av de runt 400-500 hushåll vi har så är de en stor kundbas. Om man sedan inte fixar apparna så spelar det ingen roll vad man tar betalt.
De har förlorat en stor kunddatabas som inte är tillbakakommen för att man höjer priset då appen inte längre fungerar på TV apparaterna. Vet inte om jag ska skylla på netflix elgiganten eller vad nu märket på tv aparater heter som inte kör standardiserade program. Mycket vatten ska rinna under många broar innan man blir klok på alla konstiga beslut.

Av hACmAn

Nöjd ägare av Samsug A53, var länge sedan jag köpte något så dyrt för att vara missnöjd.
Bunden till operatör i två år nu. S25 kanske. Skulle gärna se att de fixade till Exynos snarare en ha olika modeller.

Av hACmAn
Skrivet av anon132576:

Lite knepigt att det ens finns en sådan inställning ur ett rent säkerhetsperspektiv... Vem som helst kan ju gå in i UEFI på 99.999% av alla privatägda datorer (typ hamra F2 eller Delete oftast) och bara stänga av funktionen utan några som helst hinder. Sällan det är något lösenord inlagt, och iallafall förr i tiden glömdes ju lösenordet helt om man nollställde klockchippet. Kanske saker är modernare nuförtiden, har inte kollat uppriktigt sagt.

Förvisso krävs det ju direktåtkomst till datorn, och det brukar ju vara så att om skurken har tillgång till din apparat så är du sannolikt körd oavsett vad för åtgärder som utförs, men här kan det ju bli en okänd fälla. Du kan tro att secure boot är aktivt och att du är trygg, och så är det inte så.

Kör man windows 11 så tar det kanske stopp, jag har inte kollat upp exakt hur benhårt MS håller på att secure boot måste vara påslaget för att den ska starta upp, men det är nog tuffare än med typ linux, där man ju kan riva ut säkerhetskoden och kompilera om kärnan utan...

Jag förökte nolla en lenovo för några veckor sedan. Bitlocker på disken. Inga problem lågnivå formaterade disken. Men UEFI var helt hopplöst. Bateri och CMOS batteri bortkopplat i ca 30min inte nollat UEFI så kan inte ändra boot till usb minnet. Lenovo rekomenderar moderkortsbyte. Säkerhet är bra men då man inte hittar lösenorden kan man bli lite sur. Var i allla fall inte jag som skrev upp dem frång början. Liten tröst. Tagit mig förbi secure boot tidigare genom att krasha windows boot partionen men det verkar lite bättre nu.

Av hACmAn
Skrivet av Ingetledigtnamn:

Vad är det som skiljer denna situation från andra köpsituationer? Ni kan välja att

  • A) Köpa en tjänst - och då betala det pris säljaren sätter och följa de villkor säljaren sätter upp för tjänsten

  • B) Inte köpa tjänsten.

Att gnälla över att det är för dyrt i detta forum kommer inte att sänka priset.

Passar det inte, låt bli att köpa tjänsten. Det är det enda sättet att visa ert missnöje.

Skillnaden är C de kan inte leverera så B.

Vi har ekomiska problem. Något de klagat på sedan Disnay+ HBO mm sedan tidigare. De förlorar kunder och media att erbjuda.
Sen tror jag att inte de hjälpt att "billiga" tv aparaters netfilx app inte fungerar koret. Hur många pensionärer vill betala mer då de inte ändå kan se något utan byta tv eller skaffa en ny digitalbox.
B
Hur säger man upp TV avgiften nu då det är inlagt i skatten.

Av hACmAn
Skrivet av highwaystar:

Jag förstår inte problemet. Tex. Standard-kontot à 129 kr/mån tillåter 2 streams samtidigt. Delar man standard-kontot på fler än 2 hushåll blir det alltså någon som inte får titta, givet att två redan tittar. Då får man väl skylla sig själv. Är det så att Netflix går med förlust om två hushåll tittar samtidigt får de väl höja priserna då.

Har jag missförstått något?

Du kanske inte har någon dotter som står inloggad då hon är på bussen. Inloggning aktiv. Sedan om TVn är igång så ja har vi 2st inloggningar varav en byter IP baserat på telefon operatör.
Nu verkar inte Netflix vara så grinigt men du ser problemet. Blir även värre ur statistisk grund om VPNer är på.

Av hACmAn

Så jag får skriva en chromium webbläsare med eget HTTPS cert med ett GUI så det ser ut som en app?
Så jag blir stämd till månen av Alphapet???

Av hACmAn

Mitt svar är inte Just nu. Men har gjort det och kollar på nya infallsvinklar på samma grundtema.

Av hACmAn
Skrivet av BengaBang:

Kan någon förklara för mig hur en drivrutin kan orsaka en kortslutning?

vRel. Ta nVidia till exempel. Det kom en drivrutin till 980 Ti korten som ändrade hela volttabellen P00 P04 och P04.
Om man hade överklockat kortet via firmware lekte drivrutinen lite som den ville och övervoltade GPUn då den körde Cuda relaterade laster. Vilket resulterade i total krash. Man kunde till exempel be korten dra ca 500000000000000W ifrån en 8pins kontakt. * (375W per kontakt samt ca 65W ifrån PCIE var rekomenderat, eller ca 55W. Så lite belastning som möjligt på moderkortet.)
Du kör hög spänning i detta fal låg men med en massa amper samtidigt så blir det för eller senare varmt. Antingen som du ser på en av bilderna så spricker chippet och vad som helst kan komma åt vad som helst. Kortis. Kan även bli ett överslag mellan komponenter. Kortis.

Av hACmAn
Skrivet av Moffell:

Faller på sin egen orimlighet. En drivrutin som har distribuerats globalt har orsakat ett 60 tal döda grafikkort som återfinns hos en reparationsbutik. I tyskland.

Resten av världen hade tydligen en j-la tur.

Om du kollar på videon så är det på tre veckor och att den gemensamma nämnaren ser ut att vara drivrutinen. Skulle kunna vara VRM fel från en dålig batch. Vi får se.

Av hACmAn

Så om nu använder en Chromium baserad webbläsare så kommer vi kunna se de texturer på väggarna som inte fanns innan?
"Source game footage captured at 1080p using H.264 @ 8mbps bitrate." Säger tyvärr lite för lite för mig. Samt varför man vill uppskala 1080p till 1080p. Färgdjup och artifakter men att visa det på youtube. Har inte kollat denna men 422 är inte ovanligt. Något för Netflix snarare.

Av hACmAn

Typ 0,5 modulärt alla Amiga. Sedan som nu försöker ta bort latenser och krympa alt. Om vi skulle vara på 1.0 så hade inte bärbara vara så mycket limmade. (telefoner är också datorer)
Tror fortfarande vi behöver lösa sleep and wakeup mer genom prioritering och bättre kåd.
Vi sparar ström och cykels. Men mer jobb. Tur högnivåspråken blir bättre. ASM hela tiden tar TID.

Av hACmAn

Var var alternativet inga bra priser?

Av hACmAn

Kommer inte på något

Inet
1337hz

Ihopp med en sinuskurva i bakgrunden.
(kanske hoppa över 1337 men en sinuskurba i med på klistermärket tror jag kan bli bra)

Av hACmAn

Om de primära är 1st m2, 4st sata ssd sedan en 8tb hdd samt någras 1 och 2tb diskar men exploder crashar om man tar it några. Vilken fisk är viktigast? Alla är i akvariet.

Edit:
SATA SSD verkar fungera bäst fortfarande.